hits

april 2016

Til min kjære!!

Kjærlighet er verdens største gave

som finnes på vår jord.

Å finne den man elsker,

gir lykke, fred og ro!

 

Å holde deg i hånden,

er trygghet god og stor!

Å være i dine armer,

gir hjertet fred og ro!

 

Å sovne tett inntil deg,

det gir min sjel en ro.

Så trygt og godt å kjenne

den varmen som du gir!

 

Jeg er så glad og heldig,

tenk at jeg deg får ha!

At du vil med meg være,

gjør livet livet mitt så bra!

 

 

 

 

Ta godt vare på deg selv!

Hvordan har du det egentlig? Har du det bra? Passer du på deg selv? Eller er du aller mest opptatt av å passe på alle andre i familien? Har du tenkt på at det faktisk betyr mye for resten av gjengen i huset at du har det bra??

I mange år gikk jeg på akkord med meg selv. Jeg gav alt jeg kunne til de rundt meg. Jeg strevde hele tiden for at alle rundt meg skulle ha det så godt som mulig. Jeg kjente at det røynet på kropp og sjel, men jeg gjorde ikke noe særlig med det. Jeg klarte litt til. Bare litt til! Til slutt smalt det skikkelig! Jeg møtte veggen aldeles! Det unner jeg ingen!

Jeg måtte erkjenne at jeg ikke kunne holde på slik. Jeg var nødt til å endre på livet mitt. Jeg måtte faktisk lære meg at jeg selv trengte pusterom iblant. Det er ikke egoistisk å ta seg en treningstur, være litt sosial eller gå på jobb.

Jeg merker at dersom jeg er flink til å gi meg selv de pusterommene jeg trenger, så fungerer hjemmet best! Da er jeg opplagt, og klar til å gi mitt aller beste for de jeg er glad i! Da kan vi sammen komme oss gjennom en hverdag som kan by på både gode og vonde opplevelser! Jeg har en mye stødigere tilværelse når det blir en jevn balanse.

Ikke vær redd for å gi deg selv litt pusterom! Ta praten hjemme om hva du trenger! Finn ut hvordan dere kan få det til å fungere bedre! Ingen er tjent med at mamma eller pappa sliter seg helt ut! Det var smertefullt å måtte gå gjennom den perioden, men jeg har lært vanvittig mye! Jeg er heldig som har en kjæreste som ser mine behov. Som pusher meg til å holde på rutiner! Gir meg ett spark bak når jeg trenger det! Eller holder rundt meg når jeg trenger det!

Hverdagen er ikke bare fest og moro! Men livet kan faktisk bli veldig godt så lenge man snakker sammen, og respekterer hverandres behov! Og hvis man går tilbake til gamle synder, så hjelp hverandre tilbake på rett spor! Det er å vise kjærlighet i praksis!

 

Å samle tankene

Noen dager sliter jeg med å samle tankene. Mange ting svirrer rundt i hodet, og ingenting vil feste seg. Jeg tenker på alt og ingenting. Å lande ned på noe spesielt kan være vanskelig. Det vil seg liksom ikke. Særlig etter netter med urolig soving og mye drømmer. I formiddag har det vært slik. Vanskelig å fokusere på de riktige tingene!

Men det er ikke så farlig. Det går over. Jeg våkner ordentlig til etterhvert! Vi er skrudd sammen på et merkelig vis. Alt ordner seg som regel! Jeg tror ikke jeg er alene om å ha det slik av og til. Vi går på med friskt mot hver eneste dag. Vi opplever nye ting hver eneste dag. Hjernen skal ta imot alle inntrykkene, og alt skal bearbeides. Ikke så rart den går litt i vranglås av og til! Noen ganger trenger man å ta en time out, og restarte!

Det er lov å bli sliten iblant! Det er lov å ikke alltid være på topp! Men litt dumt å ha en slik dag når du skal i konfirmasjon .....vel vel, en god dusj, litt sminke og i finkjolen, så er man nok klar for fest! Vi snakkes senere!!

En grå lørdagsmorgen

Ute er det kaldt. Guffent og kaldt. Bortsett fra det grønne på trærne, så ser det ut som høst. Blir kald bare av å se ut vinduet. En slik lørdag da jeg godt kunne tenkt meg å bare ligge under dyna!! Men det går ikke i dag. Jeg er skikkelig lemster i kroppen etter treninga i går, men det sier meg at jeg har trent godt!!

Vi skal straks ha en sen frokost, og så må vi få gjort noen ærender. I dag skal vi i konfirmasjon , så finstasen må finnes frem. Jeg har selvfølgelig ikke bestemt meg enda for hvilket antrekk jeg skal velge. Det er så typisk meg! Jeg sliter alltid med å skulle kle meg i kjole. Så det bør beregnes god tid til å ordne seg i dag!

Det blir nok bra til slutt! Håper alle får en flott lørdag, uansett vær!  Vi prates senere!

 

Snart ett år eldre!

Om bare noen dager blir jeg ett år eldre! Jeg har bursdag. Den dagen i året som er min. Hva betyr den egentlig for meg? Tenker du noen gang over akkurat det å faktisk bli ett år eldre?? Er det en selvfølge? Tar du det for gitt? Setter du pris på det?

Rett før jul i 2010 fikk jeg livmorhalskreft. Jeg fikk sjokk. Jeg tenkte at nå er det slutt. Jeg tenkte at dette her går aldri bra! Jeg var 33 år gammel, mamma til to små barn. Heldigvis ble det oppdaget på ett veldig tidlig stadiet. En stor hasteoperasjon på Haukeland 9,desember 2010 reddet meg. Jeg ble frisk. Jeg slapp stråling og cellegift. Det var en tung prosess å gå igjennom, og jeg har aldri før vært så livredd. Det var tøft i lang tid etterpå. Jeg oppdaget på nært hold at livet er skjørt.

Sykdommen gav meg ett solid spark bak! Jeg forstod plutselig at man lever ikke evig! Jeg begynte på en prosess som førte til mange store endringer i mitt privatliv noen år etterpå. På mange måter reddet sykdommen meg. Jeg forstod at livet flyr av sted. Vil du være med å styre det, så må det tas grep!

Jeg verdsetter livet mitt mye høyere nå! Jeg er glad for å ha blitt ett år eldre! Forhåpentligvis ligger det mange flere år og venter på meg! Jeg er glad for at livet mitt er blitt så mye bedre! Jeg er glad for at jeg tørr å være Wenche, uten filter! Så blir jeg faktisk 39 år snart.....siste året i tredveårene....40 er litt skremmende fortsatt, men jeg har ett helt år på å venne meg til tanken!! Det kommer sikkert også til å gå fint! Er du glad i ditt liv??

Så er ringene bestillt!!!!

Nå kribler det godt i magen! I dag gikk jeg og min kjære å valgte ut gifteringer til bryllupet vårt! Det var kjekt! Der var mye å velge i, men vi valgte enkle,pene ringer! Vi har fått valgt størrelse, inngravert det vi ønsker. Nå er det bare å vente på resultatet! Enda en viktig detalj til bryllupet er fikset!

Det blir spesielt å få ring på fingeren. Det er ett symbol på at jeg hører sammen med en spesiell person! En person som jeg skal tilbringe resten av livet mitt med! Det er ett symbol på en sterk kjærlighet! En kjærlighet som har gjort meg hel. En kjærlighet som holder meg oppe, når alt annet vakler! En kjærlighet som har gitt meg og mine barn en ny start! Den kjærligheten er verdt å feire!

Maten er bestilt, kakene er valgt ut, kjolen er hos sydame til siste finish. Nå begynner ting å falle på plass. Frisør er booket, blomster skal straks bestilles. Alle gjestene gleder seg på våres vegne! Da jeg fikk på meg brudekjolen sist helg, kjente jeg på en deilig kribling i magen! Det skal faktisk skje! 

I ukene som kommer skal alle detaljene på plass! Jeg skal trene, og passe på kropp og sjel! Jeg gleder meg!

Deilig formiddag😜😜En deilig formiddag for meg!! Startet dagen med frisørtime hos June på Junes frisørhjørne! Klipp av hår og farge av bryn!! Nytt menneske plutselig ! Det var deilig å få fikse seg litt!! Det er deilig med egenpleie ! Det fortjener jeg iblant!Så var det på tide med en god PT time med Irene Skuland Reilev!! Møtte opp ved Lysthuset i Furulunden ! En rask gåtur til oppvarming , jogget i litt over 9 minutter i strekk( ny rekord🏃🏃🏃), og styrkeøvelser og uttøying! Helt topp!  Denne dagen er så deilig!Både trener og meg selv er glade og fornøyde!!! 

Gjør det beste du kan!

Samme hva vi møter på i livet, så holder det å gjøre det beste du kan! Ta ibruk alle dine evner,og jobb det beste du kan for å oppnå det resultatet som du ønsker! Ingen av oss er perfekte! Vi kan ikke trylle bort vanskelighetene! Men vi kan gjøre vårt beste for å ha et godt liv!

Jeg trodde i mange år at jeg måtte bli mye bedre! Jeg var sikker på at jeg ikke klarte det som var forventet av meg! Jeg hadde det ikke godt. Det var deilig den dagen jeg virkelig forstod at det holder å gjøre sitt beste! Jeg er god nok, akkurat som alle andre! 

Jeg har fått troen på at jeg kan lykkes ! Jeg har lov til å drømme! Jeg har lov til å sette meg høye mål! Jeg har lov til å følge drømmene mine! Å ha min egen blogg var en av drømmene mine! Den har blitt virkelighet! Det er jeg glad for! Bloggen hjelper meg i veien videre! Å skrive hjelper! Jeg er glad for at dere leser bloggen min! Jeg vil gjerne vise dere at livet kan være deilig, selv om ikke alt er perfekt! Jeg har fortsatt store utfordringer privat, men jeg har det likevel fint! Livets realiteter får du beskrevet i fra min verden! Kanskje du kjenner deg igjen??

2 steg frem, og 1stef tilbake!

Er det noe jeg har måtte lære meg med årene, så er det at jeg aldri må gi opp! Uansett hvor sliten  eller trist jeg blir, så gir jeg ikke opp! Jeg kan ofte føle at fremdriften går altfor sent. At jeg vil ha ordnet opp i ting nesten før det har skjedd. Jeg prøver alltid å ligge litt foran, slik at jeg vet hvordan ting skal løses når det faktisk skjer. Det går selvfølgelig ikke alltid like bra!

Det som er viktig å tenke på, er at det stadig går fremover! Det ordner seg litt og litt! Noen ganger går man 2 steg frem, og så 1 tilbake! Men man går likevel fremover! Noen prosesser tar lang tid å komme seg gjennom. Men vi kommer alltid gjennom til slutt! Livet byr på mange ulike tester i hverdagen! Jeg ska innrømme at de er noe vanskelige å bestå i perioder.

Jeg har fokuset mitt på familien og meg. Jeg gir aldri opp å jobbe for at vi skal ha det godt! Vi skal vandre inn i fremtiden sammen. Vi skal ha fokus på glede og mestring! Vi skal oppleve masse gøy sammen! Jeg gleder meg til denne ferden!

Kan jeg få slippe å tenke hele tiden???

Det er noe som er slitsomt for tiden. I perioder har jeg trøbbel med å koble ut hjernen! Stoppe å tenke. Slutte å gruble hele tiden! Hjernen jobber på spreng for å bearbeide ny, smertefull informasjon ! Den vil ikke stoppe! Natten var full av tanker og urolige drømmer! Man får liksom ikke koble helt ut!

Dette pågår i perioder! Jeg vet det kommer til å gå over! Jeg kommer tilbake til roen etterhvert ! Veien dit er til tider tung og vond! Og når jeg akkurat har landet, kommer det mest sannsynlig mer informasjon å fordøye! Slik vil det være en god stund fremover!

Det er da det er ekstra viktig med gode rutiner for meg selv! Mat til faste tider, trening flere ganger i uken, noen å prate med er viktig, jobbe litt innimellom er bare bra! Kjærligheten fra min kjære er jo den beste medisinen for ett slitent hjerte! 

Av og til skulle jeg ønske jeg ikke ble så følelsesmessig berørt! At jeg kunne taklet det på en annen måte! Men jeg er og blir et følelsesmenneske! Ett menneske som har ekte følelser! Ett menneske som skal stå sterkt i stormen! Jeg retter derfor ryggen, og går igang på nytt! Jeg lar meg ikke knekke!

 

Nostalgiske barndomsminner!

Sommeren var en fin tid når vi var små! Sommerferiene varte en hel evighet! Dagene var lange, og solskinnet varmet oss hele dagen! Deilig badetemperatur! Noe av det jeg husker aller best, var de dagene da vi dro ned til sjøen, til ei lita bukt. Mor pakket med brødskiver med egg og pålegg, gulost, nøttepålegg. Hun hadde alltid med seg kjeks eller hjemmebakt! Korga var stappfull av saft og god nistemat! Vi hadde alltid altfor mye å bære! Strandmadrasser og store håndklær var viktig å få med seg. Baderinger og armringer ble plasser på de merkeligste steder for å klare å få alt med seg!

Vel fremme møtte vi som regel andre barn og voksne som vi kjente godt! Dette var like kjekt for mor og damene, som for oss barna. Tidsskjema eksisterte egentlig ikke, vi koste oss! De voksne damene pratet livlig, og vi barna lekte og badet! Vi fanget sandkrabber! Kjempegøy å få de opp i bøtten! Det var alltid viktig å få fanget flest mulig! Vi fikk bade veldig lenge før mat, for etter at vi hadde spist måtte vi være på land i en halvtime! Det var lenge å vente før man kunne få bade igjen! Men de voksne var strenge på den regelen! Vi var ikke så begeistret for akkurat den regelen!

Det er veldig godt å tenke tilbake på slike gode barndomsminner! De minnene som gjør meg varm i hjertet når jeg tenker på dem! Alle de gode stundene og opplevelsene som vi delte som familie! Det handler ikke om materielle ting, kostbare ferieturer. For meg handler det om de enkle, men trygge og flotte stundene vi opplevde sammen! Å ta frem de gode minnene er så viktig! Særlig når man bearbeider alle de vonde opplevelsene! Å kjenne på de gode følelsene som kommer frem, er en viktig del av veien videre i livet! 

Ny dag, nye muligheter!

Så utrolig deilig å våkne opp til solskinn etter en veldig tung gårsdag! Nå skal jeg ha fokus på at det er en ny dag som ligger foran meg! En dag med mange gjøremål! Jeg skal blant annet levere brudekjolen inn til siste finish! Det blir gøy!  Senere i ettermiddag skal jeg kose meg på jobb!

Det er deilig å starte på en ny dag! En dag som vi aldri har opplevd før! Den kan vi forme selv! Vi kan fylle den med positive opplevelser! Putte smertefulle ting bort i en skuff, og forsøke å nyte dagen! 

Jeg var utrolig trist og sliten i går . Derfor er det ekstra godt å nyte en ny og god morgen! Det går opp og ned her i livet. Men satser på at denne dagen blir av de gode!! Ønsker alle dere ute en fantastisk torsdag!!

Hvordan komme seg videre??

Som dere sikkert har forstått av mine innlegg, så har jeg hatt en del vonde opplevelser i mitt liv. Jeg har gått en lang vei for å kunne skrive disse innleggene. Det er ikke så veldig mange rundt oss som vil innrømme slikt. Fasaden er for viktig for de aller fleste. Jeg ønsker å være ekte og ærlig på min blogg. Detaljer får dere ikke, men jeg vil likevel by på meg selv. I dette innlegget vil jeg forsøke å gi dere mine beste råd for å komme seg videre i livet etter vonde opplevelser!

Vær brutalt ærlig med deg selv. Det nytter ikke å gå videre før du har kommet til bunns i hva som har skjedd! Tenk nøye over hva som skjer rundt deg, og hva du opplever! Vil du ha det slik resten av ditt liv? Kan du selv ta grep, og endre på situasjonen? Hva må gjøres for å få det godt? Ikke skjul sannheten for deg selv! Våg å gå inn til kjernen! Det kan være smertefullt, men er helt nødvendig!

Søk profesjonell hjelp. Ikke vær redd for å be fagfolk om hjelp! En ekstra støtte i livet er ikke ett nederlag, men ett tegn på styrke! Gi deg selv lov til å ta imot hjelp fra andre. La noen få se livet ditt fra ett annet perspektiv. Få hjelp til å sortere følelser og opplevelser. Finn ut hva som egentlig foregikk? Få hjelp til å stake ut en ny kurs!

Fysisk aktivitet. Jeg har gått fra å være en skikkelig sofagris, til aktiv mosjonist! Å ta på joggeskoene, komme seg ut på tur eller trening, gir meg masse ny energi! 30 minutter fysisk aktivitet i døgnet er det som anbefales! Jeg har erfart at det virker! Man får presset seg selv litt, får ut stim! Hvis jeg er sint, fungerer det kjempebra med bakkeintervall løping! Trenger jeg å renske hodet, tar jeg musikk på ørene og går en rask tur. Kanskje jogger jeg litt. Litt fysisk aktivitet er bedre enn ingenting!

Bruk dine kreative sider. Jeg opplever at ved å være kreativ, så minsker stresset og vonde tanker. Når jeg strikker, fokuserer jeg på hver enkelt maske. Jeg tenker ikke på noe annet. Når jeg fargelegger, oppslukes jeg av fargene og mønsteret. Når jeg scrapper, glemmer jeg tid og sted. Det høres kanskje rart ut, men for meg fungerer det kjempebra!

Mestringsfølelsen.  Gjør ting som du mestrer! Pass på at du bygger opp selvtilliten! Omgi deg med mennesker som vil deg vel, og som ønsker å se deg blomstre! Sett deg oppnåelige mestringsmål! Sett fokus på få ting om gangen, og jobb direkte mot det målet! Mestring gir energi til å klare hverdagen!

Våg å gjøre endringer. Dette er kjempeviktig. Man må være nødt til å foreta de valgene som vil hjelpe deg videre i livet. Det kan ha med din vennekrets å gjøre, familie, jobb, aktiviteter. Kanskje må du flytte på deg, for å starte på nytt. Det har jeg gjort, og for meg var det riktig! Tenk nøye over hva du ønsker å oppnå! Hvordan ønsker du at livet ditt skal være? Hvilke valg må jeg ta for å nå dit? Dette kan være både skummelt og trist, men endringer må gjøres for å bryte ett vondt mønster!

Tillat deg å være trist innimellom. I en slik prosess som dette, kommer der gode dager og vonde dager. Noen dager er kjempetøffe, og du kan ha lyst til å bare gråte. La disse følelsene få slippe ut av og til. De trenger å komme ut, for å kunne legge ting bak deg. Det er helt naturlig å få reaksjoner. La dem få lov til å komme! Men husk at du er mye sterkere enn du tror!

Vær stolt. Du skal være stolt over deg selv! Stolt over at du faktisk tar tak, og gjør noe med livet ditt!  Det er mye styrke i oss mennesker! Ta frem din indre styrke, og vær stolt av den! Ikke la janteloven ta deg! Du er verdifull og viktig! Ditt liv er viktig! Gjør ditt beste for at livet blir bra!

Disse tingene har vært helt avgjørende for mitt liv! Jeg er ikke noen psykolog. Men jeg har livserfaring. Jeg håper at jeg kanskje kan hjelpe andre! Jeg har fortsatt både gode og vonde dager! Sånn er livet! Men jeg har et veldig godt liv! Og jeg er stolt over veien jeg har klart å gå!

Å bearbeide gjør vondt....

Det er til tider smertefullt å bearbeide minner. Det skjærer langt inni hjertet. Følelsene kommer sterkt frem. De er til tider sterke og kraftfulle. Det svir innerst i hjertet. Man kan ikke endre det som allerede har skjedd. Man må akseptere det, og forsøke å bearbeide det. Det er vanskelig. Det gjør vondt. Jeg blir sint, og føler meg maktesløs . 

Likevel vet at jeg det blir bedre. Det har jeg også erfart. Det tar tid å bearbeide alle inntrykkene man får. Det er lov å bli lei seg. Det er lov å bli sint . Det er lov å føle på raseri. Det er faktisk viktig å la de følelsene også få komme frem. Ihvertfall litt. Ved å prate med fortrolige om det det vonde, så vil det gradvis bli lettere. 

Det er lov å innrømme at noen ganger er man litt utslått. Noen ganger føler man seg trist. Slik er det for meg i dag. Men jeg vet at jeg klarer å komme videre. Det har jeg allerede bevist!

Onsdag- en kjekk og vanskelig dag

Onsdag er en dag med både kjekke og vanskelige avtaler for min del! Jeg har unnagjort dagens MEIR trening i Furulunden . Veldig gøy med utendørs trening tidlig på dagen! Godt å få kroppen igang, og mobilisere til dagens vanskelige utfordringer! Jeg vet at jeg i dag igjen må bruke alle mine krefter på å bearbeide nye inntrykk. Da er det godt å ha trening unnagjort!

Har du en lett dag i dag? Eller har du det vanskelig? Står prøvelsene i kø? Må du gjennom mange utfordringer? Jeg håper du har en god dag! Hvis ikke, ta imot det som skjer. Gjør så godt du kan, for det er godt nok! Husk at der kommer en ny dag i morgen!  Jeg kommer til å klare dagen, det gjør du også!

Gi deg selv litt ro innimellom slagene! Jeg gleder meg ikke så veldig til de neste timene som kommer, men jeg klarer det! Ett steg om gangen, det går fremover!

Tørr du å ta imot hjelp?

I mange år tenkte jeg at det ville være et nederlag å måtte be om hjelp. Jeg kjente ikke noen som hadde bedt om hjelp. Ihvertfall ingen som innrømte det. Etterhvert som livet mitt ble vanskeligere å takle, innså jeg at det ville være lurest å prate med noen. Jeg ble godt mottatt, og er glad for at jeg valgte å ta imot hjelpen.

Det er ikke noe farlig å måtte få litt hjelp! Vi møter alle på utfordringer i løpet av livet. Noen av dem klarer vi fint å fikse selv. Andre ganger blir det såpass innviklet at hjelp er nødvendig . Det var ikke så skummelt som jeg trodde. Jeg bestemte meg tidlig for å være åpen om det. Jeg ønsker å vise at det er ok å be om hjelp. Jeg er ei vanlig dame, men har trengt hjelp til å sortere min baggasje. 

Jeg håper at fordommer mot psykisk helsehjelp kan avta. Jeg håper at vi klarer å se på det å ta imot hjelp som ett tegn på styrke. Styrke til å ville gjøre noe med livet! Ha fokus på å finne den rette veien videre i livet! Jeg er ett mye sterkere menneske nå. Jeg vet at jeg takler livet på en god og sunn måte! 

Ikke vær så redd for å ta imot hjelp! La andre få være med på å gjøre deg sterkere! Våg å brette opp ermene, og ta ordentlig grep i livet ditt! Ikke døm deg selv så hardt! Det er en stor styrke å ta imot hjelp! Jeg heier på alle der ute, som sliter med ulike ting, men tørr å ta grep som hjelper! 

Leter du etter det perfekte ?

Strever du for å være så perfekt som mulig? Er det viktig med materiell rikdom og økonomisk velstand? Må du ha det aller nyeste for å være fornøyd? Blir du stressa dersom naboen kjøper ny bil, og du har ikke mulighet til å gjøre det samme??

Jeg har aldri vært rik på penger. Jeg har aldri hatt en fet bank konto. I hele oppveksten arvet vi klær fra søskenbarn. Vi fikk nye klær og sko til 17.mai og til jul. Jeg har ikke lidd noe av det. Jeg har lært meg å klare meg med lite! Jeg har lært å sette pris på de tingene jeg faktisk kjøper. I perioder har mine barn arvet klær. Det er ingenting å skjemmes over. 

Jeg orker ikke streve så fælt for å være perfekt! Jeg vil ikke bruke alle mine krefter på noe som jeg aldri oppnår.  Jeg vil kose meg med mine nærmeste. De er glad i meg uansett hva jeg eier eller ikke. Materielle ting skal ikke være viktigst i livet. Nærhet til de jeg er glad i, gode opplevelser med familie og venner, er mye viktigere! 

Kanskje blir jeg mer velstående med årene. Men bank kontoen betyr ingenting så lenge livskvaliteten er stor selv om man har lite!

 

Hva har skjedd med verden?

Da jeg var liten mener jeg verden var mye tryggere og hyggeligere enn nå! I hvert fall helt frem til Olof Palme ble drept på åpen gate i Sverige! Morgenen etter drapet, stod jeg opp tidlig og ville se på TV! Istedenfor barneprogram var det nyheter! De sa at Olof Palme var drept på gata! Jeg kan faktisk huske hvor redd jeg ble! Jeg løpe inn på foreldrene mine sitt soverom! Totalt vettskremt fikk jeg fortalt dem hva som hadde skjedd!

I dag er det helt dagligdags med nyheter om overgrep, drap, terror og krig! Alt blir servert i de dypeste detaljer! Alle skal få vite absolutt alt virker det som! Jeg blir så dårlig av det! Jeg vet vi skal holde oss oppdatert på hva som skjer i verden, men MÅ vi vite absolutt alt?? Jeg har mine private grunner til at jeg ikke ser nyheter på TV. Sterk lyd og sterke inntrykk gjør meg dårlig!

I vårt hjem er det ikke vanlig at Dagsrevyen eller TV2 nyhetene står på i stuen! Vi leser det vi trenger å vite på internett. Vi prater med barna dersom det er noe de bør vite, men vi ser ikke på nyhetene! Jeg skjermer dem mot det verste, og det står jeg for! På skolen ser de av og til barnas nyheter, og da prater vi om det hvis de lurer på noe!

Vi lever ikke helt i vår egen boble, vi følger jo med på hva som skjer i verden! Men å skjerme seg selv og sine kjære for de verste detaljene er viktig for meg! De blir raskt nok store, og blir nødt til å forholde seg til alt det vonde som skjer! Å prate med de små er det viktigste! Detaljene får de tidsnok!

Trening med ordføreren i Mandal💪💪🏃🏃


I dag fikk vi fint besøk på MEIR treningen! Ordføreren i Mandal var sporty, og møtte opp på revmatikerforeningen sin trening! Han fikk opp pulsen, og fikk seg en god treningsøkt sammen med oss! I ca 4 grader, kald vind og litt nedbør gjennomførte vi kondisjon og styrketrening !Ordføreren fikk ekstra utfordringer

! Da vi skulle løpe eller gå i bakken, hektet Irene Skuland Reilev på ham ett bildekk! Sjekk hu galne dama i gul jakke som løper først! Det er jammen meg!! Ikke tale om at ordføreren skulle få ta meg igjen!! Og jammen kom jeg først opp bakken, selv om han var sterk og kjapp i bakken!!

 

 

Flink pike

Jeg har egentlig alltid vært en sånn flink pike. Selv om jeg kunne være trassig, så gav jeg meg. Jeg gjennomførte aktiviteter jeg slettes ikke hadde lyst å gå på. Jeg deltok på ulike ting selv om jeg hatet det. Jeg presset meg selv gjennom det meste, for slik var det bare. Jeg sa ja til komiteer, råd og foreninger. Jeg gikk gjentatte ganger med på ting som jeg absolutt ikke ville være med på. Det var kjempevanskelig å sette ned foten skikkelig.

Dette varte inn i den voksne delen av livet mitt også. Nå er jeg heldigvis mye mer bevisst på hva jeg sier ja til. Jeg stiller meg ikke først i køen, og jeg rekker ikke opp hånda utenom når jeg egentlig vil det. Jeg kan like godt å bidra med noe, men ikke for enhver pris! Å sette sine egne grenser for hva man vil være med på, er kjempeviktig! Det kommer ingenting godt utav å gå på akkord med seg selv og egne ønsker.

Jeg er vokst opp i et hjem hvor det var naturlig å være med i ulike styrer, lag og foreninger. Å stille opp frivillig som ledere, andaktsholdere, påta seg styreverv, var naturlig for mine foreldre. De fant glede i det, og da er det fint. Jeg har også hatt min runde med slike oppgaver. Jeg fikk dessverre nok. Jeg hang ikke sammen til slutt, og sa stopp. Jeg har selvfølgelig lært masse underveis, og har fått en del verdifull erfaring. Jeg liker å ta ansvar, så i forbindelse med jobb er det ikke vanskelig å påta seg verv. Men privat ønsker jeg ikke slike  forpliktelser.

Å finne balansen i livet kan være vanskelig. Hver enkelt må finne ut hvor sine grenser går. Jeg forsøker å finne min balanse. Jeg vil være hjelpsom og snill, men samtidig ikke la flink pike syndromet ta helt overhånd! Muligens blir jeg mer aktiv når ungene er blitt større, og jeg er ferdig med en del prosesser. Men nå styrer jeg skuta selv!

Tanker om livet!

Jeg har gått mange stier i livet.

Forsøkt å finne min vei.

Jeg snublet og falt mange ganger,

men visste jeg skulle reise meg!

 

Å finne den riktige veien,

var lenge en vanskelig sak!

Å velge en ny retning i livet,

var det som ble riktig for meg!

 

Å starte på nytt, var så deilig!

Å puste helt fritt, uten frykt!

Få lov til å endelig leve!

Og oppleve livet på nytt!

 

Jeg er veldig glad for å leve!

Få våkne på nytt dag for dag!

Med tiden vil alt vondt få blekne!

For livet er endelig blitt mitt!

Det er lov å si NEI!!

En av grunnene til at jeg har opplevd vonde ting i livet mitt, er at jeg ikke brukte ordet NEI sterkt nok! Jeg var blitt så trykket ned, at jeg orket ikke ta kampen. Jeg lot meg selv bli ydmyket. Det er ikke greit. Å være litt usikker av og til i livet, det er alle. Men å ha så lite selvtillit at man automatisk lar ting skje, det blir helt feil!

Barn og ungdom må få erfare at det er lov å sette grenser! Det er lov å si NEI!! Og ett nei skal bli akseptert! Jeg brenner for at alle som vokser opp i dag, skal få ha ett godt liv hvor selvtilliten og selvrespekten er en viktig faktor for å få det godt i livet! Du skal vite at du er flott, uansett hvilken kropp du er født inn i! Du skal vite at du har din egen personlighet, og at det er din identitet som ingen kan ta ifra deg! Å få lov til å være seg selv, er kjempeviktig! Å få utvikle sine personlige egenskaper fra du er liten!

Av mange ulike grunner trykket jeg ned min personlighet i mange år. Nå har jeg endelig begynt på livet mitt! Og dette livet mitt vil jeg fylle med mine egenskaper og personlighet! Jeg vil utforske omgivelsene, og finne min plass! Jeg er godt i gang! Jeg er ikke redd for å vise verden at jeg finnes her! Mine erfaringer er kanskje av den smertefulle sorten, men de er verdt å lære noe av likevel! Jeg har klart meg igjennom alle stormene, og det er jeg stolt over!

Jeg håper du der ute får være deg selv! Jeg håper at du vet du er verdifull! Ikke vær redd for å blomstre! Du har som alle andre dine positive egenskaper! Bruk dem!

Å finne sin egen stil...

Hmmm jeg sliter litt, kjenner jeg.....jeg er altfor glad i joggebuksa og hettegenser. Jeg er altfor glad i vide bukser, klær som ikke viser fasongen min i det hele tatt. Klær som jeg kan gjemme meg selv bort i. Klær som ikke strammer noe sted. 'Jeg tviholder litt på ungdommen tror jeg...og jeg nærmer meg 40...

På fredag hadde jeg skjerpet meg, og tatt på en smal bukse som har vært i skapet mitt i flere år. Den er tøff med glidelåsdetaljer, og en fin bukse. Jeg fikk ros av min kjære! Han syntes at jeg var veldig fin, men det var uvant å se meg slik! Og han hintet om at joggebuksene mine kanskje burde blitt mindre brukt.....jeg ble stressa...

På shoppingturen i helgen hintet mine venner også om at jeg kanskje burde tenke på en litt mer voksen stil. Jeg hadde kledd meg i smal bukse denne dagen også, og fikk ros. Inne på en butikk så de seg rundt, og sa at her burde du kunne finne masse klær! Jeg kikket meg rundt, og fikk lettere panikk...skal jeg virkelig ha en så "voksen" stil?? Må jeg virkelig det siden jeg nærmer meg 40???

Jeg har en jobb å gjøre! Jeg må nok slutte å gjemme vekk kroppen min. Det får bli første bud. Tørre å bruke klær som ikke er så mega store! Etter all treningen burde jeg jo ikke være redd for å vise meg frem litt! Men det sitter kjempelangt inne! Men dette må jeg få gjort noe med! Jeg skal ikke gjemme meg bort! Heller ikke i min garderobe! Frem med selvtilliten, og få gang på å bryte mønsteret!

Jeg kommer ikke til å la alderen styre min garderobe. Den kommer til å bli styrt av min personlighet! Så det kommer til å bli litt av hvert! Men jeg vil være meg selv, så det blir nok en blanding av ungt og voksent! Så håper jeg bare at jeg ikke stresser så fælt med dette her...alder er jo bare et tall!

Å bli elsket

Å få oppleve det å bli elsket, det er sterkt. Det kan være intenst. Det kan være skummelt. Å virkelig kjenne at noen elsker akkurat MEG, er kraftfullt. At en person virkelig elsker meg på tross av alle mine feil og svakheter. Som elsker meg så mye at han vil tilbringe resten av sitt liv med akkurat MEG!

Å bli elsket har vært avgjørende for min vei til å bli hel! Gjennom å bli elsket, har jeg lært å elske meg selv. Men hans støtte og trøst, har jeg funnet meg selv. Jeg har gjort selve jobben selv, men han har pushet meg. Han har holdt rundt meg når det har stormet som verst! Vi har ledd sammen når ting har blitt tragikomisk inniblant! Selv om det av og til gjør vondt når den du elsker sier det du ikke vil høre, så hjelper det.

Sammen skal vi gå videre igjennom livet. Vi skal møte oppturer og nedturer! Vi skal komme oss over de fartsdumpene som måtte dukke opp underveis på vår ferd. Og vi skal fortsette å gjøre hverandre sterke!

Elsk meg mest når jeg fortjener det minst, for det er da jeg trenger det mest!

En utrolig kjekk helg er over!

Jeg sitter her trøtt, men veldig glad og fornøyd! Jentehelgen ble akkurat så kjekk som jeg håpet og trodde på forhånd! Fredag kveld kom ei god venninne! Hun skal være forloveren min i bryllupet mitt, så fredag kveld gikk med til god mat og bryllupsprat! Vi koste oss så veldig at vi fikk ikke spist mat før nokså sent på kvelden! Jeg kan ikke huske sist jeg la meg kl 02.45 på en fredagskveld!

Jeg fikk beskjed om å sove lenge litt utpå på lørdags morgen. Venninna mi hentet min søster på togstasjonen. Vi spiste deilig frokost sammen hjemme, og så dro vi på tur! Jeg visste ikke hvor vi skulle! Vi endte opp i Kristiansand sentrum. Shopping og kos! Inn å kikke på alt mulig av butikker! Etter en del timer ble vi både slitne og sultne! Vi fikk satt oss på restaurant, og spiste deilig lunsj!

Lørdagskvelden ble hjemme i stuen, med knallgod mat og koselig prat! Passet meg kjempegodt! I dag spiste vi en deilig frokost. Så var det på tide for meg og forloveren min å lure oss litt vekk. Jeg tok en sjanse for ca. 3 mnd. siden! Jeg fant min drømme brudekjole, og kjøpte den. Selv om den ikke passet! Jeg manglet da i hvert fall 10 cm på å klare å lukke kjolen! Jeg har trent masse, og spist ganske sunt! Cm har forsvunnet litt etter litt! I dag skulle sannhetens time komme! Ville dette gå?? Til min store glede og lettelse, fikk jeg den på meg! Jeg må til sydama, og justere den litt, men er så utrolig stolt og glad! Nå vet jeg at jeg blir en vakker brud! Jeg kommer til å føle meg som en prinsesse! Det er verdt alt slitet! Jeg er så stolt! Jeg kommer til å fortsette å trene videre! Det gjør så godt!

Nå har gjestene dratt hjem, og barna er kommet hjem igjen! Jeg gjør meg klar til en ny uke med jobb, blogg, trening og ulike avtaler! Jeg går uken i møte med en kjempegod følelse i kropp og sjel! Batteriene er ladet opp, jeg er så takknemlig! Søndagskvelden skal tilbringes i godstolen!

Deilig med musikk!

Musikk er kjempeviktig i livet mitt! Jeg elsker å høre på musikk! Jeg hører på musikk når jeg trener hardt, eller går tur! Jeg hører på musikk når jeg gjør rent! Jeg kan høre på musikk når jeg jobber på kjøkkenet! Musikk gir energi! Musikk med god rytme, pusher meg til å yte det lille ekstra! En kjedelig jobb blir mye lettere å utføre dersom jeg har musikk!

Min musikksmak er inneholder mye forskjellig musikk. Jeg er ganske tradisjonell, og liker mange norske artister. Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga, Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Kurt Nilsen. Listen er lang. Jeg har også beveget meg innenfor popmusikken, og liker en del nyere artister. Er jeg ute og jogger, så er Sandra Lyng eller Admiral P glimrende! Vil jeg aller helst bare finne roen, legger jeg meg på sofaen, på med øreklokker, lukker øynene og forsvinner inn i  Halvdan Sivertsen sin musikk. Henning Kvitnes digger jeg også!

Musikken hjelper meg aller mest når jeg er urolig innerst i sjelen. Mindfullnes har jeg lært om, og musikk var ett av hjelpemidlene som man kan bruke for å finne roen tilbake. Den teknikken bruker jeg ganske ofte. Hvis dagen har startet helt feil, kan jeg ligge i ro i en halvtime med øynene lukket, og musikk på ørene. Så kan jeg restarte dagen min!

Musikk setter følelsene mine i sving. Jeg kan bli helt rørt over ulike musikalske prestasjoner! Det kan være en flott stemme, eller en nydelig sangtekst som treffer hjertet mitt. Musikk er rett og slett terapi for kropp og sjel! 

 

1000 spørsmål!

Noen ganger har jeg ikke svar på noen ting.  Når spørsmålene hagler mot meg, aner jeg ikke hvordan jeg skal svare! Hvordan skal jeg svare slik at det blir riktig? Forstår de hva jeg sier? Klarer jeg ordlegge meg riktig? Kan jeg svare uten å utlevere for mye? Blir det for privat? Går folk over grensen min?

Før svarte jeg altfor mye. Jeg klarte ikke å la være. Det var ikke alltid hele sannheten kom. Særlig hvis det gjaldt hvordan jeg hadde det innerst inne. Det forsøkte jeg å skjule. Noen ganger spør mennesker mer enn de burde! Å lære seg hvor sin egen grense går, kan være vanskelig. Men det er kjempeviktig! Mine aller innerste tanker er det kun mine aller nærmeste som får vite om! Slik kommer det alltid til å måtte være!

Spør meg gjerne om hvordan jeg har det! Ikke vær redd for å prate med meg! Det er som oftest bare koselig det! Men respekter dersom jeg ikke vil svare på det du spør om! La meg få holde på mine innerste grenser! Ikke forvent at jeg skal være som en åpen bok! Du har dine egne grenser, respekter også mine!

Jeg liker å prate med folk! Jeg er utadvendt og sosial! Jeg slår gjerne av en prat! Så lenge man bruker sunn fornuft, så er det bare greit! Så tenk litt over hva du egentlig spør om!

Jeg deler mye!

Når jeg sitter ved maskinen og skriver alle disse innleggene, så er det akkurat som jeg tømmer en stor eske. En eske som har stått vekkgjemt innerst på loftet, som man aller helst ikke vil huske at man eide! Men så når man børster støvet av dem, så er de plutselig noe vi kan ha bruk for likevel! Noe blir kastet i søppelen med en gang, andre ting kan man ta i bruk! Noe gjemmer man bort igjen. Man vil ikke kaste det, men man vil ikke dele det med noen! Slik er det med livet mitt. Noe ønsker jeg å dele, mens andre ting ønsker jeg å holde for meg selv.

Å finne balansen mellom hva som er ok for meg å dele, og ikke, kan av og til være vanskelig! Jeg har begynt på innlegg, og så slettet dem igjen! Jeg tenker nøye over hva jeg publiserer! Jeg skal kunne stå inne for alt jeg skriver, samme hva andre måtte mene om det! Det er viktig for meg! Jeg går stadige runder med meg selv. Hva vil jeg dele? Hva ønsker jeg å formidle til dere?

Jeg føler meg sterk når jeg velger å dele! Jeg ønsker å inspirere andre til å få ett bedre liv! Dersom ingen våger å prate om de vanskelige tingene, så skjer der i hvert fall ingen endringer! Å tie vanskelige ting i hjel, er ikke greit! Jeg er glad for at jeg tørr! Glad for at det føles riktig for meg! Jeg håper bloggen kan hjelpe meg til å virkelig nå ut! Kanskje åpner den opp dører til andre spennende prosjekter underveis! Jeg er klar til å satse!

Følelser!

Jeg er ett følelsesmenneske. Er du? Mine følelser ligger ofte veldig tykt utenpå! Før kunne jeg skjule dem, nå vil de fortere frem i lyset! Jeg blir gladere enn før! Jeg blir mer og mer rørt over de merkeligste ting! Jeg kan bli ordentlig sinna! Jeg kan bli veldig lei meg!

Følelser er både godt og vondt! Det er bra for oss å kunne uttrykke følelser! Hjernen vår trenger å få utløp for alle ting vi opplever! Å slippe følelsene løs, kan oppleves veldig intenst! De tar på en måte kontrollen over oss i perioder! For meg som er kontrollfrik, kan det være ganske vanskelig å slippe følelsene løs!

Etter en lang periode i livet mitt hvor alt var vanskelig, var det utrolig deilig å få latterkrampe av å se på Senkveld duellen på TV2. Å sitte hjemme alene, å se to voksne menn dumme seg totalt ut på tv, satte i gang lattermusklene hos meg! Det var så befriende å klare å le! Når magemusklene mine fikk vondt, gikk det opp for meg at det var lenge siden sist jeg lo !

Jeg vil heller være et varmt menneske som viser følelser, enn et kaldt og hardt menneske! Så får det heller bare komme noen tårer, enten man ler eller er trist! Å være seg selv er viktig! Våg å vise din personlighet! Vær raus mot andres personlighet! Følelsene er med å forme oss som mennesker! La dem få slippe til!

Tryggheten jeg kjenner på!

Å endelig være trygg på seg selv, er helt fantastisk! Å få lov til å oppleve den roen i hjertet og sjelen som jeg gjør nå, det er helt fantastisk! Endelig slipper jeg den vonde klumpen i magen, som fortalte meg at det er noe som ikke stemmer med livet mitt! Jeg slipper endelig alle de våkenettene. hvor jeg ikke ante hvordan livet skulle gå!

Det har vært en veldig lang reise å komme hit. Veien har vært full av store fartsdumper! Jeg har gått på trynet så det smeller innimellom, men jeg har holdt ut! Jeg har tatt de stegene som var riktige og viktige for å få ett godt liv! Jeg har måtte kjempe veldig hardt, og jeg kjemper fortsatt med ulike problemstillinger i hverdagen! Men jeg har blitt rolig!

Jeg smiler mye mer! Jeg smiler ekte! Jeg smiler fordi jeg har lyst til det! Jeg tørr å være helt meg! Nettverket som jeg har rundt meg i dag, gjør meg sterk! Jeg har en familie som er glad i meg, og som vil meg bare godt! Jeg har min kjære som betyr all verden for meg! Barna mine vokser til, og jeg elsker dem!

Takk og pris for at jeg fant styrken jeg trengte for å ta grep i livet mitt! Takk og lov for at jeg traff mennesker som gav meg ett solid spark bak, og forklarte meg at jeg kunne få ett bedre liv! Jeg vil gjerne hjelpe andre til å få ett bedre liv! Kanskje det er meningen at jeg skal bruke mine  erfaringer, og hjelpe andre? Jeg har i hvert fall lyst! Tiden vil vise hva jeg finner på!

Når livet er deilig!

Noen dager går alt på skinner! Alle er glade og fornøyde! Alle planer blir gjennomført, og vi får ting gjort! Det er så utrolig deilig når man får slike dager! Kanskje været også er fint, og man virkelig nyter omgivelsene! Man koser seg i andres selskap, eller nyter stillheten alene!

Slike dager tar jeg godt vare på. Jeg har lært meg å sette pris på de gode dagene! De gode stundene hvor alt fungerer, og man trenger ikke være så bekymret! Man kan slippe ned skuldrene, og bare nyte! Få kjenne at man lever! Være glad og bekymringsløs ett øyeblikk!

Jeg har lært på den harde måten. Når man har vært skikkelig nede for telling, setter man større pris på å faktisk oppleve glede og gode stunder! Følelsene blir sterkere enn før! Jeg setter så utrolig mye mer pris på det å være lykkelig! Å  iblant kjenne på det gode overskuddet som lykke gir oss! Jeg tar ikke noe for gitt. Jeg vet det kreves hardt arbeid for å ha det godt! Og jeg jobber hardt hver dag!

Pass på at du tar deg tid til å nyte de gode øyeblikkene! Sug litt på karamellen iblant! La sjelen få kjenne på lykken der og da!

Å være et ekte menneske!

Hva betyr det å være ekte? Hva legger du i det ordet? Hva betyr det for deg? Svaret på det er ulikt fra person til person. Likevel er det noe som alle har ett forhold til! Hvem tørr å være helt ekte?

I løpet av livet har jeg møtt mange mennesker. Noen har gjemt seg bak sin fasade, og jeg har aldri nådd helt inn til kjernen. Noen få har latt meg få treffe det ekte mennesket. De menneskene som har latt meg få bli kjent med hele personen, det er de som jeg liker best å være sammen med. De kan jeg snakke med om alt, og være hundre prosent fortrolig med. De gir av seg selv samtidig som de lytter til meg. Vi deler livet. Vi deler erfaringene på godt og vondt! Vi lar hverandre få slippe til med det vi har på hjertet! Slike mennesker har jeg ikke så veldig mange av i livet mitt. Men de jeg har, er jeg veldig glad i. De betyr mye for meg.

Det er ikke alltid at jeg heller har vært helt ekte! Jeg gjemte meg bak min egen maske i mange år. Nå forsøker jeg å leve livet uten den masken! Jeg vil være den personen jeg er, og være stolt av det! Jeg vil gi av meg selv til andre, da får man stort sett mye godt tilbake! Kanskje kjenner du meg ikke helt igjen, men jeg er fortsatt meg. Jeg har endelig roen inni meg til å få leve ekte og nært! Det er så deilig!

Forsøk å kaste bort masken! La folk bli kjent med akkurat deg! De menneskene som er ekte tilbake, de forblir i livet ditt.

Jentehelg!

Denne helgen kommer til å bli så deilig! Jeg gleder til å få besøk av en veldig nær og god venninne! Mann og barn er borte hele helgen, vi skal kose oss med god mat og masse jenteprat! Vi blir nok sene på natten tenker jeg!

Det er sjelden jeg treffer akkurat denne venninnen! Vi bor på hvert vårt sted, og har det travelt med hvert vårt! Men med en gang vi prates i telefonen, eller møtes, så går praten i ett! Vi kan smile sammen! Vi kan le sammen! Vi kan gråte sammen! Det er så godt å ha slike venner!

Da mitt privatliv ble vanskelig, og jeg valgte å flytte, forsvant veldig mye av nettverket mitt. Noe kuttet jeg ut selv, andre forsvant! Slik er livet! Men jeg er allikevel rik! Rik på kjærlighet fra mine nærmeste, og de vennskapene jeg fortsatt har!

I helgen skal jeg virkelig kose meg skikkelig! Da jeg snart skal stå brud, skal lørdagen visstnok brukes til noen hemmelige planer! Jeg satser på at det går for seg i rolige former! Jeg gleder meg, og jeg skal nyte det!

Siste trening før helga💪💪🏃🏃Trening på morgenen er det aller beste! I dag møtte 10 spreke damer opp til Meir trening med Irene Skuland Reilev! Deilig økt med oppvarming på stranda!Vi hadde stasjoner med ulike kondisjon og styrkeøvelser! God trening for kjerne! Godt å forbrenne litt kalorier, og stramme opp slappe magemuskler !! 

Oh la la det nærmer seg bryllup!!

Om noen uker skal jeg faktisk få gifte meg! Å som jeg gleder meg! Det blir sterkt, det blir så deilig å få bli gift med mannen jeg elsker! Å feire kjærligheten sammen med aller nærmeste familie, blir så koselig! Det er godt å ha familien rundt seg på en slik spesiell dag!

Mye skal ordnes og organiseres, selv om det blir et lite og intimt bryllup. Alle må ha finstasen i orden, hår må klippes, pynt må fikses! Alt må koordineres og planlegges! Det er så kjekt å holde på med! Positiv energi som hjelper oss i hverdagen!

At jeg skulle få møte den store kjærligheten, er jeg så takknemlig for! Det har gjort livet mitt komplett. Det er trygt og godt! Ett trygt og godt hjem har vi etablert i sammen! Vi satser på ett langt og godt samliv! Å være to er så utrolig godt! Å hjelpe hverandre, støtte hverandre i både gode og vonde dager har vi allerede erfart! Det hjelper for oss begge!

De siste ukene før bryllupet kommer til å gå fort! Her må vi bare henge med for å ha alt på plass! Men aller mest gleder jeg meg til feire kjærligheten! Vår sterke kjærlighet!

Mektig provosert!

Vanligvis bryr jeg meg ikke noe særlig over nyheter. Jeg orker ikke følge så mye med på alt det vonde som skjer i verden! Som regel får jeg ting sånn halvveis med meg, og så kobler jeg det ut. Hjernen min har ikke lyst på alt det vonde. Jeg orker det ikke. Mye vondt i verden har skjedd opp igjennom årene, og mye har jeg glemt. Det gjør selvfølgelig inntrykk der og da, men så forsvinner det gradvis ut av mitt fokus. Derfor irriterer det meg grenseløs at en person klarer å gjøre meg så fryktelig sint! En person jeg absolutt ikke kjenner. En person som jeg absolutt ikke er enig med overhodet. En person som jeg blir direkte uvel av å se på bilder. Han klarer å provosere meg noe helt hinsides. Og han fortjener ikke den oppmerksomheten!

Jeg snakker om den mannen som drepte 77 uskyldige mennesker. Som frarøvet ungdommer og voksne resten av livet sitt. Som rått og brutalt gikk rundt, og spredte den verste ondskapen. Helt fra den dagen har den saken brent seg fast i magen min. Den uhyggelige følelsen som spredte seg da nyheten kom på tv. Den totale maktesløsheten som spredte seg da tallet på drepte ble kjent i media. Fra det øyeblikket har jeg kjent på sinne og til tider hat.

Jeg er ikke politisk engasjert overhodet. Men jeg ble så berørt over det utrolig hatefulle angrepet på vår frie verden. Nå i ettertid har jeg stadig blitt mektig provosert når denne mannen klager på sitt fengselsopphold. Han krever både det ene og det andre. Vil studere. Vil treffe andre. Vet du hva! Når man har gjort slike grufulle handlinger, fortjener man ikke så mye goder! For min del kunne han glodd i veggen hele dagen!

Nå har han igjen fått komme i media. Fått klaget på sine omgivelser. Beklager, men jeg synes aldeles ikke synd på ham. Jeg vet at alle har menneskerettigheter, også kriminelle. Men min forstand klarer ikke dette. Jeg klarer ikke å snu det andre kinnet til. Det er ikke ofte jeg blir sint, men her går grensen min!

Hva er lykke?

Hva betyr lykke for deg? Er det viktig for deg å være lykkelig? Forventes det at du skal være lykkelig? Kjenner du på det evinnelige presset om å alltid være så forbaskede lykkelig? Klarer du det? Takler du det?

Jeg synes det er vanskelig å alltid være lykkelig. Livet mitt byr på såpass med motbakker i blant, at det er vanskelig å føle seg så lykkelig hele tiden! Ikke misforstå meg, jeg har det utrolig bra! Men jeg kjenner på det evige presset som er i samfunnet vårt! Vi skal være så flinke og pliktoppfyllende hele tiden! Vi skal aldri ligge etter skjemaet verken privat eller på jobb! Vi skal være flotte kvinner, og gode forbilder for våre barn! Hus og hjem skal holdes i orden. Vi skal følge siste mote, og alltid holde oss oppdatert på interiør og trender! Vi må i hvert fall huske på å trene mye, og spise sunt!

Jeg er ordentlig lykkelig når jeg ikke lenger bryr meg om alle disse kravene! Når jeg senker skuldrene, og tar livet i mitt tempo, da er jeg lykkelig! Når jeg kan trene fordi jeg har lyst, da er jeg lykkelig! Når barna kan se at mamma har tid til å roe ned, da er jeg lykkelig! Å alltid være flink pike, straffer seg til slutt! Det har jeg erfart!

Senk skuldrene! Nyt hverdagene! Gjør ditt beste, det er mer enn godt nok! Du fortjener å være lykkelig!

Mat som trøst!

Å bruke mat som en trøst, er en farlig ting! Det blir fort en veldig vond spiral å komme ut av. Slik var det i hvert fall for meg. Jeg brukte mat som trøst gjennom mange år. Ulike følelser skapte trangen til mat. Det ble til tider mye mat hvis følelsene var sterke nok. Jeg måtte bli godt voksen før jeg forstod sammenhengen mellom følelser og matinntak! Det var ingen som pratet til meg direkte om overvekten. Ingen helsesøster som tok meg inn til noen prat så vidt jeg kan huske.

I dagens samfunn møter barn og unge store krav. Krav til utdannelse. Krav til hvordan vi skal se ut. Ett stort press blir lagt på små skuldre! Unge jenter drømmer om Botox, større pupper, flatere mage! Gutter og jenter pådrar seg spiseforstyrrelser, og det gjør meg trist. Jeg har aldri fått noen diagnose angående mat, men ser jo helt klart at mat og psykisk helse har en sammenheng!

Det er veldig tabubelagt å prate om overvekt! Allikevel gjelder det en stor del av befolkningen! Vi er så redde for å prate om det. Det er noe alle ser, men ikke tørr prate om. Selv om jeg i dag ikke er så veldig stor, så er jeg allikevel fortsatt overvektig i forhold til min høyde. Men jeg lar ikke min overvekt stoppe meg lengre! Jeg kan både jobbe effektivt, og trene jevnt! Men det stoppet meg veldig mye tidligere!

Alle så at jeg spiste for mye, men ingen spurte meg hvorfor jeg spiste så mye! Vi må tørre å gå inn i problematikken, og finne ut årsakene til hvorfor mennesker rundt oss sliter med dette. Jeg håper vi sammen kan sette litt fokus på disse tingene. Vi skal selvfølgelig behandle hverandre med respekt. Ingen skal behøve å bli stilt offentlig til veggs fordi de er overvektige! Men lærere, helsesøstre, ungdomsledere, trenere og foreldre må tørre å gå mer i dybden med den enkelte. Noen vil ta imot hjelp. Andre vil nekte. Det er helt greit. Men fokuset må være å hjelpe hver enkelt til å komme ut av den vonde sirkelen! Styrke selvtilliten hos hver enkelt!

Jeg er et vanlig menneske. Jeg er ingen ekspert på dette området. Men jeg har egen erfaring. Erfaring som har gitt meg en styrke i meg selv. Jeg tørr å prate om det. Jeg får vondt inni meg når jeg ser mennesker som åpenbart sliter. Jeg får lyst til å hjelpe. Det har tatt lang tid å bli venn med sin egen kropp, og jeg jobber fortsatt med det! Men jeg håper dere der ute ser at det går an å komme seg videre i livet! Men det kreves hard jobbing! Men det er absolutt et godt liv som venter på deg!

Morgentanker!

Å komme i gang med en ny dag er en utfordring for de aller fleste! Noen dager er det helt greit å komme seg ut av sengen. Andre dager blir slumreknappen flittig benyttet før man kommer seg opp på beina! Slik er det i hvert fall for meg!

Vi vet aldri akkurat nøyaktig hva dagen vil inneholde! Vi kan planlegge mye, men det er umulig å forutse absolutt alt! Kanskje blir noen av avtalene plutselig avlyst? Eller man møter plutselig på en hyggelig bekjent som man ikke har møtt på lenge!

For min del er det viktig å holde seg i aktivitet! Gå på jobb, trene jevnt og trutt, være sosial. La dagene bli fylt med positive tanker! Å lage gode rutiner som fungerer for seg selv, og hele familien. Forutsigbarhet er ekstra viktig i vårt hjem, og det er bra for både store og små!

Det er godt å glede seg til en ny dag! Å få lov til å starte på nytt hver morgen! Å få nye opplevelser, nye inntrykk som skal bearbeides! Vi starter alltid med blanke ark! Det er likt for alle! Jeg håper at du nyter hverdagen! At du gir deg selv tid til å trekke pusten! Vær glad for at vi faktisk får oppleve enda en ny dag! Og hvis denne dagen blir dårlig, så ikke glem at i morgen kommer en ny!

Takk for alle kommentarer på forrige innlegg! Selv om det er såre minner, så har jeg det veldig fint nå! 

Gymtimene på skolen!

Noe av det som er desidert vanskeligst å tenke tilbake på fra barneskolen og ungdomsskolen, er gymtimene! Snakk om mareritt! Det var de verste timene hver eneste uke! Jeg gruet meg hele tiden! Jeg var overvektig, og plaget med astma. Ikke noe god kombinasjon kan man trygt si! De andre elevene koste seg på min bekostning. Nå i voksen alder ser jeg jo at det sikkert var en del tragikomiske klipp. Men det gjorde veldig vondt som barn å stadig oppleve dette. Til og med læreren flirte til tider!

I begynnelsen visste vi ikke hva som skulle skje i gymtimene. Etter hvert kom gymplanene hjem, og jeg visste nøyaktig hvilke dager jeg absolutt måtte finne en unnskyldning for å slippe gym! De dagene hvor det var turn, hoppe bukk eller hoppe høyde. Da ville jeg ikke delta! Å stå å vente på tur i lang rekke, for så å måtte gjennomføre oppgaven mens de andre så på og lo. Nei takk! Det verste var når man skulle ha lagspill. Man skulle velge hver sine lag! Jeg ble alltid stående til slutt. Det laget som måtte velge meg tilslutt, viste tydelig at det var ikke stas! Etter hvert ble det litt mer pedagogisk riktigere måter å løse inndelingen på, men skaden var allerede skjedd!

Da vi gikk på ungdomsskolen skulle vi løpe 60 meter. To elever mot hverandre! Strekningen var selvfølgelig målt opp midt i skolegården. Akkurat der hvor mange klasserom hadde utsikt! Jeg glemmer aldri da jeg og min venninne skulle løpe mot hverandre helt til slutt. Da det nærmet seg vår tur stod resten av klassen oppstilt for å kikke. Men det verste var at i flere vinduer fra klasserommene, hang elever ut med hodet for å kikke på oss! Når jeg tenker tilbake kan jeg enda høre latteren som runget rundt oss mens vi løp! Jeg vant mot venninna mi, jeg løp på 11,61 sekunder. Vi ble de to dårligste i klassen. Det er ikke sikkert mine klassekamerater husker det i det hele tatt. Men hos meg sitter det spikret! Hvor var pedagogikken da?

Jeg håper inderlig at dagens elever ikke blir nødt til å oppleve lignende situasjoner i dag! Å være i aktivitet er kjempeviktig! Å få barn og ungdom til å ville bevege seg, er ett meget viktig helsefokus som vi må ha! Fysisk aktivitet må ikke bare måles i resultater, men i innsats! Se hver enkelt elev, få dem til å yte sitt beste uansett utgangspunkt og fysikk! I voksen alder har jeg fått medisinske forklaringer på hvorfor jeg ikke klarte oppnå gode resultater! Det har hjulpet meg gjennom bearbeidelsen av disse hendelsene. Jeg er nå mye mer fysisk aktiv enn jeg noen gang har vært! Jeg opplever en sterk glede ved å mestre trening! Jeg blir pushet på en positiv måte av en kyndig trener! En trener som ser meg! Som hjelper meg til å klare maksimalt for min situasjon! Jeg håper dagens gymlærere har fokus på eleven, og ikke bare på elevens resultater!

 

Drømmer!Det er viktig å ha drømmer! Drømmer man kan jobbe mot! Drømmer man nesten vil gjøre alt for å oppnå! Drømmer som kan ta deg bort fra hverdagens mas og kjas! Drømmer som tar deg til ett bedre sted mentalt. Har du mange drømmer? Oppnår du noen av dine drømmer? Tør du snakke høyt om dine drømmer?

Jeg har mange ulike drømmer! Jeg drømmer om oppnåelige ting, og om ting som kan bli vanskelig å oppnå! Noen av drømmene kommer til å forbli drømmer resten av livet mitt! Andre kommer jeg til å klare å få til virkelighet? Kommer jeg noen gang til Las Vegas på Celine Dion konsert? Kommer jeg til Nordkapp? Klarer jeg å gjøre bloggen min til levebrødet mitt? Kommer jeg til å tørre å holde foredrag for andre mennesker om mitt liv/min kamp for å få selvtillit ? Oppnår jeg drømmen om et godt liv for barna mine? Får jeg ett langt og godt liv med min kjære?

Jeg vet ikke svaret enda! Den som lever får se, heter det jo! Men jeg har i hvert fall bestemt meg for å satse! Satse på livet mitt! Gi mulighetene en sjanse! Stole på meg selv slik at dører etter hvert kanskje åpner seg for meg! Tørr du å satse på dine drømmer??

Trening med verdens beste utsikt🏃💪Morgentrening på Kanelstranda i Furulunden i dag var helt magisk😜Å komme dit trøtt og støl, og så se på det vakre havet! Jeg ble så fascinert av solskinnet i sjøen, nydelig og stille! Pustet inn sjøluften, lot sola varme kropp og sjel!Men vi var ikke der for å stå i ro og nyte utsikten! Det var bånn gass med løpsintervaller 45 sek på sandstrand ! Så var det ulike styrkeøvelser kombinert med reaksjonsøvelser! Det er så deilig å kunne løpe på stranda! Jo løsere sand, jo tyngre er det å løpe! Jeg løper mest nede i vannkanten, da jeg akkurat har klart å løpe alle intervallene iløpet av treningstimen! En bedre start på dagen kunne jeg ikke ønsket meg! Ha en flott dag! Vi snakkes!

Min første måned som blogger!Det har allerede gått en måned siden jeg startet min blogg! Det har vært så utrolig spennende! Jeg angrer ikke i det hele tatt! Dagene har vært travle. Det er bra for meg! Jeg var veldig spent på hvordan bloggen min ville bli mottatt av alle dere som leser mine innlegg!

Jeg trigges av tall, det er ikke noen hemmelighet! Det er spennende å se hvor mange jeg klarer å nå ut til med min blogg! For meg har det vært utrolig gøy å sjekke statistikken! I løpet av mine første 30 dager har bloggen min hatt over 10 000 sidevisninger! For meg er det veldig mange, og en utrolig god start! Jeg vet at mange av dere er innom flere ganger daglig! Faste lesere er veldig bra! Jeg håper dere blir med meg videre på min bloggferd!

Jeg forsøker å ha en blanding av innlegg! Litt om trening, litt om hverdagen min, og litt dypere innlegg hvor jeg gir av meg selv for å få fokus på det som jeg føler er viktig! Jeg er personlig, og deler en del. Men resten av privatlivet mitt verner jeg om! Det er min blogg, og mine nærmeste skal ikke bli eksponert! De skal ikke bekymre seg for å havne på min blogg!

Jeg gleder meg til å fortsette å skrive til dere! Jeg håper at min blogg kan inspirere dere! Gi dere noe å tenke på! Kanskje blir dere litt irriterte. Eller synes det jeg skrev var dumt! Det er helt i orden. Vi er forskjellige!

Så velkommen til å være med videre på ferden! Kjempegøy hvis dere hjelper meg til å nå ut til enda flere! Tips dine venner om bloggen min! Jeg gleder meg til fortsettelsen! Takk for at DU er med!

Livet må erfares!

Å komme seg gjennom livet,

kan være en farlig ferd!

Vi vet ikke hva som vil komme,

eller hva vår dag vil inneholde!

 

Hver dag må erfares og leves,

kun da får vi endelig svar!

Grip dagen, og våg nå å satse.

det verste som kan skje er å falle!

 

Gi ikke opp hvis du faller,

du klarer å starte på nytt!

En ny sjanse er der for alle.

Du kommer deg opp og fram!

 

Selv har jeg provet og feilet!

og jammen gått ned med ett smell!

Men se hvordan jeg nå kan skinne,

og leve og tenke fritt!

 

Du smiler alltid!

I alle år har jeg møtt mennesker med ett smil! Da jeg var liten, smilte jeg selv om ting var vanskelig! I tenårene var livet ikke særlig greit, men jeg smilte likevel! Når privatlivet gikk skeis i voksen alder, gjemte jeg meg bak smilet! Men de som virkelig kjente meg, så at smilet ble mer og mer stivt og påklistret! Hvis noen spurte hvordan jeg hadde det, så smilte jeg og sa jo det går fint! Det var ikke sant, men jeg smilte likevel.

Jeg har alltid vært en som gir klemmer! Raust og uten filter! Latt mennesker få komme tett innpå meg, men uten å egentlig kjenne meg! Det ble liksom meg, et smil og en klem! Alltid smilende og imøtekommende, fikk jeg i hvert fall beskjed om at jeg var!

Jeg vil fortsatt smile! Jeg vil fortsatt både gi og få klemmer! Men av ekte grunner! Jeg vil smile fordi jeg har det fint! Jeg vil gi en klem når det føles naturlig! Jeg vil ta imot en klem når det føles riktig! Jeg vil være ekte! Har jeg det fryktelig dårlig, så kan det faktisk godt være at jeg ikke smiler! Jeg har lov til å vise mer enn bare en følelse! Min personlighet er å være blid. Så dere kommer desidert til å se meg smile! Men jeg kan også bli både sint, skuffet, trist og lei meg. Å vise slike følelser må jeg øve på. Ikke gjemme dem bort. men faktisk ta de  i bruk når det behøves!

Når du møter meg håper jeg at vi begge smiler! Det kan også godt være du får en klem!

Trening i solskinn og vind🏃💪I nydelig solskinn og frisk vind var jeg på ny klar for trening! Deilig å få på treningstøyet og joggeskoene etter treningsfri i går! Jeg elsker å komme ut i naturen, selv om det er allergitider og litt vanskelig å puste fritt!Kondisjonstreningen i dag varierte mellom bakkeløping og trening i steintrapp ! 45 sekunders intervaller! Jeg fikk høy puls, og det kjentes i lårene!Slyngetrening hadde vi også! Knebøy med slynger, roøvelse, armheving, balanseøvelser! Gøy med variasjon! God følelse i kropp og sjel!

Ærlighet varer lengst!

En ting lærte jeg grundig i oppveksten min ! Man skal alltid være ærlig! Det var ikke lov å lyve! En av de aller strengeste reglene vi hadde hjemme! Det er ikke en dum regel det. Man skal være ærlig, jeg er helt enig! Men jeg var desperat! Desperat etter å være kul ! Desperat etter å være med i jentegjengen! Jeg ville ikke stå utenfor, og bare se på de andre! Jeg ville henge med de andre jentene, og ha deres oppmerksomhet!

Derfor brøt jeg den aller helligste regelen! Jeg løy! Jeg løy så forferdelig stygt og ille! Jeg husker ikke ordrett hva jeg sa, men det funket. I hvert fall en bitteliten stund. Helt til mine foreldre fikk vite om det, og jeg var tatt. Det ble en svær oppvask, og ydmykelsen var ett faktum! For å si det sånn, det hjalp ikke akkurat på populariteten det stuntet der!

Der og da gav jeg rett og slett opp. Jeg fant ut at det var ikke verd å forsøke mer! Jeg gav opp jentegjengen, og vi to som alltid hadde holdt sammen, vi holdt sammen! Vi stod på avstand og så på de andre! Eller gikk for oss selv i friminuttene! Noen ganger fikk vi selskap av en eller to jenter. Jeg innså at jeg aldri kom til å bli kul nok. Det var ikke vits i å forsøke lengre!

Jeg lærte på den harde måten at ærlighet varer lengst! Nå betyr det ikke noe for meg å være kul, eller best likt! Jeg er endelig trygg på meg selv! Men husk alle der ute, at en løgn kan bli brukt som ett rop om hjelp!  

Kjærlighet

Kjærlighet. Smak på ordet! Hva skjer inni deg når du tenker på ordet kjærlighet? Blir du varm om hjertet, og smilet kommer frem? Eller stikker det et savn etter mer kjærlighet? Har du nok kjærlighet i livet ditt? Lar du kjærligheten slippe til?

Jeg hadde bestemt meg for å heller leve alene resten av livet mitt! Jeg trodde ikke på kjærligheten! Jeg var helt overbevist om at ingen ville ha meg! Ingen kom til å like akkurat meg! Jeg proklamerte til familien at nå skal jeg være alene! Jeg trodde ikke jeg ville finne en mann som var så snill og god som jeg ønsket! Tenk at jeg kunne ta så feil!

Å våge seg til å gi kjærligheten en ny sjanse, var utrolig skummelt! Da min kjære ba meg om en sjanse, var jeg redd! Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte å la kjærligheten få en ny sjanse! Min kjære vet absolutt alt om min fortid. Og han elsker meg! Det er så godt å være 2 om alt som skjer i vårt hjem! Sommeren 2015 fridde han til meg på Gaustatoppen! om noen uker blir vi mann og kone! Kjærligheten vår er sterk! Det er stort!

Kjærligheten er stor! Kjærligheten er sterk! Det eneste vi ikke får nok av er kjærlighet! Det eneste vi aldri gir nok av er kjærlighet!

Livets labyrint!

Er du fanget midt inni livets store labyrint? Møter du stadig hindringer i veien? Finner du ikke veien frem til målet? Står andre mennesker foran deg, og sperrer veien din? Nekter de å flytte seg?

Jeg har vært midt inni en endeløs labyrint i mange år! Det var så ubeskrivelig deilig å finne veien min ut av den! Men før jeg kom så langt, var der utrolig mange retninger å velge mellom, og ulike valg som måtte tas! Jeg brukte mange år på å ta de viktigste valgene i mitt liv! Men jammen er jeg glad jeg turte å velge slik jeg gjorde! Da jeg måtte innse hva som trengtes for å få et godt liv, var valget enkelt! Konsekvensene som kom i kjølvannet av beslutningene, har derimot til tide vært svært tøffe å hanskes med! Jeg kjemper fortsatt! 

Jeg håper at du trives med livet ditt! At du har det bra, og blir behandlet fint av de som er rundt deg! Dersom du ikje har det bra, så gir jeg deg rådet du sikkert har hørt før! Ta deg tid til å tenke igjennom livet ditt! Hva vil jeg? Hva trenger jeg å gjøre for å få det godt? Gjør de forandringene som trengs for at du får det bra! Det kan være tøffe tak, men du fortjener å ha det bra! Be om hjelp underveis dersom du trenger det!  Vi lever bare en gang, og da fortjener du det beste! 

Jeg er heldig. Jeg fant støtte og kjærlighet underveis i min kamp for ett godt liv! Jeg har det godt her i Mandal, og er takknemlig for all kjærlighet som jeg blir gitt. Den har gjort meg sterk! Så selv om jeg fortsatt må kjempe for det som er viktig i livet mitt, så er jeg ikje redd! Hvis jeg faller, kommer jeg meg opp igjen! Hvis jeg trenger en hånd å holde i, så får jeg det! Og alle de gode dagene jeg har, de nyter jeg!

Så deilig å skrive!!

Det føles så ubeskrivelig deilig å skrive! Ordene bare kommer! Noen ganger tenker jeg litt mer på ordene før jeg setter meg ned og skriver. Andre ganger kommer de bare helt av seg selv! Mitt forrige innlegg kom bare plutselig rett før leggetid i går! Det føles som at jeg ved å starte denne bloggen, har tatt lokket av en eske med mye tanker og opplevelser som jeg trenger å dele! Og når jeg skriver det ned, og leser det selv etterpå, så faller enda flere biter på plass i livet mitt! Jeg er så glad for at dere har tatt så godt imot bloggen min! At noen faktisk tar seg tid til å lese det jeg skriver! 

Ønsket om å skrive har vært der ganske lenge! Men det var helt nødvendig for meg å få ting litt på avstand før jeg kunne dele det med dere! Helt ærlig sagt, så hadde jeg nok ikke våget det hvis jeg fortsatt hadde bodd i Egersund, min hjemby. Det hadde vært altfor tøft! Da jeg flyttet derfra, fikk jeg bearbeidet livet mitt på en helt annen måte! Jeg har familien min der,og de er jeg glad i,  men jeg er der svært sjelden. Det var kjempeviktig for meg å få komme bort! Starte helt på nytt. 

Hvor lenge denne skrivetrangen varer, aner jeg ikke! Jeg trives veldig bra med å blogge, så den er nok kommet for å bli! Så lenge jeg har det bra, og det gjør meg godt, fortsetter jeg å dele mine innlegg! Jeg gjør det ikke for at noen skal synes synd på meg! Jeg har det veldig godt i livet mitt nå! Men jeg ønsker å bruke mine erfaringer for å hjelpe andre! Det er ikke bare meg som har slitt med mobbing og dårlig selvtillit! Selv om jeg har vært langt nede, vil jeg vise at det går Ann å reise seg igjen! 

Takk for at DU leser! Takk for at DU kommenterer! Takk for at DU hjelper meg å dele mitt budskap !

Fra lita jente til voksen kvinne!

Jeg var ei gang ei lita jente,

Som strevde for å finne sin vei!

Jeg gråt, og jeg sleit mens jeg lette,

Jeg ville jo bare være meg!

 

Jeg møtte på mye motstand ,

Jeg gjemte bort mitt ekte jeg.

En stund gav jeg opp å kjempe,

Jeg lot andre holde meg nede.

 

Men inni meg tentes en flamme ,

En drøm om å være seg selv!

Jeg ville jo også få skinne,

Å føle meg som en vakker kvinne!

 

Min fremtid skal ingen få låse.

Jeg styrer mitt liv helt selv.

Med kjærlighet fra mine kjære 

vil jeg vokse , og sterk stå frem!

Jeg vant over sykkelskrekken💪💪

 

Helt siden jeg var liten har jeg vært redd for å sykle! Balansen har vært ett stort problem i mange år! Jeg lærte sent å sykle, og jeg hadde mange knall og fall oppover årene! Det ble så ille at jeg sluttet helt å sykle! Da jeg ble sammen med min kjære, hadde jeg ikke rørt en sykkel på mange år! Da han foreslo at vi kunne sykle sammen , ble jeg sinna og redd! Det skulle jeg ihvertfall ikke! Jeg var blitt så ledd av og ydmyket av andre pga min ubalanse, at det ville jeg aldri prøve igjen! Min kjære gav seg ikke, og til bursdagsgave for to år siden fikk jeg sykkel!Det var ikke bare gøy å få akkurat den gaven! Jeg var så redd! Arr på kneet og i ansiktet minner meg om tidligere forsøk på å bli en god syklist! Men arrene i sjela er verst! Men jeg bestemte meg for å forsøke! Etter litt prøving, og trening gikk det jo gradvis bedre! Etter det har vi faktisk syklet deler av Rallarvegen! I fjor brukte jeg sykkelen som trening , og var kjempestolt ! 

I år ble jeg stoppet av en mental sperre! Plutselig var frykten kommet tilbake, og selvtillit borte! Da min trener spurte meg tidlig denne uka om jeg hadde syklet i år, innrømte jeg hvilke utfordringer jeg hadde! Hun utfordret meg, og gav meg beskjed om at sykkelen skulle prøves iløpet av denne uka! Jeg har sett på sykkelen i garasjen hver dag denne uka! I dag tok jeg meg i nakken! Jeg har nå syklet 5,5km i dag! Vekk med mentale sperrer! Jeg greide det kjempefint! Balansen har forbedret seg mye, og dette lover godt for årets sesong😜😜STOLT!!!

 

Terapi i hver maske!I hver maske jeg strikker er det terapi! En og en maske forflyttes på pinnene, og jeg skaper noe nytt! Fargene kommer frem, og det blir noe helt nytt! Alt jeg behøver å fokusere på er den ene masken! Skal  den strikkes rett eller vrangt ?? Jeg glemmer alt annet i hodet mitt! Jeg bruker den kreative delen av hjernen min, og lar resten av hjernen få hvile litt!

Jeg er blitt veldig glad i å strikke! Å faktisk skape noe selv utav tråd! Med kyndig veiledning har det blitt noen gensere! Noen har jeg gitt vekk, andre ligger i skapet! Noen få har jeg brukt selv! Endelig har jeg fått lært litt mer, og går den hjelpen jeg trenger for å fullføre plaggene! Det er gøy å få det til! 

Da jeg vokste opp hadde vi ikke lov å gjøre håndarbeid på søndager! Akkurat den regelen følger ikke jeg ! I dag har det vært deilig å sitte i godstolen med strikketøyet i hendene! Et kjærkomment friminutt til meg😜😜å være kreativ hjelper mot det meste! Håper du har en fin søndag❤️❤️❤️

Urolig natt😳

Jeg var så klar for en god natt søvn! Klar for å bare flate ut, lukke øynene og sove søtt hele natta! Jeg lengtet etter å bare sveve avgårde inn i natta uten hindringer! Jeg ville bare få hjernen til å koble helt ut.....

Men neida! Min hjerne ville ikke slutte å jobbe! Tankene fortsatte og fortsatte! Og i de periodene hvor jeg sov, var det en salig blanding av mareritt, minner fra fortiden og fantasi ! Jeg lå ikke særlig stille i senga akkurat ! 

Dette er ikke første gangen, og jeg vet det ikke blir siste gangen! Når man jobber med å bearbeide fortiden, tar kroppen av og til ikke pause! Det er slitsomt når det står på, men det blir bedre etterpå! Det som er viktig er å ta hensyn til sin egen situasjon! 

Derfor blir det en rolig søndag! Vi prates senere!

Klumpen i magen forsvant!

For aller første gang etter at jeg startet bloggen, fikk jeg en litt vond klump i magen etter å ha publisert forrige innlegg! Jeg angret ikke, men jeg ble faktisk redd! Hva i all verden ville folk si? Ble jeg litt vel personlig? Kjenner folk seg igjen i det jeg skriver? Hvilke reaksjoner kommer?? 

Heldigvis forsvant klumpen i magen raskt ! Jeg visste at jeg ville fortelle det til dere, og er ikke flau over min historie ! Men det gjorde veldig godt da kommentarene kom, og jeg så det var positive reaksjoner! Jeg vet godt at der nok er noen som ikke liker min åpenhet! Men det er greit, vi velger selv våre grenser! For meg er ærlighet viktig! Mine opplevelser har formet mitt liv! Jeg ønsker å hjelpe andre ved å dele mine erfaringer på godt og vondt! 

Jeg ser frem til en rolig kveld sammen med familien min! God mat, litt TV og avslapping i ett nyvaska hjem er deilig! Ønsker dere alle en deilig lørdagskveld! 

Jeg ville bare være normal!!

Helt siden jeg var liten har jeg vært overvektig! Jeg har alltid vært veldig glad i mat! Men jeg brukte mat som trøst. Helt fra jeg var liten kan jeg huske at jeg spiste for å roe meg ned. Hvis jeg var lei meg, ville jeg spise! Hvis jeg var sint, så ville jeg ihvertfall spise! Hvis jeg var urolig, hjalp det å sitte foran TV og spise! Jeg spiste det jeg kom over! Jeg var ekstra glad i varm mat! Jeg ville veldig gjerne spise veldig mye middag ! Jeg spiste lite brødmat! Frokosten gjemte jeg bak radioen på kjøkkenbordet, og nistepakken på skolen spiste jeg ikke! Jeg ville ikke spise foran klassen. Jeg ble mye mobbet pga overvekten, og følte alle så på meg når jeg spiste! De gjorde jo ikke det, men jeg følte det sånn....

Da jeg begynte på ungdomsskolen bestemte jeg meg! Når jeg skulle være konfirmant, skulle jeg være slank. Jeg skulle være NORMAL!! Min selvtillit var så liten, at jeg tenkte på det å bli slank som å bli normal! Jeg ville være som de andre jentene! Bli likt fordi jeg var som dem! Jeg satte igang slankekuren ett år før konfirmasjonen! Jeg spiste ganske vanlig, men holdt meg vekke fra snop, brus og kaker! Jeg var kjempestreng med meg selv! Da konfirmasjonen nærmet seg hadde jeg tatt av ca 25kg! Ingen i klassen kommenterte forandringen! Da mine foreldre spurte om jeg ville ha bunad til konfirmasjonen blånektet jeg! I mitt hode så alle med bunad store ut, og det skulle ihvertfall ikke jeg gjøre på konfirmasjonsdagen ! Jeg konfirmerte meg i rød bluse, rød cityshorts og svarte lakksko med gullspenne på! Og jeg følte meg normal! Slekta mi roste meg i konfirmasjonen, jeg hadde jo blitt så fin! Endelig følte jeg meg "normal"!

I årene som kom falt jeg tilbake til det gamle mønsteret, og jeg ble igjen veldig overvektig! I dag har jeg det bra med meg selv! Jeg trener endel, og spiser ganske sunt! Men ikke for å bli " normal"! Jeg vil ha en kropp som fungerer i hverdagen, og være aktiv sammen med min familie! Jeg fortellere dere dette fordi jeg brenner for noe! Alle gutter og jenter som vokser opp i dagens samfunn lever under ett enormt press! Ta godt vare på dem, hjelp dem til å føle seg verdifulle uansett om de er korte eller lange, slanke eller overvektig! Vi er alle like verdifulle som vi er! Jeg har etter en lang reise blitt trygg på meg selv! Jeg vil bruke min erfaring for å hjelpe andre! Jeg vil ikke at andre barn skal ha de samme tankene om seg selv som jeg slet med! Min drøm er å kunne prate til folk om slike ting som dette, få dele av min erfaring slik at folk får øynene opp! Jeg begynner her på bloggen min! Kommenter gjerne hvis du får tanker etter å ha lest dette! 

 

Tid for rengjøring 😜😜

God formiddag alle sammen! Håper dere har det fint! Her har vi hatt en rolig morgen ! Godt å få sove litt lenger i helgene! Frokost sammen med min kjære er koselig! 

I dag skal hybelkaninene bort! Det er frem med støvkluten og støvsugeren! På med høy musikk, og full rengjøring! Jeg er ikje noe glad i den biten av husmorrollen, men det må gjøres! Gleder meg til å slappe av når det er unnagjort! 

Musikken gir meg energi til å jobbe effektivt og godt! Full trøkk med god lyd er viktig! Da synger jeg litt, og glemmer helt hvor kjedelig det er å gjøre rent! Så nå bør alle hybelkaninene skjelve i buksene , for nå er jeg på jakt!!

Håper dere alle får bruke dagen etter eget ønske! Vi prates senere!!

Takler jeg livet??Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg skal klare morgendagen! Av og til virker det så vanskelig! Man føler at man ikke strekker helt til! Har jeg de kreftene som trengs for å stå stødig i alt som skjer meg? Takler jeg det som ligger foran meg? Er jeg sterk nok? Er jeg så tøff som jeg må være?

Det er da det er ekstra godt å vite at jeg ER sterk! Jeg ER klar for å takle det som kommer! Jeg ER en tøff dame som ikke lenger lar meg trø på! Jeg har vært ute en vinternatt før! Jeg har vært igjennom tøffe stormer før, og se hvor jeg er i dag! 

Det er lov å være usikker iblant, men troen på deg selv må du aldri miste! Det er den som skal hjelpe deg igjennom de tøffeste dagene i livet ditt! Troen på deg selv gjør deg sterk! Det hender vi faller, men vi reiser oss igjen! Jeg håper at jeg gir deg litt inspirasjon til å takle hverdagen! Nyt helgen, og gjør gode ting for deg og dine kjære! 

 

 

 

Fredagsfølelse❤️❤️❤️Det er så deilig når det endelig et fredag! Ukas slit og stress er over! Barna får noen dager skolefri, og jeg får min kjære hjem❤️! Å slippe ned skuldrene fredag ettermiddag er så utrolig herlig ! Jeg har vært på jobb Idag, så da er det ekstra deilig å komme hjem til helg og familiekos😍😍

Noen få ærend igjen i dag, så blir det ro og kos med taco ! Å endelig ha min kjære hjemme er ubeskrivelig deilig og avslappende❤️❤️❤️Håper du også finner din fredags følelse! Vi prates snart!!

Våg å prate med noen❤️

Akkurat nå sitter jeg og venter! Jeg venter på et fint menneske som jeg prater jevnlig med! Jeg kan prate om det jeg trenger å prate om! Uten filter! Jeg kan tømme hele sekken med alt det som plager meg eller tar tankene mine! Jeg gjør det helt frivillig! Hvorfor gjør jeg det?

Noen ganger i livet møter vi vanskelige perioder! Mange ting skjer kanskje på veldig kort tid, og man klarer ikke henge helt med mentalt! Jeg har valgt de siste årene å ta i mot hjelp! Hjelp til å sortere tanker og opplevelser! Jobbe med gamle minner, få dem i riktig skuff med riktig overskrift! Det har vært smertefullt til tider, men det gjør at det hjelper!

Det er ikke noen skam å be om hjelp! Alle kan trenge å få en hjelpende hånd! Jeg tenker at det er en styrke å be om hjelp! Man tar stort ansvar i sitt eget liv for å gjøre det bedre! Jeg er stolt over dit jeg har kommet! At jeg trenger en hjelpende hånd på veien, gjør meg ingenting! Ta imot hjelp hvis du trenger det! Stå med rak rygg, og ikke skam deg! Vi er mange i samme båt! Jeg er ikke redd for å fortelle verden dette! Vi er vanlige mennesker , som velger å rydde opp i våre liv, for å få en bedre fremtid! 

Husk at DU er verdifull! Ingen andre er akkurat som DEG! 

En blomst midt i ugresset!Noen dager føler jeg meg som en blomst midt i ugresset! Jeg har kjempet for å få lov til vokse slik jeg ønsker! Jeg har strevd for å få nok plass til å få komme frem! Jeg har hatt så lyst til å få frem alle fargene mine! Lyst til å vise hele meg, hvem jeg virkelig er! Ugress har lenge holdt meg borte. Men jeg har klart å kjempe meg igjennom alle hindringene. Jeg har fortsatt endel ugress som plager meg, men det får ikke hindre meg i å blomstre! Jeg vil nyte vårsolen, og få lov til å la fargene mine speile seg i solskinnet! For nå er det min vår! Endelig kan jeg springe ut, og få være akkuratt meg!

PT time med Irene🏃💪Så var det på tide med ny PT time med Irene Skuland Reilev😜😜satte igang med en rask gåtur, med løping opp alle bakkene underveis! Fikk pulsen godt igang! Jeg er blitt mye raskere enn tidligere, og tørr å få opp farten både oppover og nedover bakkene! Jeg har fått mye bedre balanse, og det er digg!! I dag gjennomførte jeg blant annet roøvelse, planke, pushups, dips ved benk, knebøy! Irene pushet meg litt ut av komfortsonen, og det gjør så godt! Det er gøy å både se og kjenne forandring på kropp og sjel! Håper dere blir inspirert til å komme dere ut på tur eller trening noen ganger i uka! Alt hjelper! Husk at selv en dreven sofagris kan bli en aktiv mosjonist!

Takk for all støtte!

De varmer hjertet mitt noe enormt at dere stadig gir meg gode tilbakemeldinger på det jeg skriver! Jeg blir helt rørt! Jeg blir glad, og det hjelper godt når privatlivet er tøft!  Jeg takker for all støtte og omsorg som dere viser! At så mange mennesker stadig er innom bloggen min, gir meg god energi! Det hjelper meg til å stå stødig i en tøff hverdag! 

Flere kommentarer inneholder betegnelser som tøffing, modig og beintøff dame! Takker og bukker! Ja jeg tørr å vise litt av meg selv til verden. Det har vært en lang prosess å komme dit at det er ok for meg! Å tørre å poste bilder av seg selv, er en stor ting for meg! Å faktisk ta selfies , og tørre å vise dem frem! Ikke slette dem med en gang fordi man føler seg stygg! Min selvtillit på kropp og utseende har alltid vært kjempelav! Det er fordi det har stadig blitt brukt mot meg både som barn og voksen! Jeg har virkelig bestemt meg for å ikke ta det til meg lengre! Jeg er som jeg er, og jeg er like verdifull som alle andre i verden! Jeg tenker at det er viktig at der er plass til helt vanlige mennesker i bloggverden! Noen som faktisk tørr å vise hvordan verden er! 

Jeg har lært meg en viktig lekse! Uansett hva andre måtte tenke og mene, så er jeg verdifull! Jeg er god nok som jeg er! Det er lov for meg å forsøke å oppnå mine drømmer! Jeg har lov til å skrive det jeg ønsker, og verne om det jeg vil verne om. Så ja jeg er nok kanskje blitt tøff og modig, men jeg er fortsatt meg! 

Når sannheten svir!

Sannheten er mange ganger aldeles nådeløs! Sannheten kan få en til å skjelve av tristhet! Når man har ventet lenge på sannheten, og den endelig kommer frem i lyset, kan den være så brutal . Selv om man har visst lenge at den kommer, blir man aldri helt forberedt på å takle den.Sannheter skal komme frem. Sannheten skal aldri ties ihjel. Å finne veien videre i livet er ofte smertefullt, og den kan virke veldig lang. Men sannheten er med på gjøre en sterk . Når det er som tøffest, er det godt å vite at det går rett vei.Det kommer en ny dag i morgen! En dag som sikkert blir bedre enn idag! Jeg skal ikveld gi meg selv lov til å hvile. La dagens sterke inntrykk få ro til å bearbeides! Nye blanke ark venter på meg i morgen! 

MEIR trening med stive bein🏃🏃Jammen kom jeg meg igjennom nok en kjekk økt med MEIR trening🏃💪det tok litt tid å komme ordentlig i gang, da mine lår er noe lite samarbeidsvillige i dag😜😜men jeg gav ikke opp! Jeg har tatt roøvelsen , armhevinger, planke, dratt bildekk, jogget intervall og gående utfall med ekstra vekt!!! Kjempegod trening, og veldig kjekk gjeng å trene sammen med😍😍koselig å bli kjent med så flotte mennesker! Og når vi tillegg kan se utover havet i pausene, så har man ingenting å klage over!Ha en nydelig dag alle sammen😄😄nå begynner min tøffe del av dagen! Men jeg er klar til å møte de utfordringer som kommer underveis 💪💪takker igjen for alle flotte tilbakemeldinger på innlegget Trening på resept? Tydelig et tema som engasjerer! Sammen kan vi få til en endring! Vi prates etterhvert!

Eg e stiv og støl😜😜

God morgen kjære venner😍😍jeg har startet dagen! Jeg er skikkelig stiv og støl etter treningene de siste dagene! Lårene sier hei på en måte som er litt plagsom 😜 Men det går fint! Beste medisinen mot støle bein , er en ny treningsøkt med solid oppvarming! Jeg gleder meg til ny MEIR trening i Furulunden nå på morgenen! En deilig start på dagen! 

Takk for alle kommentarer /delinger/liker på bloggen min! Jeg setter veldig stor pris på alle tilbakemeldinger som jeg har fått! I løpet av disse ukene hvor bloggen min har eksistert, har godt over 7000 mennesker klikket seg inn på bloggen min! Det er helt utrolig! Tusen takk til hver enkelt! Jeg blir ydmyk og glad! Jeg ønsker å nå ut til enda flere, så spre gjerne bloggen min til dine venner! 

Onsdager er en dag som for meg er fylt med både gøy og alvor! Avtalene i dag er ofte tøffe, men de hjelper! Så da gir jeg gass på treningen først, så er jeg klar for å takle resten av dagen! Håper du får en strålende dag! Vi snakkes snart❤️❤️❤️

Trening på resept??

Jeg har gått fra å være en skikkelig sofagris, til å bli en glad mosjonist! Jeg som aldri gikk utenfor døren hvis der var fare for regn, har nå trent utendørs i over ett år i all slags vær! Alle de motforestillingene jeg hadde om trening, har forsvunnet ! Alle de negative tankene som spant inni mitt hode, har jeg gradvis jobbet med, og overvinner stadig mentale sperrer! Noen mentale sperrer må jeg fortsatt jobbe for å overvinne! Jeg kan fortsatt kjenne på litt redsel for nye ting, og gamle spøkelser kan fort våkne til liv igjen! Men jeg overvinner dem! 

Jeg har fått erfare på kroppen at trening hjelper! Jeg har fått kjenne at trening gjør godt for vår mentale helse! Ingenting er bedre medisin for meg, en å gjennomføre en treningstur eller treningsøkt! Å kombinere det med vår flotte natur, har åpnet en ny verden for meg! Jeg får veldig mye energi når jeg trener utendørs! Om solen skinner, eller regnet høljer ned, så gir det meg påfyll av pågangsmot og energi! Dersom jeg har en dårlig dag, så gir jeg litt ekstra gass på trening, og humøret stiger!

Mange mennesker sliter med helseproblemer, både fysisk og mentalt! Piller kan vi få i bøtter og spann, noe må vi betale selv, resten kan vi få. Men dersom trening egentlig er den beste medisinen , så får man ikke noe økonomisk støtte til det. Jeg vet at man kan klare å trene gratis! Men da må man ha en egen stahet og ståpåvilje for å holde seg igang! Mange ganger er man nødt til å få nødvendig veiledning av kyndige trenere! Jeg har valgt å bruke midler på å få veiledning og støtte i min trening! Jeg skulle veldig gjerne sett at vi som faktisk behøver trening for å holde oss arbeidsdyktige og friske, kunne fått litt støtte! Men slik er det jo ikke! Det stopper ikke meg ihvertfall! Jeg dropper heller andre materielle goder, bare jeg får trent og holder meg i god form!

For meg personlig er det en stor seier å finne glede i trening! Jeg har overvunnet år med mobbing og vonde minner angående fysisk aktivitet! Jeg velger å blogge om treningen min, fordi jeg gjerne vil være et forbilde for andre vanlige mennesker. Jeg poster bilder av meg selv, selv om jeg er plus zice og ingen fotomodell ! Jeg er meg selv, og det er faktisk helt fint! 

MEIR trening med Mandal Revmatikerforening🏃💪Hver tirsdag formiddag kl11 er det gratis MEIR trening for medlemmer i Mandal Revmatikerforening! Vi blir kyndig veiledet av Irene Skuland Reilev! Vi trener i Furulunden ved Lysthuset! Vi trener styrke og kondisjonstrening i intervaller! Treningen tilrettelegges for alle!I dag hadde vi stasjoner med ulike kondisjon og styrkeøvelser ! Strålende vær og kjempegod stemning! Vi er en trofast gjeng på 8-10 stk, og har plass til enda flere! Vi har en veldig god stemning på treningene, og hjelper hverandre til å yte det vi klarer! Gøy å se fremgangen hos hverandre! Jeg gleder meg til hver gang, og er strålende fornøyd med dagens treningsøkt !

 

 

Forventninger

God morgen kjære alle sammen! Hver dag begynner med nye forventninger og utfordringer! Forventninger om hva som skal skje , og hva vi skal få oppleve! Vi har kanskje lagt en tett timeplan for dagen, og det blir en travel dag! Noen har en tom timeplan, og skal nyte dagen slik den kommer!

Forventninger er av og til ganske vanskelig å forholde seg til! Jeg kan ha mange forventninger , og opplever stadig at jeg blir skuffet når forventningene ikke slår til! I løpet av livet mitt har jeg måttet innse at man kan ikke planlegge alt! Man kan ikke alltid forvente hva som kommer til å skje! Å lære seg å leve mer i nuet har vært vanskelig , da jeg liker kontroll!

Dessuten er jeg en som tenker mye! Jeg vrir og vrenger på ulike scenarioer inni hodet mitt! Hva kommer til å skje hvis det blir sånn? Hva skal jeg gjøre da? Bør jeg ha en plan b, i tilfelle mine forventninger til plan a ikke innfris?? Helt siden jeg var liten har jeg forsøkt å ha en plan! Prøvt å forutse hvordan dagen blir! Blir det en lett dag, eller blir det en tøff dag?? Må jeg være ekstra på vakt ?Mitt privatliv krever at jeg må planlegge dagene, forutsigbarhet er kjempeviktig for vår familie! Jeg er blitt vant til å leve slik! Det er til tider veldig strevsomt, men det må til for at store og små skal fungere fint! 

Forventninger kan absolutt være en positiv ting! Men jeg har måtte lære meg å takle det som kommer, uannsett om det var det jeg forventet eller ikke! Livet går av sted uannsett ! Vi må ta det som kommer, og gjøre vårt aller beste for å takle det! 

Ønsker alle en strålende tirsdag! Jeg gleder meg til Meir trening i formiddag! Vi snakkes! 

Godstolen😍😍

Alle har sin stol eller plass i sofaen som er aller best! En plass hvor det er ekstra komfortabelt å være! La skuldrene senke seg, og bare nyte stunden! Og det er ekstra godt å finne den plassen etter en lang og innholdsrik dag! Kanskje har du hatt en aldeles strålende dag hvor alt har gått på skinner? Eller har dagen din vært en skikkelig drittdag , hvor ingenting ble som du hadde tenkt? Min dag ble litt av hvert egentlig! 

Dagen startet veldig tungt, men jammen fikk jeg noen solide oppturer innimellom ! Jeg fikk kommet meg igang med husarbeid, trening og jobb! Dagen ble så mye bedre enn forventet! Jeg kunne valgt å ligge på sofaen og deppe i hele dag, men det gjorde jeg ikke! Jeg er isteden ganske støl i kroppen etter å ha brukt muskler jeg ikke ante jeg hadde!  Derfor er det ekstra deilig for meg å nyte resten av kvelden i godstolen ! For i morgen venter en ny dag med nye muligheter på oss! Håper du er klar til å ta imot de utfordringene som dukker opp rundt neste sving! 

Jeg ønsker dere alle sammen en god kveld! Klar til ny dyst i morgen!!

Trening i stua💪💪


Nå har jeg nettopp gjennomført dagens treningsøkt hjemme i stuen min! Det er ikke alltid det passer å stikke ut, og da trener jeg hjemme istedenfor! Jeg har aldri helt klart å være med på gruppetimer på treningsstudioene, da min selvtillit har vært minimal på det området! Men nå spiller jeg av treningstimer via Internett hjemme i min egen stue! 


Jeg har gjennomført kondisjon 15 minutter, og aerobic 30 minutter! Jeg storkoste meg! Det var hardt, svetten rant godt og jeg blir rosa i ansiktet!! Her kan jeg gi gass, prøve og feile uten at noen andre ser på! Koreografi har alltid vært kjempevanskelig for meg, men jammen hang jeg godt med i svingene! Kjempeglad og fornøyd! Treningen er unnagjort for i dag!  

Restartet dagen

Mandagsmorgenblues😳Jeg er blant dem som ikke alltid sover godt om natten! Fortiden innhenter tankene mine, og vonde tanker hindrer meg fra å få hvile! Det er utrolig kjedelig når man ikke får sove ordentlig ! En slik natt hadde jeg i natt! Lite søvn, og vonde drømmer! 

Da alarmen satte igang i morges, var jeg slettes ikke klar for en ny dag! Men opp må man jo, barna skal jo på skolen! Jeg fikk dem avgårde ! Jeg hoppet i seng igjen, og fikk etterhvert sove litt! Så nå har jeg restartet dagen min! Jeg er i ok form, klar for sen frokost og planlegger en rolig dag her hjemme før det er jobb i ettermiddag! 

Jeg har på en måte restartet hele livet mitt da jeg flyttet hit! Begynt på nytt sted, nye mennesker, nye jobber! Nye omgivelser har vært veldig bra for meg! Å starte på nytt igjen som voksen er til tider ganske tøft, men jeg har aldri angret et eneste sekund på at jeg flyttet hit! Det er en av de viktigste og klokeste valgene jeg har tatt i livet mitt! 

Søndagstaco😄

Det er deilig å ha alle samlet her hjemme etter en helg på hver vår kant! I kveld har vi kost oss med taco! Det fikk meg til å tenke tilbake på barndomsminner! Tenkte jeg kunne dele dem med dere!

Hver fredag var det kosetid hjemme hos oss! Vi dro inn på barnekoret Vårbud, og i pausen løp vi til kiosken og kjøpte smågodt for 10kr!! Jammen fikk vi mye godteri for 10kr da jeg var liten! I kiosken kunne vi velge søtt eller surt, 25øre pr stk! Da vi kom hjem igjen, stod mor på kjøkkenet! Godlukten spredte seg i huset! Mor hadde fått på seg den svarte velurkjolen, far var i godt humør! Mor laget den samme kveldsmaten hver gang, kjøttdeigskiver!!! Loff smurt med kjøttdeig på begge sider stekt på stekepannen! Servert på det brune serviset, som var så rart å holde i ! Akkurat som det var krakkelert på en måte! Vi brukte ketchup og rødbeter på skivene! Vi fikk spise i stua mens vi så på Norge Rundt! 

Men en fredag ble vi barna veldig overrasket! Da vi kom hjem holdt far på å styre med en videospiller! Vi ble så glade da vi trodde far hadde leid den for helgen i videosjappa ! Men så sa far at den hadde vi kjøpt! Familien Larsen hadde fått videospiller! Vi fikk se Teskjekjerringa! Det var stor stas i heimen! 

Det er godt å mimre litt tilbake til de gode stundene hjemme! Jeg ønsker av hele mitt hjerte at mine barn også husker slike koselige stunder når de blir voksne! Det er verdifulle minner for meg! Å bare være sammen er viktig for meg! Å ha de jeg er glad i rundt meg, i ett trygt og godt hjem betyr alt! 

Treningstur 🏃🏃Jeg kunne ikke sitte stille Idag! Det flotte været gav meg rastløse bein! Det er så ufattelig deilig å komne seg ned i Furulunden på slike dager! Havet og naturen gir meg enorm energi til å komme igang med treningsturen! Musikk på ørene er kjempeviktig for meg når jeg trener alene! Full trøkk med treningsmusikk gir meg et ekstra push til å få opp farten!I dag gikk det lett og fort avgårde! Humøret ble bedre for hvert minutt! Hadde litt tanker i hodet som plaget meg, men de forsvant etterhvert som kilometerne ble unnagjort! Masse mennesker ute og gikk! Smil og høflige nikk ble utvekslet mellom alle ! Da jeg begynte å trene i fjor brukte jeg mellom 12-13 minutter på å gå en km! Nå er jeg nede på 10 minutter PR km! Det er jeg godt fornøyd med, og i min verden er det stor fremgang! I dag gjennomførte jeg 6 km uten problem! Deilig for kropp og sjel!! Ha en strålende søndag alle sammen!

Søndagsformiddag😄😄For en deilig dag😄😄jeg har hatt en rolig formiddag! Våknet tidlig , men sløvet lenge før jeg kom meg opp! Utrolig deilig med en dag helt uten avtaler og timeplan😜Kropp og sjel har vært sliten på slutten av uka, så jeg tilbragte lørdagskvelden på sofaen ! Jeg har dullet litt i huset i formiddag , en liten snartur på butikken i det fine vårværet var deilig! Litt usikker på hva jeg skal finne på i dag, men foreløpig tar jeg livet med ro😊Gleder meg til vi alle fire er samlet her hjemme igjen iløpet av ettermiddagen! Vi prates i løpet av dagen😄God søndag❤️❤️

Å gi slipp!Tviholder du på gamle vaner? Tviholder du på den vante måten å tenke på? Tviholder du på din måte å leve på? Vi har alle våre drømmer om hvordan livene våre skal være! Vi planlegger oss av og til ihjel. Å holde på det gamle er ikke nødvendigvis det beste for oss i det lange løp!

Da jeg vokste opp hadde jeg mange drømmer! Jeg lå mye på sengen i jenterommet, og fantaserte meg bort i drømmer om framtiden! Om alt jeg ville oppnå! Jeg visste så altfor godt at det ikke ville være mulig å oppnå alle drømmene! Men jeg drømte likevel! Livet har gått sin gang med oppturer og nedturer! Jeg oppnådde min drøm om å bli mamma, og få en utdannelse! Andre drømmer ble brått knust og ødelagt! Heldigvis fant jeg den store kjærligheten som jeg alltid hadde drømt om!

Men det var først når jeg var villig til å gi slipp på det livet jeg planla, at jeg kunne få det livet som ventet på meg! Å legge ting bak seg er en pågående prosess som kanskje aldri tar helt slutt! Men ved å se fremover istedenfor bakover, så har jeg mye godt i vente! Masse kjærlighet og varme! Nye utfordringer! Jeg har masse ideer til spennende prosjekter i hodet mitt! Blir spennende å se hvilke som blir satt ut i livet! Jeg har ihvertfall bestemt meg for at jeg ikke skal være redd for å satse!

Jobbelørdag😄God morgen alle sammen😄Håper dere har en flott lørdagsmorgen 😜Jeg er i gang med frokost, og straks klar for å jobbe på Notabene Mandal i hele dag👍Å jobbe lørdager er faktisk veldig kjekt! Da er det mye folk i butikken, og jeg elsker å jobbe i butikk😄 Kos dere i hele dag, lad batteriene! Gi deg selv ett pusterom hvor du finner energi! Satser på at vi prates senere❤️❤️

PT time💪💪🏃🏃I dag har jeg hatt en strålende PT time med Irene Skuland Reilev🏃🏃! I strålende vårvær i Furulunden ble det en rask gåtur/joggetur til oppvarming! Styrketrening med slynge er alltid gøy! Først roøvelsen, som jeg er godt vant til etterhvert ! 


Armhevinger fungerer også bra i slynger! Det er godt å både se og kjenne forbedringer på kroppen! Og det er veldig bra for hodet med en god treningsøkt! 

 Avsluttet med planke, og uttøying 😜 En deilig treningsøkt💪 Gøy hvis du har lyst å følge meg på Snapchat Wencheblogg, og Instagram wenchel77 . 

Fredag!God fredagsmorgen alle sammen! Tenk så er det allerede helg igjen! Uken har gått så fort! For min del er det jobbehelg på Notabene i Mandal! Veldig gøy! Men jeg får tid til masse kos likevel! Akkuratt nå nyter jeg stillheten i huset! Barna er på skolen. Nå har jeg en rolig morgen her hjemme, før det er tid for ukens høydepunkt, PTtime med Irene! Jeg er kjempeklar! Kommer med innlegg senere om det! Været er nydelig, solskinn og fint! Denne dagen skal nytes! Ta godt vare på deg selv, så prates vi senere!!

Telefonsamtale😍

Det er rart hvordan en telefonsamtale kan sette igang tanker og følelser! Jeg fikk en slik telefonsamtale i dag! Fra en veldig god venn som kjenner meg veldig godt! Det er veldig lenge siden vi så hverandre sist, og vi bor langt fra hverandre! Men vedkommende kjenner meg, støtter meg, oppmuntrer meg, gir meg solide spark i baken når jeg trenger det! Men aller mest så gjør vedkommende det slik at jeg sitter igjen med en veldig sterk og god følelse i kropp og sjel når samtalen er over! En følelse som jeg aldri hadde våget å tenke på en gang da vi møttes for første gang! En følelse som jeg så godt som aldri har kjent så sterkt før! Men nå i dag ble det plutselig enda mer klart for meg! Og jeg tørr å si det høyt! Jeg er STOLT av meg selv❤️Jeg er STOLT over de valgene jeg har tatt for å få ett bedre liv! Jeg er STOLT av meg selv fordi jeg tar de kampene som trengs for at vi skal ha det godt! Jeg står stødig i sterke stormer, og jeg ser ikke ned i bakken! 

Jeg vet at noen dager føles det ikke sånn! Men det er helt greit! For å smake på denne følelsen på gode dager gir energi og mot til å takle de vonde dagene! Å få denne telefonsamtalen i dag var helt topp! Takk for at DU finnes der ute, og at du tenkte på meg i dag! Vennskap som tåler avstand og klare tilbakemeldinger er verd å ta vare på❤️❤️

Overrasket😍

Jeg er overrasket over responsen på gårsdagens innlegg! Jeg er så glad for at jeg skrev om treningen min! Jeg er glad for at jeg våget å legge ut bilde av meg selv i treningstøy og fysisk aktivitet! Jeg er glad for at jeg kan vise at trening er mulig for alle! Det er godt å vite at folk får lyst til å lese om trening! Men samtidig må jeg nok innrømme at det er litt skummelt! I løpet av i går leste over 500 mennesker mitt innlegg! For meg er 500 mennesker mange mennesker! Ja jeg vet at de veletablerte bloggerne har mange tusen lesere hver dag! Men jeg har ikke de store ambisjonene ! Jeg ønsker bare å skrive! Dele av meg selv , og kanskje hjelpe andre! Jeg tenkte plutselig i går at oisann 500 ulike individer har klikket seg inn og lest mine ord! De har sett meg! Jeg ble ikke så veldig skremt, men ydmyk! Tusen takk til hver enkelt av dere som velger å lese mine innlegg! 

I dag er det flott vær ute, og jeg hadde planene klare! Sykkeltur skulle gjennomføres! Men kroppen trengte isteden restitusjon etter to dager med trening på rad! Så nå har jeg hatt en rolig formiddag, handlet matvarer og slapper av! I ettermiddag er det på jobb igjen! Jeg ønsker dere alle en flott dag, så prates vi igjen til kvelden❤️❤️❤️

MEIR trening!!


Da jeg flyttet til Mandal i februar 2015, begynte jeg nokså raskt med å innføre en god gåtur i Furulunden som mitt morgenrituale! Jeg laget meg en fast rute som jeg gikk hver gang! Plutselig en morgen kom jeg rett på en gjeng med damer som trente på stranda! Det så ut som de hadde det veldig kjekt! Treneren og damene sa hei til meg og smilte! Jeg ble litt paff, men sa hei, smilte og fortsatte turen min! Uka etterpå skjedde det samme, og treneren sa i det jeg gikk forbi at jeg var velkommen til å bli med! Jeg ble både flau og stressa , smilte men gikk videre! Tredje gangen jeg møtte dem stoppet treneren meg, og gav meg litt info om hva hun drev med! Jeg tok imot brosjyren, men sa straks at dette klarte nok ikke jeg! Tusen unnskyldninger ! 

Men jen ble nysgjerrig ! Det så jo så gøy ut, og stemningen var lett og ledig! Jeg bestemte meg for å sende en melding til treneren! Jeg fortalte hvordan min situasjon var, og fikk raskt oppmuntrende svar! Meir trening blir drevet av ei herlig dame som heter Irene Skuland Reilev! Jeg kjente henne ikke, men hun tok meg på alvor og oppmuntret meg til å gi det en sjanse! Jeg fikk en prøvetime! Jeg var så ufattelig nervøs! Med ett stort smil tok hun imot meg, og alle var veldig imøtekommende! Meir trening er utendørs styrke og kondisjonstrening ! Man trener i intervaller, og alle øvelsene kan bli tilrettelagt for absolutt alle! Det var til tider litt vondt for meg å gå mens de andre løp, men Irene ser oss og motiverer hver enkelt ! Det siste året har jeg trent Meir to til tre ganger i uka! To gruppetreningstimer, og har nå også egen PT time med Irene en fang i uka! Jeg har gjort store fremskritt , og jeg løper istedenfor å bare gå!! Jeg klarer planken 2*45sek, og har fått bedre balanse og styrke i hele kroppen! Jeg har trent ute i pøsende regnvær, i bitende minusgrader og snø, og i vakker soloppgang på stranda! Å løpe på stranda er helt magisk!  Jeg er så glad for at jeg turte å prøve! 

I dag har jeg vært på trening, og det ble intervaller med løping og styrketrening mellom hvert løp! En deilig følelse! Dette innlegget er ikke sponset,. Ha en flott dag😄😄

Å være venn med seg selv!

Er du venn med deg selv? Er du en god venn, eller en dårlig venn ? En av fordelene for meg med å bli eldre er at man kjenner seg selv på en helt annen måte. Livet gir oss ulike erfaringer underveis, noen gode og noen vonde. Men summen av de blir deg!  Å finne utav seg selv er ikke lett. Heller ikke en dans på roser. Noe av det vi oppdager liker vi godt . Men mye av det liker vi kanskje ikke. Det viktigste er at vi lander på pluss siden. 

Jeg er blant dem som har jobbet endel for å finne meg selv. Det er deilig å kjenne på følelsen av å faktisk være glad i seg selv. Jeg liker meg selv mye bedre nå enn før! Bare på det siste året har jeg forandret meg mye. Jeg fikk den avstanden jeg trengte for å komme det steget videre. Jeg fikk den roen og tryggheten rundt meg som jeg alltid har savnet før. Mange kaller det å bli voksen. Jeg kaller det å bli venn med seg selv!

For all del, jeg er slettes ikke perfekt! Tro meg, jeg kan være ordentlig sur og gretten på meg selv til tider! Men det går liksom fort over. Jeg har roet meg ned både innvendig og utvendig. I mange år har min hårfarge variert veldig. Jeg har vært innom mange farger, og de siste årene var det rødt og svart som gjaldt. Hårfargen ble en slag protest. Nå er jeg helt naturell i hårfargen, og det er helt fint. Jet trenger ikke det rocka imaget for å være meg! Jeg er venn med meg selv❤️❤️

Hverdagens gjøremål

Jammen går en vanlig tirsdag fort unna her i huset! Barn og voksne har alle sine ting som skal gjøres, og timene flyr! Skole og lekser er unnagjort for de små, jeg har fått unnagjort trening og dagens avtaler! Snart er det avgårde , og få gjort noen få ærender! Barna har sine planet for resten av dagen, og det blir litt kjøring hit og dit på mamma! Sånn går jo dagene!! Selv om det kan være travelt, så er det tross alt best med disse hverdagene! Så jeg svinser rundt og gjør det som behøves, og nyter roen når kvelden kommer tilslutt ! Ha en fin ettermiddag!! 

Trøtt i trynet, men klar for trening!!

Tirsdag morgen blues....kjempesliten og trøtt etter en søvnløs natt er jeg i  gang med en ny dag! Har vært våken i flere timer allerede, men hodet måtte våkne til liv før jeg kunne skrive litt til dere her! Håper dere har sovet godt, og er klar for hva dagen vil bringe! Jeg tok på meg treningstøy med en gang jeg stod opp, slik at jeg ikke skal sluntre meg unna trening nå kl 11!! Etter påske, og en solid runde med forkjølelse , skal det bli deilig å få tynt kroppen litt fysisk igjen idag! Jeg gleder meg til det faktisk ! Ut i grått tåkedis, og løpe litt! Trene litt styrke i armer og bein! Få ut litt stim og aggresjon! Når jeg trener, får jeg slippe ut all gruff og irritasjon. Ut med alt gørra, og pust inn frisk luft og ny energi! 

Da jeg gikk på barne og ungdomsskolen var det ett mareritt med gym. Jeg hatet det så inderlig! Jeg kunne ha vondt i magen flere dager på forhånd. Jeg var overvektig, og klarte absolutt ikke å henge med i det som foregikk! Treningen ble ikke tilrettelagt , og selv om jeg iherdig forsøkte å gjøre mitt beste, så endte det med full katastrofe hver eneste gang. Jeg er selvfølgelig enig i at man skal ha fysisk aktivitet på skolene. Det er kjempeviktig. Men det er enda viktigere å ha fokus på hvordan man gjør det! Er det tilrettelagt slik at selvtilliten hos barn og unge blir ivaretatt underveis! Blir alle sett på sitt nivå, og få den oppmuntringen som behøves for å klare det på en god måte? Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg ble latterliggjort . Alle synes det var morsomt å glo på meg da jeg skulle løpe 60 meter, eller hoppe høyde. Jeg gikk konstant kvalm i gymtimene! Jeg vet at det er ikke bare meg som har kjent på dette.

Det har tatt meg flere år i voksen alder på å overvinne min egen frykt i forhold til trening! Gradvis har jeg fått troen på at jeg også klarer det! På min måte, og mine egne premisser! Med god coaching av trenere som virkelig ser mennesket bak kiloene og dårlig selvbilde! Jeg er så utrolig glad for at jeg bestemte meg for å ta tak i det! Nå gir treningen meg det den skal gjøre! Den gir meg ny og positiv energi, kroppen responderer bra og cm forsvinner! Jeg har overhodet ikke ett mål om å bli en supertrent idrettsutøver! Jeg vil bare sørge for at jeg kan ha en god kropp for resten av livet mitt! Jeg vil oppleve nye ting, mestre hverdagen også fysisk! Jeg vil gå, løpe og sykle! Jeg vil gå turer i naturen, se nye steder! I fjor sommer da jeg og min kjære kavet oss opp til Gaustadtoppen etter fire timers blodslit, rant tårene da vi nådde toppen! Jenta som ikke kunne løpe eller hoppe, som ble ledd av under fysisk aktivitet i hele oppveksten, klarte å komme til toppen! Alt er mulig dersom man vil det nok, og har troen på seg selv! 

Kjapp middag på 1-2-3😄😄

Ikke sponset innholdNoen dager elsker jeg en kjapp løsning på middagslagingen ! Når dagen har vært travel, eller formen er litt slakk så er det greit med noe enkelt, men samtidig noe barna liker! Pizza er gull!! Vanligvis så lager jeg bunnen selv, men av og til lurer jeg meg til en enklere variant! I dag var det godt å bli ferdig med middagen raskt og effektivt! Jeg har ikke dårlig samvittighet for det , jeg gjør ikke dette så ofte!! Regner med at flere mammaer der ute gjør akkurat som meg!! Hva tenker dere?? Dette er vel ok???

Å mestre selve livet!

Noen dager lurer jeg på hvordan jeg skal klare alt som står på min agenda. Hvordan kommer timene til å utarte seg, får jeg gjort alt jeg skal, husker jeg alt som er viktig, har jeg full kontroll på alt rundt meg?? Klarer å jeg å innfri mine egne forhåpninger og krav? Tenker jeg for mye på hva andre eventuelt mener jeg burde eller skulle gjort? Mestrer jeg selve livet?? 

Svaret er faktisk ja! Det gjør jeg! Jeg kommer meg  gjennom det aller meste som skjer i livet mitt! Noen ganger snubler jeg litt, noen ganger tryner jeg skikkelig. Og de aller fleste gangene står jeg stødig på begge beina! Jeg får smake på livets utfordringer på godt og vondt! Jeg blir stadig pushet ut av komfortsonen, opplever nye ting som jeg stort sett mestrer! Ting som jeg aldri hadde trodd jeg skulle oppleve eller oppsøke. Erfaringer som jeg av og til skulle ønske jeg ikke hadde hatt. Men de verste erfaringene er tross alt de man lærer mest av. De som svir mest, gir meg ettertanke. Hva opplevde jeg nå? Hvordan reagerte jeg nå? Hva kan jeg lære av det? Hva vil jeg gjøre annerledes neste gang? Vil jeg beskytte meg mot dette, eller tåler jeg det?

Noen ganger må man ta avgjørelser som man vet kommer til å innebære vonde stunder. Man må av og til velge å gå inn i det vanskelige for at det skal bli bra på lang sikt! Slike avgjørelser er ikke lette å ta, men de er nødvendige! Jeg vet at jeg klarer å stå oppreist i de villeste stormer, så lenge jeg har roen i hjertet på at det er riktig! Da er jeg stødig som fjell! 

Grå morgenI dag er det en grå morgen i Kristiansand ! En viktig avtale en tidlig mandags morgen er snart i gang! Det er grått vær, og ganske kaldt! Men kjøreturen hit gikk fint, slapp kø og trafikk kaos! Glad for at min kjære hadde tegnet kart til meg slik at jeg fant greit fram! Selv om været er litt tungt, og jeg aller helst ville vært hjemme, så er jeg optimist! Jeg har roen, og går til dagens oppgaver med friskt mot! Ønsker alle en strålende dag uannsett vær og oppgaver! Vi prates senere😄

 

Ei hånd å holde i!

Det er så deilig å ha ei god hånd å holde i! Ei hånd som er trygg og god. Som gir støtte og omsorg når man virkelig trenger det! Å ha noen som virkelig forstår hvordan man har det! Som alltid er der når man trenger dem. Jeg er svært heldig som har min kjære i livet mitt. Å motta kjærlighet gjør noe med sjel og sinn. Kjærlighet bygger oss opp. Kjærlighet er nødvendig for å leve. Der er mange måter å få kjærlighet. For min del kom kjærligheten på ett tidspunkt i livet hvor jeg virkelig ikke forventet å finne den. Men det var helt avgjørende for min fremtid. Kjærligheten har gitt meg ett nytt syn på livet! Sammen med kjærligheten kom respekt . Det åpnet en ny verden for meg. En kjærlighet så sterk og så stor. Å bli sett som ett helt menneske, Å få være seg selv på godt og vondt, og bli respektert! Det takker jeg for hver dag! Jeg gleder meg til fremtiden sammen med min kjære. Om noen måneder blir vi mann og kone, det blir ett sterkt øyeblikk for oss fire. 

Kjærlighet er viktig. Respekt er viktig. Å be om ei hånd å holde i, er ikke å være svak, men å vite at der er styrke i å være to!

Livet er en fest???

Synes du livet er en fest?? Svaret på det spørsmålet vil nok variere hver dag!  Noen dager er så gode, alt klaffer og livet er så godt som perfekt! En heidundrende fest fra morgen til kveld! Vi svever avgårde, og livet leker! Andre dager vil man helst bare ligge under dyna, og slippe å delta i det hele tatt!  Jeg er sikkert ikke alene om å av og til ha lyst til å restarte hele dagen, begynne helt på nytt igjen! Trykke på delete knappen, og så starte på nytt! Men uansett så gir vi oss ikke, vi kommer oss gjennom både de gode dagene, og de vonde dagene! 

På mine tyngste perioder i livet brukte jeg følgende beskrivelse på hva jeg følte: Hvis livet er en fest, så er ihvertfall ikke jeg invitert! Det var ikke noe gøy å høre for de nærmeste! Nå er jeg så heldig at jeg opplever både festdager, og mindre trivelige dager! Jeg omfavner livet slik det er! Jeg gleder meg over hva livet har å tilby, og bretter opp ermene og kjemper når det er nødvendig ! Vi kan ikke styre hva som skjer rundt oss, men vi kan velge selv hvordan vi vil ta tak i det! Jeg har lyst til å oppleve det femtiden vil gi meg! Både gode opplevelser, men også tøffe prøvelser! 

Hva ser du i speilet?

Hva ser du i speilet? Blir du glad av det du ser? Eller blir du frustrert og lei deg? Tar du deg tid til å se nøye i speilet? Alle har vi dager da vi bryr oss mye om hva vi ser i speilet, andre dager ikke! Noen dager er vi så fornøyde, andre dager er alt bare dårlig! I mange år hatet jeg speilet. Jeg kunne ikke fordra det jeg så. Selvtilliten min var så liten at jeg ikke likte meg selv. Alt jeg så var den lille jenta som ble mobbet for overvekt og dårlig motesans...jeg tror ikke jeg er den eneste som har hatt det sånn. Kommentarer fra andre mennesker sårer mer enn folk aner. Da jeg vokste opp ble jeg kalt for tykk, feit, lille trille, bollefeita, bolletryne, jumbojet. Hva skjer med det menneske som stadig får høre slikt?

Jeg er glad for at jeg i dag er kommet så langt at jeg tørr prate om disse opplevelsene. Jeg gjør det fordi jeg vet det skjer med unge mennesker hver dag. Unge gutter og jenter blir mobbet for kropp. Vi har alle fått hver vår kropp. Den er som den er. Ja , vi kan velge å holde den ved like, spise og være sunn. Men ingen er like, og alle er like mye verdt selv om de er store eller små, slanke eller overvektige, lange eller korte, ulik hudfarge eller legning. Unge jenter sparer konfirmasjonspengene sine for å operere seg når de blir myndige! Lepper, pupper, mage og lår skal fikses på. Jeg synes det er skremmende å se hvordan samfunnet er blitt. Vi må verdsette hverandre for den vi er, ikke for at vi skal være perfekte modeller.

Å jobbe mot mobbing er viktig for meg. Å få unge mennesker til å innse at de er verdifulle akkurat som de er. Barndom og ungdomstiden skal forme dem til å bli gode voksne! Vi som er voksne allerede må gå i oss selv, og jobbe hardt for at de rette holdningene skal føres videre til neste generasjoner! Det er en jobb vi må gjøre sammen. Jeg vet ikke om det hjelper så mye å skrive om det her, men å tie det ihjel hjelper ihvertfall ikke!!

Stille etter stormen

Puuhhhhh da senker pulsen seg! Huset er tomt igjen etter å ha hatt innrykk av 11 gutter i bursdagsselskap ! Mamma puster ut, og er sjeleglad for at det er vel overstått. Guttene rakk pizza, is , kaker og brus pluss høylytt basketak og lek på 1,5 intense timer! Jeg og min kjære lurte på hvordan livet vårt hadde vært dersom vi hadde hatt så mye energi som de små håpefulle! Jeg er ikke så glad i mye lyd, så nå koser jeg meg i stillheten! Så nå er det noen måneder til neste bursdag! 

Å bli glad i stillhet er en egen kunst. Å nyte stillheten uten å bli rastløs. La det være helt stille rundt seg. Jeg kan sitte alene om kveldene i godstolen, litt lys på i stua og strikketøyet. Ikke TV eller musikk i det hele tatt. Når ungene sover, nyter jeg alltid litt tid aleine eller med min kjære! Det roer ned sjel og sinn. Det er ikke nødvendig med mye inntrykk hele tiden. Å la tankene få fri flyt inn i stillheten kan være ren terapi. Ett lite hvileskjær i en travel hverdag. Håper du har en fin lørdag! 

Ett ekte vennskap

Gode venner er sjeldne diamanter ! Venner som er der i hjertet selv om vi fysisk er langt borte fra hverandre. Det kan gå lenge mellom hver gang man møtes, men det er godt med en gang vi møtes igjen! Praten er løs og ledig, og man kan snakke om absolutt alt! Og det man forteller blir hos dem. Slike venner er det er det få av, men de jeg har er svært verdifulle for meg. Jeg fikk gleden av å møte en veldig god venn nå i ettermiddag! Vi pratet om livet på godt og vondt! Vi hadde ikke sett hverandre på mer enn ett år! Men alt var som før. Trygt og godt uten filter! Jeg blir varm i hjertet av å kjenne på den gode følelsen det gav meg! Vi pratet i munnen på hverandre, skulle få sagt mye på kort tid! Jeg vet ikke når vi møtes igjen, men jeg vet at hun er der likevel! Jeg vet at jeg kan ringe, sende sms eller epost, og hun er der. Slike vennskap er dyrebare! Hjertet mitt er glad for at de finnes! Ha en flott fredag alle sammen!

Fartsdumper i veien...

Livet er en ganske røff kjøretur til tider. Livets vei er ofte smal og kronglete. Av og til tillater veien at vi kan kjøre raskt og effektivt fremover! Ingenting stopper oss. Men noen ganger møter vi på solide fartsdumper! Noen av dem er så store, at vi føler vi må nesten stoppe helt opp for å komme over dem. Det er kjedelig, og det passer som regel aldri. Man vil fort og greit frem uten for store hindringer langs ruten vår. Det som er så skummelt, er jo at veien kan virke rett og fin, men plutselig rundt neste sving så er alt mye vanskeligere! Da skvetter vi kanskje litt, fordi vi var i så god flyt. Noen dager er så lette, andre derimot så tunge! Men det er livet. Livet på godt og vondt! 

Har du noen gang gått tom for drivstoff?? Du står plutselig helt stille, og det er langt til neste mulighet for påfyll? Hvor skal man gå for å finne påfyll raskt og effektivt?? Mange ganger må man da be om hjelp. Man kan finne påfyll i naturen, av mennesker rundt seg, vennskap, kreative aktiviteter, fysisk aktivitet! Mulighetene er mange, men man må velge det som passer best for seg selv. Ta vare på dere selv, pass på at dere ikke står på tomgang, men har nok drivstoff til å komme gjennom dagen!