hits

august 2016

Puuuhhh snart i mål!!

Nå sitter jeg i bilen, har vært og handlet mat mens min håpefulle minsteprins spiller trommer på sin første øvelse! Jeg rakk dermed et lite pusterom inn her til dere! Etter øvelsen er det hjem, få varene på plass, få i barna litt mat, og så er det sofaen folkens etter en utrolig hektisk dag! Men jeg har gjennomført absolutt alt, og det er jeg stolt over!

Formen er fortsatt ganske fin, men kjenner at det er på tide med noe hvile snart! Tusen takk for alle flotte tilbakemeldinger som jeg får på Facebook! Følg meg gjerne på WeLG Foredrag sin side ! Jeg gleder meg veldig til i morgen, og jeg er utrolig spent på hvor mange som dukker opp! Det er stort for meg å oppleve det flotte engasjementet rundt meg! Det er overveldende, og rørende med alle de flotte ordene dere sender til meg! Det varmer hjertet!

Nå er alt klart!

Takket være en god hjelper, så er nå alt det tekniske i forhold til morgendagens foredrag ordnet! Jeg har litt begrenset teknisk innsikt, så veldig deilig å kunne få god hjelp til dette! Da ble det gjort i full fart, og vi rakk en god drøs i tillegg! Nå rakk jeg også å få noen minutter på sofaen før neste avtale for dagen! Det gjør godt å strekke ut kroppen innimellom . Jeg har fin form, så dette går veldig bra! Satser på at det fortsetter slik!

Når jeg treffer nye mennesker, og forteller min historie og mine planer for fremtiden, så blir jeg møtt med masse ros og oppmuntring. Jeg blir ansett som en stor ressurs, og de ønsker å hjelpe meg videre i livet. Noen ganger blir det litt vel mye, og litt høytsvevende for meg . Men nye nettverk bygges, og jeg møter nye folk som kan hjelpe meg. Jeg håper det ender på en fin måte. At det blir bra for min familie og meg! 

Nå skal jeg roe litt ned med musikk et par minutter, før jeg løper videre på neste avtale i dag! Ønsker dere en flott onsdag!

Maratondag!

Nå er jeg i gang med en dag som tar litt pusten fra meg! Programmet er tettpakket helt fra morgenen av, og egentlig til langt på ettermiddagen! Jeg har møte kl 08.30, så ny avtale kl 11,13,14.30 og 17.15! Skal være glad når jeg er kommet hjem kl 18.15 og kan slappe godt av!

Nå gjelder å trekke pusten, og ta en ting om gangen! Og å hvile de minuttene man kan underveis! Det blir viktig! Jeg satser på en god dag der mye viktig blir gjort! 

Jeg må tørre å prate om det vonde...

I løpet av de siste årene har jeg fått god erfaring og kjennskap til det å gå i terapi. Å være sammen med en terapaut alene, eller i grupper. Jeg har valgt å ta imot hjelp, og åpnet opp for å få ut vonde minner og opplevelser. Jeg håpet så inderlig at det ville være fort gjort å bli ferdig i terapi. Men der tok jeg ordentlig feil. For min fortid er så preget av vonde traumer, at det vil ta lang tid å komme seg videre. Jeg har fått beskjed om at jeg må regne med å bruke 10-12 år på å bearbeide alle traumene, og komme seg helt videre. Det er lenge, og det føles umenneskelig . For jeg har holdt på nå i fire år, og har altså endel jobb igjen på min ferd. Jeg må gang på gang jobbe meg gjennom alt som har skjedd, og få lagt det i riktig skuff. Jeg er kommet godt i gang, og livet er mye bedre nå enn det var tidligere. Likevel tærer det på tålmodigheten å vite at dette vil prege meg egentlig resten av livet mitt. Men det må jeg bare leve med!

Derfor fant jeg ut at jeg måtte finne min egen løsning på dette området. Jeg velger å prate. Jeg velger å dele noe av det vonde. Jeg ønsker å gi andre ett ansikt som de kan kjenne seg igjen i. For jeg er ikke alene om å ha blitt mobbet, eller blitt utsatt for traumer i voksenlivet. Dersom ikke noen prater om disse tingene, så blir det aldri noe folk forstår. Og det er ikke det samme at psykologer og terapauter  snakker  om fakta. Vi liker mennesker som prater direkte til oss om egne opplevelser. Jeg blir ihvertfall mye sterkere berørt når folk står frem med sine historier. Jeg gjør ikke dette for å bli rik eller berømt. Jeg gjør det for å hjelpe andre, og for å hjelpe meg selv videre i prosessen. Og jeg er dønn ærlig og direkte. Enten liker man det, eller så blir det for mye for enkelte. 

Jeg er opptatt av å verne om mine barn. Og jeg kommer til å verne om deler av eget liv. Jeg er voksen nok til å sette grenser for meg selv. Men jeg har tro på at åpenhet vil være en viktig faktor for meg fremover i livet! Å legge masken fra seg, og tørre å være meg! 

Rask jobbing ved NAV Mandal!

Når det gikk opp for meg at jeg måtte gjennom mølla med Nav angående arbeidsavklaring/gradert uføre, så ble jeg skeptisk og forventet månedsvis med venting før noe kom til å skje i det hele tatt. Så forutinntatt var jeg faktisk. Jeg har til nå tatt skammelig feil! Jeg hadde mitt første møte for ca. 2 uker siden. Jeg hadde også et møte i går, og da signerte jeg avtale om å starte avklaringsprosess. Fikk da beskjed om at de håpet å komme i gang i løpet av september. Det var jeg faktisk godt fornøyd med, og gikk glad hjem. I dag fikk jeg telefon, og ble innkalt allerede i morgen til første møte i avklaringsprosessen! Jeg ble så positivt overrasket over effektiviteten! Jeg er klar over at det plutselig kan snu, og bli lang ventetid. Men til nå er jeg mildt sagt positivt overrasket og veldig fornøyd med måten jeg har blitt behandlet på! Det blir spennende å se hva som kommer videre!

Jeg skulle jo svært gjerne sluppet unna hele denne prosessen. Men jeg er dessverre i den posisjonen at helsen min har fått seg en kraftig trøkk, og revmatiske sykdommer som ikke forsvinner! Jeg må derfor finne en løsning som gjør at jeg kan klare å jobbe litt, men samtidig ta viktige hensyn til fysisk og psykisk helsesituasjon. Det er godt å vite at man har ulike ordninger i dette landet som jeg kan få benytte meg av. For jeg vil veldig gjerne bidra til samfunnet på min egen måte! Jeg ønsker ikke å fornærme noen, men jeg orker ikke tanken på å kun være hjemme. Noen må dessverre gjøre det, men jeg ønsker å forsøke litt til. Så det er veldig godt å ha støtte fra etater i min tankegang!

NAV får fryktelig mye tyn i media. Og jeg tviler ikke på at mye av det er fortjent. Men de skal også frem snakkes når de gjør en flott jobb! Jeg er glad for å bo her i Mandal, og er veldig takknemlig for all hjelp som jeg får! Jeg er i kontakt med de fleste etater i privatlivet mitt, og jeg er så glad for å kunne si at det fungerer bra for oss her hjemme!

Nattens harde temaer....

Å ha mareritt er jeg dessverre ganske vant til. Det skjer stadig vekk, og jeg får sjelden fred om natten. Gamle traumer kommer opp igjen i en salig blanding av drøm og virkelighet. Jeg blir oppkavet og redd, og våkner utslitt. Mange ganger lurer jeg på om jeg egentlig har sovet, eller opplevd denne dritten akkurat nå! Men heldigvis er jeg trygg, og det er ikke noe farlig som skjer rundt meg! Men jeg er ordentlig lei av å ha så urolig søvn. Det tærer på kreftene, og på humøret!

I natt var det på an igjen. Enda en runde med vonde minner ble rullet opp inni hodet mitt, og jeg fikk enda en gang kjenne på følelsen av redsel og frykt. Det ble litt vel intenst, så jeg våknet opp sittende i sengen! Helt stresset og oppkavet. Da var det litt trist å våkne opp alene. Men noen få sekunder, og så innser jeg hvor jeg er, og ting roer seg sakte ned igjen. Dette er en del av bearbeidelsesprosessen etter min fortid. Det vil ta tid, og jeg må bare komme meg gjennom den. Men det tar på kreftene, og jeg blir sliten!

Så når eldsteprinsen kommer seg på skolen, kryper jeg litt under dynen igjen! Minstemann er syk, så det blir en rolig dag her hjemme. Håper dere alle sammen får en fin dag!

Radioportrett av lille meg!!

Det skjer helt underlige ting for tiden! I dag har jeg fått en hyggelig telefon av Ruth Einervoll Nilsen. Hun går på journalistutdanning i Oslo andre året. Hun har en jobb i studentradioen i Oslo. Hun kjente til min blogg og var fascinert over min historie, og mitt foretak. Hun ønsket å få lage et radioportrett av meg! Det er helt surrealistisk for meg! Hun kommer hit til Mandal på torsdag formiddag , og skal følge meg hele dagen! Hun skal prate med meg underveis i forberedelsene til min det som foredragsholder! Hun skal være tilstede under foredraget, og ta opp deler av det til portrettet! 

Jeg skal altså ha med meg en hyggelig radiojournalist gjennom dagen! Det er så utrolig merkelig følelse, men jeg må innrømme at det er litt stas! Hun ville så gjerne formidle min historie videre, og det setter jeg stor pris på! Torsdag blir uten tvil en rar dag! Det blir masse følelser, og sommerfugler som vil fly! Der skjer så mye spennende for tiden. Men hverdagen her hjemme er likevel sår og hard. Så beina er godt plantet på jorda. Portrettet vil bli publisert i midten av september! Jeg informerer senere om tidspunktet! 

Lar du mat regulere følelsene dine?

I dag postet jeg en ny video på Welg Foredrag sin kanal på YouTube . Jeg pratet om mine personlige erfaringer i forhold til trøstespising og overvekt. Det var ikke så lett å lage den videoen. Selv om jeg føler meg klar til å prate om det meste i livet mitt, så er det skummelt å blottlegge seg selv. Jeg kjenner det i magen hver eneste gang. Det setter i gang følelser, og jeg blir sårbar. Jeg har opplevd så masse i livet, og mange minner er vonde. Men jeg ønsker å være åpen. For kropp og mental helse hører sammen. Vår mentale helsetilstand avgjør mye i forhold til å ta godt vare på seg selv, inkludert å spise riktig.

Så lenge jeg kan huske, så har jeg spist for å regulere følelsene mine. Hvis jeg var trist, så ville jeg ha mat. Hvis jeg var sint, så måtte jeg spise for å roe meg ned. Hvis jeg følte meg glad, så måtte det feires med mat. Et slikt behov for mat, kombinert med dårlig spisemønster , gjorde at vekta steg til himmels som 24 åring. Heldigvis tok jeg legens advarsel på alvor, og jeg har brukt 15 år på å komme ned i vekt, og få kontroll på spisemønsteret mitt. Det har vært, og er fortsatt en hard kamp. Men nå forstår jeg så mye mer om hvordan alt henger sammen!

Jeg har selv blitt provosert flere ganger når treningseksperter har sagt offentlig at overvekt skyldes psykisk helse. Og det var fordi jeg nektet å innse at jeg var syk. Jeg nektet å innrømme at problemet var så stort. Jeg nektet å gå inn til kjernen av problemet! Jeg ville ikke tenke tanken på at min mentale helse ikke var god nok. For det føltes som et stort nederlag. Hvorfor må problemet sitte i hodet?? Hvorfor skyldtes ikke overvekten fysiske problemer.  I dag ser jeg det svært tydelig. Og det er smertefullt å innse hvor tidlig det startet! 

Jeg er fortsatt overvektig. Jeg har fortsatt utfordringer med spisemønster. Men jeg klarer meg bra, og har kommet godt ned i vekt. Og jeg tror at vi har mye å lære av hverandres erfaringer. Men da må noen prate! Jeg tørr å være en av dem som forteller.

Ny uke med spennende dager!

Så er en spennende uke endelig i gang! Vi begynner tidlig i dag første møte her hjemme kl 08.15!! Det gjelder å utnytte dagen! Senere et det møte med NAV, og i ettermiddag begynner minsteprinsen på korps! Mye forskjellig å ta fatt på i dag!  Men det er en fin dag, formen er sånn passe med forkjølelsen , og jeg er klar for ny uke!

Håper dere alle sammen får en flott mandag! Ta godt vare på de gode øyeblikkene! Gi deg selv rom til å ha det godt! Pust med magen! Vi prates!

Jobbe fra sofaen!

I hele ettermiddag har jeg jobbet med WeLG Foredrag sin Facebook side. Jeg har lagt ut informasjon om de ulike foredragene som jeg tilbyr! Veldig kjekt hvis enda flere vil like siden min, og spre den videre! Og alt arbeidet i dag har blitt gjort fra sofaen! Jeg er ikke i form, er tett og forkjølet. Men det hindrer meg ikke fra å jobbe med prosjektet mitt! Det vil ta litt tid før nettsiden er på plass, så Facebook er gull verdt! Det er utrolig hvor langt man når med sosiale medier! Håper virkelig dere hjelper meg videre på Facebook!

Jeg har tilsammen 8 ulike foredrag som jeg tilbyr. Men jeg er selvfølgelig også interessert i å bidra til andre emner dersom Dere ønsker det. Send svært gjerne en epost på welgforedrag@gmail.com! Det er utrolig gøy å ha dette prosjektet, det gjør meg så godt! Å få ha fokuset på litt andre ting enn fortiden er gull for meg! Det blir spennende å se reaksjonene etter torsdag. Det vil garantert være litt av hvert av reaksjoner, og jeg trenger ris og ros.

Å kombinere denne jobben med egen situasjon og helse, er ett spennende prosjekt! Deilig å samarbeide godt med leger og NAV. Godt å ha mange støttespillere i ryggen i en slik situasjon . Og så lenge mye av jobben kan gjøres mens jeg hviler, så er det jo fullt mulig å fikse dette!! 

Hvordan reagerer jeg??

Jeg forsøker å mentalt forberede meg til torsdagens foredrag! Hvordan reagerer jeg når publikum stirrer mot meg, og forventer å få et godt budskap servert! Hvordan takler følelsene mine den utfordringen? Blir jeg skjelven i stemmen ? Beholder jeg roen inni meg? Kommer tårene? Hvordan takler jeg det selv? Har jeg øvd nok på ord og setninger? Blir dette lærerikt for de som hører på? Hva sitter de igjen med etterpå? 

Sannheten kommer på torsdag. Jeg aner ikke hvordan kroppen vil respondere på dette opplegget. Alt jeg vet er at jeg er godt forberedt! Jeg har gjort et grundig forarbeid, og er mentalt klar for oppgaven ! Jeg gruer meg ikke, men kjenner at spenningsnivået øker. I dag var jeg utenfor Bystyresalen for å være sikker på hvor det var, og hvor jeg burde parkere. Jeg trenger forutsigbarhet, så alle uromomenter plukkes elegant bort! Jeg kjente et sug i magen! Tenk at der skal jeg holde mitt aller første foredrag om få dager! Jeg skal dele mye av mine såreste opplevelser i livet. Jeg håper bare at folk kommer!

Jeg er et følelsesmenneske. Og alt jeg skal prate om aktiverer mine følelser. Derfor vet jeg at det blir sterkt for meg å gjennomføre. Men jeg vet at jeg har nok styrke i meg til å få det godt til! Jeg håper bare at jeg blir kvitt forkjølelse nokså raskt, slik at formen er god på torsdag! Denne uken blir spesiell. Jeg kan ikke nekte for det. For meg er det en stor milepæl. Jeg takker for all støtte og varme som rettes mot meg! Dere er med på å gjøre meg sterkere! Jeg gleder meg til uken som kommer!

Lemster og forkjøla☺️

I dag er faktisk formen ganske skral! Jeg har vondt i muskler som tydeligvis fikk kjørt seg på trening i går , pluss at jeg er forkjøla og tett i pappen! Men pyttsann det går så fint så! Jeg har sløvet under dyna helt til nå, så jeg lider ingen nød! Søndag formiddag er til for å slappe av, og ikke stresse med noenting! 

Jeg har ikke de helt store planene i dag! Skal bli godt med en god middag, og ellers blir det rolig her hjemme! Min kjære har litt han skal ordne før ny jobbuke! Jeg får jobbe litt med foredraget mitt i ettermiddag! I går skulle jeg endelig se etter bilder, men fant egentlig ikke det jeg lette etter! Så vi får se hva det blir til!

Håper dere får en rolig og fin søndag! Ta godt vare på hverandre, og vær rause! 

Utslitt kropp, men like blid!!

For en deilig dag dette har vært! Så utrolig godt med en opptur etter tøffe dager! Å oppleve mestring på trening, møte igjen en ordentlig god hjertevenn, ha en deilig lunsj og en sterk samtale. Å prate med en venn som ser og forstår. Som ser meg. Som forstår hva jeg vil ha frem. Som støtter og oppmuntrer meg fra hjertet! Som alltid vil være der selv om vi bor langt unna hverandre! Det er gull verdt! Og det er så godt å kjenne på! 

Kroppen min skriker litt etter å få hvile og restitusjon etter hard trening! Så ikveld blir det stille og rolig i heimen! Nå skal vi ha god middag, og avslapping. Så blir det litt jobb foran PC, da min kjære må hjelpe meg litt mens han er hjemme! Godt å ha noen som kan hjelpe meg! Jeg bør absolutt bli mer teknisk, så jeg forsøker å lære litt etter litt! Men det er viktig å kose seg en lørdagskveld også! Jeg kjenner at jeg er sliten, men det er likevel en deilig følelse i kropp og sjel! Jeg har brukt kroppen, jeg har oversteget mange barrierer i dag! Og jeg har fått svettet ut smertefulle tanker og følelser! 

Håper dere alle sammen får en flott lørdagskveld sammen med noen dere er glad i!

Fantastisk inspirasjon 😍😍

Akkurat nå sitter jeg med rødsprengt ansikt, fryktelig svett og klam, men med en vanvittig deilig følelse i kropp og sjel! Jeg er bare så utrolig privilegert som faktisk kjenner så flotte mennesker! Mennesker som lever med hjertet utenpå, og som gir så sinnsykt mye av seg selv! Jeg er nesten på gråten av ren takknemlighet og glede! For den hjertelige klemmen jeg fikk da jeg kom på trening, og til en Corebare trening som jeg digget!!

Jeg stod fremst i salen, og jaget vekk speilspøkelset! Jeg hang godt med, og deltok på begge timene! Jeg kastet toppen, og trente i bare singlet! Det har jeg aldri turt før! Jeg gav fullstendig blaffen i speilet, og jeg ble så giret! Nå venter jeg på Trude, og så skal vi kose oss på lunsj sammen før hun drar hjem ! En fantastisk dag!!

Takk og lov for at der alltid kommer gode dager etter de vonde❤️❤️

I dag får jeg møte en ❤️Venn!!

God formiddag alle sammen! En ny dag er her, og jeg har det bedre enn i går! Jeg er litt småtett i pappen, men klar for åpen dag på Spreg trening! Jeg gleder meg så utrolig mye til å møte igjen en av mine beste venner! Jeg har ikke møtt henne siden 2012, men har hatt god kontakt på Facebook og telefon! Ei sprudlende og herlig dame! 

Noen mennesker som man møtet i livet setter dype spor! Jeg møtte Trude da privatlivet mitt var på det aller verste! Hun så meg, og hjalp meg til å se de riktige valgene som måtte tas! Det er jeg evig takknemlig for! I dag skal Trude være Corebare instruktør, og for første gang skal jeg forsøke å være med på hennes treninger! Jeg gleder meg, og håper at jeg klarer noe av det i hvertfall!!

Etter er blytung dag mentalt i går, trenger jeg å trene ut litt stim! Så nå tar jeg sats, og jeg gleder meg!!

 

Jeg kan ikke endre fortiden.....

Tenk om jeg hadde en tryllestav. En tryllestav som kunne ta vekk all smerte, og såre opplevelser. Som kunne ta bort redsel og frykt. Som kunne ta bort all angst og vonde traumer. Som kunne forhindret alt det vonde som vi har hatt i livet! Som kunne hjulpet meg til å se alle feilene som ble begått. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne ha endret på fortiden. For det gjør så vondt å se hva som vi må bære med oss. Det smerter så inderlig i hjertet mitt når alt det vonde kommer frem. Og jeg må stå klar, være sterk og holde rundt. Trøste og gi trygghet når alt stormer . Være rolig, og behersket. Selv når jeg er opprevet og rasende. Jeg må være sterk...

Sannheten er at jeg ikke alltid er like sterk. Jeg er ikke alltid like tøff. Jeg er ikke alltid like modig. Og jeg har ikke alle løsningene på hva som er best å gjøre. I dag har jeg grått mine tårer, for jeg føler på en maktesløshet og et sinne. Jeg vil så gjerne at andre skal ta ansvar. Ta ansvar for det vonde som har skjedd. Men det skjer ikke. Jeg må være sterk, ta fighten og finne veien videre sammen med min kjære! 

Jeg forsøker å være den sterke, og jeg gir meg aldri! Men noen dager blir det bare for smertefullt. Så i dag tok jeg litt telling. Jeg må bruke litt tid. Tid til å komme videre. Tid til å plassere ting på rett sted! Jeg klarer det nok.....må bare slippe ut litt tårer av og til....

Rives mellom godt og vondt.....

Akkurat nå er jeg litt småpjusk. Jeg er sliten etter en natt med lite søvn,og sår i halsen. Bare ikke jeg blir syk nå...men jeg forsøker å holde meg oppe, og i vigør! Problemet mitt er bare det at jeg rives egentlig i fillebiter. Det siste døgnet har vært tøft. Jeg har mye positivt som skjer rundt meg og mitt firma. Det er jeg glad for. Men såre traumer og vonde minner overskygger privatlivet akkurat i dag. Følelsene er igjen blitt aktivert, og jeg må ha en ny runde med å "akseptere" fortiden. Det er ikke lett. Det gjør vondt. Jeg blir sliten. Det tillater jeg meg å innrømme ! For jeg er bare et menneske. Og jeg takler mye. Men av og til blir det mye følelser og sinne. 

I dag har store delen av tiden gått med i telefonen, og jeg skal avgårde i møte om en time. Jeg må atter en gang samle krefter til å prate og finne løsninger! Så nå kan jeg trenge gode tanker min vei! Vi klarer oss gjennom dette også, men i dag er det tøft å være meg.....

En natt med tanker....

Gårsdagen var full av ulike inntrykk og situasjoner som preget mitt indre! Både på godt og vondt! Når slike dager kommer, så sliter jeg veldig med å få hjernen til å koble ut om natten! Den vil liksom ikke ta fri! Så det ble noen timer i natt med masse tanker, frustrasjon og forhåpninger ! En salig blanding av håp og fortvilelse hånd i hånd! For livet svinger veldig! Fra pågangsmot og livsglede, og til frustrasjon og sinne! Fortiden banker på døren jevnt og trutt hos små og store! Det er vanskelig og sårt!

Heldigvis så skjer der masse positivt i livet mitt, og jeg går spennende tider i møte! Jeg vet at store utfordringer venter på meg, og at jeg vil oppleve masse nytt i tiden som kommer! Det gjør godt for meg personlig å vite at positive ting skjer! Det gir meg den nødvendige energien og roen til å ta de tunge takene som ofte kommer hos oss! De vonde samtalene, og alle telefoner og møter som må gjennomføres!

Livet går videre, og det går stort sett fremover for oss alle sammen! Men i går var en slik dag som gjør vondt langt inni sjelen ! Da er det godt å våkne til en ny dag med nye muligheter! Jeg ønsker dere alle sammen en flott fredag !!

Først og fremst MAMMA❤️❤️

Akkurat nå skulle jeg vært i sentrum, og gått i demonstrasjon for en viktig sak! Men jeg har noe som er enda viktigere enn alt annet her hjemme ! To prinser som på hver sin måte trenger sin mamma i dag! Da er prioriteringen enkel, og jeg blir hjemme! 

Akkurat nå er det viktig med ro og trygghet i huset, og det fikser mamma! Jeg elsker mine barn! De er mitt livs store prosjekt! Fremtiden sammen som familie blir spennende og kjærlig !

Så jeg verner om mine håpefulle i kveld❤️❤️❤️

Bare 1 uke igjen!!

Nå går dagene kjempefort av sted! Det er i dag bare 1 uke igjen til jeg skal holde mitt foredrag:" Fra mobbeoffer til livsglad mosjonist!" Jeg skal være gjest i Bystyresalen i Mandal neste torsdag 1.september! Arrangementet er en del av Folkehelseuken i Mandal! Kvelden starter kl 18, og vi er tre stykker som skal fortelle hver vår historie denne kvelden! Jeg skal i ilden ca kl 19! Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og sommerfuglene flyr godt inni magen min! Heldigvis kan jeg med hånden på hjertet si at jeg er spent, men gruer meg ikke i det hele tatt! Jeg gleder meg til å få fortelle min historie! Det eneste som bekymrer meg litt, er hvordan mine egne følelser reagerer på dette! Men jeg tenker at kommer tårene, ja så får de bare komme! Jeg vil være meg selv, og prate nært og åpent om mine utfordringer i livet!

Nå håer jeg dere hjelper meg å dele dette videre, slik at mange kan ta turen på vårt arrangement! Jeg håper dere vil komme, og hjelpe meg gjennom denne kvelden! Sammen kan vi få dele av livets oppturer og nedturer! Vi kan lære av hverandre, og dele av hverandres styrker og svakheter! Sammen blir vi sterke! Jeg er så uendelig takknemlig for alle gode tilbakemeldinger som jeg får fra dere! Dere oppmuntrer meg, og jager janteloven langt bort! Noen dager er selvtilliten svak, og da er det godt å tenke på alle de gode ordene som dere gir meg!

Jeg vet det er mye snakk om dette her på bloggen for tiden, men det er en hjertesak! Jeg har så lyst til å få dette til! Det gjør meg glad og spent! Det gir meg energi og mestring! Jeg er inne i en god periode mentalt og fysisk, og det er deilig! Jeg vet at vonde dager kommer plutselig, så her må alt nytes mens man kan! Jeg blir glad hvis deler innleggene mine, og tipser venner og bekjente om meg! Håper å treffe akkurat DEG neste torsdag!

Lite søvn.....

En ny dag er i gang, og jeg starter den med lite overskudd! Mangel på søvn, og masse mareritt er fasiten etter denne natten! Det er frustrerende for meg, men jeg vet hvilke private årsaker som er skyld i nattevåken! Og i tillegg er eldstemann blitt syk, og ligger rett ut i senga! Dermed blir mine planer for dagen litt annerledes! Men slik er livet!

I går fikk jeg bildene fra fotoshooten, og jeg er strålende fornøyd med Warren Foto! Jeg fikk igang WeLG Foredrag sin egen Facebook side, og jeg er allerede kommet godt i gang! Tusen takk til alle som valgte å like siden min! Håper dere deler den videre! Utrolig takknemlig for hver og en av dere! Jeg håper dere hjelper meg videre! 

Nå blir formiddagen hjemme med min kjære sønn ! Så blir det et viktig møte senere i dag, og hvis jeg klarer så er det tid for demonstrasjon i Mandal kl 18! Ønsker dere alle sammen en flott dag!

 

Å ta litt plass i det offentlige rom...

Når jeg poster en video på YouTube , eller skriver et blogginnlegg, så tar jeg litt plass i det offentlige rom. Jeg velger å ytre mine tanker og meninger ut i den store verden. Jeg tar litt plass. Jeg ønsker å få frem mitt budskap, og tar i bruk de hjelpemidlene som er her i 2016! Sosiale medier er en viktig arena i dagens samfunn. Man når ut til mange på en gang, og man kan få sagt mye på kort tid. Og det koster ikke penger. Jeg har valgt å benytte meg av disse kanalene for å nå ut med mitt budskap.

Å stikke hodet sitt frem, er både skummelt og gøy! Jeg blir mer synlig, og min stemme blir hørt av flere! Men janteloven finnes jo også, og noen tenker at jeg går litt langt! Men jeg velger å drive på med det jeg tror på, og det jeg ønsker å formidle til dere. Jeg har allerede fått masse ros for min satsing, og mange heier på meg! Det er jeg utrolig glad for! Jeg føler inni hjertet mitt at jeg har masse å gi til dere som vil høre! Livet har gitt meg mange erfaringer som jeg ønsker å dele!

Nå gjelder det å holde meg oppe, og ikke høre på kritikere! Nå må jeg ha is i magen, og fortsette slik jeg har lyst til å jobbe videre! Nye videoer kommer etterhvert, men i dag var ikke selvtilliten sterk nok! Jeg må jobbe med meg selv, og gi av mitt overskudd når jeg kan! Dagene går opp og ned, selv om jeg er i en god periode! 

Godt å treffe igjen folk man bryr seg om!

I hele vår deltok vi på et behandlingstilbud. Det ble ferdig før sommeren. I dag skulle vi voksne møtes igjen for å høre hvordan det gikk med hver enkelt. Det var godt å treffe alle igjen, og savnet de som  ikke kunne komme. Når man har delt mye av sitt mest private med mennesker, så er det godt å treffes igjen og utveksle erfaringer og meninger! Gi en klem, eller bare få være tilstede sammen med mennesker som forstår og som vil deg godt.

Jeg føler samtidig på litt vemod. Nå er det ferdig, og vi skal ikke møtes igjen i den settingen! Men veldig kjekt at vi har valgt å ha kontakt i ettertid. For det er noe spesielt å dele smertefull ting sammen! Å felle en tåre, kanskje være sint eller frustrert, leke og le sammen! Å prate med noen som faktisk forstår hva du prater om. Hva som du trenger for å komme videre i livet! For meg har det vært en tøff, men god opplevelse og erfaring! Jeg har lært masse, og fått ny kunnskap som hjelper meg å forstå vår hverdag!

Det er god hjelp i å prate sammen! Få luftet frustrasjoner og sinne! Få ut gammelt gruff som ingen vil høre om! Jeg er takknemlig for at jeg har møtt hver enkelt av dere! Takk til dere som jobber med dette! Det er et viktig arbeid. Og så er det godt å tenke på at vi møtes igjen ! 

Beste starten på dagen!

Det er absolutt best å trene på morgenen ! Komme seg opp, og rett i treningstøyet ! Det gjorde jeg i dag! Onsdag er morgentrening med Spreg trening på Kanelstranda i Furulunden ! I dag var det akkurat passe vær, og vi var en herlig gjeng på trening! Så koselig å treffe blide ansikter på morgenen, og vi oppmuntrer hverandre! Jeg er stolt over å være med en så aktiv gjeng, og føler meg absolutt som en av gjengen!

I dag fikk jeg gjennomført det aller meste! Kneet kranglet litt, men det gikk greit! Så utrolig godt å komme i gang med ordentlig trening etter sommerferien! Jeg liker høsten, og å komme inn i rutiner! 

Nå ser jeg frem til mat og varm dusj! Så skal jeg dra til Kristiansand, og delta på en samling med flotte mennesker! Blir godt å møtes igjen! Håper dere alle sammen får en flott dag!

Utrolig hva jeg tørr.....

Hvis noen av dere hadde fortalt meg bare for noen måneder siden at jeg skulle publisere videoer av meg selv, eller gå på fotoshoot , eller planlegge foredrag, så hadde jeg ikke trodd på dere. Jeg hadde mest sannsynlig fått meg en god latter, og tenkt at det kommer aldri til å skje! I dag har jeg gjort alt dette. Jeg har vært på fotoshoot , jeg har publisert video på egen You tube kanal og jeg jobber med foredrag. Det er helt surrealistisk det som skjer! Nå tørr jeg virkelig å gjøre det jeg har lyst til! Og jeg er stolt over å tørre! 

Det har vært en lang reise for meg, og veien er enda kronglete og til tider vanskelig. Men jeg er så utrolig mye roligere inni meg, og det tror jeg dere kan se på utsiden også. Jeg har det trygt og godt. Og jeg er omringet av kjærlighet og respekt. Jeg har trygge rammer rundt livet mitt, og det er viktig for meg! Og nå tørr jeg å utforske verden rundt meg litt om gangen! Jeg har mye jeg vil gjøre, men jeg har det ikke så travelt! 

Jeg koste meg på fotoshoot . Jeg slappet av, og smilte som bare det! Jeg følte meg fin, og været var strålende! Jeg brydde meg faktisk ikke om der gikk folk forbi mens jeg poserte ! Helt utrolig å faktisk kose meg mens det ble tatt bilder! Gleder meg til å få bildene! Dette blir spennende å bruke! Å stikke seg selv frem komner til å koste, og jeg regner med både gode og vonde kommentarer! Men jeg er sterk nok til å stå for det jeg mener! Jeg er blitt tøffere, og det liker jeg!

Min egen YouTube kanal!!

Jeg har den store glede av å informere dere om at jeg har opprettet min egen YouTube kanal! Den heter WeLG Foredrag , og der vil jeg publisere videoer jevnt og trutt! Her vil jeg prate om foredragene mine, jeg vil etter hvert legge ut filmsnutter fra mine oppdrag, og jeg vil kommunisere med dere om saker som er viktige for meg! Små snutter med noen visdomsord, eller gode tips til å takle hverdagen! Dette pusher meg ut av komfortsonen, og er god trening for mitt nye arbeidsliv!

Jeg håper dere vil sjekke ut videoene mine, og jeg gleder meg til å å ha enda en mulighet til å kommunisere med dere, og få ut mitt budskap! Sosiale medier og Internett er en særdeles viktig markedsføringsarena, og jeg har valgt å benytte meg av denne muligheten! Og med min tekniske innsikt, så er jeg stolt over å ha fikset det helt selv!! Kom gjerne med tips til hva dere ønsker at jeg skal prate om på videoene eller bloggen!

Takknemlig for fremgang❤️

Akkurat nå så er det deilig å registrere fremgang på små og store her i huset! Morgenen går bedre enn før, og skolehverdagen fungerer fint! Det er deilig å registrere at de koser seg på hver sin plass, og at overgangen fra ferie til skole har gått veldig bra! Og jeg merker at det gjør godt for meg også å se at de trives med situasjonen!

Vi har enda en lang vei å gå, og det vil komme motbakker! Men jeg er blitt flinkere til å nyte lyspunktene som dukker opp underveis på vår ferd! Så får vi være klare til å ta de utfordringene som dukker opp rundt neste sving! Jeg er glad for st hardt arbeid lønner seg til syvende og sist! 

Jeg er litt stiv i beina etter gårsdagens treningssmell, men satser på at en liten gåtur gjør susen om en stund! Så er det å gjøre seg klar for fotoshoot! Jeg både gruer og gleder meg! 

Jeg skal ikke bære på skam....

Når man har opplevd masse vondt i livet, blir man berørt av mange følelser i etterkant. Det kan være vanskelig å sette ord på hvilke følelser man har, og hvilke følelser som tynger en mest. Det har jeg fått hjelp til å sortere i. For man bærer på tunge og smertefulle minner, og skulle så inderlig ønsket at man oppdaget sannheten tidligere. For da hadde kanskje ikke skaden vært så omfattende. Jeg gikk lenge og bar på en veldig tung følelse som jeg ikke ville prate om. En følelse så vond og smertefull. 

En klok kvinne gav meg klar beskjed. Wenche, du skal ikke bære på skammen. Skammen er ikke din! Den må du legge bort dit den hører hjemme, og det er ikke hos deg! Tårene mine strirant øyeblikkelig. For hun traff akkurat! Og jeg følte meg tyve kg lettere når jeg klarte å kvitte meg med skamfølelsen.

Man gjør av og til feil i livet. Det har jeg også gjort. Og jeg må ta ansvar for mine feil. Men jeg skal ikke bære skammen som kommer i kjølvannet av andres feil. Å legge ting bak seg, og fortsette videre i livet er viktig. Og ryggsekken trenger man ikke gjøre tyngre enn den må være.

Å stadig pushe seg selv...

Nå for tiden er jeg ofte ute av komfortsonen min! Enten på trening eller i jobbsituasjon. Og til tider også hjemme. Jeg utfordrer meg til å prøve nye ting, og liker å mestre nye situasjoner som dukker opp. Jeg er effektiv, og tar avgjørelser. Jeg hopper ut i det med begge beina. Og mange kaller meg modig. Men det er ofte jeg skjelver i beina. Det er ofte jeg lurer på hva i huleste jeg holder på med. Men så er det så utrolig deilig å mestre nye ting! Jeg blir så glad når jeg virkelig klarer å gjøre noe helt nytt! Å overstige mentale hindringer og blokkeringer som har vært der i så mange år!

I morgen har jeg bestilt fotoshoot. At jeg selv har bestemt at der skal tas profesjonelle bilder av meg selv, som i tillegg skal brukes på internett, er ganske vilt! At jeg virkelig har tenkt å fronte meg selv, er uvant for meg å tenke på! Jeg som aldri har likt å bli tatt bilde av. Jeg som gang på gang tenker på meg selv som stygg. For det har jeg blitt fortalt siden jeg var liten. Men nå gir jeg gass, og tenker nå eller aldri! Nå må jeg tørre å være meg selv! Jeg må starte å like meg selv. Så da tok jeg en beslutning, og bestilte fotograf!

Å pushe seg selv er til tider slitsomt. Man skal ikke gjøre det for mye, da kan man fort gå på en smell. Så det gjelder å porsjonere ut disse utfordringene fremover! Mestre en og en ting etter hvert! Lære meg hvor jeg skal sette grensene mine, og hva som er ok for meg å gjennomføre! Jeg kommer til å gå for langt enkelte ganger i starten. Men forhåpentligvis vil jeg lære meg hvor grensene mine går, og klare å holde meg innenfor det som er bra for meg! Men vi har jammen godt av å tyne oss selv litt. Ønske å oppnå nye og bedre ting i livet!

Jeg ønsker å vise andre mennesker der ute at det går an å forandre seg til det bedre! Det går an å mestre nye situasjoner, selv om man har arr etter tøffe tak. Jeg har slitt altfor lenge, og hatt altfor mange harde år. Men nå klarer jeg å se fremover, og glede meg over det jeg og familien min oppnår sammen! Å kjenne at jeg har den styrken inni meg, det gjør godt! Det gir meg en solid tro på en god fremtid for meg privat og i jobb!

Så nå bretter jeg opp ermene, og er klar til å ta fatt på en ny epoke i livet! Dette blir så spennende å jobbe med! Og jeg skal ta en utfordring om gangen!

Gikk på en smell gitt🏃🏃

Å hoi at jeg ikke lærer! I det øyeblikket min trener sier løp, så tar jeg avgårde! Ikke lett å justere tempo og intensitet, det er ihvertfall sikkert! I dag skulle jeg ha Motbakkeintervall 10 ganger a 45 sekunder! Vi hadde først tre ganger powerwalk opp! Jeg fikk pulsen godt opp, og kjente at dette var lenge siden sist! Så begynte vi å skulle løpe opp! 

For å si det slik ! Jeg løp først, og Irene Skuland Reilev bak meg! Hun ropte til stadighet at jeg måtte roe ned , men det er ikke så lett! Så tilslutt gikk det jo litt galt! Etter 9 runden opp bakken skiftet jeg farge i ansiktet , ble uggen og prikkete i hele kroppen! Der var det visst slutt på oksygenet gitt !!! Jeg fikk lent meg etter et tre, og fikk satt meg ned! Jeg besvimte ikke, men det er det nærmeste jeg har vært tror jeg på mange  år! Jeg fikk ikke lov å løpe min 10 runde, så det er irriterende! Men det var jeg som tok for hardt i! 

Så nå er jeg helt gelé i beina! Klar for dusj og mat! Så blir jeg nok i knallform etterhvert ! Gleder meg til neste trening, men må kanskje bruke hodet litt mer....

Ny uke med nye muligheter!

Da er jammen mandag morgen i full gang, og denne uken blir ganske travel! Jeg skal i full gang med treninger, og jeg har viktige møter og avtaler denne uken! Det er gøy å se på kalenderen , og vite at man har endel å gjøre! Samtidig må jeg passe på å få lagt inn nok hvile, siden min kropp ikke helt vil det som jeg vil. Men det skal vi nok få til! Jeg har fått sendt mann avgårde på jobb, og ungene har dratt til skolen! Jeg har tømt oppvaskmaskinen, og ordnet med klesvask. Nå kan jeg slappe av litt før jeg drar på ukens PT time med Irene Skuland Reilev. Det gleder jeg meg til!

I morgen skal jeg på en liten fotoshoot med Warren Foto. Jeg skal få tatt noen profesjonelle bilder til min nettside og Facebook side. Så i dag skal jeg tenke ut antrekk, og bli enig med meg selv hvordan jeg vil se ut på bildene. Håper på oppholdsvær, da vi skal ta bilder utendørs! Dette blir gøy! Moro å få satt drømmer til virkelighet! Jeg gleder meg veldig til jeg kan få publisert sidene, og bli mer synlig for omverdenen!

Ukeshandlingen av mat skal også bli gjort i dag, så slipper jeg å stresse så fælt med det iløpet av uken! Greit å sette opp middagsmeny , og forholde oss til den iløpet av uken! Så litt av hvert å gjøre i dag! Håper dere får en strålende mandag!

Blogget i 5 mnd!

Jeg har nå hatt bloggen min i fem måneder. Det har vært en tid med masse inntrykk, mye følelser, sommerfugler i magen og nye utfordringer! Jeg har utfordret meg selv, og det har gitt meg verdifull erfaring. Jeg har funnet en måte å kommunisere på som jeg liker! Jeg har våget meg ut av komfortsonen, og jeg tørr å være åpen. Jeg har delt oppturer og nedturer. Jeg har fått masse ros, og jeg har provosert noen. Men jeg har vært meg selv. Jeg har vært ærlig og ekte. Og det viser seg at dere liker det, og er faste lesere. Jeg er veldig glad for at dere kommer innom bloggen min ofte.

Jeg har nå hatt 60 000 sidevisninger på bloggen min! Det er helt fantastisk! Jeg hadde ikke drømt om det i det hele tatt! Jeg håper på å nå ut til enda flere, men da trenger jeg deres hjelp til å dele mine innlegg, og prate om bloggen til andre! Jeg gleder meg til å komme rundt med foredrag, og får treffe dere. Jeg kommer til å bruke min blogg i firmaet, og det blir en blanding av privatliv, jobb og personlige tanker som blir skrevet om i bloggen min fremover! Takket være bloggen min, har jeg nå funnet veien videre i jobblivet. Nå vet jeg hva jeg vil gjøre, og jeg tørr å satse! 

Å dele endel av livet med dere på bloggen, er noe jeg liker å gjøre. Men samtidig vil jeg holde noenting privat. Så jeg holder stort sett mann og barn utenfor selve bloggen. Jeg har full støtte hjemme på blogg og foredrag. De heier på meg, og vil at jeg skal lykkes! Men bloggen er min arena, og barna vil jeg beskytte. Nå vil fremtiden vise om jeg klarer å få et bra firma på beina! Jeg har veldig lyst til å lykkes med mitt prosjekt! Så jeg håper at dere har lyst til å høre på mine foredrag! Jeg gleder meg veldig til tiden fremover! Jeg er lysere til sinns nå enn på lenge, og jeg har håp om et spennende yrkesliv og familieliv!

Deilig å få det ryddig!

Da har jeg blitt ferdig med dagens ryddejobb! Alltid deilig å bli ferdige med slike prosjekt! Det er så mye kjekkere å gå inn i et ryddig rom enn et rotete rom! Men nå fikk vi tatt et ordentlig ryddesjau, så da er alle fornøyde! Vi hjalp hverandre, så alle ble glade og ferdige i en fart!

Jeg var selv et rotehue når jeg var barn og ungdom! Jeg har aldri hatt støv på hjernen, men i voksen alder har jeg lært å sette pris på ryddighet og orden! Men noen ganger sklir man litt ut, og da må man ta grep innimellom! Så nå kan resten av dagen benyttes til andre gjøremål! 

Vi skal kose oss med kake i dag, da min kjære mann var på jobb da han hadde bursdag ! Kjekt å kose oss litt ekstra i blant ! 

Deilig med søndag ❤️

Søndag morgen er deilig! Min kjære er hjemme, og vekkeklokke er avskrudd! Vi kan våkne i ro og mak, og ligge litt lenge hvis vi vil! Ikke noe stress, og det er deilig! Vi trenger å roe ned litt etter en travel uke! Jeg nyter slike stunder hvor man bare er til, og ikke behøver styre så veldig! 

I dag skal jeg få gjort litt fornuftig, og litt kos! Litt rydding må til, men også tid til koselige ting! Jeg håper på en fin dag sammen med mine kjære! Deilig å ha alle hjemme! Jeg håper at du også får en flott søndag! Jeg skal ihvertfall nyte min søndag, og bare være rolig! 

Ta godt vare på deg selv og dine kjære! Nyt dagen, og skap gode minner! God søndag😍

Når blir Ola Nordmann fornøyd ??

Det råder en krise i vårt lille land! OL i Brasil nærmer seg slutten, og vi har ikke vunnet et eneste gull. Ingen av våre håpefulle idrettsmenn og kvinner nådde helt til topps. Og vår stolthet er såret. For tenk at idrettslandet Norge ikke har en eneste gullmedalje å skryte over! Vi som er vant til å vinne masse hele vinteren, takler ikke at vi ikke er best om sommeren! Men jeg synes vi må skjerpe oss litt! Idrett er stort i andre land også, og det er faktisk bra for idretten at flere land vinner! Vi må unne andre, flotte idrettsutøvere å lykkes!

Jeg er norgespatriot, og heier så godt jeg kan foran TV. Men vi er faktisk altfor godt vant til å vinne. Vi er vant med å ha de beste utøverne! Vi er vant til å virkelig rule på vinterstid. Og da er nedturen brutal. Vi er ikke de beste. Men vi har flere bronsemedaljer, og de skal vi være stolte over! For det er ikke bare å gå å hente hjem en medalje fra et OL! Det er flott å se innsatsen som utøverne legger ned for å bli best! Og det er lov å bli skuffet når man ikke når sine mål. Men alle sammen har representert Norge så godt som de kunne. 

Vi skal fortsette å heie! Vi skal fortsette å være patrioter! Men vi må innse at idrettsverdenen er stor, og det finnes faktisk de som er bedre enn oss akkurat nå! 

Hva ønsker jeg å oppnå?

Vi har alle våre drømmer om fremtiden, og hva den skal inneholde! Sannheten er at vi ikke aner hva som kommer! Og det er nok oftest det beste. Livet mitt ble ikke slik jeg hadde tenkt det skulle bli, men heldigvis ser ting lysere ut nå! Og det gir meg litt rom for å drømme litt om fremtiden! Hva har jeg lyst til? Hva ønsker jeg å oppnå? Hva vil jeg bruke kreftene mine på? Hva trenger jeg og familien min for å ha det bra i fremtiden?

Jeg ønsker å bruke mine krefter på å gjøre enn forskjell for andre. Jeg vil være til hjelp for andre som sliter i livene sine. Jeg vil gi av mine erfaringer, og gi dere et håp om bedre tider! Og jeg vil prate om ting som andre ikke tørr å prate om. For jeg er drittlei alt tabuet som finnes i vår verden. Jeg kommer fortsatt til å være privat om det aller næreste i livet mitt. Men jeg vil likevel dele av det jeg har opplevd. Jeg har laget eget foretak. Ikke for å bli rik. Men for å ha en jobb som gir meg mening. En jobb som betyr noe for andre mennesker! En jobb som jeg kan klare til tross for helsemessige utfordringer! En jobb som jeg kan kombinere med å være en mamma som er tilstede mesteparten av tiden!

Det er ikke så veldig mange pasienter som holder foredrag om psykisk helse. Jeg har googlet, og finner ikke mange. Jeg ønsker å gi dere et innblikk i hvordan min hverdag er. Jeg lever med en psykisk diagnose, Post Traumatisk Stress lidelse. Hvordan fungerer jeg som mamma og ektefelle? Hva er det egentlig for noe? Ingen prater høyt om det selv om det er mange mennesker som lever med samme diagnose rundt oss. Jeg ønsker å gi dere litt mer kunnskap, slik at dere ikke blir så skremt når det blir nevnt!

Jeg vil bruke min fremtid til å jobbe for mine hjertesaker! Jeg vil formidle fra mitt hjerte! Fremtiden vil vise om jeg lykkes! Hvis ikke, så har jeg i hvert fall forsøkt å følge drømmen min! Slik jeg ser det, har jeg ikke noe å tape på å forsøke!

Jeg skal delta i min første demonstrasjon!

På torsdag 25.august kl 18.00 har jeg bestemt meg for å delta på en demonstrasjon her i Mandal. Og jeg skal gå i demonstrasjonstog fordi vi skal markere en sak som berører meg personlig, og som berører mange andre. Rettsikkerhet ved voldtekt-hvorfor dømmes så få! Vi skal ha oppmøte ved Buen, og gå i tog sammen til torvet hvor der vil bli holdt appeller, Jeg har ikke noe rolle i dette arrangementet, men vil vise min støtte til denne saken.

Det kommer til å bli en sterk ettermiddag! Jeg kjenner allerede nå at det engasjerer følelsene mine dypt og inderlig! Vi har lest mange saker i nyhetene siste tiden, og skremmende uttalelser fra ulike hold. Vi er nødt til å holde fokuset oppe, og kjempe for økt rettssikkerhet for ofrene. Det handler om respekt for individet, og det er verd å kjempe for!

Jeg har bedt om å få gå sammen med nye venner, da det blir for tøft å komme helt alene. Jeg gleder meg til å gå sammen, og sette fokuset på en så viktig sak! Ingen mennesker bestemmer over andre sin kropp! Og dersom overgrep skjer, skal det straffes hardt! Jeg har aldri vært med på slike arrangement før, så det blir en ny opplevelse for meg! Det kommer garantert til å vekke følelser i meg, men det får stå til! Sammen er vi sterke, og sammen kan vi få til viktige endringer! Jeg ønsker å være et engasjert menneske, og støtter opp om et så godt tiltak!

Så jeg oppfordrer alle mine lesere i området til å komme å delta sammen med meg! Sammen kan vi hjelpe hverandre, og sette fokuset på en kjempeviktig sak! Vise at vi tror på hverandre! Vise at vi bryr oss om hverandre! Vise at vi ikke godtar systemet slik det er nå!

Er det mulig å elske sin egen kropp?

Jeg forsøker enda å bli venn med min egen kropp. En oppvekst med mobbing på grunn av vekt og utseende, og et voksen liv med ydmykelser, har satt dype spor. Kommer jeg noen gang til et punkt hvor jeg kan si 100% at jeg elsker min egen kropp? Vil jeg en gang oppleve at vonde ord om min kropp vil være glemt? Hva må til for at jeg skal klare å være ordentlig glad i meg selv? Er skadene for store, eller klarer jeg overvinne de vonde tankene i hodet mitt?

Jeg vet at min kropp er som den er, og at jeg må akseptere mitt utseende. Fornuften forteller meg daglig at jeg er god nok, og at jeg er fin. Mine kjære forteller meg det svært ofte, og min mann elsker meg akkurat slik som jeg er. Det tror jeg på, og det gjør meg godt! Men likevel sliter jeg med eget selvbilde, og sliter med alt som heter speil. Kommer jeg noen gang til å glemme alt det vonde som har blitt sagt til meg?

Jeg har lyst til å være venn med egen kropp. Jeg har lyst til å se mitt ansikt i speilet, og ikke tenke så negativt om det jeg ser! Jeg ønsker å glemme alt det vonde! Jeg vil være et godt forbilde for mine barn, og elske meg selv akkurat slik jeg er! Hvorfor skal det være så fryktelig vanskelig for meg? Hvorfor har jeg disse dagene hvor jeg ser meg selv i speilet slik jeg så ut for 15 år siden. Jeg har fått en ny kropp i løpet av disse årene, men på vonde dager ser jeg det fortsatt i speilet. Det gjør vondt. For jeg er ikke str 54 lenger!

En dag skal jeg bare klare det! Jeg skal jobbe mot det målet uansett hvor vanskelig det er! For jeg fortjener å elske meg selv! Jeg trenger å gi meg selv kjærlighet, og ikke tyn! Men veien dit er så uendelig lang! Noen sår har vanskelig for å gro.....

Deilig å tørre leve...

For hver dag som går, blir jeg sterkere! For hver nye ting jeg mestrer, jo bedre er det å være meg! Jo mer jeg tørr å være meg selv, jo nærere lever jeg livet mitt! For hvert traume jeg bearbeider, jo nærmere kommer jeg en bedre hverdag! Jeg tørr å være meg selv på godt og vondt! Da merker jeg fremgang! 

Hardt arbeid lønner seg! Vi går stadig ett skritt i riktig retning, både små og store! Nye utfordringer som dukker opp, tas tak i med en gang! Jeg ser endelig fremgang! Det er så deilig! Vi jobber stadig med tunge problemstillinger, men positive ting skjer!

En ny helg er her, og den mottas med takk! Håper dere også ser fremskritt i deres liv! Gi ikke opp, tunge tak gir resultater!

Snuser på høstmoten....

Jeg har som tidligere nevnt her på bloggen , forsøkt å bli litt mer voksen i stilen min. Jeg har begynt med litt sminke og neglelakk. Jeg forsøker å pynte meg litt mer enn før. Det hjelper faktisk på selvbildet, og jeg føler meg mer klar for å møte verden. Selvtilliten ligger ikke i det ytre, men jeg hadde godt av å komme meg utav koseklærne. Og nå har jeg virkelig fått øynene opp for klær igjen! Da jeg jobbet i klesbutikk for noen år siden, hang jeg godt med på moter og trender. Jeg er ikke like ivrig nå, men jeg er på vei tilbake i rett spor!

Jeg har alltid likt høstens farger og klær! Jeg elsker å være god og varm. Lune gensere og herlige cardigans er favoritter hos meg! Så nå er det fristende tider i butikkene. Men jeg har mye fint i skapet som nesten ikke har vært i bruk. Jeg gleder meg til å bruke gammelt og litt nytt. Og når jeg i dag skulle bevilge meg et plagg, havnet jeg faktisk inn på Vivikes. Jeg har vært litt skeptisk, og følt det var mye damete klær. Men i dag fant jeg en nydelig burgunder bomberjakke! Den ble med meg hjem!! Den blir så kul til skjørt og bukser! Jeg gleder meg til å bruke den!

Etterhvert som firmaet blir etablert, håper jeg å kunne investere litt i en god basisgarderobe. Gode og tidløse plagg som jeg kan bruke på jobb. Enhver må kle seg slik man føler for, og jeg har mine tanker og ideer om egen stil. Gleder meg til å gradvis utvide  garderoben min!

Hvor setter jeg grensene?

Når jeg jobber med foredragene mine, så må jeg gå mange runder med meg selv. Foredragene tar jo utgangspunkt i eget liv og egne opplevelser. Og jeg må forsøke å sette en mal på hva som er ok å dele med dere i foredraget mitt. Hva har jeg lyst til å fortelle, og hvordan bevarer jeg min egen private sone samtidig? Hva trenger jeg å dele, og hva trenger jeg å beskytte? Hvor langt skal jeg gå? Blir det for sterkt for meg å være så personlig, eller klarer jeg det fint? Hva vil jeg verne meg selv fra? Hvem beskytter jeg egentlig? Hva er jeg eventuelt redd for?

Jeg kan med hånden på hjertet love at det blir nære og personlige foredrag. Jeg kan kun prate ut fra egne opplevelser, og er verken psykolog eller professor. Og sannheten min er at livet mitt har vært veldig tøft. Så det blir kanskje noen tårer både fra meg, og de som hører på meg. Men det aller viktigste for meg, er å være ekte! For jeg vet at der finnes så mange mennesker der ute som sliter med de samme tingene som jeg har gjort i alle disse årene. Og jeg vil vise dere hvordan jeg har snudd opp ned på livet mitt, og fått det mye bedre!

Visse ting kan jeg ikke prate om offentlig. Det blir for nært og smertefullt. Jeg kan ikke utlevere detaljer på deler av livet mitt. Jeg ønsker å verne om meg selv, og mine barn. Mens andre deler av livet mitt har jeg ikke problem med å fortelle detaljer fra. Selv om de svir. Jeg vet også at dere kommer til å forstå ting selv om jeg ikke sier det rett ut. Så noe får henge i luften, og dere får tenke selv. Dette er en prosess som virkelig hjelper meg videre i livet. Og jeg merker en markant bedring i egen mentale helse. For ved å jobbe med disse foredragene og bloggen min, så forstår jeg endelig sammenhengen i livet mitt. Jeg forstår bedre hvorfor det ble som det ble. Jeg kan ikke endre på min fortid, men nå har jeg større innsikt, og en forklaring på hva som har foregått! Og det hjelper meg virkelig i å ta de riktige stegene videre i livet!

Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne reisen sammen med dere! Jeg gleder meg til å møte dere, og slå av en prat! Jeg håper at jeg kan gi deg et håp dersom du sliter! Jeg håper at jeg kan gi deg innsikt til å hjelpe en venn! Jeg vil ta bort fordommer, og vise at det virkelig går an å komme seg videre i livet! Ta gjerne kontakt på welgforedrag@gmail.com.

Utrolig flott respons på video!

Jeg er utrolig takknemlig og glad for alle positive kommentarer som ble lagt inn på min Facebook side i går kveld etter jeg postet min aller første markedsføringsvideo for WeLG Foredrag! Jeg gikk virkelig ut av komfortsonen da jeg laget den, og jeg var veldig spent på reaksjonene som jeg visste ville komme! Dere gav meg så mye ros og fine tilbakemeldinger at jeg ble helt rørt! Og tusen takk til alle som delte videoen videre! Utrolig kjekt at dere hjelper meg til å markedsføre meg selv!

Allerede i går kveld fikk jeg spørsmål om jeg kunne komme andre steder enn Mandal å holde foredrag! Det vil jeg jo svært gjerne gjøre! Men det kreves planlegging, så spør meg gjerne i god tid! Det er viktig for meg at familielivet fungerer selv om jeg jobber, så jeg er opptatt av langsiktig planlegging og struktur her hjemme! Men jeg er ydmyk og glad over å se at jeg er allerede ønsket andre steder! Det lover godt!

Det er mange som i går kalte meg for modig! Jeg takker og bukker! Jeg er nok det på noen områder! Jeg har valgt å kjempe meg frem til et godt liv! Men jeg er noen dager veldig redd og nervøs for hva jeg har begitt meg ut på! Slik skal det være, for jeg vil være ekte! Men det som er godt å kjenne på, er at jeg ikke gruer meg! Jeg gleder meg, og sommerfuglene er på plass! Ønsket om å hjelpe andre er så stort, og det overskygger redsel! Jeg håper bare at dere kommer og hører på meg!

Nå er jeg i gang med å planlegge ytterligere tiltak i forhold til videoer og markedsføring! Jeg skal få i stand  egen Facebook side, og nettside! Gleder meg veldig til fortsettelsen!

Ut av komfortsonen😜😜

Nå har jeg virkelig gått ut av komfortsonen! Jeg har nettopp spilt inn min første videosnutt der jeg prater om mitt foredrag 1.september kl 19 i Bystyresalen Mandal! Nå er det full gang med markedsføring, og da må jeg virkelig tørre å by meg selv! Å poste video på sosiale medier er en genial og gratis markedsføring som fungerer i 2016!

 Å lage en video var faktisk skummelt med en gang! Men jeg måtte jage vekk den dårlige selvtilliten, og ta frem positiviteten! Jeg er som jeg er, og jeg er både flott og verdifull! Å pushe seg selv over slike hindringer er et viktig steg på veien fremover! Jeg må bare bli mer vant til å høre og se meg selv! Jeg skal tørre å ta plass! 

Så nå blir det spennende å se reaksjonene som kommer! Jeg er glad og forventningsfull! Håper mine venner på Facebook hjelper meg å spre videoen min!

 

Gøy å se fremover!

Det er godt å endelig kunne ha litt overskudd til å tenke fremover i livet! Det er godt å i unne seg litt tid til å drømme seg bort i hva fremtiden kam bringe! For jeg føler trang til å komme meg videre i livet mitt! Oppnå nye mestringsfølelser! Møte nye mennesker! Få ett nytt nettverk med spennende personligheter! Våge å være seg selv, og stole på seg selv!

Sakte men sikkert jobber jeg meg videre! Tar steg for steg mot en god fremtid! Jeg bygger meg opp igjen! Det hender fortsatt at jeg faller, men jeg reiser meg opp igjen! Jeg gleder meg over nye utfordringer! Og jeg håper inderlig at dere blir med meg videre på livets eventyr! Livet har jo vært hardt, men jeg har livsmot og engasjement! I samarbeid med familie og etater skal vi klare oss fint fremover! 

Det er godt å ha lyse dager! Det er godt å kjenne på gode følelser! Så kan vi leve på dem når dagene er tunge! Jeg forsøker å se fremover! For der ligger masse spennende å venter på meg!

Så var vi igang igjen!

Skolestarten kommer alltid litt sånn brått igang her i huset! Selv om alt er planlagt, så blir det alltid litt kaotisk i starten! Klær ble lagt frem i går, men neida det var ikke greit likevel! Så da ble det å lete etter den ene t-skjorten og den ene genseren! Pastasalat ble laget i går kveld, men det ville ikke noen av dem ha! Jeg kan ikke annet enn å flire litt!

Så jeg løp rundt i nattkjolen, og stresset i vei! Litt av et skue her i huset! Men humøret holdt seg ok, og jeg fikk sendt begge to avgårde! Så nå er vi virkelig i gang igjen! Skoleåret 2016/2017 er kommet i gang! Håper begge to får en fin start! Spennende med ungdomsskole!

Nå var det godt å senke pulsen, og tie seg litt ned! Nå har jeg det stille i heimen!  Jeg er klar for terapi kl 10, og ellers har jeg ikke noen avtaler i dag! Håper dere får en flott dag!

 

Alt klart til skolestart!!

Da håper jeg og tror at det vi trenger for skolestarten er på plass i heimen! Blyanter, viskelær, pennal og linjal er på plass! Klær er fikset, og ranslene er hengt frem på kroken i gangen! Bokbind er kjøpt inn, slik at det kan ordnes i morgen etter skolen. Og senere i kveld skal jeg lage pastasalat , så de får en god frokost og nistemat på første skoledag! Minstemann starter i 4.klasse, og eldstemann i 8.klasse på ungdomsskolen! Dette blir spennende for små og store!

Rutiner er det beste for oss, og jeg ser frem til å komme i gang med vanlige dager! Jeg regner med en litt kaotisk overgang fra feriemodus, men det skal gå seg til! Oppstarten er godt planlagt, og jeg har god dialog med begge skoler! Flotte lærere venter på mine håpefulle i morgen! Jeg håper inderlig at barna kommer godt i gang på skolen. Viktig å få treffe kompiser igjen, og komme i gang med aktiviteter! 

Årene går fryktelig fort! Og ungene vokser til! Jeg er en stolt mamma, og gleder meg til å følge dem videre! 

Positivt møte med NAV!!

I dag har jeg vært på kartleggingsmøte med Nav i Mandal. Jeg var ganske spent på hvordan det ville gå! Man hører så mye negativt snakk om Nav, så forhåpningene var kanskje litt delte før jeg kom dit. Men jeg ble svært godt mottatt, og vi fikk drøftet det som var nødvendig for min sak! Veien videre er i gang, og jeg fikk klarsignal til å jobbe aktivt med Welg Foredrag!

Det er utrolig kjekt å bli møtt med positivitet, og ros for mitt ønske om å holde meg i aktivitet! Jeg må også gjennom en papirmølle, og avklaring i forholdt til delvis uføre. Men det skal nok gå bra det også! Jeg velger å holde meg positiv! Jeg fikk i hvert fall beskjed om å fortsette med mine planer, og i samarbeid skal vi finne en ordning som fungerer!

Det var godt å få unnagjort dette møtet i dag, og føler meg rolig i forhold til veien videre! Nå skal jeg slenge meg ned på sofaen litt, for nå trenger jeg en pust i bakken!

Når kroppen streiker😔

Nå skulle jeg vært snart ferdig med treningsøkt i Furulunden! Men slik ble det ikke i dag! Desverre våknet jeg til en kropp i full streik ! Smerter overalt , og fullstendig utslitt selv om jeg har sovet godt i natt! Gårsdagens hardkjør ble tydeligvis i det meste laget for denne kroppen! Kjedelig, men det eneste som hjelper er å hvile!

Så da blir dagens program noe redusert! Men to viktige møter må gjennomføres ! Så jeg gjør så godt jeg kan! Kjedelig å måtte endre planer, men slik er livet med revmatiske sykdommer! Plutselig sier kroppen ifra!  Jeg satser på at en dag med lavt tempo vil hjelpe meg tilbake i ok form!

Å leve med revmatiske lidelser er en prøvelse! I perioder blir jeg både sur og lei! For det er irriterende å ikke kunne fungere som man ønsker! Men stort sett finner jeg en grei løsning, og klarer meg fint! Men i dag er det vondt! Så nå gjelder det å gå kroppen sakte i gang, og komme seg gjennom dagen! 

Min hverdag er i gang!

I dag har jeg virkelig fått kjenne på hvor travel en hverdag er! Der er godt å komme i gang igjen med rutiner, men jammen skal man rekke masse iløpet av en dag! Jeg startet dagen med frokost med minsten og overnattingsgjest, deretter leverte jeg dem på dagens aktivitet, så rett avgårde på Tregde til topptur, hjem og rask dusj pluss mat, møte med lærere på barneskolen, hjemom å spise litt, så på legetime, innom jobb med sykemelding, henting av barn, hjem og lage middag, ned til byen med eldstemann for å kjøpe skoleklær! Så var det rett hjem på sofaen.....

Nå kjenner jeg at kroppen trenger en stund her på sofaen. Litt husarbeid skal gjøres i kveld, men det blir mest hvile i kveld! For allerede i morgen kommer en ny og travel dag! Nå gjelder det å huske alt som behøves til skolestart på torsdag. Ransler skal finnes frem, pennal og blyanter på plass! Sko og klær må være i orden, og en god nistepakke planlegges! Her gjelder det å få en god start! Jeg synes det er rart å tenke på at barna begynner i 4. Og 8. Klasse! Årene går så fort! 

Jeg håper at dere har en fin kveld videre! Jeg skal forsøke å roe meg ned litt, og gleder meg til håndball senere i kveld! 

 

 

 

 

Topptur på Tregde🏃


Kjempedeilig med en solid topptur på Tregde sammen med Irene Skuland Reilev! Nydelig vær, godt og varmt! Tøffe motbakker, og masse svette! Men det gjør så utrolig godt! 
 

"Den perfekte mammaen"

Hvem er den perfekte mammaen? Hvem er den idealmammaen som vi alle higer etter å være? Hvem er den mammaen som alltid har alt på stell, og alltid ligger foran skjemaet?? Hvem er den mammaen som alltid har skinnende, rent hus og snille unger?? Vet dere hva? Jeg kjenner henne ikke! Det er i hvert fall ikke meg!

Her i huset er det ikke alltid skinnende rent! Her i huset går ikke alt på skinner, det kan jeg love dere! Her er det ikke alltid mammaen har kontroll på tidsfrister og foreldremøter! Her kan det fort bli både rotete og kaotisk! Men det gjør ikke noe særlig. For vi har det som er viktigst i livet. Nemlig kjærlighet til hverandre!

Jeg klarer ikke å leve opp til alle de tusen forventningene som stilles til en husmor og mamma. Jeg har barnas ve og vel i hovedfokus, og resten av huset kommer etterpå! Vi lever ikke i konstant rot og skittent hus, men det tas ved behov! For meg betyr det aller mest at vi kommer oss greit igjennom hverdagens gjøremål.

Jeg liker aller best å være mamma. Det er min hovedoppgave! Og jeg tar gladelig mine oppgaver i huset også etterpå. For jeg vil jo ha det fint rundt meg! Men jeg har måtte lære på den harde måten hva som betyr mest her i livet. Det er de gode stundene vi har sammen! Kjærligheten og tryggheten som er i et godt hjem! Å ha tid til å hjelpe med store og små utfordringer i hverdagen! Å legge til rette for en god barndom og ungdomstid! Det er det som betyr aller mest i vårt hjem!

Det er godt å være to om det. Å kunne hjelpe hverandre med det som må gjøres! At min kjære har forståelse for at huset ikke er plettfritt når han kommer hjem, fordi jeg har løpt på møter med ulike etater hele uken. Det er godt å ha den forståelsen i bunn! Så lever jeg veldig godt på at mine håpefulle synes jeg er en god mamma! Det holder i massevis for meg!

Hjernen jobber og jobber....

Jeg har en tendens til å tenke altfor masse. Jeg veier ting opp og ned, og tenker altfor mye på ulike scenarioer som kan dukke opp i livet mitt. Hjernen vil liksom ikke roe ned for øyeblikket. Den jobber med masse ideer og tanker, den vurderer muligheter og farer. Det spinner i hodet nesten hele døgnet. Jeg har problemer med å få logget meg skikkelig av, og få nok hvile. Søvn er ofte en mangelvare selv om jeg er sliten. Jon Blund vil liksom ikke komme til mitt hus....

Jeg vet hvorfor jeg er inne i en slik periode akkurat nå. Det er fordi jeg jobber masse med fortiden min, og hvordan jeg vil at fremtiden skal være! Jeg bryter mentale sperrer, fordi jeg vil videre i livet mitt! Jeg orker ikke at fortiden min skal stoppe meg fra å utvikle meg videre! Jeg vil heller  bruke den til å komme meg fremover, og bruke den fornuftig!

Jeg vet at jeg er en mester i å presse meg selv. Jeg presser meg selv ut av komfortsonen. Jeg ønsker å leve mer! Jeg ønsker å oppleve nye ting! Jeg vil liksom ta igjen litt av det jeg føler jeg har tapt underveis i livet! Jeg har så utrolig lyst til å lykkes med livet mitt! På mange måter har jeg allerede klart å lykkes! For jeg er fullt oppegående til tross for sykdommer og smerter! Men jeg vil altså oppnå mer! Og det er da det er godt å ha min kjære som holder meg litt i ørene...

En av mine største utfordringer nå fremover, blir å holde meg selv på matten! Ta det i et rolig tempo slik at jeg ikke tar helt av! Jeg må ta steg for steg, og faktisk se at det fungerer bra for oss! Men jeg er utålmodig av meg, og vil lykkes med en gang! Jeg setter skyhøye krav til egen prestasjon, og glemmer ofte at veien blir til mens man går! Jeg må innse at jeg er en amatør i det jeg skal i gang med nå, og at alt ikke sitter spikret ved første forsøk! Men jeg vil bli flink! Jeg vil nå ut med budskapet mitt! Så jeg øver og øver!

Dette presset har jeg hatt på meg selv hele livet mitt. Det er ikke lett å ta bort. Og det er greit å legge litt press på seg selv. Men ikke for mye om gangen! Så nå gjelder det å jobbe etter oppnåelige delmål, og være fornøyd med det! Jeg kjenner på kroppen min at jeg stresser litt for øyeblikket. For jeg vil så inderlig gjerne mestre dette prosjektet! Jeg har funnet ut hva jeg ønsker å bruke fremtiden min på. Men jeg må passe på kropp og sjel underveis slik at jeg kan leve godt underveis! Det blir nok en vanskelig balansegang, men jeg skal finne ut av det !

"Hvor har dere vært på ferie??"

Om få dager begynner mine prinser og alle andre barn på ett nytt skoleår! Barna møtes igjen etter en lang sommerferie, og læreren møter også sine elever igjen! Og som alltid vil barna få det samme spørsmålet: " Hvor har dere vært på ferie??" Det er ikke alltid like gøy å få det spørsmålet! Jeg husker veldig godt når jeg gikk på skolen, og fikk det spørsmålet! Eller vi fikk i oppgave å skrive om hva vi hadde gjort i ferien! 

Jeg syntes ikke det var noe artig å skrive at vi hadde vært hjemme, eller vært på bibelcamping. Jeg syntes det var pinlig. Jeg kunne ikke stolt fortelle om sydenferier eller europatur! Jeg hadde fine sommerferier hjemme, men det var liksom ikke noe jeg likte å fortelle om. Jeg var sjalu på de som hadde vært i utlandet, og syntes ikke jeg hadde noe vesentlig å fortelle om. Jeg vet at mange barn i dag sliter med det samme. For mange familier har ikke økonomi til de store ferieturene. 

Jeg håper inderlig at dere lærere som leser dette, husker på det når dere møter elevene igjen etter ferien! Det er så viktig å passe på at ikke noen barn føler seg utenfor! 

Jeg har valgt firmanavn !!

Da har jeg etter en solid runde med tenking og fundering klart å lande på nytt firmanavn til mitt foretak. Takk for alle gode ideer som kom inn via Facebook! Godt å ha kreative venner som hjelper meg videre i prosessen! Jeg gleder meg over å presentere for dere mitt nye foretak:

WeLG Foredrag

Nå skal jeg starte jobben med å lage egen Facebook side og nettside. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med dette prosjektet! Mine foredrag handler om personlige erfaringer på godt og vondt. Og ikke minst handler de om hvilke valg jeg har tatt for å komme videre i livet! Jeg håper at det finnes noen der ute som vil høre min historie, og som kanskje kan få hjelp til å komme seg videre i sitt eget liv! 

Jeg tilbyr følgende foredrag:

Å vokse opp som mobbeoffer!

Overvekt/Trøstespising.

Å bli sett!

Jakten på selvtillit og selvrespekt !

Å reise seg igjen!

Å leve med Post Traumatisk Stress lidelse.

Trening som medisin!

Min reise gjennom livet!

Dersom dette høres interessant og spennende ut for din arbeidsplass , skole, arrangement eller konferanse, vennligst ta kontakt allerede via epost welgforedrag@gmail.com. Gleder meg til å komme ut, og møte dere!

 

Min kjære har bursdag!!

I dag har min kjære mann bursdag, og det fortjener ett eget innlegg! Jeg er så uendelig stolt over å få være fruen hans! En flott mann med et veldig stort hjerte! Det er en sterk kjærlighet og respekt mellom oss to, og det er så utrolig deilig å kjenne på hver eneste dag! Vi hjelper hverandre gjennom gode og vonde dager, og det skal vi fortsette med! Min kjære er som vanlig bortreist på sin dag, men vi fikk gratulert ham i morges før han dro av sted!

Jeg er veldig takknemlig for at min kjære kom inn i livet vårt! Jeg vet sannelig ikke hvordan det hadde gått med oss uten ham! Vi har vært kjærester i snart 3,5 år. Jeg er glad for hver eneste dag vi har fått sammen! En trygg og god favn er deilig å ha! Jeg håper at han får en fin dag på jobb, så får vi feire med litt kake en annen dag!

Å oppleve ekte kjærlighet i voksen alder, er sterkt og godt! Jeg gjør mitt aller beste for ham, for han fortjener å ha det godt! Sammen skal vi gjøre hverandre sterke, og gå gjennom livet hånd i hånd! Gratulerer med dagen, kjære mannen min! Jeg elsker deg!

Formiddag hos NAV

I dag skal jeg få lov til å kose meg hos NAV i to timet på et slikt fellesmøte for sykemeldte! Alltid like koselig med slike opplegg ! Jeg forstår at de ønsker å informere oss om våre plikter og rettigheter, men ofte føler jeg meg svært nedstemt etterpå! Det blir fort både kjedelig og negativt! Men jeg skal få det gjort ihvertfall !

Jeg kom veldig sent hjem i går da jeg dro fra Neset og til Egersund for å hente guttene hjem fra kompiser! Det ble en lang ettermiddag med bilkjøring ! Jeg var utslitt da jeg endelig kom hjem ca kl 22 i går kveld! Det var godt å få dem med seg hjem igjen! Nå er det noen få dager igjen til skolestart! 

Håper dere alle sammen får en flott start på uken! Ta sats, og få gjort det som behøves før skolestart ! Ønsker dere alle en flott mandag!

Planlegging i heimen.....

Selv om jeg går hjemme, så er det til tider travelt å rekke over alt jeg skal gjøre! Og når jeg i tillegg har litt gullfiskhjerne, og er glemsom, så bør jeg planlegge uken godt! Jeg har derfor tatt grep, og forsøker å bli mer strukturert i hverdagen! Forrige helg laget jeg meg en liste over oppgaver som burde gjøres i løpet av uken. Og jeg krysset dem ut når de var gjort! Det var faktisk svært motiverende å se at listen ble mindre og mindre! Så det skal jeg fortsette å gjøre de neste ukene også!

Jeg begynner også med ukemeny for middager! Da går mathandlingen så mye enklere , og det er mer økonomisk! Jeg har en liten magnettavle på kjøleskapet, og der skal menyen stå skrevet! Da vet alle hva som er middagen i dag! Jeg passer også på at de enkleste middagene kommer på de dagene hvor jeg er mest opptatt! Det gjelder å få dagene til å gå lettest mulig for å spare energien min litt! Skolehverdagen starter igjen på torsdag, så da må rutinene være på plass igjen i heimen!

Hver søndag går jeg altså gjennom kalenderen min for å få oversikt på hva som skal skje! Jeg planlegger møter, treninger, aktiviteter. Jeg må også legge inn tid til hvile, slik at kroppen henger med! Dette er enkle grep, men de gjør susen for meg! 

Kjempegøy kveld!!

Vi hadde en flott kveld på tur med Bjorens venner i går kveld! Vi var først to timer på båttur , og deretter koste vi oss med musikk på brygga! Veldig god stemning , og kjekke folk å være på fest med ! Åsmund Omlid laget god stemning på båten og brygga! På båten ble det servert reker, men det må jeg ikke spise pga urinsyregikt. Men fikk spist noe brød, og hadde det veldig kjekt ombord i båten! På brygga fikk vi kapret oss et stort bord slik at alle oss ti fra campingen fikk kose oss sammen!!

Nå skal dagen benyttes til å slappe godt av, før barn skal hentes og vi drar hjem! Det har vært utrolig deilig å slappe av denne helgen ! Godt å bare være oss voksne av og til! Håper dere alle sammen har en flott søndag!

Klar for festlig lag!!!Nå er vi allerede i godt humør , og klar for festlig lag med gode venner på Bjoren! Vi skal være med på Bjorens venner på fest og båttur!! Gleder oss veldig!! Så nå er vi klar for en fest med god musikk og god stemning ! 

Høyesterettsadvokat Gunnar Nerdrum gjør meg rasende!!

Denne helgen skulle jeg ta livet med ro, og stresse ned. Det gjør jeg forsåvidt også. Men samtidig er jeg mildt sagt rasende og opprørt. For jeg satte nesten fredagskosen i halsen i går kveld da jeg i VG leste Høyesterettadvokat Gunnar Nerdrum sine uttaleser om voldtekt. Han har uttalt at voldtekt kan ses på som en kort utskeielse, eller en ekteskapelig rettighet! Jeg kan ikke fatte at det går an i 2016 å ha et slikt forferdelig kvinnesyn! Han mener det kan være vanskelig for en mann å forstå om kvinnen egentlig sier nei eller ikke!!

Advokaten synes det er synd at unge , fremadstormende menn som " misforstår" et nei skal dømmes til minimum 3 års fengsel! Hvis man ikke klarer å forstå et nei, så er man faktisk ikke særlig fremadstormende i mine øyne! Advokaten synes synd på overgriperen, stakkars! Ja det er tragisk å bli dømt til fengsel! Men hva med den kvinnen som faktisk har opplevd at noen har benyttet seg av hennes kropp uten lov!! Sex uten samtykke er voldtekt! Alle bestemmer over sin egen kropp! Å bli utsatt for slike overgrep er fryktelig skadelig, og det tar lang tid å heles. 

Advokaten uttaler også at en ektemann egentlig bare benytter seg av sin ekteskapelige rettighet! Det gjør meg faktisk opprørt!! Kvinners eller menns rettigheter til å bestemme over egen kropp forandres ikke selv om man er gift! Dersom den ene parten ikke ønsker å ha sex, så skal den andre parten respektere det! Slike holdninger som advokaten her ytrer, er med på å fronte et kvinnesyn som er utrolig skremmende! Ingen skal respektere at intime grenser blir brutt! 

Jeg vil ha ett rettferdig rettssystem. Jeg vil ikke at noen skal dømmes uten grunn! Men å utføre sex på et annet menneske uten samtykke fortjener straff! Man skal vite at partneren ønsker dette før man setter i gang! 

Sånn! Ferdig snakka!! Måtte ut av systemet!!

Nå skal jeg nyte helgen!!

 

I hvilemodus 😍😍

Det var ufattelig deilig med litt tid for oss selv etter en travel sommer! Det er lenge siden begge prinsene har vært borte samtidig, så dette er en sjelden anledning for oss til å kose oss alene ! Det er godt å senke skuldrene ordentlig, å bare være oss!

Vi skal ha oss en liten handletur til Evje i formiddag, og ellers bare slappe godt sv før vi drar i festlig lag i kveld! Vi gleder oss veldig til å være ute med masse koselige folk! Regner med god stemning!

Ønsker alle sammen en strålende lørdag !

Barnefri helg❤️❤️❤️

Etter en travel dag er jeg nå kommet frem til min kjære mann på Neset camping! Vi skal faktisk ha barnefri hele helgen! Så nå skal vi nyte roen, og kose oss med god mat! Ser virkelig frem til en rolig kveld sammen med min kjære! 

Nå gleder vi oss til festlig lag med Bjorens venner i morgen! Båttur og Åsmund Åmli band på brygga!! Det blir gøy å lufte seg! Vi er nesten aldri ute på noe, så dette er faktisk ett høydepunkt! Dette blir tredje gangen vi skal være med!

Men nå skal vi få spist, og bare slappe godt av! Ha en fin fredagskveld alle sammen, og God Helg😄😄😄

Godt å få det ut av sjela❤️

Etter å ha postet forrige innlegg, var det ekstremt deilig å komme seg på PT trening med Irene Skuland Reilev! Jeg har selv valgt å være åpen, men det koster! Og når mine følelser blir tunge å håndtere, så er det aller beste medisin å få trent det ut av sjela ! Det var ufattelig deilig å slite litt ekstra ! Jeg fikk lov til å ha treningen på Spreg sitt lokale! Så nå har jeg sittet på spinningsykkel , og hatt en solid treningsøkt foran SPEIL!!!! Det var en psykisk prøvelse, men nå er det første steget tatt! Jeg skal venne meg til det også! Det er jeg fast bestemt på å klare! 

Jeg er glad for at jeg får oppleve mestringsfølelse og glede med fysisk aktivitet! Det har blitt en meget viktig del av livet mitt! Jeg får bedre helse, og jeg mestrer livet mitt bedre! Jeg satser på en høst med masse god trening! 

Jeg håper dere har en fin fredag alle sammen! Nyt dagen, og snart er det helg!!

Psykisk vold setter spor!

Mange tror kanskje at fysisk vold er det farligste, og mest utbredte formen for vold! Sannheten er at psykisk vold forekommer veldig ofte, og setter varige spor etter seg! Å bli ydmyket og trakassert jevnlig , er meget skadelig for et menneske! Det synes ikke på kroppen, men skaden på innsiden er stor og vond! Man får varige men, og det kreves stor grad av trygghet og terapi for å leve ett normalt liv!

Jeg vet hva det dreier seg om! Jeg lever med ettervirkninger. Jeg ønsker ikke å utlevere detaljer, men det har vært veldig tøft å leve med i mange år! Jeg er glad for at det i media skrives og prates mer om hva psykisk vold gjør med ett menneske! Jeg ønsker en åpenhet rundt dette temaet! 

Selvtillit og selvrespekt blir fullstendig ødelagt! Man har null tro på seg selv, og man blir hjernevasket til å tro det man blir fortalt! Det utvikles en feil tankegang om eget liv, kropp og utseende! Negative tanker florere i hodet, fordi man har fått høre negative holdninger og ytringer om seg selv over flere år!

Ett av mine foredrag vil handle om akkurat dette temaet! Å forsøke å opparbeide seg selvtillit og selvrespekt i voksen alder er vanskelig! Jeg vil prate om hva som skjer med ett menneske som blir utsatt for psykisk vold! Hvordan reagerer man når livet skal gå videre? Hvordan finner man seg selv igjen?

Jeg vet at dette er et vanskelig emne å ta opp! Og jeg vet at dere nok leser mellom linjene! Men det kan jeg takle! For jeg har kommet videre i livet, og ønsker å hjelpe andre som trenger det! Altfor mange kvinner og menn lever under psykisk vold! Det må vi jobbe for å unngå! 

Fru Gundersen baker brød!!Så har jeg virkelig tatt på meg husmorhatten, og bakt grovt brød her hjemme! Jeg fant en enkel og sunn oppskrift på nettet, og laget min versjon av det! Oppskrift er følgende:

1 3/4 liter lunkent vann

1pakke gjær

4 Ts salt

3dl havregryn 

500gr grovt rugmel

1kg sammalt hvete fint

1kg siktet hvetemel

Jeg blandet alt i kjøkkenmaskin , og eltet i 7 minutter! Hevet tildekket i romslig bolle i en time! Så knadde jeg deigen, og delte opp i fire brød ! Plasserte dem i langpanne, smurte litt smeltet smør mellom brødene! Hevet i 30 minutter! Stekte dem på nederste rille 210 grader i 45 minutter, deretter 200grader i 15 min! Avkjøles på rist!


Resultat
 

Hønemor.....

I dag er en det en prøvelse å være hønemor! Det er Skalldyrfestival , masse mennesker i Mandal, tivoli og konserter! Og eldsteprinsen skal kose seg med kompiser alene i dag! Og jeg friker som den hønemoren jeg er!! Jeg blir så fryktelig nervøs når de skal ut på egenhånd , selv om jeg vet han er en god gutt! Det er ikke enkelt å la dem få oppleve verden på egenhånd ! Og "ungdomstiden" har så vidt begynt! Jeg må virkelig jobbe med meg selv! Dette blir en lang dag!

Jeg har ett stort behov for kontroll og trygghet! Og det smitter over på de rundt meg! Prosessen som nå kommer i årene fremover blir en prøvelse for meg! De må få erfare livet på godt og vondt! Jeg et bare så innmari redd for dem! Men å pakke dem inn i bomull hjelper ikke! Å være sosiale med kompiser er veldig positivt! Satser på at alt går fint! 

Huff jeg må virkelig jobbe med meg selv Idag! Tenke positivt, og være tilgjengelig hvis de trenger meg! Alt går nok bra!

Så vidt jeg kom meg opp av sengen....

I dag tar stølheten helt av!! Det var så vidt jeg fikk kommet meg ut av sengen, og kommet meg på badet. Og det var på nød og neppe jeg klarte i sette meg ned på badet! Jeg er lemster fra topp til tå! Men jeg kan ikke gjøre annet enn å flire litt av meg selv! Det var litt av et kapittel å få på seg klær! Men jeg vet jo at kroppen reagerer sterkt på hard trening når det er lenge siden sist! Så jeg forutså situasjonen, og hadde lagt alt jeg trengte frem i går kveld!

Nå har jeg fått beveget meg litt, så kroppen er kommet bitte grann i gang! Jeg skal straks av sted en liten tur, så det er bra at jeg går litt mer normalt nå! Huff jeg må bare le av det hele! Det var så deilig å få trent igjen i går, så jeg gleder meg til kroppen tåler belastningen bedre enn i dag! Det blir en rolig dag for meg her hjemme etter den lille turen ut nå snart! Det er Skalldyrfestival i Mandal denne helgen, så byen koker med mennesker overalt! I tillegg skal M&M ha konsert i byen i kveld, og det forventes fullt kaos med tusenvis av besøkende! Mine barn skal på konsert, men blir fulgt av en trygg voksen.

Jeg takler ikke så store folkemengder, så jeg blir her hjemme! Klarer ikke tanken på å stå mellom tusenvis av mennesker på ett sted! Da får jeg panikk. Så jeg er glad for at noen jeg stoler på kan følge mine håpefulle på konserten! Jeg har tenkt å forsøke å bake brød her hjemme i dag! Det har jeg ikke gjort så veldig mange ganger før, men nå har jeg bestemt meg for å forsøke! Håper dere alle sammen får en flott dag!

Mestring gir selvtillit!

Mestringsfølelse er en meget sterk følelse! Den har mange positive ringvirkninger for livene våre! Den er med å gi våre liv en positivitet, og en god selvtillit! Å oppleve følelsen av å lykkes med noe, er et godt adrenalinrush i kroppen! Jeg blir i hvert fall utrolig glad når jeg opplever å mestre noe jeg har jobbet hardt mot å nå! Det gjør noe med meg. For når min selvtillit øker, så blir det lettere for meg å øke min egen selvrespekt! Jeg tenker bedre om meg selv, og det gir meg påfyll av respekt og verdighet. Jeg ser selv at jeg faktisk klarer å oppnå mine mål!

Men jeg må jobbe med å takle mestring. For jeg kan legge ned en enorm arbeidsinnsats, og virkelig stå på for å nå egne mål. Men å gi meg selv ros for det jeg oppnår, er jeg faktisk veldig dårlig på. I alle år når jeg gikk på scenen for å synge, så fokuserte jeg på å gjøre det ordentlig. Levere varene! Gjøre det som var forventet av meg! Mestre situasjonen, og gjøre mitt aller beste for publikum. Men i det øyeblikket applausen kom, mistet jeg kontrollen på egne følelser. Jeg klarte ikke å ta imot den ordentlig. Det er faktisk ett av mine store utfordringer i forhold til å starte eget foredragsforetak. Jeg får lyst til å løpe når applausen kommer! For jeg blir flau av ros!  Jeg klarer fint å takle hvis det går dårlig. Men hva skjer når det går bra? Hvordan takler jeg de tilbakemeldingene?

Etter at jeg begynte å skrive denne bloggen, har jeg måtte begynne å ta imot ros. Tro meg, jeg er takknemlig for hver positiv tilbakemelding! Men å lære seg til å si takk, og våge å ta imot respekten og varmen som kommer mot meg, er fortsatt en prosess! Å faktisk se hva jeg har oppnådd på så kort tid, er jeg ikke så flink til. En klok dame satte meg litt på plass. Hun sa rett til meg: Du ser ikke selv hva du er i ferd med å få til! Du må virkelig ta inn over deg hva du klarer å oppnå! Bloggen din har fått en knallstart, og nye muligheter åpner seg underveis! Grip dem, og omfavn dem! Gi deg selv ros for ha du faktisk oppnår!

Det fikk meg virkelig til å tenke over tingenes tilstand. Og hun hadde helt rett. Jeg ser ikke selv hva som foregår. Jeg velger å fokusere på å stadig oppnå mer, og bli enda bedre! Det er en god ting å ville forbedre seg og tenke nye tanker! Men å leve litt mer i nuet, og faktisk skjønne hva som skjer rundt meg er også kjempeviktig! For jeg må lære meg å sette pris på mine egne kvaliteter! Ikke bare fokusere på alt jeg ikke har fikset, eller feilene jeg har gjort tidligere i livet mitt! For nå når jeg lar meg selv slippe til, og virkelig tørr å by på meg selv, åpnes der mange dører for meg! Da må jeg ha ro og trygghet i meg selv til å nyte de gode øyeblikkene!

Vi har egentlig alltid blitt lært opp til å ikke stikke oss for masse frem, og være litt forsiktige! Nå er jeg ikke så enig i det lenger! Jeg lever bare en gang, og jeg har masse på hjertet! Det er på tide å by på seg selv, og gjøre noe for andre! Og så gjelder det å forsøke å nyte de gode stundene som dukker opp underveis i livet!

Vår mentale helse!

Å prate åpent og ærlig om mental helse kan oppleves veldig vanskelig. Jeg opplever selv at det kan by på utfordringer. Jeg har valgt å være åpen og ærlig om min mentale helsesituasjon. Jeg gjør ikke det fordi jeg er ett supermenneske som har alt på stell og fikser livet! Jeg gjør det heller ikke for at dere skal synes synd på meg! Men jeg gjør det fordi det burde ikke være noe tabu i 2016 å ha en psykisk diagnose. Jeg gjør det fordi jeg er genuint opptatt av at det ikke er så fryktelig flaut eller farlig å ha en psykisk diagnose.

Vi prater ofte sammen om helse. Vi kan snakke om fysiske diagnoser og plager, og diskusjonen går lett rundt bordet. Jeg opplever at å prate om mine revmatiske lidelser er helt stuerent i de aller fleste settinger. Men i det øyeblikket jeg nevner at jeg lever med Post Traumatisk Stress, så trekker folk seg litt tilbake. De fleste blir litt reserverte, og vet nesten ikke hva de skal si. Plutselig var det ikke så spennende å bli mer kjent med meg. Det oppleves ganske sårt. For min diagnose smitter ikke! Den er ikke farlig for dere rundt meg!

Ja det kan hende jeg blir aktivert, og viser følelser så andre ser det. Men stort sett skjer mine reaksjoner i det private rom. Du kan ikke se på meg til vanlig at jeg har denne angst diagnosen. Fordommene kommer av at folk aner ikke hva det er. Det høres så skummelt ut! Og da begynner dere å tenke på hva jeg kan ha opplevd som gjør at jeg har min diagnose! Plutselig blir jeg litt skummel for noen. Det skyldes at dere ikke vet nok om hva det vil si å ha en slik diagnose. Det har jeg tenkt å gjøre noe med!

Derfor er jeg i gang med å lage ett foredrag som heter: Å leve med Post Traumatisk Stress! I dette foredraget vil jeg forsøke å forklare dere hva slags diagnose dette er. Hva innebærer det! Hvilke konsekvenser har det for min hverdag? Hvordan kombinere det med å være mamma og ektefelle? Hvordan påvirker det mine jobbmuligheter? Jeg vil så gjerne at dere skal forstå hva dette handler om! Jeg ønsker å ufarliggjøre diagnosen, men likevel la dere få ett innblikk i hvordan det er for oss som lever med denne diagnosen i hverdagen! Dette tenker jeg er relevant for mange av dere. Ikke bare de som jobber i helsevesenet, men den vanlige mannen i gata! For folkens, vi må begynne å snakke sammen om slike ting! Ikke være så innmari redde for å få innblikk i slike ting!

Jeg har funnet mine verktøy som gjør at jeg klarer å fungere greit i livet mitt. I hvert fall det aller meste av tiden. Jeg klarer meg uten medisin, og det er jeg glad for! Men det kreves hard jobbing hver eneste dag! Åpenhet og fysisk aktivitet er de to viktigste verktøyene jeg har tatt i bruk! Jeg gleder meg til å kunne reise rundt, og fortelle dere om dette temaet! Jeg brenner for at dere skal få mer innsikt i slike mentale utfordringer! Ta gjerne kontakt hvis du har lyst å høre mer om dette!

Alle valgene vi tar i livet!

Jeg har tatt mange valg i livet mitt. Noen valg har jeg tatt altfor tidlig. Noen valg tok jeg altfor sent. Noen valg angrer jeg veldig på at jeg tok. Andre valg skulle jeg tatt for lenge siden. Vi kommer alle sammen til ulike situasjoner i livet hvor vi må foreta valg. Valg som vil påvirke resten av livene våre. Ikke alle valg er like viktige, men alle er med på å forme livene våre! Noen av disse valgene kommer vi til å være strålende fornøyde med. Andre valg kommer vi til å angre bittert på! Slik er livet! Vi møter det alle sammen!

Det har hendt meg flere ganger at jeg ikke skjønner konsekvensen av mine valg, før det på en måte er litt for sent. Og da kan det være fryktelig vanskelig å klare å snu! Jeg er som person egentlig veldig sta. Men min stahet har i flere tilfeller ført meg lenger og lenger inn i vanskelige og uholdbare situasjoner. For jeg så ikke konsekvensen av mitt valg, før det var for sent! Det førte til mange år med smertefulle opplevelser. Jeg har mange ganger tenkt at jeg skulle ønske jeg valgte annerledes. Men samtidig så er det flere sider av samme sak, og noen av de er svært positive. Summen av alle valg blir livene våre!

Jeg har lært utrolig masse om meg selv i de siste årene. Jeg har fått kjenne på hva som bor inni meg av styrker og svakheter! Og jeg har tatt nye valg! Valg som har vært utrolig tøffe å ta! Valg som nesten har tatt knekken på meg i perioder! Men det var riktige valg. Valg som førte til store og positive endringer i mitt liv. Endringer som måtte til! Nå har jeg lært å tenke meg om før jeg tar store valg. Jeg har lært meg å tenke over plusser og minuser. Det kommer av livserfaring! Som voksen har man andre øyne på livet! Jeg er fortsatt veldig sta, men jeg bruker min stahet på en konstruktiv måte! Jeg bruker min stahet til å kjempe for meg selv og min familie. Jeg bruker min stahet til å aldri gi opp! Jeg bruker min stahet til å reise meg opp igjen når jeg faller!

For jeg har valgt å få meg ett godt liv! Jeg har valgt å gjøre store endringer i livet mitt! Jeg har valgt å være åpen om livets harde realiteter!

Høst sesong trening igang🏃💪

For en nydelig start på treningen! I dag kom jeg meg i gang med mitt treningsopplegg for høsten! Jeg deltok på Spreg sin morgentrening på Kanelstranda i Furulunden! Det var så nydelig vær, og kjempegod stemning! Det var så hyggelig å treffe igjen de andre sprekingene som jeg trener sammen med! Gøy med så godt oppmøte!

Som forventet ble det en tøff treningsøkt! Styrkeøvelser og kondisjonstrening merkes på kroppen etter sommerens dvale! Jeg fikk krampetendenser i begge armer og lår, så jeg måtte justere innsatsen litt! Men utrolig godt å gå komme igang, og få rensket kropp og sjel for grums! Irene Skuland Reilev fikk pushet oss i gang, og det gjorde godt for kropp og sjel!

Jeg gleder meg til en høst stappfull med ulike treninger, og nye utfordringer! Det blir ordentlig gøy å komme i gang! Jeg håper at kroppen tåler treningen! Jeg får legge inn restitusjon som en viktig avtale i kalenderen! Det er uannsett kjempeviktig for min psykiske og fysiske helse å trene jevnlig! Nå er jeg i gang! Har du kommet i gang etter  sommerferien??

Hvordan forholde seg til sannheten?

Man kan velge hvordan man vil forholde seg til sannheten. Vil man akseptere den, eller fortrenge den? Vil man innse hvordan livet har blitt, eller gjemmer vi oss bak masse unnskyldninger? Er det lettest å skygge unna sannheten rett og slett fordi den smerter for mye? Blir det for tøft å faktisk erkjenne hvordan livet ditt eller andres liv har utartet seg? Blir du feig? Eller våger du å ta kampen? Bretter du opp ermene, og kjemper tilbake?

Jeg har valgt å kjempe! Jeg har valgt å akseptere mitt liv, og hvordan det utviklet seg! Det betyr ikke at jeg godtar at det ble sånn. Men jeg har valgt å akseptere det, slik at jeg kunne få komme videre i livet mitt! Bli ferdig med all dritt og urett, og komme meg fremover! For jeg kan ikke endre noen verdens ting på min fortid. Det som har skjedd, blir stående for alltid! Slik er det for oss alle sammen! Men det som kommer i fremtiden, kan vi styre til en viss grad! Og jeg har tatt styringen selv! Jeg tar egne valg, og kjemper for det som jeg tror på!

Jeg har svelget mange kameler! Jeg har grått uendelig, mange tårer! For livet har vært smertefullt, og til tider umenneskelig! Men heldigvis er vi bygget slik at det går an å reise seg igjen! Det går an å prøve på nytt! Gi deg selv en ny sjanse i livet! Jeg klarte å gi meg selv en ny mulighet! Og akkurat nå er livet i ferd med å bli ganske bra! Det fortjener jeg! Og du fortjener også en ny sjanse dersom livet ditt har gått skeis! Men du må være villig til å se sannheten i øynene, og bygge deg opp derfra!

Livet er ikke en dans på roser! Vi møter stadig på prøvelser alle sammen! Noen av oss får mer enn andre, men det styrer vi ikke selv! Jeg har bestemt meg for å bruke mitt liv til noe positivt! Jeg har vært på bunnen, og tar steg for steg opp igjen mot en god hverdag! Sårene har svidd skikkelig underveis, men de er i ferd med å gro! Det er jeg meget glad og takknemlig for! For det har vært, og er fortsatt tøft i perioder! Livet går utrolig nok videre! Og for hver dag som går, er jeg ett steg nærmere å legge alt bak meg! Minnene vil alltid være der, men smerten med dem vil bli mindre med tiden! Det er en god trøst og motivasjon til å stå på videre! Tiden leger ikke alle sår, men det gjør mindre vondt med tiden!

Motiverende at alle sier GO!!

Det er utrolig gøy å oppleve så utrolig mye støtte og oppmuntring i forhold til mitt foretak, og veien videre! Jeg blir så glad når jeg får positive tilbakemeldinger på min beslutning om å satse på foredragsvirksomhet ! Å bli møtt med anerkjennelse og respekt, og se at folk har tiltro til meg gjør veldig godt! Jeg blir varm i hjertet mitt! Det er stas å skulle begynne på noe helt nytt i livet! Jeg blir glad bare av å tenke på det! 

På Facebook er dere så rause og fine i kommentarene! Jeg får inn tips på navn til foretaket , og blir glad for flere forslag! Jeg suger til meg all positiviteten rundt meg, og det hjelper meg gjennom harde perioder! Når man lever med kroniske smerter hver eneste dag, og gamle traumer lager leven i sjela, så trenger man påfyll av positiv energi for å ha gode dager! Nå har jeg noe å drive på med som bare er mitt! Mitt eget prosjekt som kun jeg og min kjære styrer! 

Dere skal vite at hver tilbakemelding betyr noe for meg! At et støttende ord, er verd masse i min verden! For jeg jobber med meg selv hver dag for å komme meg videre i livet mitt! Og jeg klarer det! Med en så god heiagjeng som dere er, så skal dette gå bra!

Keycards fikset!!

Da har jeg fått gjort mine keycards til foredraget helt ferdige! Jeg kjøpte meg svarte fotoark, og har skrevet ut mine stikkord. Så limte jeg dem bakpå. Billig og greit! Enkelt, men likevel helt ok å bruke! Jeg ønsker ikke å lese opp et manus! Jeg vil prate utfra mine stikkord, og ha øyekontakt med mitt publikum ! Jeg vet ikke om jeg nailer det helt første gangen, men jeg øver og har fokus på blikk kontakt ! Det verste jeg vet er å sitte å høre på noen som bare leser opp noe kjedelig stoff! Slik vil ikke jeg være! Jeg vil bruke min personlighet og trygghet! For jeg trenger ikke være så redd for at andre skal ha så masse meninger om faglig innhold. For innholdet er mitt liv og mine erfaringer. 

Å forberede disse små tingene er kjempegøy! Jeg koser meg veldig! Det er gøy å holde på med. Så nå skal jeg lage ferdig flere foredrag. Jeg bruker litt tid på å tenke innhold, så det er bare å sette i gang med prosjektene! Så blir det å få finne et navn til foretaket mitt! Det er vanskelig, så kom gjerne med ideer! Jeg skal lage egen Facebook side, og gleder meg til å utforme ideene der! Jeg må tenke kreativt for å markedsføre mitt foretak! Det gjelder å nå ut til flest mulig, på en rask og billig måte! Også håper jeg at referanser etterhvert vil hjelpe meg videre! 

Jeg er veldig giret, og engasjert! Og det som er så smart er at alle forberedelser kan gjøres her hjemme! Og jeg kan være tilgjengelig for familien underveis! 

Å bli vekket av NAV😜

I dag ringte min telefon kl 08.15! Jeg lå og sov søtt! Fortumlet og ør tok jeg telefonen! Jeg trodde det var min kjære som ringte! Men det var det ikke! Det var ei blid dame fra NAV!! Jeg ble våken i en fart kan du trygt si! Det ble en hyggelig samtale, og jeg mine tanker og ideer for fremtiden ble godt mottatt! Ett møte ble avtalt, og jeg ble lettet og glad! Godt å høre at de var svært positive til å få til en fin løsning! Det er viktig med en god dialog, og forståelse for situasjonen min!

Så nå kan jeg fortsette å glede meg til oppstart av eget foretak, og fortsette med forberedelsene! Jeg gleder meg utrolig masse til å komme i gang! Jeg har så lyst til å bidra i samfunnet! Være en del av yrkeslivet! Og da må jeg finne en god løsning for meg og min familie! Jeg er på rett vei! Magefølelsen er god! Jeg er glad for at jeg ikke gir opp! Jeg står på så godt jeg kan! 

Så da fikk jeg en god start på dagen i dag! Jeg tar meg tid til å sløve litt i morgentimene i dag! Håper du også har en god og rolig morgen ! Ha en strålende dag!

Håndball på TV og strikketøy !!

I kveld skal jeg kose meg i godstolen i stua, strikke litt og se på håndballkamp i OL! En skikkelig stille og rolig kveld her hjemme! Hverdagen er tilbake, så jeg er alene med barna! Jeg satser på at Norge vinner, og at hendene mine takler å strikke litt! Jeg synes jeg fortjener en rolig kveld etter en dag med masse gjøremål! Det var godt å få gjort litt, og kroppen taklet det ganske bra! Så lenge jeg er flink til å legge inn pauser, går det fint! Det er godt å kjenne på følelsen at jeg har stått på!

Jeg håper at dere også får en rolig kveld! Jeg tar ihvertfall kveld fra bloggingen nå, og skal fokusere på andre ting i kveld! Ta godt vare på hverandre, og vær gode med hverandre! Gir du kjærlighet , får du ofte kjærlighet tilbake! Viser du respekt for dine kjære, behandles du ofte med respekt tilbake igjen! Nå håper jeg at dere heier Norge frem til seier i dag! Det trenger vi nå!!

Jeg strever alltid etter det som forventes!

I alle år har jeg vært Flink Pike! Jeg gjorde alltid lekser, og pugget som besatt til prøver! Jeg leverte innleveringer til riktig tidspunkt, og med korrekte marger og rettskriving! Jeg sluntret ikke unna når det gjaldt skole! For det var forventet av andre at jeg skulle gjøre det. Og jeg skulle ikke bli tatt for å være dum eller unnasluntrer! I yrkeslivet mitt har jeg alltid jobbet masse, og vært ivrig! Jeg hadde i flere år jobber som krevde masse, og jeg hadde til tider tatt meg vann over hodet! Men jeg sa ikke nei, og jeg innrømmet aldri at det var for mye! For jeg hadde sjefer som forventet dette av meg! Og når det forventes noe av en Flink Pike, så gir man seg aldri!

Det som er rart å tenke på nå, er at det er enklere for meg å få til noe i de tilfellene andre forventer noe, enn når det "bare" er for min egen skyld! Så lenge det kreves i jobben at jeg har en fin klesstil, så nøler jeg ikke med å ta grep om situasjonen . Jeg går inn i det med hud og hår! Men jeg må også gjøre det for min skyld! Jeg tenker allerede masse på hva andre forventer at jeg skal få til med mitt foretak. Men hva vil jeg oppnå ? Hva er mine mål? Jeg må ta meg selv litt i nakken, og ta litt mer hensyn til meg selv i denne prosessen! Hvordan vil jeg ha det i min fremtid? Hvordan gjør jeg dette på best mulig måte for meg og min familie ?

Å alltid streve etter det som forventes, er slitsomt. Og ihvertfall hvis du er slik som meg. For jeg er en mester i å forestille meg hva andre kan forvente av meg! Og dermed setter jeg skyhøye krav til meg selv, og sliter meg ut når jeg skal tilfredsstille alle kravene! For det sitter igjen ifra barndommen. Ingen skal kunne si at jeg ikke fikser det! Det er ikke bare bra å ha slike ambisjoner. For man kan ikke være best i alt! Det har jeg lært før! Så nå må jeg ta meg selv i nakken, og ikke falle i samme fellen denne gangen! Jeg må ta ett steg om gangen, og lære underveis! Jeg må våge å kaste meg uti nytt farvann! 

Men jeg velger å ha en positiv holdning, og tenker at den som intet våger, intet vinner!

Garderoben ferdig ryddet!!

I dag føler jeg meg i god form, og har allerede rukket å gjøre flere ting! Nå har jeg akkurat blitt ferdig med å sortere hele garderoben min! Jeg har kikket gjennom alt, sendt endel til Fretex, og sortert alt slik at det ligger bra an til å bli en liten stilendring! Gøy å holde på med faktisk! Jeg har funnet endel fint i skapet, og det er på tide å ta dem i bruk! Jeg har selvfølgelig beholdt litt koseklær, men de har ikke fått størst og best plass i skapet! Nå har jeg ti minutter på sofaen, før jeg går i kjelleren og sorterer sko! 

Skohyllene våre i gangen nede er ett eneste stort kaos for tiden! Joggesko, Crocs , sommersko, sandaler, tresko, gymsko, støvler står i hulter og bulter der nede! Prinsene klager over for små sko, så nå må jeg få kastet de som skal kastes, og lage et bedre system! Nå skal jeg lage en haug til hver av oss, og så får vi velge ut hva som skal beholdes og kastes! Utrolig hvor fort det blir kaos! Men det går fort å fikse det! Det gjelder bare å komme i gang!

Det er så deilig å få orden rundt omkring! Jeg har heldigvis blitt mye flinkere med årene til å rydde og sortere! Jeg kaster med hard hånd! Jeg er ikke en samler! Jeg liker å bli kvitt det som vi ikke bruker! Vi har begrenset med plass, så vi er nødt til å rydde opp innimellom ! Minstemann sin garderobe skal også tas, så jeg får så hvor lenge energien rekker i dag! Håper dere kanskje også blir inspirert til en liten ryddejobb hjemme! Godt å få ting gjort!

Tidlig igang med dagen!

Det var merkelig å ha vekkerklokken på så tidlig! Men det var bare å komme seg opp! Så nå er morgenen godt i gang, og jeg skal avgårde om ikke lenge på dagens første oppgave! Det var deilig å sove hjemme igjen! I dag skal jeg jobbe med foredraget mitt, jeg skal gjøre litt husarbeid , vaske klær, handle mat. Vanlige ting som må gjøres! Håper også på en treningsøkt i løpet av dagen! Det lengter kropp og sjel etter! Jeg skal også ta en grundig opprydding i min garderobe! Nå skal der sorteres ut, og fjernes diverse klær! Gammel vane gjør at man tar de klærne som ligger lettest tilgjengelig, så nå må det omrokkeres litt i systemet mitt!

Jeg fikk også erfare at å ta på neglelakk er en egen kunst. Det var ikke bare neglene som ble røde etter min prosess med å lakke negler i går kveld! Men nå har jeg ihvertfall røde negler he he!! Jeg må ihvertfall bevare humøret i denne prosessen med klær og stil! Så vi flirer godt her i heimen, og ser positivt på forandringen! Jeg har ihvertfall lit av hvert å jobbe med fremover! Gleder meg til å jobbe ordentlig med mitt foretak, og virkelig få komme i gang med min nye jobb! 

Når noen veier stenges, må jeg finne alternative ruter i livet mitt! Og jeg er ikke så redd for å prøve! Jeg har ikke noe å tape på dette! Markedet er stort der ute! Nå gjelder det å jobbe grundig, og skaffe seg referanser og kontakter! Jeg gleder meg! Ha en strålende dag!

 

Prosjekt: bli mer damete....

Gjennom livet har jeg hatt mange prosjekter. Og jeg har lykkes i noen, og vært mindre heldig med noen. Slik er jo livet. Men ett prosjekt mislykkes jeg i gang på gang. Jeg bør bli mer damete! Hvorfor er det så vanskelig å finne ut av det? Jeg fyller 40 år neste år, og blir stadig minnet på at det er på tide å endre stil. Jeg liker saggete joggebukser, og fleece gensere og hettegensere. Jeg tenker komfort istedenfor stil. Jeg glemmer nesten alltid å bruke smykker eller ørepynt. Jeg liker joggesko istedenfor pensko. Jeg er ikke vant med høye hæler. Jeg har for store størrelser på klærne fordi jeg i mitt hode enda er mye større enn det som er virkeligheten!

Jeg har både Cardigan , skjørt og kjoler i mitt klesskap. For jeg har tatt skippertak før. Men blir de brukt? Nei! Det er virkelig helt idiotisk av meg! Jeg kan se på inspirasjon, og kikker mye på mote på Internett. Det er mye jeg liker! Men hvorfor kler jeg meg ikke slik?? Nok en gang sitter problemet i mitt hode! Jeg tørr ikke! Jeg velger det som er tryggest for meg! Tenk om noen synes jeg kler meg for fint?? Hva om jeg skiller meg for mye ut?? Det handler om min selvtillit! En selvtillit som er er blitt høyere på noen punkter, mens den er fryktelig lav på andre punkt. Klær, sminke og smykker har jeg desverre liten selvtillit på.

I bryllupet mitt gav min forlover meg beskjed om at neglelakk måtte til! Så slik ble det, og jeg likte det! Og når min kjære sa forsiktig til meg at han likte at jeg brukte neglelakk, og jeg ble mer damete, begynte jeg å tenke. Hvorfor skal jeg ikke pynte meg? Jeg vet at det ikke kommer over natten å endre sitt tankemønster angående klær og stil. Men jeg kan ikke dra rundt og holde foredrag i saggebukser og hettegensere! Nå må jeg skjerpe meg, og finne en stil som passer akkurat meg! Det skader ikke å være litt pen dame i blant! Så nå er jeg på jakt etter min stil, og min måte å bli mer voksen i stilen på! Det blir spennende å se hva som blir min garderobe etterhvert! Og mine skjørt skal brukes! 

Deilig å være hjemme!

Det var kjempegodt å gå kommet seg hjem igjen! Nå er alt pakket ut, klær er i vaskemaskinen og vi er tilbake til normale tilstander i heimen! Utrolig deilig å ha en halvtime på sofaen etter all utpakking var gjennomført! 

Nå blir det pizza til kveldsmat! Deilig med litt digg mat etter en slik dag! Jeg er rimelig matlei for øyeblikket, så da ble det en lettvint løsning på dagens middag!  I kveld skal vi gjøre minst mulig, og bare slappe av sammen i stua! 

Å endelig ha et ordentlig hjem hvor jeg trives så utrolig godt, er så deilig! Jeg er så glad for ar jeg endelig har funnet ro i livet mitt! Her har vi et rolig sted hvor kjærlighet og trygghet står i sentrum! Det skal vi ta godt vare på sammen!!

Håper dere får en fin og rolig søndagskveld ! Ta godt vare på hverandre, og nyt kvelden! I morgen begynner en ny uke for oss alle sammen, og hverdagen venter på oss! 

På vei hjem

Nå er vi snart hjemme igjen i Mandal etter en kjempekjekk langhelg på Neset! Vi har virkelig kost oss sammen med familie! God mat og masse god prat! Kjekt å skape nye og gode minner sammen! Men nå skal det bli godt å komme hjem!

Det er alltid godt å komme hjem igjen! Jeg trives utrolig godt hjemme i Mandal, så det er bare deilig å komme dit igjen! Hverdagen er tilbake i morgen , og det har vi bare godt av! Det er på tide å komme inn i gode rutiner hjemme! Nå er det utpakking og klesvask som må prioriteres!

Søndag=sløving

Etter å ha hatt vekkerklokke på hver morgen pga dugnad her på campingen, så var det veldig deilig å kunne sove lenge i dag! Bare sløve under dyna mens regnet trommer lett på taket av campingvognen ! Jeg elsker å ligge under dyna og høre på regnet !! Men vi kan ikke bare ligge her hele dagen! 

Nå får vi få i oss litt sen frokost! Vi får snart et koselig besøk, og det gleder jeg meg til! Etterhvert skal vi pakke oss hjemover i dag! Nå begynner så smått hverdagen igjen ! Men det er på mange vis ganske greit! Rutiner er en fin ting, og vi lengtet litt tilbake til hverdagen! 

Jeg håper at dere alle sammen nyter søndagen, og tar godt vare på hverandre! Husk å gi hverandre omsorg i hverdagen! Det kan bety mer enn du tror!

Plutselig går batteriet flatt...

Noe av det som jeg føler er vanskeligst å takle i forbindelse med min helse, er at jeg helt plutselig går tom for energi. Flere ganger i løpet av sist uke har jeg opplevd at energien plutselig er forsvunnet, jeg blir fryktelig trøtt og fjern. Det er ganske plagsomt å oppleve når du er i full gang med en oppgave eller har tatt deg en tur ut. Jeg stopper liksom opp. Jeg gjesper og gjesper, og kan nesten sovne i stående stilling! 

Jeg må i løpet av dagen hente meg inn igjen på sofaen. Ikke alltid jeg må være der så lenge, men det må til. Det gjør meg faktisk ganske irritert. Jeg liker ikke at jeg plutselig mister så mye energi. Det forsvinner så raskt. I dag når vi var på shopping klarte jeg meg kjempefint lenge. Men plutselig ble jeg stuptrøtt, og gikk i min egen verden. Det er en merkelig følelse, og det er ganske ekkelt! Jeg mister på en måte kontrollen over egen energi, og det misliker jeg!

Nå har jeg hatt meg en periode på sofaen. Forhåpentligvis klarer jeg nå å komme meg fint gjennom en koselig kveld med grillmat og god stemning på terrassen ! Satser på at formen blir bedre når jeg til uken kommer ordentlig igang med trening og bedre rutiner! Håper dere har en fin lørdagskveld! Kos dere sammen med familie og venner! Vær gode mot hverandre, og gi en klem til en som trenger det!

Kost meg på shopping!!

I formiddag har jeg og min kjære storesøster vært på shopping i Evje sentrum! Vi liker å gå i butikkene, selv om jeg ikke pleier å handle så ofte! Men i dag fant jeg to par med Rieker sko og ett par sandaler! Å få seg Rieker sko til 199kr er ett kupp! Mine føtter trenger å ha solide sko! Jeg er så fornøyd! 

På Hannåsvolden fant jeg faktisk en flott topp og cardigan til helt ok pris! Så da er jeg virkelig fornøyd! Vi fikk pratet og kost oss! Litt mathandel, og så var det hjem igjen til Neset camping ! Mennene jobber dugnad, så vi nyter roen!

Det er deilig å ha slike helger hvor man kan senke skuldrene, og bare kose seg! Det fortjener vi iblant!

Det handler om respekt!

Mitt forrige innlegg gjorde noe med meg! Det satte i gang tanker og følelser i forhold til eget liv og egne opplevelser ! Takk for all positiv respons på Facebook! Godt å høre at dere er enige i det jeg skrev! Det var viktig for meg å få sagt det jeg hadde på hjertet angående dette temaet!

Respekt er en helt avgjørende faktor i samspillet mellom to mennesker! Å respektere hverandres grenser, og ta ting på alvor! Når respekten er borte, blir det en helt skjev maktfordeling i et forhold! Det er farlig! Respekt for hverandre er kjempeviktig !

Vi må se hverandre akkurat slik som vi er! Gi hverandre tillit og rom til å finne ut av livet!Å bli sett og respektert av min kjære har hjulpet meg videre i livet! Tryggheten om at jeg blir respektert for den jeg er, har vært terapi og medisin for meg! Og jeg har stor respekt for min kjære! Det går begge veier!

En trygg favn hvor kjærlighet og respekt råder, har vært helt avgjørende for meg! Å vite at jeg er elsket akkurat som jeg er! Det håper jeg dere også opplever! Ha en strålende dag, og ta godt vare på hverandre!

 

Et NEI er et NEI!

De siste dagene har jeg lest i nyhetene om ei ung jente som ble dopet ned, og voldtatt av tre menn. Etter flere runder i retten ble mennene utrolig nok frikjent. Det provoserer mange, og inkludert meg. Jeg blir opprørt og sint. Jeg forstår ikke hvorfor vi har et lovverk som gjør det mulig å slippe unna straff for slike overtredelser. Men desverre så er jeg ikke sjokkert. Vi har lest om det før. Hørt gang på gang om hvordan dette skjer med jenter, og i noen tilfeller gutter. Det er forkastelig og skremmende. Og når kjente advokater går ut, og krever lavere straffer for voldetktsdømte, da kjenner jeg at jeg blir rasende!

Ingen har lov å forsyne seg av en annens kropp uten tillatelse! Du bestemmer over egen kropp! Hvis du ikke ønsker intim omgang, så skal ingen tvinge deg! Det er skremmende at mange legger skylden over på ofrene. Enten har jentene vært beruset, og da er det plutselig hennes egen feil! Eller så er skjørtelengden så kort at vi ber om å bli voldtatt! Faktumet er at det har ingenting å si! Om en jente du liker, er full, så får du ikke automatisk tilgang til hennes kropp! Og om skjørtet er kort, så har du bare med å holde fingrene fra fatet! 

Jeg er ikke naiv. Jeg skjønner at vi må passe på oss selv, og ikke utsette oss for farlige ting. Men jenter i dag skal ha lov til å kunne ta seg en bytur! De skal ha lov til å pynte seg! Det handler om den enkeltes menneskesyn, og respekt for andre mennesker! Vi er ikke ett kjøttstykke som du kan forsyne deg av når du blir sulten! Å misbruke ett annet menneskes kropp er fryktelig skadelig! Man føler seg som en bruksting som ikke betyr noe! Verdigheten forsvinner ut vinduet, og offeret sitter igjen med skamfølelsen! 

Overgrep skjer ikke bare på byen. Man trenger heller ikke være beruset. Det skjer i mange hjem, i mange ekteskap/forhold. Å ikke akseptere et NEI er et overgrep! Selv om man lever i et forhold, så skal egne og andres grenser overholdes og respekteres!  

Å innse at helsen skranter....

Denne sommeren har jeg hatt mye å tenke på. Jeg har forberedt kjekke og viktige ting, som bryllupet vårt. Men samtidig har jeg blitt tvunget til å innse at kroppen min ikke reagerer slik jeg skulle ønske! Jeg sliter med å godta realiteten, og er til tider ganske frustrert! Jeg sliter med masse smerter i kroppen, og blir så uendelig sliten. Jeg er ganske irritert og frustrert over manglende energi, men må bare gjøre det aller beste jeg kan for å ha et godt familieliv, og privatliv. Men det er tungt å svelge ned. Jeg har fått kroniske sykdommer som jeg ikke blir kvitt. Hendene mine verker konstant, og de vil gradvis bli verre. Det gjør meg litt deprimert i perioder. Jeg skal ærlig innrømme at det tærer på humøret å nesten alltid ha smerter.

Jeg er tross alt heldig. Ingen av mine sykdommer forkorter livet. Men å ha smerter hele tiden, gjør meg innimellom  ganske trist! Men jeg kjemper det jeg kan, og forsøker å styre livet mitt inn i en retning hvor jeg kan fungere så bra som mulig! Jeg er kun 39 år gamnel, og har lyst til å bidra for samfunnet. Derfor velger jeg å starte mitt eget foretak nå. Der styrer jeg tiden min selv, og håper å skaffe meg et levebrød som fungerer for hele familien. Jeg klarer ikke tanken på å slutte helt å jobbe. Det vil ikke være bra for min mentale helse. Jeg vil gjøre noe nyttig ut av min situasjon. Jeg må snu det negative til noe positivt.

På mange måter har livet igjen gitt meg noen smeller. Jeg er nødt til å endre retning og fokus. Jeg må innse realiteten. Legene ber meg ta det med ro, og ta en dag om gangen. Det forsøker jeg å gjøre. Dette virker kanskje som et negativt innlegg, men av og til må litt frustrasjon ut. Men jeg tror faktisk at dette kan gi meg en ny start som vil gi meg en ny opptur! Nå tørr jeg å satse litt på meg selv, og ikke bare utsette ting til senere! Å endelig våge å være meg selv fullt ut! Det er viktig! 

Min kjære mann fortjener en oppegående kone. Og mine barn fortjener en mamma som er tilstede, og som passer på! Det skal jeg fokusere aller mest på. Resten av min tid og energi skal jeg bruke til å hjelpe andre med min historie! Det føler jeg er en god plan for fremtiden !

Kjipt med mareritt!

En ny natt er over! Enda en gang ble min søvn forstyrret av vonde mareritt ! Mareritt som inneholder detaljer fra mine traumer, og som gjør meg vondt! Minner som er såre og vonde , selv om det er over for flere år siden! Det er utrolig kjipt med slike netter hvor alt kommer tilbake igjen! Jeg får ikke fred! Så jeg føler meg fortsatt sliten når jeg tar fatt på en ny dag! 

Men heldigvis er det bare drømmer! Virkeligheten er trygg og god! Det er utrolig godt å kjenne på! Jeg har det jo så bra ! De nettene hvor gamle traumer slår inn, er ikke noe jeg setter pris på! For jeg vil så gjerne slippe å tenke så mye på de verste episodene fra livet mitt! Men de er der! Det er min baggasje som jeg må håndtere! 

Med jevne mellomrom kommer de frem, og forlanger at jeg må spille gjennom minnene enda en gang! De tar plass! Men jeg vet de går vekk igjen! Og for hver gang blir de litt lettere å takle! For jeg vet det er fortid og ikke nåtid! Heldigvis tok  jeg de rette valgene , og kom meg videre i livet mitt! Det er godt å tenke på når det er som vondest!

Fortid er fortid! Nå gleder jeg meg over alt det spennende som skjer rundt meg for tiden! Nå setter jeg fokuset på å utvikle meg videre i livet! Jeg pusher meg selv, og vil oppleve nye ting ! Gamle spøkelser får bare prøve seg! Jeg er på vei fremover! Ha en strålende dag!

Tid og sted for mitt første foredrag!

Da er det avklart at mitt første foredrag finner sted torsdag 1.september 2016 i Mandal Bystyresal. Arrangementet starter før, men mitt foredrag er kl 19. Dette blir spennende , og jeg gleder meg allerede! Arrangementet er en del av Folkehelseuken i Mandal som går av stabelen for aller første gang 29. AUG -4.SEP. Denne uken blir stappfull av spennende foredrag, inspirasjonskvelder, sunn mat hos restaurantbransjen, fysiske aktiviteter, gratis trening. Ett flott initiativ som jeg har fått være en del av. Jeg har fått bli kjent med flotte mennesker, som brenner for fysisk aktivitet og god helse!

Her kan absolutt alle finne noe fysisk som de liker å gjøre! Prøve ut nye treningsformer, eller komme seg ut på tur! Jeg håper å få med meg flere av arrangementene denne uken! Det vil gjøre godt for kropp og sjel! Å trene sammen med andre, har vært  veldig kjekt for meg! Jeg har fått nye venner og bekjente ! 

Nå håper jeg at dere vil komme, og høre på mitt foredrag! Jeg ser frem til å gi dere mine historier og refleksjoner. En ny epoke starter for meg, og det er alltid spennende å gjøre noe nytt! Magefølelsen er god, og jeg gleder meg virkelig til å få komne igang med mitt foretak . 

Tilbake på Neset Camping!

Da har vi forflyttet oss fra Mandal, og opp til vårt kjære Neset Camping i Byglandsfjord ! Verdens deiligste plass å slappe av på! Nå skal vi være her til søndag ! Siste innspurt i feriedagene! Det nærmer seg jobb for min kjære, og det er to uker til skolestart!

Vi gleder oss til familien samles her oppe i helgen ! Det er koselig å treffes, drøse og spise god mat sammen , og litt dugnad hos hverandre! Vi hjelper hverandre slik at alle får det fint og greit rundt sin vogn! Min kjære jobber dugnad, og jeg lager mat😄😄

Her oppe senker skuldrene seg med en eneste gang! Roen senker seg, og vi nyter å være her! Familiekos er gull❤️❤️ Store og små er vant med å være her! Vi skal kose oss!

 

På Ann igjen med terapi!

Da er det på tide å ta seg en tur til terapauten igjen! Etter noen ukers ferie skal det bli godt å kunne tømme seg for tanker og følelser! Det er en gang sånn at mitt inni mitt hode spinner det ganske heftig til tider, og angsten ligger på lur! Jeg er et oppegående menneske som klarer meg godt, men jeg sliter jo med gamle traumer og såre minner ! Da er det godt å vite at det er hjelp å få!

Ikke vær redd for å ta imot profesjonell hjelp! Det føles kanskje som et nederlag, men det er ikke det! Det er et tegn på styrke, og en sterk vilje til å komme seg videre i livet! Jeg har sagt det mange ganger før, og kommer til å si det flere ganger! For det er viktig! Det skal ikke være et tabu i 2016 å hå til psykolog ! 

Spesielt nå når jeg jobber aktivt med å forberede mine foredrag, så ripper jeg opp i gamle sår! Vonde perioder i livet mitt som har gitt meg en baggasje som til tider er tung å bære alene ! Men jeg merker at det hjelper å jobbe med det! Å formidle mine erfaringer videre vil styrke meg! Jeg er allerede nå blitt mye tryggere på hvorfor livet ble slik! 

Derfor går jeg til terapauten med hevet hode! Jeg tar tak i livet mitt, og det er jeg stolt over!

Forbereder foredrag!

Dette er spennende! Jeg har nå gått gjennom hva jeg vil prate om på mitt første foredrag, og er i gang med å lage små keykards med nødvendige stikkord! Jeg satser på et nært og personlig foredrag,  uten tekst på powerpoint. Jeg vil prate til publikum. Jeg vil vise bilder, og muligens noen videoer på powerpoint. Men jeg skal prate direkte til dere som sitter i salen!  Jeg ønsker å få kontakt med dere som hører på meg! Ikke at dere kun skal lese på powerpointen det jeg kommer til å si. Det blir fort kjedelig! 

Jeg jobber mye med å forberede meg selv. Jeg ser på nyttige tips på Internett , og kikker på videoer på YouTube angående presentasjoner og foredrag! Jeg forsøker å trene på alt jeg skal si, og setninger svirrer i hodet mitt! Hvilke ord fungerer best? Hva kommer dere til å huske etterpå? Når jeg frem med budskapet mitt? Hvordan takler jeg adrenalinet som jeg vet kommer? Hvordan skal jeg bruke stemmen til å få frem de ulike poengene mine? Hva hvis tårene plutselig presser på?

Jeg liker veldig godt å jobbe med dette prosjektet, og jeg får åpnet opp mine egne øyne underveis! Nå skjønner jeg plutselig hvorfor livet mitt ble slik! Det er både sårt, vondt og samtidig godt. Jeg gleder meg til å jobbe videre med dette. Håper inderlig at dere vil komme og lytte på det jeg har å si! Ta gjerne kontakt allerede nå dersom dette er aktuelt på din skole, arbeidsplass eller konferanse .Jeg gleder meg til å høre fra Dere!

Planlegging av trening!

Nå er det på tide å legge planer for høsten. Hva skal prioriteres, og hva må gjøres for at hverdagen blir best mulig for hele familien! Jeg er nødt til å trene regelmessig , og erfaringen min viser at det må legges inn i timeplanen tidlig! Da prioriteres det høyere å få det gjennomført! Jeg vet det er viktig for min mentale og fysiske helse! Jeg setter av tid allerede nå, og så kan jeg forsøke å plotte inn andre møter og avtaler slik at det passer inn i min timeplan! Faste tider er alltid lurt! Da får man en rutine på treningen, og det blir en vane!

I høst skal jeg trene litt ulike ting. Jeg skal forsøke varmtvannstrening med revmatikerne en gang pr uke, jeg skal være med på Spreg trening utendørs hver onsdag morgen, jeg skal trene utendørs med revmatikerne hver torsdag, og ha PT time med Irene Skuland Reilev på fredager! Revmatolog anbefalte 3-5 treninger hver uke, så da er jeg innenfor de anbefalingene ! Jeg skal også forsøke Spreg sin Corebare og Tabata trening iløpet av høsten! 

Du tenker kanskje at jeg er litt treningsgal! Men sannheten er at jeg bruker trening for å klare min hverdag! De dagene jeg får trent, er psyken og kroppen bedre! Blir jeg for sliten, så restituerer jeg!  Jeg kjenner kroppen min godt, og tar hensyn dersom den trenger hvile. Trening gir meg et kick psykisk. Jeg får tømt hodet mitt for negative tanker og bekymringer. Når jeg skal stå foran dere , og holde mine foredrag, vil jeg føle meg så god som mulig i kropp og sinn! Da trenger jeg fysisk aktivitet! 

Jeg kjenner at det skal bli deilig å komme ordentlig i gang! Neste uke begynner utetreningene til Spreg trening, og jeg er klar! Dette innlegget er ikke sponset. Jeg trives så utrolig godt med min trener Irene Skuland Reilev, og gleder meg til ny høst med hennes pushing og veiledning!

Jeg er blitt en frysepinne!!!

En av de tingene som jeg merker mest etter at jeg ble revmatiker, er at jeg blir så fort kald! Fryktelig kald i hender og føtter. Jeg får ofte indre frost, og det er svært ubehagelig . Jeg merker det spesielt de dagene jeg har trent. Selv om jeg er raskt hjemme, og tar en god dusj, så fryser jeg resten av dagen. Slik ble det i går også. I natt har jeg stadig våknet av at jeg var kald. Og jammen meg fryser jeg i dag også. Så da må man kle seg etter beste evne...

Det er jo ikke farlig å fryse, men det er irriterende. Jeg blir så stiv i kroppen. Men nå er jeg godt kledd, og klar til dagens oppgaver! Nå skal minsten leveres hos kompis, og vi skal avgårde å kjøpe ny sykkel til eldstemann. Jeg skal pakke baggene våre på nytt, og gjøre alt klart til ny tur til Neset i morgen formiddag! Gleder oss til en ny helg sammen med familie og venner på campingen!

Det er meldt masse regn i dag, så jeg regner med å pusle litt innendørs med diverse husarbeid ! Håper dere har det fint, og at dere holder varmen! 

Fra å gjemme seg - til å la seg bli sett!

Gjennom mange år av livet mitt forsøkte jeg å gjemme meg litt bort. Jeg smilte og var utadvendt, men lot ikke mange forstå hva som jeg egentlig slet med. Jeg gjemte bort det vonde, og lot ikke så mange få innblikk i hvor vanskelig livet mitt egentlig var. På mange måter føler jeg at jeg store deler av livet har levd livet mitt som en annen person. En person som utad var så blid, flink og hyggelig som mulig. Men som innerst ikke hadde det noe greit i det hele tatt.

Det har vært en gradvis prosess å komme seg ut av det skallet. Våge å være ærlig om tanker og følelser. Våge å stå for det man mener, og det man trenger for å ha det fint i livet! Ta de valgene som er brutale, men som gjør at livet snur til den riktige retningen. Stå stødig i stormene som kom i kjølvannet av ulike valg i livet. Reise seg igjen etter å ha falt. Se fremover etter å ha møtt veggen med ett smell. Det har vært mange tårer, og mye sinne og frustrasjon på veien. Men også mange gode stunder sammen med min kjære.

Da jeg begynte med bloggen min, ante jeg ikke hvor godt det ville gjøre for meg å ha denne kanalen. Jeg har frigjort meg selv fra mange stengsler. Jeg har gradvis våget å åpne meg opp, og fortelle. Slippe løs noen av de vanskeligste opplevelsene som jeg har båret på alene i alle år. Men det er ikke alltid like enkelt å være så åpen. Jeg har svelget noen kameler, og fått pepper underveis. Men jeg er rolig på min beslutning om å ha denne måten til å kommunisere på!

Men nå skal jeg altså bevege meg ut av min trygge stue, og fortelle fra en scene! Jeg skal møte dere ansikt til ansikt, og fortelle mine erfaringer og historier. Det er en stor terskel jeg er i ferd med å overskride. Jeg har jobbet mentalt med tanken en god stund. Det har vært en modningsprosess! Det er godt å kjenne på at jeg tørr! Jeg kommer til å slite innimellom. Både med egne og muligens andres reaksjoner. Men jeg er sikker på at det vil være verd det. Jeg håper at jeg blir møtt med respekt og verdighet. Jeg har blitt ydmyket nok her i livet. Men jeg er sterk nok til å stå stødig i stormer!

Selv om jeg skal fortelle åpent om masse fra livet mitt, velger jeg å verne om mine aller nærmeste. Dette handler ikke om å eksponere barn, ektefelle eller familie. Det er min livserfaring, og mine opplevelser og tanker. Derfor blir det aldri aktuelt å legge ut bilder av barna på min blogg. Heller ikke under foredrag. Det er jeg meget streng på, og viker ikke. Jeg har full støtte hos min kjære, og det er viktig for meg.

Tenk hvor langt jeg har kommet! Jeg er stolt over å ha kommet meg så langt opp igjen fra gjørmen. Jeg har lagt ned masse krefter. Det er fortsatt tunge stunder innimellom, og det hender at kreftene tar litt slutt. Men jeg reiser meg raskt opp igjen! Og det er jeg jammen meg stolt over!

Vi donerer brudekjolen til Fretex Mandal!

Jeg har gått gjennom noen tøffe år. Julen 2013 var økonomien så skranten, at jeg fikk julemat fra Frelsesarmeen for å kunne kose oss i julen! Det var hardt å måtte ta imot slik hjelp. Men da trengte jeg det. Nå ønsker vi å gi noe tilbake! Vi har derfor bestemt oss for å donere brudekjolen min til Fretex butikken i Mandal. De ble veldig glade da jeg spurte dem i dag, og jeg skal levere kjolen i løpet av dagen! Brudekjolen er Lily design 2013 modell str 44. Nå håper jeg at en glad brud kan få tak i en billig kjole, og samtidig kommer det inn penger slik at de kan hjelpe andre som trenger det!

Jeg kjenner at det er riktig å gi den bort! Jeg håper at de får solgt den raskt! Vi har det bra nå, og klarer oss greit. Men det er ingen skam å ta imot hjelp når man virkelig trenger det. Vi kan alle ha tøffe perioder. Jeg forsøker å lære mine små at man kan gi tilbake når man kan!  Gleder meg til å levere kjolen! Jeg koste meg i den, og følte meg fin! Det var en god følelse! 

Null trening i ferien.....

Jeg har nå vært skikkelig treningssløv i to uker. Så nå må jeg igang igjen, og starter i ettermiddag! Jeg beveget meg derfor lettere nervøs opp på badevekta for å sjekke tilstanden. Til min store lettelse hadde jeg gått bittelitt ned istedenfor opp! Da ble jeg så glad! Jeg trener ikke for å bli sylfide, men helsen min har godt å at jeg minker litt. Derfor er jeg glad for at jeg har ett godt utgangspunkt for treningen i høst og vinter! Det skal bli godt å komme seg i gang igjen!

Jeg kjenner på kropp og sjel at det er på høy tid! Jeg blir stivere i kroppen når jeg ikke får trent, og den mentale biten blir hardere å takle. Så i ettermiddag er det på med treningstøy, og ut på tur! Men aller først skal vi få unnagjort en del ting! Vi skal rydde i kjøkkenskap, og få gjort noen ærender! Så dagen kommer til å gå fort! Håper også å få jobbet litt med foredraget i kveld! Litt hvile må til innimellom slagene, så jeg har det travelt i dag!

Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger på min nyhet om egen foredragsvirksomhet ! Det varmer hjertet mitt! Jeg håper å få alle ting avklart i løpet av august, og kan komme ordentlig i gang i høst! Håper dere blir med på reisen! Ha en flott dag!

Våge å satse på seg selv..

Å ha en egen virksomhet er en stor utfordring. Å våge å satse på seg selv, er en stor avgjørelse. Jeg har masse å lære fremover, og mye å sette meg inn i. Jeg har ett par ting som må avklares, og jeg gleder meg til å få orden på alt! Jeg er fast bestemt på å gi dette et solid forsøk, og kaster meg ut i det! Det krever guts å stå fremfor fremmede mennesker, og fortelle om livet mitt. Å gi av sitt innerste, for å gi andre mennesker en mulighet til å  se atlivet går fremover etter vonde opplevelser og smeller. Men jeg er også veldig bevisst på at noen deler av mitt liv forblir privat! Jeg er i full gang å forberede foredrag i disse temaene:

Å vokse opp som mobbeoffer.

Overvekt/trøstespising.

Jakten på selvtillit og selvrespekt .

Å bli sett.

Å leve med Post Traumatisk Stress lidelse.

Trening som medisin!

Hvordan reise seg etter den store smellen?

Alle disse temaene har jeg personlige erfaringer med. Jeg vil bruke mine erfaringer, og snakke om mine refleksjoner i forhold til mitt liv. Hva opplevde jeg? Hvorfor ble det slik? Hva fikk meg til å endre kurs? Hvilke grep hjelper meg videre i livet? Hva er det som gjør at jeg faktisk tørr prate om det i offentligheten? Alle disse temaene er såre og nære for meg. Men jeg har tenkt nøye over det. Jeg er klar til å dele mine erfaringer med dere. 

Så gjenstår det å se om jeg når ut! Det blir en høst  med masse utfordringer!

Travel formiddag!

I dag har jeg og min kjære hatt en nokså travel formiddag! Vi har rukket å gjøre ærender både i Mandal og Lyngdal! Kjøleskapet måtte også ha påfyll, så det er også fikset! Det er koselig å gjøre slike ting sammen, så det har vært en koselig dag! Nå skal vi få gjort litt mer her hjemme de neste timene! Jeg har lagt meg litt på sofaen, da batteriet er litt flatt. Så nå blir det litt hvile! Godt å kunne ta seg inn litt igjen når det behøves!

Tusen takk for fine ord på Facebook etter forrige innlegg ! Kjekt å lese at dere har troen på meg! Jeg gleder meg til å komme i gang i høst! Det er viktig for meg å ha et eget prosjekt som jeg kan holde meg i gang med! Jeg er livredd for å stivne hen uten mulighet til å kunne gjøre noe nyttig for andre! Så derfor blir det fokus på fysisk trening, og mental jobbing. Jeg har tenkt masse de siste ukene på hva jeg vil gjøre fremover. Så nå gleder jeg meg til å komme i gang etterhvert!

Jeg håper at dere vil heie på meg, og at jeg etterhvert kan få møte mange av dere når jeg er i gang med mine foredrag! 

Jeg hjelper andre ved å være åpen.....

Ved flere anledninger har jeg fått konkrete og personlige tilbakemeldinger på at min åpenhet om angst hjelper andre. Det er sterkt. De kjenner igjen symptomene , og har i noen tilfeller forstått at det er på tide å få hjelp. Det er godt å vite at min åpenhet hjelper andre. For det koster å være åpen. Men jeg tenker at hvis min åpenhet kan hjelpe ett annet menneske, så er det verd det. Jeg liker ikke at angsten tar sånn grep om oss. Da er det godt å vite at det finnes hjelp.

Jeg har tatt et viktig valg. Jeg velger å være åpen om deler av mitt liv, og mine opplevelser. Jeg skriver på bloggen min, og jeg skal i gang med å holde foredrag! Jeg har en baggasje som i utgangspunktet er tung å bære. Men åpenhet hjelper. Det hjelper å dele sine erfaringer med andre. Gjennom blogg og foredrag vil jeg vise dere ar det går an å komme seg videre i livet selv om det har vært en lang og vond reise. Bloggen her hjulpet meg til å fortelle ting som jeg har holdt skjult i 25-30 år. Jeg har fått vekk mange kg fra skuldrene mine. Det har vært både tøft og skummelt. Men det har vært nødvendig for meg. 

Nå tar jeg nye steg videre. Mitt første foredrag vil bli under Folkehelseuken i Mandal 29.aug-4.sept. Og jeg stopper ikke der. Jeg satser på flere foredrag fremover. Jeg ønsker å fortelle mine ærlige og sterke opplevelser, reflektere over hva det har gjort med mitt liv, og hva som måtte til for å endre kurs i livet! Jeg brenner for at flere skal få øynene opp for hva mobbing kan føre til for ett menneske! Jeg vil fortelle om hvordan det er å vokse opp uten selvtillit og selvrespekt ! Jeg vil fortelle om hvordan jeg takler livet med Post Traumatisk Stress lidelse! Og jeg vil fortelle om hvordan trening fungerer som medisin for mine fysiske og psykiske helse!

Jeg skal forsøke å kombinere min helsesituasjon/familiesituasjon med å ha egen foredragsvirksomhet. For jeg har ett sterkt ønske om å få gjøre en forskjell! Jeg vil så gjerne nå ut til flere, og jeg velger å dele mine erfaringer og refleksjoner. Det blir en spennende prosess fremover. Familie og helse kommer først, så får dette bli mitt prosjekt utenom. Jeg gleder meg til å komme i gang med dette prosjektet! Ta gjerne kontakt dersom dette høres interessant ut!