hits

desember 2016

Ha en trygg og fin nyttårsfeiring !

Da vil jeg ønske dere alle sammen en flott nyttårsaften! Jeg håper alle er like hele etter feiringen i kveld og natt! Vær forsiktige med raketter, bruk vernebriller! Her i huset må absolutt alle ha på briller når vi er utendørs i kveld! Vi har kost oss med deilig mat sammen med barna. Senere blir det dessert, og vi skal kose oss. Det blir litt raketter hos oss, men det pleier å koke rundt oss med raketter fra hele nabolaget! Regner med å se masse fine farger på himmelen. Jeg har hatt elendig form hele dagen, men er nå i stolen og har pyntet meg litt. Satser på en bedre kropp i 2017!  Kos dere, og takk for i år! Vi blogges i 2017!

Oppsummering 2016!

Så er årets siste dag kommet. Det er på tide med ett skikkelig tilbakeblikk på året som har gått. 2016 har vært et hardt, men likevel veldig godt år. Vi har virkelig fått slått røtter her i Mandal, og det går stadig fremover med oss alle sammen. Barna har fått enda flere venner, og jeg har blitt kjent med mange flere voksne i løpet av året. Det lover bra for fremtiden vår her på Sørlandet. Jeg trives utrolig godt her i huset vårt, og har virkelig ikke angret på flyttingen hit. Våren 2016 var svært hektisk for min del. Jeg jobbet deltid ved Notabene. Jeg løp i utallige møter og behandlinger angående barna. Fra januar til juni var jeg og barna i Kristiansand hver onsdag for å delta i viktig terapi. Det var en utrolig tøff periode, men det hjalp etterpå. Jeg var i full gang med trening for å bli friskere, og for å komme meg inn i den berømte brudekjolen som jeg kjøpte for liten. Men det var en gedigen gulrot å trene etter. Fremskrittene kom, og jammen klarte jeg å passe den etter hvert. Dessverre så ble min helsetilstand verre i 2016. Jeg visste om min Urinsyregikt og astma. Men i løpet av våren 2016 kom diagnosen PTSD og til slutt også Fibromyalgi. Et besøk hos revmatolog i juni avgjorde at jeg ble sykemeldt straks, og at jeg ikke skal tilbake i jobb. Avklaringsprosessen i forhold til uføretrygd ble straks satt i gang, og det holder jeg på med fortsatt. Det var ett stort nederlag for meg, og jeg sliter enda med å svelge fremtiden ned. Men det var viktig og riktig for helsen å ta en solid pause.

Jeg startet opp bloggen min i mars 2016. Det har vært en utrolig reise med mange oppturer og nedturer. Jeg har delt mine såreste minner, og jeg har valgt å være åpen om min situasjon. Selvfølgelig er ikke det alltid like enkelt å takle. Men tross alt har jeg landet på begge beina, og det går stadig fremover. Jeg er litt usikker på hva jeg skal med bloggen fremover, men den er foreløpig med i de videre planene mine. Jeg var svært optimistisk, og startet også opp WeLG Foredrag. Jeg holdt mitt aller første foredrag i september. Det har vært svært stille på den fronten, men har enda et lite håp om å komme sterkt tilbake på foredragsfronten etter hvert.

Årets desiderte høydepunkt kom lørdag 23.juli. Da ble jeg og min kjære endelig gift i Harkmark kirke med den nærmeste familie tilstede. Vi hadde en aldeles nydelig sommerdag. Sommerens fineste lørdag fikk vi akkurat på vår dag. Barna var utrolig flinke, og bar inn hver sin ring. Det var svært rørende og sterkt for oss alle sammen. Vi fikk feiret skikkelig fint sammen med familien, og det var koldtbord, dessertbord og kaker. En helt perfekt dag som ble avsluttet kl 20.30, og vi kunne roe ned hjemme med barna om kvelden. Perfekt for oss. Vi reise avgårde på campingferie sammen med  barna for aller første gang. En skikkelig fin tur til Vestlandet. Vi besøkte Bergen og Akvariet. Vi dro videre, og var innom parker og Bø Sommerland. Vi valgte å dra hjemover til Neset Camping etter 6 dager på tur. Da var alle fire godt forsynt.

Høsten har vært svært travel for oss alle sammen. Eldsteprinsen har begynt på ungdomsskolen, og minsteprinsen i 4.trinn på barneskolen. Masse for mamma å følge opp i travle uker her hjemme. Lekser skal gjennomføres, og det skal kjøres på aktiviteter. Ukene har flydd avgårde med masse møter på dagtid for mamma, og også mange treningsøkter. Det har blitt mer og mer viktig for meg å holde meg i fysisk form for å takle smerter og stivhet i kroppen. Vi har i helgene fått ved i hus, vi har vært i Egersund på dugnad. Det har stadig vært noe å gjøre for oss. Så ukene gikk fort av sted på slutten av året. Julen feiret vi i Egersund sammen med min familie, mens romjulen og nyttår har vi vært hjemme i Mandal.

Vi går inn i 2017 med ett håp og ønske om bedre helse, flotte vennskap som skal bygges, gode opplevelser sammen som familie og ett brennende ønske om generelt bedre tider for oss alle sammen. Jeg håper inderlig at min helse kan stabilisere  seg i 2017, og at det vil bli hakket lettere for meg å takle de utfordringene som jeg har fått. Jeg håper også at fremtiden blir avklart i forholdt til arbeidsevne og uføretrygd. Jeg håper at jeg kan få flere oppdrag for WeLG Foredrag  i løpet av 2017. Jeg har absolutt tro på at min historie kan hjelpe andre. Men det som er aller viktigst for meg, det er at jeg går inn i 2017 med verdens beste ektemann og barn! Med masse kjærlighet mellom oss klarer vi alt! Jeg håper vi får et godt år sammen i masse kjærlighet.

Takk for 2016, og håper at vi ses i 2017!

Klem fra Wenche

Nede for telling 😡

Jeg ligger her strekk ut på sofaen med pleddet godt over kroppen. En kropp som virkelig er i kranglemodus for tiden. Jeg fikk meg en god treningstur på 6km i Furulunden. Føttene gikk lett avgårde, og jeg hadde en god følelse i kropp og sinn. Men atter en gang får jeg juling når det er tid for restitusjon. Smertene ble så vonde at tårene kom midt under pizzalaging, og det ble smertestillende og sofaen i en fart. Å kjenne hvordan smerten herjer i kroppen mens man ligger helt stille, det er krevende å takle. Men nå har jeg fått spist, og håper at kvelden blir koselig og bra i sofaen. 

Jeg er nødt til å trene. Men jeg blir trist når det gang på gang ender slikt etter trening. Revmatolog og lege er enige i mitt treningsopplegg , og jeg forsøker ikke å bli noe superkjapp idrettsutøver. Jeg må finne ut hvorfor kroppen min reagerer slik som dette. Men det tar vi i 2017. Nå skal jeg roe meg helt ned, og satse på at kroppen er bedre i morgen! Ha en din kveld !

Tror jeg restarter dagen 😜

Jeg hadde så store planer. Jeg skulle stå tidlig opp, og ta meg en treningsøkt hjemme i stuen. Så skulle jeg ta meg en god og velfortjent dusj og mat. Så skulle jeg vekke barna, og bevilge meg en koselig shoppingtur på salg. Det ble ikke helt sånn akkurat. Jeg kom meg ikke opp av sengen før halv elleve i formiddag. Jeg skviset kroppen oppi smale bukser for å se noenlunde smal ut på shopping. Droppet både trening og frokost. Ungene var allerede våknet. Gav dem frokost før jeg dro ut. Magefølelsen var ikke god. Innom legesenter for å hente viktig papir, og ble sur da jeg måtte betale 130kr for ti linjer på et ark.

Jeg ble ikke mindre sint da jeg glemte å strekke mine korte ben bort fra bilen da jeg hadde parkert. Resultatet ble den digre flekken på ene leggen på den svarte buksen. Inne på senteret var det altfor varmt, og det gikk få sekunder før svette rant. Jeg fant ikke en dritt. Jeg trålet butikkene til ingen nytte. Til slutt endte jeg opp med ett plagg. Lurer på om det noengang blir brukt. Til slutt gjorde jeg det eneste fornuftige. Jeg dro hjem. Hjem til to brødskiver og en restart på dagen😜Tror jeg må lure meg selv til å glemme denne formiddagen😂😂noen ganger blir alt bare feil...men godt jeg har humor nok til å flire litt i ettertid😉

Biltur med min kjære❤I dag har vi tatt oss en biltur til Byglandsfjord for å sjekke campingvognen vår! I samme slengen sjekket vi at alt så bra ut hos venner og familie si e campingvogner/uteplasser. Godt å sjekke litt i blant da vi ikke er så ofte i vogna som før. Det var koselig å komme seg ut på kjøretur sammen i dag. Romjulen er lang, og vi blir begge to ganske rastløse. Nå har vi vendt nesen hjemover. Men min kjære måtte innom to steder, så jeg venter tålmodig mens han prater lastebil med kollegaer😜Så blir det noen ærender i Mandal før vi kommer oss hjem igjen. Håper dere har en fin dag! Det har vi❤

Litt er godt nok!

Jeg er en såkalt "Flink pike". Jeg er en som alltid streber etter å være flink. Jeg setter krav til meg selv som ingen andre setter. Jeg får plutselig mange regler for meg selv. Det holdt på å ta knekken på bloggen min. For jeg ble så innprentet av mine egne krav, at jeg kverket skrivegleden en stund. Jeg bare måtte ha et innlegg postet fire ganger daglig. Det er ikke normalt for en blogger. Det er helt idiotiske krav som jeg selv har satt i mitt eget lille hode. Det har jeg sluttet med nå. Nå poster jeg når jeg selv føler det er ok å poste innlegg. Jeg poster fortsatt hver dag, men ikke mer enn jeg ønsker selv. Bloggen er bare ett eksempel på hvordan jeg kan holde på overfor meg selv. Å sette krav til egen innsats er for så vidt ikke noe negativt. Man trenger mål å jobbe mot, og det er bra å være aktiv. Men for meg blir det omgjort til et press som gjør fysisk og psykisk vondt. Det produserer veldig fort et stress som jeg sliter med å takle. Da blir både revmatismen og psyken dårligere. Derfor har jeg nå forsøkt å lande ned på hva som bør gjøres for å komme meg gjennom årene som kommer på best mulig måte.

Det er slik at helsen min ikke takler å stå i vanlig jobb for øyeblikket, og det vil vedvare over lang tid. Jeg er midt inne i en avklaringsprosess, og jeg det heller mot en grad av uføre. Det er vanskelig å takle for meg. Men min helse og mitt privatliv er slik at det er den løsningen som er best for øyeblikket. Livet forandrer seg stadig, så ting kan endre seg etter hvert. Akkurat nå må jeg forsøke å gjøre det aller beste utav situasjonen. Jeg har blogg og jeg har WeLG Foredrag. Jeg har ikke hatt mange oppdrag, men jeg håper at min energi vil gi meg mer fremdrift på firmaet i 2017. Jeg har en historie å fortelle, og jeg har fortsatt lyst til å bidra litt i hvert fall. Men det blir hovedfokus på egen helse og familien fremover. Litt er godt nok. Jeg må ikke ha en stressende jobb for å ha et godt liv. Nå er det hverdagen her hjemme som teller mest.

Det hender at jeg undres...

Noen ganger er dagene ganske rare og merkelige. Vi er travelt opptatt, og den ene dagen kommer etter den andre. Datoene flyr av sted.  Det blir stadig oftere at månedene flyr av sted uten at vi har rukket å gjøre alt vi hadde tenkt. Livet er til tider svært ustyrlig. Vi bare henger med i denne evige runddansen som kalles hverdag. Hvor alt skal gjennomføres, mestres og skapes. Resultater skal kunne vises frem, og leksearbeid skal gjennomføres. Alle har sine krav som må jobbes mot å oppnå. Vi streber alltid etter noe som ligger foran oss. Det er stadige forventninger som møter oss, eller som vi skaper selv inni hodene våre. Det gjelder å ha alt på stell. Ungene vokser plutselig ut av klær og sko. Jammen må man skaffe nye gym sko i en fart. Plutselig har ungene skutt i været, og buksen er blitt altfor kort. Det er livet som flyr av sted med oss som passasjerer.

Det hender at jeg undres over hvor dagene og årene tok veien? Lever vi aldri i nuet lenger? Er livet alltid et eneste stort jag etter å oppnå noe annet, noe mer spennende? Klarer vi å stoppe litt opp, og virkelig bare nyte en dag om gangen? Livet kan ikke stoppes helt opp. Men det anbefales å finne små pusterom som gir oss det nødvendige påfyllet som sjelen og kroppen trenger. De små minuttene hvor man bare lever. Ikke streber etter annerkjennelse. Ikke lengter til et annet sted. Ikke kjemper for å mestre livet. Bare være der. Akkurat nå. Puste. Tenke litt. Senke skuldrene. Gi seg selv de minuttene som gjør at man tar seg tid til å undres litt over livets karusell. Det tror jeg vi har godt av. Legg inn tid til å undres litt over livet. Det er verd det.

Vil jeg ha et liv på evig slankekur?

Som dere jo vet har jeg slitt med overvekt siden jeg var veldig liten jente. Og som voksen har jeg fått kontroll på problemet, og er i dag ikke så veldig stor lenger. Jeg er per definisjon fortsatt litt overvektig, men jeg er i mye bedre form enn på mange år. Det som er viktig for meg¨, det er fokuset på egen helse. Jeg kjemper ikke for å bli den slankeste dama. Eller for å bli noe annet enn den damen jeg er. Jeg er ikke på en evig slankekur. Det unner jeg ikke meg selv. Jeg forsøker å leve livet mitt såpass sunt at jeg passer på helsen min. Men jeg koser meg litt innimellom også. Jeg blir veldig glad når cm forsvinner, og kroppen blir strammere. Selvfølgelig er jeg glad for å føle meg bedre. Men det er bare det at den følelsen som jeg liker, den kommer innenfra. Tryggheten på meg selv, og troen på at jeg er et flott menneske, veies ikke i antall kg. Det handler om å respektere seg selv innenfra. Være glad i seg selv akkurat slik som vi er.

Jeg har forandret meg masse siden jeg tok valget om å endre livsstil i forhold til min overvekt som 24 åring. Det vises på hele meg at jeg har gjort endringer som gjør en forskjell. Det merkes godt at man ikke trenger kjøpe str 52 i bukser lenger. Og jeg er veldig glad for at jeg har klart det. Jeg er stolt over egen innsats. Men likevel er det andre ting som jeg er mye stoltere av. For jeg føler endelig at jeg klarer å være glad i meg selv. Jeg har en kropp som absolutt bærer preg av for mange kg, og rester henger både her og der. Men jeg kjemper heller for å klare en aktiv hverdag enn å bli så innmari flott. Vi er alle sammen mennesker i ulike fasonger og former. Ingen av oss er like. Men følelsene våre blir veldig påvirket av de vi har rundt oss. Og jeg er så glad for at jeg endelig klarer å føle meg vel og avslappet i mine omgivelser. Det har gjort meg trygg nok til å ta vare på meg selv. Gi meg selv den tiden som må til for å komme meg fremover i livet mitt.

Samfunnet vil ha oss sunnere og slankere. Vi blir bombardert av ulike kurer og livsstiler. Alle mener sin retning er den beste i verden. Jeg kommer til å fokusere på trening sammen med et vanlig, sunt kosthold. Jeg tror ikke på mirakelkurer. Jeg vil leve selv om jeg vil være sunn. Jeg ønsker å ha et normalt fokus på mat og matlaging. Det er fortsatt mange fallgruver rundt oss. Og jeg nekter å bli presset til ting jeg ikke føler er riktig. Mitt liv skal ikke være en evig slankekur. Livet skal være variert og godt. Fysisk aktivitet skal være et naturlig element i min hverdag, og akkurat like naturlig som lørdagsgodt i helgene. Litt av alt blir en god blanding for mitt vedkommende. Nå er jeg i versjon av meg selv som føles ganske bra. Jeg føler meg både lettere og nettere enn tidligere. Og hvis jeg klarer å få bittelite strammere kropp fremover, så er det bare en bonus for meg. Men jeg er helt klar på at jeg vil trene meg så frisk som overhodet mulig. Slik at jeg kan ta imot det som 2017 vil gi meg av utfordringer. Og mitt eneste nyttårsforsett skal være at jeg skal være glad i meg selv akkurat slik som jeg! 

Jeg gir meg aldri😜

Å leve med revmatiske sykdommer kan til tider være svært utfordrende! Men jeg har en sterk evne til å klare meg gjennom det aller meste. Drømmen om en fin hverdag med de jeg er aller mest glad i betyr aller mest for meg. Derfor kjemper jeg meg videre hver eneste dag.  Trening for trening. Hver eneste dag gjør jeg så godt jeg kan for å ta vare på kropp og sjel. Trening er unnagjort i dag også hjemme i stuen. Aerobic og styrkeøvelser . Det føles bedre i dag enn i går. Jeg kommer meg videre denne gangen også, selv om gårsdagen gikk fløyten med smerter i hele kroppen.

Jeg er glad for at jeg er sta. Takk og liv for at jeg har rikelig med guts og pågangsmot. Det trengs for å få en best mulig hverdag. Jeg håper at kanskje dere blir inspirert til å ta vare på egen helse. Det er kun du som kan gi kroppen det som behøves av trening og mosjon. Ha en fin dag!

Kroppen gir meg juling...

Jeg innvilget meg selv fem dager treningsfri i julen. Det var tydeligvis ikke lurt. For etter treningsturen min i dag har kroppen gitt meg juling så det holder. Restitusjon av en revmatisk syk kropp er til tider null gøy. Armer og bein verker selv når de holdes i ro. Jeg har indre frost. Kroppen er mildt sagt sjokkert over dagens trening. Og det er typisk hvis det går for lenge mellom mine treningsøkter. Aller helst en økt hver dag. Nå må jeg regne med smerter frem til neste trening. Så vil det gradvis bli bedre. Det er til tider svært vanskelig å beholde god stemning i sjel og sinn når smertene tar meg sånn som dette. Jeg har tatt smertestillende , er pakket inn i pledd, og jeg har sovet en stund. Kroppen er tydeligvis i ubalanse. Jeg blir ganske irritert på egen kropp og fysisk form. Men slik blir podagra og fibromyalgi når jeg tar treningsfri. Pyton. 

Heldigvis har jeg en god mann som fyrer i ovnen, og passer på meg. Vi skal ta livet med ro, og kose oss med taco i kveld. En stille kveld under teppet håper jeg vil hjelpe etterhvert. Jeg må manne meg opp til en liten treningsøkt i morgen også. Jeg må rett og slett inn i rutinene igjen. Det vil bli noen dager med smerter. Men det blir bedre. Jeg håper bare at motivasjonen overstiger smertene. Ha en fin kveld!

Nydelig treningstur 😜

Etter at Urd hadde vært her, så våknet vi opp til en strålende dag med sol og flotte omgivelser. Det gav meg muligheten til å endelig komme meg ut på treningstur etter en rolig julefeiring med god mat. Så jeg fikk meg en nydelig treningstur på 6 km gjennom Furulunden i formiddag. Jeg møtte på mange turgåere, og det var utrolig deilig å komme seg ut i naturen. Kroppen var treig, og gjorde heftig motstand. Men det stoppet ikke meg i dag. Jeg gikk rett forbi to flotte rådyr som koste seg med mat i skogen. De flyttet ikke på seg selv om jeg kom 1,5meter fra dem. Nydelige dyr i nydelige omgivelser. Jeg er strålende fornøyd med egen innsats i dag. Det var deilig med varm dusj og litt mat etterpå. 

Nå blir det å avgårde for å få gjort litt ærender. Deilig med noen hverdager nå. Men skolefri gjør jo at rytmen blir litt annerledes enn vanlig. Håper dere har en fin dag! Vi blogges!

Uvær ute, deilig inne😍

I dag har vi holdt oss innendørs både små og store. Bortsett fra en liten kjøretur for å kjøpe ferdigpizza , så har vi holdt oss inne i varmen. Fyr i ovnen, og montering av julegaver har vært aktiviteter nok i dag. Nå er ungene godt fornøyde, og de koser seg på rommet. Vi frykter strømbrudd, da nesten hele nabolaget er uten strøm. Strømmen var borte her noen sekunder mens ungene var alene mens vi handlet. Fikk klar beskjed om å komme oss hjem kjapt😜

Resten av kvelden skal vi slappe godt av her hjemme. TV og hekling er fine aktiviteter for oss her vi sitter. På slike uværskvelder er det herlig å bare kose seg hjemme med familien. Vi har hatt en fin jul. Barna har hatt flotte dager, og er godt fornøyd med årets julegaver. Det gleder oss voksne å se at høytiden har gått så fint for alle sammen! Ha en fin kveld❤

Bloggen blir annerledes enn tidligere!

Kjære alle sammen!

Å skrive blogg er utfordrende og spennende. Det kan til tider være svært krevende, og slitsomt. Jeg har brukt bloggen min til terapi- Det har vært en god måte å komme videre på. Nå føler jeg at det er på tide med en liten endring. Jeg vil gjerne fortsette med bloggen min. Men jeg må få den lysere. Jeg må finne en middelvei som viser mitt hverdagsliv samtidig som at jeg får ut mine tanker og følelser. Det blir ingen rosablogg. Men den vil inneholde mer hverdagslige hendelser. Forhåpentligvis vil dere også sette pris på å se at det går bedre med meg enn før. Mørke dager og perioder vil komme underveis. Men jeg føler for å forandre litt på innholdet som jeg gir dere.

Jeg har tenkt masse på bloggen i det siste. Jeg har vært veldig nære med å legge den helt ned. For jeg mistet gleden ved å skrive. Det ble plutselig slik at jeg satte altfor harde krav til meg selv. Jeg ble veldig opphengt i å måtte poste flere innlegg hver eneste dag. Det ble for mye for meg. jeg takler ikke et slikt press for tiden. Derfor tok jeg en liten tenkepause, og har kun skrevet litt her på bloggen underveis. Å dele med dere skal være en kjekk ting. Noe som jeg skal ha lyst til å gjøre. Så derfor gjør jeg denne endringen nå. Bloggen blir fortsatt helt ekte, uten filter. Slik er jeg, og slik vil jeg alltid være. Jeg kommer til å skrive om det som opptar meg, og som interesserer meg.

Jammen har disse månedene med bloggen vært lærerike. Jeg har lært ufattelig masse om meg selv. Når jeg leser innleggene mine, merker jeg at jeg klarer å sette brikkene mer på plass i mitt eget puslespill. Det har vært veldig viktig for meg. Nå ser jeg frem til å ha en blogg som kan vise dere at det går fremover med meg. Livet er sannelig ikke så verst når man klarer å sette pris på de små forbedringene som dukker opp underveis. Jeg håper dere velger å være med meg videre på min reise gjennom livet!

Klem fra Wenche

Deilig å komme hjem❤

Så var det ufattelig deilig å komme seg hjem etter en koselig julefeiring i Egersund sammen med min familie. Det er kjent å være på besøk, men nå var det deilig å komme seg hjem igjen. Nå er det utpakking og klesvask. Montering av julegaver skal også ordnes! Så denne kvelden går nok fort unna. Alt har vært vellykket for store og små. Det er deilig å oppleve så store fremskritt.

Men jeg må nok erkjenne at mine skuldre senket seg endel når jeg kom hjem hit til Mandal. Jeg er så glad i hjemmet mitt her på Sørlandet. Det gir meg en ro og stabilitet som jeg trenger. Nå skal jeg forsøke å nyte romjulen, og kose meg her hjemme! Ha en fin kveld❤

God Jul❤

Jeg vil gjerne ønske alle bloggleserne mine en riktig God Jul!  Takk for at dere har følget med meg på bloggen min! Jeg håper at dere alle sammen får en fin feiring sammen med familie og venner! Jeg gleder meg til feiring med mine søsken og våre barn, mine foreldre og tante. En kjekk kveld med masse god mat, og gaver! Nyt julen❤

Gratulerer med dagen, far❤

I dag på lille julaften har min far bursdag. Jeg minnes alle de gangene vi samlet absolutt hele slekten for stort familieselskap. Mor stresset i flere dager, og vi koste oss med masse god julemat, frukt og kaker sammen med hele slekten. Det var alltid masse liv og heftige diskusjoner. For oss var det da vi fikk møte mange søskenbarn og tanter og onkle. De kom fra Stavanger , Bryne og noen ganger kom onkel og tante fra Flekkerøya. Mor var alltid utslitt. Men ville likevel gjennomføre tradisjonen i mange år.

Nå har vi ikke store selskap lenger. Men de nærmeste samlet seg alltid hos mor og far lille julaften. I fjor ble jeg hjemme i Mandal. Det var vanskelig på lille julaften i fjor. I år er jeg kommet meg til Egersund , og gleder meg til å feire min kjære far i kveld. Foreldre er viktig. Vi er ikke alltid enige om alt. Men kjærligheten er dyp og ekte. Jeg er glad for at jeg får være med å feire ham litt med mine søsken og våre barn.

Så gratulerer så mye med dagen, kjære Far! 

13 år siden du ble min sønn❤

I dag er det akkurat 13 år siden den første etterlengtede telefonen kom. En trist formiddag ble snudd til den ultimate lykkefølelsen. En telefon fra adopsjonsforeningen som fortalte at en liten gutt skulle jeg få lov til å bli mamma til. Jeg elsket prinsen min fra det øyeblikket. Før jeg hadde sett ham, eller hatt ham i armene mine. Jeg bare ble fylt av masse morskjærlighet med en gang. Slik var det også noen år senere da minsteprinsen kom.

Jeg minnes hvordan vi oppsøkte familien for å fortelle om gutten som skulle komme. Den julen var veldig spesiell, med masse følelser. Endelig visste jeg at jeg fikk bli mamma. For meg er det den viktigste oppgaven i livet. Jeg er så utrolig glad i mine to sønner. Og det er så deilig å se fremskrittene som skjer. Mestring og utvikling. Jeg og min kjære gleder oss til fremtiden sammen med våre to prinser. Livet ble ganske trøblete, men desto større er gleden over at det går fremover❤

Siste innspurt 😄

I dag skal jeg få gjort det som må til for at jeg er klar til jul. De siste gavene skal pakkes inn, ungene skal pynte juletreet, jeg skal få begynne på pakking av alle fire sine klær, klesvask skal ordnes, og jeg må innom matbutikken også. Dette blir en travel dag. Jeg må gjøre alt klart til avreise til Egersund i morgen formiddag helt alene da min kjære er på jobb. Det gjør meg ganske stresset, men vi kommer alltid i mål!

Jeg håper at dagen likevel går fint uten for mye kluss. Jeg får ta en ting om gangen. Men det blir jammen endel å pakke når man skal ha med sengetøy, klær og gaver! Håper dere alle sammen får en flott dag!

Å jul med din glede...

Julem nærmer seg med stormskritt, og alle skal glede seg til jul. Men den triste sannheten er at mange barn gruer seg til jul. For de vet så altfor godt at da kommer ofte de voksne til å ta seg en liten drink. Desverre blir det ikke bare en drink i mange tilfeller. Og barn merker så altfor fort at mamma eller pappa blir litt annerledes enn de pleier å være. 

Julen er barnas høytid. Familiekos skal komme aller først. Jeg har vokst opp med julefeiring uten alkohol. Det er jeg glad for. Jeg tenker at på slike familiedager er ikke alkoholen nødvendig å ta frem. Selvfølgelig klarer mange å vise måtehold, men jeg synes man ikke behøver å gjøre det på en slik familiedag. Det er nok litt gammeldags tenking. Men jeg foretrekker festlig lag når jeg har barnefri. 

Vi leser stadig vekk om barn som gruer seg til jul. Hjelpetelefoner opplever det hver eneste høytid. Barn som er redde og engstelige fordi foreldrene ruser seg. Det et trist, men det er et faktum. Rundt omkring oss er det mange skjebner som vi ikke vet om. Vi må ikke være naive. Det er ikke alle som gleder seg til jul. Det er viktig med åpenhet om disse tingene. Familiære problemer blir ekstra synlige i julehøytiden , og vi blir ekstra sårbare. 

Julen handler om kjærlighet og varme. Nærhet til de som vi er glad i. Jeg håper inderlig at alle får en så god jul som mulig. Og at vi kommer til et 2017 som byr på masse kjærlighet og optimisme ❤

Innholdsrik formiddag😜

I dag skulle jeg være med på siste utendørs Spreg trening før jul! Det er lenge siden sist, så jeg gledet meg veldig til å delta. Typisk med sur vind og regnvær i mørket! Men jammen var vi en fin liten gjeng som trente sammen! Så bar det hjem til en kjapp dusj og litt mat. Jeg har pakket inn julegaver. Så dro jeg opp til tidligere kollegaer i Frøysland barnehage. Koselig å drøse litt med dem i pausen deres! Veldig koselig å møte alle sammen igjen. 

Nå har begge prinsene mine kommet hjem, og endelig er det juleferie for oss! Så deilig å ha kommet så langt! Halve skoleåret er gjennomført. Det går virkelig fort unna! Nå skal vi kose oss, og etterhvert vil skuldrene senke seg! Det er alltid deilig når ferien starter. De fortjener å få ha ferie nå. Jeg satser på noen fine dager sammen! Håper dere har en flott onsdag! 

Hva skal jeg gjøre med bloggen?

2016 har vært litt av et år. Det har vært store oppturer og nedturer. Jeg har forsøkt å finne min vei gjennom livet. Jeg har både lykkes og feilet. Det har vært latter og tårer. Jeg har kjent på masse følelser. Våren gikk med til tøff terapi for store og små. Mye å bearbeide, og mange tårer å tørke underveis. Sommeren gikk med til å forberede bryllupet vårt. Men gleden var stor da dagen endelig kom. Høsten har vært svært hektisk med masse møter og trening. 

Dere har fått være med på det aller meste gjennom bloggen min. Jeg har delt oppturer og nedturer. Jeg har sjokkert, og jeg har vært brutalt ærlig. Noen har gitt meg pepper underveis, men jeg har opplevd masse støtte fra dere! Det er jeg takknemlig for. Jeg har brukt bloggen min som terapi. Nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg ikke vet hva jeg vil. Akkurat nå er det like sannsynlig at jeg legger ned bloggen, som at jeg fortsetter. Jeg klarer ikke å bestemme meg helt. 

Bloggen skal være noe som jeg liker. Men de to siste månedene har engasjement vært fraværende fra min side. Jeg har liksom ikke så lyst lenger til å skrive. Jeg har ikke så lyst til å dele så mye som før. Jeg kommer til å bruke litt tid fremover på å bestemme meg angående bloggen. Kom gjerne med innspill på Facebook hvis dere ønsker å fortsette å lese mine innlegg. 

Jeg har fortsatt gode og vonde dager. Terapien fortsetter fremover. Men jeg har merket en endring hos meg selv. Jeg orker ikke så mye press. Og jeg legger selv press på meg selv med blogginnlegg hver dag. Jeg klarer liksom ikke å la være å poste noe iløpet av dagen. Flink pike genet mitt slår inn, og gir meg dårlig samvittighet hvis jeg ikke skriver. Slik vil jeg ikke ha det. Så jeg vil tenke meg nøye om. Håper på forståelse for mine tanker angående dette.

Koselig julelunsj❤️

I formiddag har jeg vært på Stedet Aktivitetssenter , og der koste vi oss med nydelig julelunsj. Koselig prat rundt bordet, og stemningen var lett og god. Innimellom hadde vi noen litt dypere samtaleemner, og jeg får alltid noe å fundere på i etterkant. Det er koselig å samles til sosial prat og ulike aktiviteter hver tirsdag formiddag. Vi håper at flere kommer etter jul.

Julen er desverre ganske vanskelig for mange. Noen vil aller helst bare hoppe over hele julen, og velger å ta det som det kommer. For meg har julen alltid vært en tid for familie og god mat. Men jeg kan faktisk forstå at det kan være andre løsninger som er best for andre. Vi lever livene våre på hver sin måte. Vi tar de valgene som passer for vårt liv. Slik er det også med julen. Jeg håper at julen blir en rolig og fin høytid for oss alle sammen. 

Jeg gleder meg til å feire jul med familien. Selve julen blir i Egersund i år. Men romjul og nyttår blir i Mandal. Håper på noen fine fridager med mine kjære.

Mamma, du var kul😜

Ikke verst når minstemann mente at mamma faktisk var kul med briller 😜Det varmet hjertet, og jeg ble jammen glad. Når sant skal sies så er jeg faktisk ganske fornøyd. Eldstemann smilte lurt, og sa at han syntes det var litt rart. Men mamma var godkjent ❤️Det er jammen rart hvordan man kan bli negativt opphengt i noe så normalt som briller. Men sånn er jeg visst skrudd sammen. Jeg har vært flink, og hatt på briller hele dagen!

Nå er det greit å kunne komme seg videre. La brillene bare være der. Bli vant med å ha dem. Så var det nok på tide at jeg fikk et mer voksent drag over ansiktet mitt😂😂ønsker dere alle en fin kveld!

Brillefin😜Da er jeg i gang med briller! Her har jeg på meg mine gå/kjøre briller. Veldig rart å se seg selv med briller, men det går nok bedre etterhvert! Jeg har også egne lesebriller. Så nå må jeg holde styr på litt av hvert! Det vil ta tid å venne seg til det. Men de anbefalte meg å bruke de så mye som mulig. Jeg håper at dere synes jeg ser ok ut. Føler meg plutselig mye eldre....

Heia Norge!

Dette er en fin tradisjon som har vart i mange år. Nok en gang sitter jeg klar foran TV for å heie på hele Norges håndballjenter ! Det har til tider vært altfor spennende kamper, og det har blitt både seire og tap i årenes løp. Men jeg er en trofast publikumer foran TV, og håper på en flott kamp nå i dag! Det blir nok spennende til siste slutt! Vi har lov til å håpe på gull, men sølv er uansett veldig bra! Nå gleder jeg meg til kampen kommer i gang! Så nå heier vi jentene våre gjennom finalen! Heia Norge!

Jeg kan faktisk huske da de vant bronse for 30 år siden. Det så jeg på TV hjemme ! Jeg husker hvordan treneren løp over banen med det norske flagget! Jeg husker mange spennende finaler. Men finalen mot Frankrike glemmer jeg aldri. To ekstraomganger, og vi hylte og skreik i stua som var full av gjester!  Det var magisk stemning underveis. Håper ikke det blir så spennende igjen i dag!  Gleder meg til å se kampen !

 

Deilig formiddag❤️

I dag har vi hatt en svært rolig formiddag her hjemme. Fikk en god stund i min kjæres armkrok før vi kom oss på beina. Slike morgener er absolutt best. Alle sammen var sløve, og tok livet med ro. Jeg fikk tatt meg en god dusj, og da jeg var ferdig kom jeg til ferdig frokost dom min kjære og minsteprinsen hadde laget til. Vi koste oss med eggerøre og godt pålegg. Koselig stund ved bordet.

Nå slapper vi av i godstolen før vi går på et lite besøk. Ellers blir å gjøre småting i huset. Håper å få med meg handballfinale og Farmen på TV i ettermiddag og kveld! Dette blir en deilig søndag❤️

Superstolt mamma!

Det var rørende å se minstemann opptre sammen med de andre rekruttene og juniorkorpset i dag på julekonserten. Han spilte tromme og rytmeinstrumenter. Og flotte voksne ledere som veiledet, og gjorde dem trygge på den store scenen. Kjekt p oppleve deres mestring på deres aller første konsert med korpset. Det lover godt for fremtiden. Han fikk masse ros etterpå, og han taklet nervene i forkant. Vi er så glade for at ettermiddagen gikk fint. Jeg er så stolt over at gutten min fullførte oppgavene sine på en fin måte. Konserten varte i to timer. Masse folk på plass i flerbrukshallen i Mandal.

Nå har vi fått spist taco, og slapper av i godstolen. Vi er veldig slitne, men stemningen er god. Nå blir det TV og hekling resten av lørdagskvelden. Ønsker dere en flott kveld!

Julekonsert❤️

Da er vi straks klare for å dra på Mandal guttekorps sin årlige julekonsert! Minstemann her i huset spiller trommer, og er med for aller første gang som rekrutt! Vi leverte ham tidligere i dag, kledd i finbukse og korpsgenser! Striglet hårsveis og med finsko! Skikkelig nervøs er han stakkars, men det går nok fint.

Selv om vi er slitne etter julegaveshopping i formiddag, så må vi komme oss avgårde for å se på minstemann! Blir nok litt rørt er jeg redd! Vi er uansett veldig stolte!

Juleklippen unnagjort😜


Så var juleklippen gjort hos Junes Frisørhjørne ! Deilig å bli klippet kort slik som jeg liker! Jeg er glad for alt som er gjort, da siste uke før jul alltid er travel nok uansett. Jeg surrer meg inn i varme skjerf  for tiden. Da blir jeg ikke så stiv i nakken heller! Håper dere har en fin dag! Jeg er litt sliten i dag, så det blir en rolig ettermiddag! 
 

Endelig fredag ❤️

Denne uken har vært lang. Men den har vært fylt mye glede. Litt trøbbel underveis , men likevel en god uke for min del. Jeg sov litt lite i natt. Mye å tenke på. Men jeg har hatt en fin morgen, og er straks klar for legetime. Det er den månedlige kontrollen, og ny sykemelding må ordnes. Kjedelig å måtte gå hjemme, men jeg forsøker å gjøre det best mulig. Nå gleder jeg meg til helgen sammen med mine kjære! Nå må vi få orden på julegaver, er desverre ganske sent ute i år. Men det ordner seg alltid. Håper dere alle sammen får en fin fredag ❤️

Deilig er jorden...

Vi skal tydeligvis oppleve mye rart i slutten av 2016. Det nærmer seg jul. Tradisjoner dras frem, og man synger julen inn. Men plutselig er det ikke stuerent å gjøre det på noen skoler. Vi må ha foreldrenes tillatelse til å delta på julegudstjeneste og gang rundt juletreet. Og nå kan man plutselig ikke synge de vanlige julesalmene som vi har hatt i sikkert hundre år. Jeg blir helt matt. Vi lever i en verden som er full av krig og elendighet. Vi er vitne til blodige angrep på uskyldige barn og voksne. Flyktninger kommer til landet vårt, og vi tar imot en stor del av dem hvert år. Jeg har ikke noe imot å få nye landsmenn. Jeg er selv mamma til to barn som er født i annet land. Jeg ønsker å hjelpe.

Men jeg ønsker dem velkommen til Norge. Til vårt land med kristne tradisjoner. Og jeg forstår ikke hvorfor vi skal måtte endre på de mest grunnleggende tingene i vår kultur. Jeg ønsker å gi dem en trygg plass å bo. Jeg ønsker å inkludere dem slik at man unngår negativitet og rasisme. Jeg ønsker å respektere deres religion, men jeg forventer også at de respekterer vår. Det har etter min mening gått altfor langt når man føler seg tvunget til å endre på alt. Jeg tror faktisk at de  fleste som kommer til vårt land, ønsker å leve mest mulig integrert i samfunnet vårt. Jeg ønsker ikke å tvinge andre til å like min kultur. Men jeg forventer respekt for hverandre.

Jul er en tid for raushet og medmenneskelighet. Man skal være gode mot hverandre, og spre glede. Jeg håper at vi kan kose oss med norske juletradisjoner på skolene. Så kan vi lære av våre nye landsmenn sine tradisjoner og kultur i deres høytider. Jeg er nok litt gammeldags. Jeg ønsker meg en tradisjonell jul. Og det ønsker jeg for mine barn også. Så jeg vil ønske dere alle sammen en fin førjulstid, og jeg håper at mange tar ekstra godt i når julesangene synges rundt i vårt land i disse dager. 

Deilig å se fremgang på kroppen😜

Jeg er så glad og fornøyd! Jeg har akkurat gjennomført årets siste trening med revmatikerne og Irene Skuland Reilev. Jeg fikk kjørt meg godt i bakken i dag, og jeg gleder meg over egen og andres fremgang! Vi pusher hverandre fremover, og gir hverandre pågangsmot til å sette nye, personlige rekorder. Det er mye humor og latter underveis. Vi savner alltid de som av ulike grunner ikke dukket opp.

Jeg har ikke noe særlig fokus på hvor mye badevekten sier. Istedenfor måler Irene meg jevnlig i cm på lår,hofte,mage,bryst og arm . I dag var siste måling før jul. Noen steder har jeg bygget muskler, mens andre steder har jeg mistet flere cm! Jeg er kjempefornøyd med årets resultat. Jeg er i mye bedre form fysisk, og trening hjelper meg til å holde revmatismen i sjakk. Og min mentale helse trenger trening som medisin!

Det er deilig når jeg har så gode dager som nå! Nå skal det bli godt med en varm dusj! Så blir det en ettermiddag med kjøring til aktiviteter før roen senker seg i heimen! Ønsker alle en flott dag!

Takknemlig for en fin dag❤️

Dette har vært en flott dag. En deilig dag uten for mye smerter eller angst . En dag hvor jeg har fått gjennomført alt som jeg skulle gjøre. Det føles godt å kunne dele oppturene sammen med dere. Jeg har hatt senka skuldre, og det har vært så deilig å føle meg fri og glad. Dagene svinger veldig, så jeg nyter denne følelsen som jeg har hatt i hele dag! Jeg skal kose meg med håndball og Farmen på TV ikveld. Mandariner skal spises, og hekletøyet skal være i fanget! Ha en deilig kveld ❤️

Deilig formiddag 😜

Så utrolig heldig jeg er! Jeg fikk i dag gå på Kastellet spisested i Mandal. Jeg var sammen med ei herlig dame som jeg har blitt bedre kjent med! For første gang på veldig lenge fikk jeg følelsen av å bare være Wenche, kose meg med god mat og koselig prat. Null stress. Null angst. Bare være meg selv, og kose meg i godt selskap. Det er lenge siden sist, og jeg koste meg skikkelig de to timene vi var der.

Det er deilig når jeg føler jeg lever. Det er så utrolig godt med slike hendelser. Jeg sitter altfor mye hjemme. Da blir det altfor mye tenking. Jeg trenger å være sosial. Jeg håper 2017 gir meg muligheten til å bli bedre kjent med nye venner😍

Glede i de gylne øyeblikkene..

Livet mitt har blitt ganske forandret de siste årene. Dagene kan være både lange og mørke. Men nå har jeg blitt mye flinkere til å glede meg over de gylne øyeblikkene som stadig dukker opp. Jeg blir kjempeglad når eldsteprinsen vil lage middag til oss. Jeg blir rørt og glad når jeg blir invitert med på kafé . Jeg har fått trent, og føler meg bra i kroppen. Det blir jeg glad av. Jeg blir glad når ungene kommer hjem med ting de har laget til jul. Jeg blir stolt hver gang jeg har heklet ferdig en duk eller brikke. Mestring gjør meg glad. Det er viktig å kjenne på glede innimellom alt dét tunge.

Jeg glemmer litt for fort hvor mye bra som skjer rundt meg. Det blir mye tungsinn i perioder. Jeg innrømmer det. Men gamle minner og traumer, langvarig press på kropp og sjel har satt dype spor. Heldigvis klarer jeg å komme meg fremover. Gledene som kommer på veien er viktige faktorer som skal hjelpe meg videre. Nå gleder jeg meg utrolig mye til en kafetur som jeg ble invitert til i dag! Det gjorde meg veldig glad! Ha en flott dag!

Hvorfor akkurat meg?

Jeg sitter her hjemme i joggebukse og slitt genser. Håret er ikke akkurat velstelt, og jeg har droppet sminken. Jeg er sliten. Skikkelig sliten. Jeg har hatt en hvil allerede. Musklene i kroppen verker. Kroppen er ikke på lag med meg i dag. Jeg vet det er en reaksjon på ulike hendelser de siste dagene. Det er ikke farlig. Men det gjør meg litt trist og lei. Jeg kjenner på det å ha så lite overskudd. 

Og da kommer spørsmålet tilbake igjen til meg. Hvorfor måtte det bli sånn for meg? Jeg har så lyst til å være frisk! Jeg har få lyst til å kjenne energien spre seg i kropp og sjel! Jeg ønsker meg pågangsmot i større doser enn jeg har nå! Jeg har jobbet hardt i mange år. Som butikkmedarbeider , butikksjef og selger! Hvor har min duracell energi blitt av? 

Jeg vet det ikke nytter å grave seg ned i slike tanker. Men akkurat i dag skulle jeg gjerne hatt litt av den energien som drev meg før. I dag er det godstolen og hekling som gjennomføres. Jeg håper jeg kommer sterkere tilbake! 

Når brikkene er i ferd med å danne et bilde...

For noen år siden lå livet mitt i tusen biter. Alt inni meg var kaotisk og smertefullt. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle komme meg videre i livet mitt. Heldigvis gav jeg ikke opp. Jeg hadde mine kjære barn å kjempe for. De fortjener en god mamma. Jeg startet på en gedigen opprydding, og brikke for brikke ble satt sammen igjen som et stort puslespill. Jeg begynte med å lage meg en ramme. Hva skulle livet mitt inneholde? Hvem måtte bort? Hva måtte jeg velge for å komme meg helskinnet videre? Jeg gjorde harde valg. Jeg har sakte tatt brikkene, pusset dem og funnet dens plass. Det tar tid å legge et slikt puslespill. Og deler bildet er mørkt, sårt og trist. Men største delen er preget av mine kjære barn, ektemann , familie og nære venner. 

Hver brikke er unikt. Hver brikke inneholder en viktig del av mitt liv. Livet har gitt meg mange utfordringer. Men jeg er så  glad for at jeg valgte å kjempe videre. Jeg er takknemlig for å kjenne varmen og kjærligheten fra mine nærmeste. Livet er sannelig ikke så aller verst. Sakte men sikkert får vi en bedre hverdag. Livet har blitt helt annerledes enn jeg forventet. Men jeg er så glad for at kjærligheten førte meg akkurat til denne stuen. Her har jeg funnet roen. Jeg slapper av, og koser meg hjemme. Selv om jeg sliter med helsen, så klarer jeg stort sett å ha bedre dager nå enn før!

Livet er en underlig reise. Jeg har noen ganger vanskelig for å svelge ned alt som har skjedd. Men jeg kan ikke gjøre annet enn å fokusere på veien videre!

En fin helg er over!

Vi har virkelig kost oss sammen med familien denne helgen. Nå er vi vel hjemme igjen, og jeg er rimelig utslitt etter å ha pakket ut absolutt alt fra bilen. Nå er alt ryddet på plass igjen, og jeg skal forsøke å roe meg ned litt. Eldsteprinsen er i full gang med å lage mat til mamma! Det er så snilt gjort! Tror han forstod at mamma var i ferd med å bli litt sliten og sulten. Nå ser jeg frem til en rolig kveld her hjemme.  Det er godt å komme hjem igjen. Takknemlig for at helgen har gått bra for store og små. Ha en flott kveld!

Koser oss på Julebyen❤️

Denne helgen har vi dratt til Egersund for    å kose oss i julebyen sammen med min familie! Vi har vært sammen hele gjengen, og vært på byen og kinarestaurant! Veldig kjekt å være sammen med familien. Så takknemlig for at de satte av denne helgen til å være med oss. Ungene har kost seg med kamerater, og fått holdt tradisjonen ved like i julebyen!  Gleder meg til en koselig kveld med familien!

Til angsten!

Hei angst! Jeg vet du har tatt en plass i livet mitt. Det liker jeg jo ikke i det hele tatt. Sannheten er at egentlig så hater jeg deg inderlig og intenst. For du har en trang til å gjøre min hverdag vanskeligere enn jeg setter pris på. Du trenger ikke mange sekundene før du ser ditt snitt til å angripe meg. Du ligger der på lur, og venter på rette tidspunktet å angripe meg. 

Men vet du noe ? Jeg har gjennomskuet deg. Nå vet jeg stort sett når du tenker på å angripe meg. Og da kommer du til å møte motstand. Jeg kommer til å jage deg vekk! For du er faktisk ikke velkommen i mitt liv. Foreløpig vet jeg at du noen ganger er litt sterkere enn meg, og du klarer å vippe meg av pinnen noen øyeblikk. Men jeg er faktisk blitt STERK! Og jeg er blitt MODIG! Så nå våger jeg å kjempe i mot deg! 

Noen ganger blir jeg sint på deg. Noen ganger hater jeg deg! Men noen ytterst få ganger er det ok at du dukker opp. For når du har dratt igjen forstår jeg meg selv bedre. Da forstår jeg litt mer av mitt puslespill. Noen brikker kommer på plass, og da vet jeg hva jeg har å bearbeide frem til neste gang du prøver å ødelegge dagen min! Så takk for at du av og til gir meg ett solid spark i baken så jeg forstår min verden litt bedre.

Men jeg kan love deg en ting. Du får ikke lov å bli hos meg så lenge. Jeg kommer til å bli STØRRE,STERKERE og MODIGERE for hver eneste dag som går! For jeg er innstilt på å kjempe videre. Du har mistet overtaket! Det kan nok godt hende at du kommer på små besøk resten av livet mitt. Men du får bo fast et annet sted. 

Hilsen Wenche

Til meg fra meg❤️

Kjære deg❤️

Jeg kjenner på hele kroppen at du sliter.

At hjertet ditt noen dager griner.

Husk at du er fin og unik!

Ingen andre er deg lik!

 

Tenk på alt det du faktisk klarer!

Du er sterk, utrolig hva du makter.

Gi deg selv noen gode ord på ferden.

Ikke trykk deg selv ned langs veien.

 

Du har mange, gode sider!

Du er nydelig når du smiler!

Nyt det gode livet du nå har,

med ungene, og en grepa kar❤️

 

Fortiden kan man ikke endre.

Sårene i sjelen tar tid å hele.

Men vær nå ikke så hard mot deg selv!

Husk at mange er glad i akkurat DEG❤️

Når blir jeg glad i eget utseende ?

Som dere vet så skulke jeg denne uken sjekke synet mitt, for å se om jeg trengte briller/linser. Det gjorde meg faktisk både nervøs og usikker. Jeg har alltid slitt med eget utseende, og har blitt både mobbet og trakassert i mange år for mitt utseende . Det har gjort meg sårbar og usikker. Og nå skulle det bli ett nytt element som skulle på påvirke mitt utseende. Jeg gjennomførte synstest i går formiddag. Jeg har både skjeve hornhinner, og litt nærsynt. Dermed ble det bestillt lesebriller og kjørebriller/gåbriller. Det var en rar følelsene stå i butikken og prøve briller. 

Det er bare briller. Jeg vet det. Men når man er så lav på selvtillit i forhold til egen kropp og utseende , så blir man urolig. Jeg tok bilder, og har sett mange ganget på det. Det er rart. Jeg ser både streng og mer voksen ut med briller. Men jeg regner med at det blir bedre etterhvert. Jeg må bare bli vant til dem. Eget speilbilde er en utfordring til vanlig. Nå har jeg to ukers ventetid før brillene er ferdige. Så må jeg drite i egne dumme tanker , og bare la det bli en del av hverdagen. 

Førstehjelpskurs😜

I dag er jeg med på førstehjelpskurs i forbindelse med arbeidsavklaring prosessen som jeg er midt inni. Hele dagen på skolebenken er desidert ikke det jeg foretrekker, men må man så må man. Jeg har aldri vært særlig glad i slike kurs. Men det er jo viktig lærdom.  Så det blir nok litt av hvert i dag. 

Jeg satser på å komme meg gjennom dagen på best mulig måte. Men har ikke særlig lyst til å havne oppi slike hendelser privat. Det er flott at der finnes frivillige hjelpemannskap rundt omkring oss. De bruker av sin tid og energi for å redde oss dersom det behøves. Det er en flott egenskap å ville hjelpe andre. 

Jeg er skikkelig pinglete, og gruer meg til de praktiske øvelsene på slutten av dagen. Men øvelse gjør oss i stand til å hjelpe andre! Ha en fin dag! 

En absurd verden

Det er spesielt å lese i nyhetene om de tragiske hendelsene i Kristiansand i går ettermiddag. En dame og en gutt mistet livet. Brutalt drept ved en skole. Ingen har meldt seg. Ingen mistenkte i saken foreløpig. En familie har mistet sin sønn. En annen familie har mistet sin kjære. Kvinnen skulle lufte hunden sin, men kommer aldri tilbake igjen til hjemmet. Livene er forandret for alltid. Familiene sitter tilbake med stort sjokk og savn. Det er blitt en helt absurd verden vi lever i. Mennesker mister livet på de mest utenkelige og bisarre måtene. Det er skremmende å lese om. Man hører om drap nesten daglig. Bak hver eneste hendelse sitter det mange berørte parter. Pårørende som har mistet sine aller kjæreste på forferdelige måter. Men også pårørende til de som har gjort ugjerningen får livene sine endret for alltid. Det er mange skjebner, og uendelig mange sår.

Det er skremmende å tenke på hvordan verden har endret seg. Vi møter kriminalitet overalt, og terskelen for å begå store, ulovlige handlinger virker til å være veldig lav. Hvordan har samfunnet blitt? Hva er årsaken til at dette skjer? Hvorfor klarer vi ikke å fange opp potensielle drapsmenn? Jeg er ikke fagperson på dette i det hele tatt, men jeg stiller meg stadig spørsmålet. Hvorfor klarer vi ikke å leve sammen på en fredelig og god måte? Hvorfor ønsker folk å drepe andre mennesker. Jeg blir trist at å tenke på alle de sakene som har vært. Vi trenger et mye sterkere helsevesen. Et sterkere psykisk helsevern. Kriminelle må få et bedre opplegg, og bli bedre før man lar de få gå fritt rundt igjen. For det er tydeligvis en del som ikke fungerer slik det burde. Mange mennesker fra ulike kulturer skal lære å bo sammen, og respektere norske lover og regler. Det er både norske og utenlandske drapsmenn. Det vet jeg veldig godt. Men jeg tror at jobben med integrering i det norske samfunnet kan bli enda bedre. Det er viktige holdninger og menneskesyn som må settes i fokus.

Jeg kan ikke endre hele verden. Men jeg kan lære mine barn hva som er rett og galt. Jeg kan lære dem om menneskeverd. Jeg kan lære dem å respektere andre mennesker. Vi kan lære våre barn sunne holdninger som hjelper dem til et godt liv. Hver enkelt av oss kan hjelpe de som vi har nærmest. En felles dugnad som kan gå over hele landet. Der vil alltid være mennesker som begår smertefulle handlinger. Men vil kan forsøke å minske rekruttering til de kriminelle miljøene ved å så de gode holdningene. Da kan vi få en bedre fremtid. Et tryggere samfunn som barna våre skal vokse opp i. Jeg ønsker i hvert fall å gjøre min del.

Mamma med hjertet utenpå!

Det begynner å bli noen år siden jeg ble mamma. Å være mamma er det største og viktigste som har skjedd i livet mitt. Det var det viktigste valget jeg noen gang har tatt. Jeg ønsket å få bli mamma. Livet ble slik at det ble adopsjon som var vårt alternativ. Og det er to fantastiske prosesser som begge endte i to flotte sønner. Jeg er så uendelig glad i begge to. De betyr alt for meg. Jeg er mamma med hjertet utenpå. Helt fra de aller første bildene kom til oss, har de vært i mitt hjerte. Livet har gitt oss våre utfordringer. Men jeg overvinner dem så lenge det ender bra for mine kjære.

Min største utfordring som mamma er at jeg er litt for mye hønemor. Jeg er så inderlig redd for at noe skal gå galt. Men jeg må la dem få utforske livet i trygge rammer. La hverdagen være så forutsigbar og god som mulig. Være der som den trygge basen som de kan komme hjem til uansett. Det blir det viktigste jeg kan gjøre fremover. La dem få utvikle seg, og vokse seg store og sterke. Gi dem frihet til å få forme egen personlighet. Finne sine styrker og svakheter. Løfte dem opp når det behøves. Gi dem ros og oppmuntring. En klem når de ønsker det. Det er min største oppgave fremover.

Det finnes ingen annen jobb i verden som er viktigere en akkurat det å være mamma.....

Når bloggen spiser min energi!

Jeg har nå hatt bloggen i ni måneder. Det har vært kjekt, hardt og spennende. Bloggen har vært en god måte å kommunisere ut tanker og følelser. Jeg må ærlig innrømme at det i den siste tiden har vært litt lite gnist i forhold til bloggen min. Den har på en måte spist min energi istedenfor å gi meg energi. Jeg oppdaterer jo bloggen hver eneste dag. Jeg må nok si at det har blitt litt for mye. Jeg har gått lei, og det viser på innleggene mine. 

Jeg vil skrive når jeg føler for det. Jeg orker ikke å oppdatere kun fordi jeg tror at det behøves. For de som vil lese bloggen min, tror jeg forstår at jeg må roe ned litt. Jeg kommer til å ha bloggen. Men jeg kommer til å prioritere annerledes fremover. Jeg håper at dere følger meg videre . Noen dager blir det flere innlegg , andre dager ikke. Føles godt å få sagt dette. Jeg har lyst til å kjenne glede over å blogge , ikke plikt.

Så da håper jeg på at skrivelysten kommer tilbake til meg. Og at dere vil lese de innleggene som kommer! Ha en flott søndag!

Søndag ble hviledag 😜

Etter en veldig travel lørdag, har jeg tilbragt store deler av formiddagen under dynen. Deilig å få sove skikkelig ut, og få samlet opp ny energi! Vi har litt som må gjøres i dag. Men det får bli en rolig søndag. Jeg kjenner jo at kroppen trenger en rolig dag nå! Jeg skal få gjort litt her hjemme, og det blir hjemmelaget pizza til middag i dag!

Det er deilig å ha muligheten til slike rolige morgener iblant! Da samler jeg opp nødvendig energi, og føler meg straks mye bedre! Håper alle sammen får en flott søndag! Kos dere med familie og venner! 

Puh travel lørdag!

Jammen rekker man mye i løpet av en dag! Jeg har bakt, laget middag, vært på juleshopping! Nå gjenstår det å handle litt mat før det er på tide med lørdagskonsert! Jeg føler meg ganske sliten, men det har vært en kjekk dag! Godt med alt som er ordnet! Ønsker dere en flott lørdag! Jeg prioriterer ikke bloggen i dag, håper på forståelse for det ! Kos dere!

Hmm...trenger jeg briller😜

Jeg tror jeg må ta en synstest snart. Jeg liker det ikke, men jeg har merket at jeg sliter litt med mine øyne etterhvert ! Jeg må ha ekstra lys når jeg skal hekle, for å ha kontroll på maskene! Og når jeg kjører bil i mørke og regnvær , så sliter jeg med å se ordentlig. Det som er så teit, det er at jeg kvier meg for å teste synet! Jeg har ikke lyst på briller. 

Men jeg har nå bestemt meg for å sjekke det i løpet av uken som kommer. Kanskje det kan være noe som jeg trenger, eller så vet jeg ihvertfall hvordan det ligger an! Jeg har alltid vært "redd" for å måtte ga briller. Det er helt teit å tenke slik. Men jeg har bestemt meg, så nå skal jeg finne utav det! Bedre å vite enn å lure på det!

Det er deilig med lørdag! Dagen fylles opp av ulike gjøremål! Kos dere sammen med de som dere har kjær❤️

Fredagskos❤️

Da er vi ferdige med fredags tacoen for denne gang. Nå ser vi frem til en rolig kveld her hjemme. Deilig å få min kjære hjem fra jobb! Jeg er så takknemlig for at jeg har en så god og snill mann! Godt å være to voksne i hjemmet i helgene ! Jeg vil bare ønske dere alle sammen en flott fredagskveld! Håper alle sammen får en flott start på helgen! Kos dere, og vær gode mot hverandre! Jeg skal kose meg med hekling og TV😍

Lille Trille

Som barn var jeg overvektig og passiv. Å bevege seg fysisk var et stort problem. Jeg hatet gym. Jeg hatet å sykle. Å gå på de årlige skoleturene med skolen var et mareritt. Jeg fikk etterhvert fritak på grunn av astma, og satt gladelig på skolen med undervisning for å slippe marerittet i skogen. Det er ikke gode minner. Jeg ble mobbet for overvekten, og jeg ble kalt Lille Trille, Bolla pinnsvin og Miss Piggy. 

Jeg unner ingen å oppleve slikt. Det er helt sikkert. Men jeg er glad for at staheten min førte meg videre i livet. Jeg er stolt over å ha endret kroppsvekten min drastisk i løpet av mitt voksne liv. Og at det er samme personen som i dag trener en time hver morgen helt alene i stuen! Jeg er både stolt og glad! For min stahet har gjort det mulig å overleve. Og staheten min er jeg glad for at jeg fikk utdelt! Det handler ikke om å få drømmekroppen. Det handler om å føle seg vel innvendig! Ha en bedre holdning, og være glad i seg selv. Som barn klarte jeg ikke å være glad i meg selv. Jeg jobber fortsatt med det. Men jeg er på god vei❤️

Siste innspurt 😜

Da er fredagen endelig her, og jeg er straks klar til ukens siste treningsøkt her hjemme! Blir muligens gåtur i løpet av helgen også, da jeg nok trenger litt frisk luft! Jeg har vært flink denne uken også, så i dag er det 5. Treningsøkten denne ulen! Det er jeg veldig fornøyd med å ha gjennomført to uker på rad! Kroppen reagerer positivt på treningen. Da er det gøy å holde på!

Jeg har også terapitime i formiddag. Det skal bli godt å gå pratet om endel vanskelige utfordringer de siste ukene. Det er så godt å ha et sted hvor jeg virkelig kan få tømt ut av meg. Det er som dere vet masse forskjellige ting som jeg må jobbe med. Og jeg liker å få pratet, og å forstå meg selv litt bedre. Å gå i terapi har blitt et viktig verktøy for meg. Det anbefaler jeg gladelig til andre mennesker som har utfordringer i livet. 

Det skal bli veldig deilig å få min kjære hjem i dag! Jeg savner ham veldig , så det er alltid deilig å få ham hjem til oss. Da blir det fredagstacoen, og en rolig kveld i stuen. Håper dere alle sammen får en flott fredag!

La kropp være kropp!

Som en voksen dame på snart førti år, med både hengemage og hengepupper, så må jeg innrømme en ting: Jeg er drittlei alt fokuset på KROPP! På sommeren skal vi være i hardtrening i mange måneder for å kunne vise oss på stranden uten å skjemmes . Og nå skal vi gjøre alt vi kan for å bli supersexy i julebordskjolen! Og julemagasinene bugner av gode oppskrifter på julekaker og julegodterier!  Men pass på, for på nyåret kommer alle slankekurene og diettene rett i fleisen på oss alle sammen . I tillegg så kan man til stadighet både se og lese om unge "forbilder "som har fylt opp botox i panna, fylt puppene med silikon eller fått skikkelig trutmunn med hjelp av sprøytestikk. Noen ganger føler jeg verden har blitt helt gal.

Ja, jeg setter det på spissen. Men overalt hvor vi snur oss så er det fokus på kropp.  Vi blir minnet på hvordan man bør se ut, og hva man ble gjøre for å bli vakker! Det gjør meg trist. For jeg vil være vakker akkurat som jeg er. Jeg har lyst til å pynte meg, og faktisk være fornøyd med meg selv og eget utseende. Jeg vil ikke skjemmes over meg selv. Selv som voksen blir jeg ofte berørt av alt som svirrer rundt meg. Dagens ungdom lever under et umenneskelig kroppspress. Jeg merker det på mine egne barn. De blir målt og veid, og de sammenlignet hverandres vekt. Det skaper et press i tidlig alder samtidig som TV og Internett flyter over av ulike meninger om utseende og vekt. Det er trist at det er dagens virkelighet. 

Jeg vil ha et samfunn hvor det er plass til alle. Til høye og lave, til store og små! Derfor skal jeg forsøke å være meg selv, og faktisk være stolt av akkurat meg! For selv om magen ikke er særlig stram, og jeg ikke har drømmekroppen , så vil jeg være glad i meg selv❤️❤️

Jeg var på feil vei...

For noen uker siden var jeg nødt til å gjøre forandringer i min hverdag. Jeg var på full fart inn i en ny depresjon. Jeg kjenner signalene selv, og min kjære er også flink til å gi meg gode råd og kjærlige hint om min helse. Jeg var veldig stresset, sov dårlig og spiste altfor sjelden . Jeg trente altfor lite. For mange avtaler presset meg ut av den rytmen jeg behøver. Men heldigvis sa jeg STOPP!

De siste to ukene har jeg hatt egentid mellom kl 8-10 hver morgen. Jeg har trent hver ukedag, og jeg har jobbet med eget spisemønster. Jeg har hatt dager med null avtaler innimellom. Nå klarer jeg å puste igjen. Nå klarer jeg å smile og le. Jeg har blitt flinkere til å spise flere måltider, men må fortsatt jobbe aktivt med dette hver dag. Jeg har tatt i bruk de verktøyene som jeg vet fungerer. Jeg har lagt vekk firma, og oppdatert blogg når jeg har hatt lyst. Jeg har tatt vare på meg selv, og ikke bare alle andre. Og slik må det være fremover. Jeg må være sterk og tilstede for familien. Og da må jeg fungere så godt som mulig. 

Å ha psykiske utfordringer er krevende arbeid. Jeg må være ærlig mot meg selv, og ta de valgene som gjør meg sterk i hverdagen. Kanskje blir det noen år nå hvor jeg må ta telling, og gi meg selv en pause fra alle krav og jobb. Det viktigste er min fysiske og mentale helsesituasjon.  Kroppen har igjen fortalt meg at det går galt dersom jeg presser meg for mye. Jeg må lytte til kroppen min. Det har jeg ikke vært særlig flink til før. Men nå har jeg valgt å lytte. Jeg har tatt grep som jeg merker gir meg fremgang. Jeg må jobbe hver dag for å holde meg på en positiv fremgang. Takk for at dere hjelper meg videre !

Fascinert av sjakk, men fullstendig sjakk matt😜

Jeg har sovet lite i natt. Jeg ble sittende oppe i natt. Og av alle ting så var det sjakk som holdt meg våken! Jeg dom ikke har peiling overhodet på hva de gjør når det spilles sjakk! På en forunderlig måte klarte kommentatorene det til å bli fascinerende selv for en som meg! Jeg blir alltid taperen i spill, og er elendig på strategi spill. Jeg kan ikke reglene i sjakk i det hele tatt. Men det var noe som fenget min hjerne. Måten de sitter der rett mot hverandre, bruker psykologisk spill, og en solid hjerneaktivitet hos begge spillerne. Der ble utrolig nok spennende selv for meg. 

Det ble norsk seier! Hurra! Og endelig kom smilet frem hos han Magnus! Han ser då fryktelig mutt og sur ut mesteparten av tiden! Så det var godt å se ham smile litt! Jeg sovna som en stein etterpå! Tror hjernen min trengte en hvil etter å ha forsøkt intenst å skjønne hva som foregikk på tv😜

Nå skal jeg bevilge meg en svært bedagelig og rolig morgen. I formiddag er det klart for ny trening med Revmatikerforeningen og Irene Skuland Reilev i Spreg trening! Det blir gøy! Ha en strålende torsdag !