Jeg orker ikke å se på nyhetene!

De siste årene har jeg ikke sett på nyhetssendinger på tv. Det er noe som jeg ikke liker  å se på. Jeg blir så lei av alt som skjer rundt oss. Jeg leser nettaviser, så jeg følger jo med på hva som skjer i verden. Og det holder lenge for min del. Det handler om at jeg trenger en del ro i livet mitt, og jeg vil ikke bli urolig av å få alle detaljene rett i fanget. Nå leser jeg det som jeg ønsker, og så hopper jeg over resten. Selv om jeg er voksen, så trenger jeg ikke å vite alt som foregår rundt om i verden. Det er et veldig bevisst valg fra min side, og det har rot i fortiden.

Jeg takler ikke mye lyd. Det er noe som jeg bærer med meg fra tidligere. Det er så deilig når jeg her hjemme kan se på tv uten at lyden er i taket. Stresset mitt øker veldig når man har veldig høy lyd på tv. Heldigvis lever jeg sammen med en mann som forstår det, og som tar hensyn når det kommer til lydnivå. Vi respekterer hverandre, og har funnet en fin form på det. Jeg ser som regel mine program på mobilen med hodetelefoner. Så kan han se på sine programmer på tv, og ha den lyden som fungerer fint for ham. Vi gir og tar, og blir enige om det også.

Der skjer veldig mye vondt i verden. Jeg føler at vi noen ganger får mer informasjon enn vi strengt tatt trenger. Det synes jeg er veldig skremmende. For man hører om drap og krig hele tiden. Når jeg vokste opp, så var drap en sjeldenhet i nyhetene. Nå er det noe nesten hver dag. Jeg føler at det kan blir vel mye fokus på detaljer. Men jeg vet at mange er uenige med meg i dette. Sånn er det bare. Heldigvis kan man velge selv hva man vil lytte eller se på. Da kan jeg styre unne det verste. Overskrifter på nettavisene er ofte mer enn nok for meg!

Hva tenker Du? Liker Du å se på nyhetene? Blir Du urolig? Jeg tror ikke at jeg er den eneste personen som har det slik. Jeg følger med i den grad jeg føler at det er viktig å vite. Håper at Dere skjønner meg. Så respekterer jeg fullt og helt at mange mener annerledes enn meg på dette punktet. Det handler for meg om en del ting som sitter fast etter tidligere erfaringer!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

2 kommentarer
  1. God kveld 🙂
   Jeg er som deg. Godt voksen og ser ikke på nyheter. Det er for å skjerme meg, noe jeg fikk tips av en terapeut om for noen år siden. Det er ikke bra for oss mennesker å få trykket inn alt det fæle som foregår, for det er nesten bare elendighet som vises på nyhetene. Vi har ikke godt av det, rett og slett. Som du nevner, det viktigste får vi uansett med oss.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg