Våg å si det høyt!

Ikke steng alt inni deg!

God kveld!

Vi er mange som kjenner på mentale utfordringer i hverdagen. Det er stadig flere som våger å snakke om sin egen psykiske helse. Jeg tenker at det er en positiv ting, selv om det nok noen ganger kan bli vel mye tristhet rundt oss. Å erkjenne overfor seg selv at man faktisk sliter, kan ta lang tid. Og det er ofte knyttet en del tabu rundt det. Det har jeg selv kjent på mange ganger, og bloggen min ble til fordi jeg trengte et sted å lufte tankene mine. Psykisk helse er utfordrende, og vi har alle våre gode og vonde dager. Men jeg tror at ved å erkjenne egne prosesser, så kan man komme seg raskere fremover etter hvert.

Hvis man ønsker fremdrift, så må man aktivt ta grep i eget liv. Som ved alt annet, så må man faktisk gjøre jobben selv. Men det er lov å be om hjelp. Få noen å prate med, eller snakke med venner som man stoler på. Det kan nemlig være veldig godt å noen som går sammen med deg. Jeg deler masse med min ektemann, men han skal ikke være min psykolog. Nei, han er min kjæreste og bestevenn. Så jeg har valgt å ha andre personer som jeg kan sparre med i noen situasjoner. Blant annet kan jeg kontakte musikkterapeutene, eller to damer som har god kompetanse innenfor psykisk helse. Den ene damen per telefon, og den andre damen er her i Mandal. Mennesker som jeg stoler på, og som kjenner historien min.

Å prate med noen som står litt utenfor, har virkelig hjulpet meg veldig. Ved å åpne opp, så har jeg gitt andre muligheten til å veilede meg litt. Det har vært ganske skummelt til tider, men samtidig ekstremt frigjørende. Der har vært episoder som jeg virkelig har slitt hardt med å godta, men så har de kommet med sine synspunkter. Det har hjulpet meg til å se flere sider av samme sak, og til å faktisk forstå mine egne tanker og reaksjoner. Jeg vet det sitter langt inne for mange å be om støtte. Men tro meg. Du kommer ikke til å angre, dersom du finner mennesker som virkelig ønsker å hjelpe deg i hverdagen din. Slipp dem litt inn, og se om ikke det kan være til hjelp!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

0 kommentarer

Siste innlegg