Jeg blir rørt!

God kveld!

Først av alt, tusen takk for gode ord og fine meldinger! Det varmer hjertet mitt at dere viser omtanke og forståelse. Jeg er heldigvis trygg på meg selv, og står stødig gjennom dette også. For jeg har lært meg til å takle en del ting etter hvert som årene har gått, og jeg føler meg omringet av masse kjærlighet. Når man stikker hodet sitt frem, så kommer det slike perioder. Og jeg har kommet meg gjennom verre ting før. Fokuserer på det som gjør meg godt, og som fyller meg med positiv energi. Heldigvis så har livet lært meg hva som er riktig og galt, og hvordan jeg skal forholde meg til slike episoder. Familie og gode venner hjelper meg , og er tilstede for meg. Så jeg kan få ut frustrasjonen hos dem, og ikke i diskusjoner med nett troll. Jeg kan til tider være usikker på en del ting. men selvrespekten er blitt betraktelig forbedret bare det siste året. Og jeg setter ned foten mye tidligere nå. De menneskene som ikke vil meg vel, har jeg ikke plass til i min hverdag.

Dette påvirker ikke min fremtidsplaner, og jeg har fokus på fremdrift. Gleder meg over alt det fine som skal skje i tiden fremover, og som vil gjøre meg enda sterkere. Positive opplevelser vil frigjøre masse energi, og det vil også påvirke min mentale helse på en god måte. Så jeg fyller opp min mestringskonto, og fortsetter jakten på personlig vekst. Det er så viktig å se fremover, uten å føle seg fanget i fortiden. Endelig er jeg virkelig i ferd med å gå videre, og da er det ekstra viktig å stå stødig i sine egne verdier. Så deilig  kjenne på den gode omsorgen som jeg får gjennom vennskap. Mennesker som virkelig vil meg vel, og som hjelper meg til å se lyspunktene i livet mitt. Der er jeg så heldig. Alle gode ord forsøker jeg å slippe inn til hjertet, selv om det krever litt trening å gjøre det. Det er en stødigere Wenche som er ute i livet nå. Og jeg er så glad for at det fungerer bra.

Nå går jeg straks på scenen, og er klar for nytt karaokeshow. Det er noe som jeg alltid gleder meg veldig til ,og som gjør meg så godt. Ønsker dere alle en super fredagskveld!

Klem fra Wenche

JEG SLETTER HETS!


God morgen!

Jeg ønsker å ta opp en viktig ting med dere. De siste ukene så har jeg mottatt en rekke ufine meldinger/kommentarer med ufint innhold. Trakassering og mobbing godtar jeg ikke! Når dere sender inn spørsmål til ukens Q&A video, så forventer jeg at dere bruker vanlig folkeskikk, og slutter med å sende meg dritt. Jeg kommer til å slette disse umiddelbart, og avsender vil bli blokkert ved gjentagende hendelser. Hvis du ikke liker meg, så følg noen andre da. Ikke bruk tiden din på meg. Jeg har null toleranse for sjikane, og det bør de aller fleste klare å forstå. Konstruktiv kritikk er helt ok. Men det er grenser for hvordan jeg ønsker å bli snakket til av fremmede mennesker.

Åpenhet og kommunikasjon er svært viktig for meg på mine kanaler. Men ikke for enhver pris. Jeg må beskytte meg selv, og mine nærmeste. Jeg tåler mye, men har lært meg å sette tydelige grenser i eget liv. Det er ikke tillatt å ytre hat/hets/trakassering/mobbing på noen av mine kanaler! Håper inderlig at vi fortsatt kan ha en fin dialog, og at dere sender meg ok spørsmål. Jeg ønsker jo å snakke med dere ofte, og dele fra min hverdag. Men nok er nok. Det må bli en endring, og derfor sier jeg klart i fra!

Ønsker dere ellers en fin fredag! Håper dere kan nyte sommerdagen, og få en fin start på helgen!

Klem fra Wenche

ENDELIG NY MUSIKK!

God kveld!

I dag kom jeg endelig i gang med å skrive ny musikk til platen min. Der har ikke vært så mye av det den siste tiden, men nå kom der plutselig noen tekstlinjer i hodet mitt. Da vet jeg at det er lurest å skrive den ned umiddelbart. For det er så surt å glemme dem. Som fersk låtskriver, har jeg masse å lære. Vurderer å få tatt noen låtskriver kurs etterhvert. Det hadde vært så interessant. Alt til sin tid, så vi får se hva som skjer. Jeg håper at der kommer flere tekster i løpet av høsten. For snart skal platen spilles inn, og jeg har behov for flere låter å velge mellom. For meg så må det føles riktig, og rett fra sjelen. Da blir det personlig, sterkt og til ettertanke. Når ordene får sin egen tone, så blir det magisk å se forvandlingen. Å skape musikk, er utrolig spennende.

For å kunne skape min egen musikk, så må jeg åpne opp stengte dører inni meg. Våge å ta noen nye dypdykk innerst i hjertet. Der ligger de ordene som jeg ønsker å dele med dere. Og jeg gleder meg veldig til å endelig kunne slippe ut musikken min til dere. Jeg vet jo at mange venter på platen min. Det er jeg så glad for. Nå forbereder jeg meg på mange timer i platestudio, og da må alt være på plass. Musikken kommer til å ta stor plass de neste månedene, og det bare elsker jeg. Sommeren har gått med til å øve på karaoke. Så da er kjekt å kunne fokusere litt på min egen musikk også. Men publikum blir kjent med meg allerede, og det er viktig for min musikk karriere. I morgen kveld er det nytt karaoke show , så jeg holder meg i aktivitet !

Klem fra Wenche

Spraytan og velværedag!

God morgen!

I dag skal jeg bare være god mot meg selv. Det blir en fin dag her hjemme, med fult fokus på egen pleie. Aller først skal jeg få gjennomført noen få oppgaver, så blir det bare avslapping. Jeg skal nemlig gjennom en ny runde med spraytan i formiddag, og da blir det 8 rolige timer før jeg kan dusje av meg det overflødige. Så jeg rigger meg til med en fin tv dag, hvor jeg fokuserer på mine favoritt programmer og serier. Det skal bli deilig å få ny brunfarge på kroppen min, og jeg elsket resultatet sist gang. Dette betaler jeg helt selv, så det er ikke noen form for reklame. Hadde vel aldri trodd at jeg skulle bli så glad i noe sånt, men der tok jeg jammen meg feil. Har virkelig følt meg så frisk og fin med den jevne fargen. Og med mange korte kjoler i skapet, så er jeg nødt til å få en fin sommerfarge på beina mine. Det er viktig for meg å føle meg vel, og gjøre de tingene som virkelig løfter meg litt i hverdagen. Solen er jo ikke alltid på himmelen, og jeg jukser derfor heller litt.

Det blir altså en dag i romslige hverdagsklær, og jeg har pakket inn lenestolen min med et stort strekklaken. Sånn at ingenting farger av på møblene. Har egentlig bare veldig godt av å ta det helt rolig en dag iblant. Så jeg skal kose meg maksimalt, og bare være hjemme i hele dag. Skal også øve en del på karaoke, for å forberede meg best mulig til opptreden i morgen kveld. Så herlig å kunne kose meg med det her hjemme også. Noen ganger så glemmer jeg å ta helt fri, så denne dagen skal jeg fokusere på hvile og hygge. Planen min er å se igjen hele sesongen av Hver gang vi møtes på Apple TV. Og det er jo noe som jeg virkelig elsker å se på, og suger til meg masse inspirasjon fra norske artister. Håper at du også får en super fin dag!

Klem fra Wenche

Jeg røper mine mål!

God kveld!

Nå er det snart slutt på juli måned også, og det har virkelig gått kjapt unna. Selv om været ikke har vært så veldig sommerlig til tider, så har dagene gått unna uansett for min del. Jeg har som alltid mange mål for neste måned, og er jo sånn sett klar for å sette i gang med høsten. Tenkte jeg skulle dele noen konkrete mål med dere, og kanskje det kan inspirere deg også til å tenke over din egen hverdag. Alt kommer kanskje ikke til å gå hver uke, men jeg skal ha min rutiner som hjelper meg gjennom ukene. Det er så viktig for meg å komme godt i gang, så jeg starter allerede nå i månedsskiftet med nye rutiner for min egen del. Så her kommer noen av mine mål:

  • Jeg skal i gang med podcasten min, Min psyke hverdag, Ny episode hver onsdag i hele høst, og temaene er allerede planlagt.
  • Jeg skal poste 3 blogg innlegg hver eneste dag.
  • Jeg skal poste 3 videoer på Youtube hver uke. Mandag, torsdag og fredag.
  • Trening skal gjennomføres, helst 3-5 ganger i uken.
  • Fokusere på egen velvære, sette av tid til egen pleie som for eksempel spraytan, makeup, hudpleie.
  • Ha et sunt spisemønster, og fokusere på litt sunnere kosthold. Drikke mer vann hver dag.
  • Ta godt vare på stemmen min, bruke oppvarming av stemmebåndet og synge masse hver uke.
  • Jeg skal vise mer av hverdag på Snapchat og Instagram.
  • Bruke tid sammen med min kjære mann ,og dra på date jevnlig.

Som dere ser, så har jeg nok av ting å holde styr på. Kunne skrevet mange flere mål, men må være litt forsiktig også. Heldigvis så er jeg svært god på struktur, så jeg får til mye dersom jeg finner riktig rytme. Gleder meg til å komme skikkelig i gang, og er så full av optimisme for tiden. Så kjekt å se at ting faller på plass, og jeg kommer meg nye steg fremover.

Klem fra Wenche

Nå kjører jeg snart!

God morgen!

Da er dagen kommet for en ny dagstur til Egersund, for å besøke min familie. Der er familie medlemmer som er i Egersund på ferie, så da er det kjekt å kunne komme hjem for å møte dem. Men som dere vet, så er slike dagsturer ganske så krevende for meg både mentalt og fysisk. Så jeg er så heldig som har min gode venninne med meg på turen denne gangen også. Ble så glad da hun tilbød seg å være med, og hun kjenner til mine utfordringer. Hun ser når jeg blir stresset, og følger med på hvordan jeg puster. Holder i meg dersom jeg trenger det, og bare er en super støtte for meg. Vi skal kose oss, og forsøke å bare ha en finn venninne dag. Gleder meg veldig til å treffe mine foreldre, søsken og tantebarn igjen. Aller først skal vi hjem til mine foreldre, og så regner jeg med at det blir en liten shopping tur i sentrum, dersom formen min tilsier det. Været spiller ikke helt på lag med meg, men det får vi bare ta som det er.

I løpet av dagen håper jeg på å treffe flest mulig av min familie, så det blir nok koselig. Vi skal avslutte dagen med felles middag ute på restaurant, og blir jo da en ganske så stor gjeng. Men det blir nok en fin stund sammen, og det betyr mye for meg og resten av gjengen. Hvordan jeg kommer til å føle meg, er det jo ingen som vet. Men jeg er nødt til å eksponere meg gradvis for å reise dit, siden det jo er der mine nærmeste bor. Er ikke helt klar for å dra dit helt på egenhånd, og tar en tur om gangen. Håper bare at angsten holder seg borte, og at jeg klarer å slappe av. Har litt lyst til å stikke innom noen butikker også, så vi får bare krysse fingrene. Jeg er klar for å gå ut av min egen komfort sone. Det har vært en del savn det siste halvåret, så jeg forsøker nå å ikke la det gå for lenge mellom hver gang jeg ser familien min. Heldigvis er det ikke lenge til vi skal ha foreldrene mine ned til Mandal , og samle gjengen for å feire min kjære mann i midten av august også.

Jeg har alltid nerver foran en sånn tur som dette. Men med min gode venninne i bilen, så blir der ikke stille. Vi prater som regel alltid på både inn og ut pust. Løser all verden av utfordringer for hverandre, og deler råd med hverandre. Det er vennskap som jeg virkelig setter stor pris på, og som hjelper meg i hverdagen. Nå skal jeg få på meg sminke, og kle meg i komfortable klær. Blir nok langbukse i dag, da det er meldt skikkelig dritt vær. Men nå er det ut på langtur igjen, så jeg krysser fingrene for at det blir en strålende dag!

Klem fra Wenche

KLAR FOR NYE OPPDRAG!

 

God kveld!

Denne sommeren har jeg som dere vet, jobbet masse med musikk. Og jeg er så klar for noen nye kvelder på Tiedemands Cafe i de nærmeste ukene. Jeg skal opptre nå på fredag, og så fredag og lørdag neste helg. Det gleder jeg meg til allerede, og jeg får virkelig brukt stemmen min skikkelig nå i sommer. Så ubeskrivelig deilig å ha slike muligheter, og det gjør meg ekstra inspirert til å videreutvikle meg som artist. Deilig å øve her hjemme, og utvide mitt repertoar hele tiden. For publikum kommer med nye ønsker, og så forsøker jeg å øve det inn til neste gang. Noen ganger går det veldig bra, mens det i noen tilfeller ikke passer for min stemme i det hele tatt. Jeg blir uansett nødt til å bryte barrièrer, og by på det jeg kan klare å få til. Det er et så stort adrenalin kick for meg å opptre, så jeg er så takknemlig for det som nå skjer i min hverdag. De andre årene så har sommeren vært så tung uten musikkterapien. Men i år klarer jeg å holde meg selv i aktivitet, og jobber masse med det på egenhånd. Nok en ting som har blitt så mye bedre det siste halvåret.

Jeg har allerede øvd inn endel nye låter den siste tiden, så jeg gleder meg til å fremføre de nå på fredag. Alltid kjekt å se hvordan publikum reagerer, når deres favorittlåt starter. Herlighet, jeg har hatt så mange fine øyeblikk denne sommeren! Fantastisk for min personlige reise, og jeg merker at det gjør noe med meg i positiv forstand. Tårene sitter løst mot slutten av kveldene, for det er så sterkt med alle de fine tilbakemeldingene. Jeg kan ikke regne med at alle der ute liker det jeg gjør, men tar med meg de positive tilbakemeldingene i hjertet mitt. For der har virkelig vært så masse fint den siste tiden, og det gjør meg så godt. Blir så glad hver gang jeg får nye oppdrag, og det skaper en forventning og glede inni meg. Musikken fyller hele meg med en deilig følelse, og jeg blir så rolig inni meg. Alt det vonde tar pause, og jeg kan fokusere på tekst og melodi. Når sommeren er på hell, så aner jeg jo ikke om der blir flere opptredener. Så det er viktig å nyte det som skjer her og nå! Jeg skal bruke denne uken på å finpusse på låtene, så er jeg så klar til å gi jernet fredag kveld!

Klem fra Wenche

 

ENDELIG LUNSJDATE IGJEN!

God morgen!

Jeg gleder meg veldig til å møte en god venninne på lunsj i formiddag. Det er så godt å kunne tilbringe noen timer sammen med en person som jeg virkelig er svært glad i , og som betyr masse for meg. Noen vennskap er dypere enn andre, og det er så godt å ha det i livet sitt. Mennesker som man kan dele alt med, og som man kan bli utfordret av. For jeg ønsker ikke å snakke med nikkedukker, som bare føyer seg etter mine meninger. Det er mye mer lærerikt å snakke med venner som våger å stille deg de ubehagelige spørsmålene også, dog på en høflig og respektfull måte. Der er så mange store spørsmål i livet, og da kan man trenge en god samtalepartner iblant. Vi koser oss alltid, og jeg tror tiden kommer til å fly avsted mens vi er sammen i formiddag. Deilig å unne seg en god lunsj ute på en tirsdag formiddag, og bare nyte tilværelsen litt ekstra. De siste årene så har jeg blitt mer og mer glad i de dype vennskapene. Det overfladiske betyr ikke så mye lenger, og jeg trenger mennesker som våger å kunne gå  dybden sammen med meg. Selvsagt har vi det morsomt sammen også, men der trengs mer enn det for min del.

Å kunne være seg selv uten filter, er både skummelt og deilig på samme tid. For man blottlegger seg selv ganske mye, og føler seg til tider sårbar. Men så lenge man blir møtt med respekt, så er det faktisk befriende å kunne dele private ting med en god venninne. Det har tatt tid å komme dit, men jeg føler at det er mer og mer naturlig for meg. Og heldigvis så går det begge veier. Man forsøker å hjelpe hverandre, og være tilstede for den man er glad i. Jeg føler meg veldig heldig som har noen slike venninner, og en av dem skal jeg tilbringe tid sammen med i dag. Det føles veldig godt, og jeg er så takknemlig for at vi to ble kjent med hverandre. Noen ganger så møter man mennesker, og kjemien er på plass umiddelbart. For min del, så var der noe trygt og varmt ved denne personen første gang jeg møtte henne helt tilfeldig. Og etter hvert så ble vi bedre kjent, og har nå et nært og sterkt vennskap. Å slippe inn dette mennesket i min innerste hverdag, har tatt tid. Men nå føler jeg meg svært trygg. De stundene som vi har sammen, er svært verdifulle for meg.

Klarer du å åpne deg for dine venner? Har du noen som tåler å stå i hverdagen sammen med deg? Jeg vet det kan virke skummelt å åpne seg opp, men det kan også gå veldig bra. Vennskap er noe som man må jobbe med, og som må vedlikeholdes. Det går begge veier, og man må gi hverandre tid. Møtes, og skape et vennskapsforhold med ærlighet og trygget. Slike vennskap finnes der ute, og jeg håper at du våger å være åpen for det. Jeg har virkelig hatt så god effekt av å være sosial, og møte nye mennesker. Det har gitt meg nye erfaringer og opplevelser. Endret noen gamle tankemønster,og hjulpet meg til å se det gode som finnes i livet mitt. Jeg ønsker det samme for deg. Håper at du våger å bli kjent med nye mennesker!

Klem fra Wenche

IKKE GRU DEG TIL HØSTEN!

God kveld!

Jeg tror vi er mange som bruke høsten til å ha en ny start. Det er nesten som at man får en ny mulighet til å gjøre endringer, og sette i gang med nye prosjekter. Sånn er det for meg hvert eneste år, og jeg er faktisk ganske så glad i høsten. Her har jeg kommet i gang med regelmessig trening igjen, og det jo kroppen påfyll av positiv energi. Alt ligger til rette for at denne høsten skal bli fin for meg, og mine nærmeste. Om noen få uker er skolene i gang igjen, og det betyr oppstart på ungdomsskolen for minstemann. Eldstemann skal i gang med andre året på videregående. Akkurat sånn som været er nå, så føles det nesten som høst allerede. Glemmer liksom at vi enda er i slutten av juli. Men det kan fortsatt komme fine dager, så jeg velger å være optimist. Jeg har jo ikke ferie, da jeg er hjemme hele året. Så det er ikke så stor forskjell på dagene for min del, utenom de vanlige rutinene. Og tro det eller ei, men jeg liker de vanlige hverdagene aller best. Merker veldig at ungene er blitt større, og har andre behov nå enn før. Det frigjør litt mer tid ti meg selv, og jeg kan legge litt mer planer på egenhånd. Sånn sett så har denne sommeren virkelig vært ganske så fin for min del.

Sommeren har gitt meg verdifulle erfaringer, som jeg skal ta med meg videre i hverdagen. Det handler om større trygghet i meg selv, og jeg føler meg mye sterkere. Jeg gjør mine dager så gode som mulig, og passer ekstra godt på kroppen min. Nå vet jeg mer om hva jeg tåler, og hva som er for mye. En ganske smertefull sommer har det vært, men jeg forsøker som alltid å lære noe konstruktivt av det som skjer. Der er jeg faktisk ganske god, og det hjelper meg til å stake ut en ny kurs. Å lære av sine egne feiltrinn, er en viktig egenskap. Det har jeg lært fra jeg var liten jente, og er viktig for meg den dag i dag. Noen ganger blir det utfordrende, men vi kan alle sammen bli bedre kjent med oss selv i slike øyeblikk. Jeg ser frem til høsten, og har bestemt meg for å ha en god og positiv innstilling til det. Der kommer nok noen harde runder der også, men sånn er jo livet. Det blir uansett masse å gjøre, og jeg fyller opp dagene mine med konstruktive aktiviteter og oppgaver. Ekstra viktig å ha gode planer, da jeg jo er hjemme hver eneste dag. Skaper heller min egen vei, og det er kjekt å se resultatene av det nå.

Til tider så er jeg svært trist fordi jeg ikke kan være i vanlig jobb. Men så vet jeg jo at det ikke nytter å sørge for lenge over det. Min energi skal heller brukes på familien min, og på mine egne kanaler. Deilig å ha noe som må gjennomføres hver eneste dag, og som holder meg kreativ. Håper at du også kan gå høsten i møte med et positivt sinn, og glede deg over alle de mulighetene som faktisk finnes der ute!

Klem fra Wenche