Takk for 2017!

Så er siste kvelden i 2017 kommet! Det er på tide å takke for det året som har vært. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har en blogg som faktisk blir lest hver eneste dag. Det betyr mer for meg enn jeg kan klare å uttrykke her og nå. Dere er med på å gå den veien som jeg må gå. Dere er min heiagjeng som pusher meg videre når dagene er vonde og vanskelige. Det er ikke den mest lettvinte bloggen å velge å lese. Noen ganger er tungsinnet og fortvilelse det eneste som jeg skriver om. Men dere har valgt å følge meg gjennom min hverdag, og det er viktig for meg!

Alle har hver sin historie fra 2017. For noen har året vært veldig positivt. Mens andre sitter igjen med såre og vonde følelser og savn. Vi vet ikke noe som helst om hva som kommer mot oss i 2018. Vi må alle sammen ta en dag om gangen. Jeg håper at min blogg kan få være en del av det neste året ditt. Jeg er glad for at vi kan jobbe oss gjennom hverdagen sammen. Det er viktig å heie på hverandre, og gi støtte til dem som har det vanskelig. Jeg vet at veldig mange mennesker sliter. Jeg håper at vi kan se et annet menneske på en ny måte i løpet av det neste året. Vi må våge å bry oss om hverandre!

Tusen takk til alle sammen som har lest mine innlegg! Takk til deg som har gitt meg fine kommentarer på Facebook gjennom det siste året! En stor takk til alle dere som har sendt meg personlige meldinger. Jeg blir så rørt når jeg tenker over de sterke telefonsamtalene som jeg har fått fra Dere. Det er stort for meg å få være til hjelp for andre mennesker. Jeg er veldig rørt over all den tilliten som blir viet meg. Jeg ønsker å fortsette med mine ting i det neste året. Jeg håper på enda flere lesere på bloggen, og jeg håper inderlig at WeLG Foredrag kan få flere oppdrag fremover!

Takk for et spennende 2017! Ha en trygg og fin feiring i kveld, så ses vi i 2018!

Vi blogges!

Jeg vil være engasjert og lærevillig!

Jeg har bestemt meg for å finne mer kunnskap. Jeg vil lære mer, og finne ut hva jeg trenger for å komme meg videre i mine prosesser! Jeg trenger litt mer datakunnskap, så jeg er veldig klar for å kunne bli med på et datakurs i løpet av  kort tid. Jeg trenger nemlig å kunne mer basis kunnskaper angående pc. Det er jo mitt arbeidsverktøy. Jeg bruker nå altfor mye tid på å klumse og forsøke på ting. Det er derfor viktig for meg å kunne lære det som er viktig å kunne. Jeg gleder meg til å kunne få den kunnskapen som jeg sårt trenger.

Jeg følger også med på ulike webinar som kommer via sosiale medier. Der er mange mennesker som er veldig dyktige, og som deler av sin kunnskap gratis. Jeg suger til meg det som jeg kan, og forsøker å bruke det i mitt eget arbeid. Det er faktisk veldig viktig å ta imot kunnskap fra andre mennesker. De har jobbet med dette i mange år, og sitter på erfaringer og kunnskap som er relevant for meg! Da bruker jeg min fritid til å lytte på dem som tilbyr gratis undervisning. Jeg har jo noen ganger brukt tid på noe som ikke var relevant. Men det må man faktisk regne med av og til.

Det er en bratt læringskurve på veldig mange ting. Men det er veldig kjekt for meg å kunne bli med på mer og mer. Jeg skal jobbe aktivt med WeLG Foredrag. Da trenger jeg gode tips på veien videre. 2018 skal brukes fornuftig. Nå skal jeg bygge en solid grunnmur i firmaet mitt, og det kommer til å ta lang tid. Jeg føler meg likevel sikker på at dette året kommer til bli spennende for WeLG Foredrag! 

Vi blogges!

2017 er snart over!

Så har vi kommet frem til årets siste dag! Tenk at nå er 2017 snart historie. Dette året har inneholdt veldig mange ting. Vi har kommet oss gjennom oppturer og nedturer. Jeg har kommet meg gjennom mange prosesser, og det har vært utrolig lærerikt. Vi har blitt en tryggere familie, og det merker vi veldig godt. Vi har våre egne måter å løse ting på, men det fungerer ganske bra for alle fire. Det har vært et travelt år på mange måter. Jeg har begynt med frivillig arbeid, og jeg har holdt foredrag. Jeg har skrevet blogg hver eneste dag hele året. Jeg er stolt over det som jeg har fått til sammen med mine kjære.

Vi har vært sammen med familien. Vi har feiret bursdager, og det har vært mange fine stunder. Jeg ble faktisk 40 år gammel, og det ble feiret her i Mandal og i Egersund. Pianoet mitt som jeg fikk i gave har gitt meg mange gleder. Det har vært veldig kjekt å kunne spille selv til egen sang. Da løsnet det litt for meg musikalsk sett, og jeg ser en fremtid med musikk. Det er veldig spennende for meg å jobbe videre med WeLG Foredrag. Det er noe som jeg kommer til å satse veldig mye på i fremtiden. Jeg skal kombinere foredrag med musikk.

Hverdagen har vært travel for store og små. Men min kjære mann på jobb i hele ukene, så er det jeg som regjerer hjemme alene med ungene. Det har vært korps og turn. Jeg har kjørt hit og dit. Men det er godt å se at ungene har det kjekt sammen med kompiser. Vi har tenåring i hus, og det har vi merket mer dette året her. Men det er spennende å følge ungene gjennom deres prosesser. Vi koser oss sammen, og er veldig stolte over guttene våre! Det er krevende i 5. og 9.trinn på skolen. Men vi kommer oss gjennom det på en fin måte.

Det har vært et år med mange inntrykk. Jeg har fått kjenne på mange følelser. Det har vært vanskelige perioder, men det har gått bedre med meg nå i vinter. Jeg har kommet i gang med å ta bedre vare på meg selv. Velvære har blitt et viktig punkt for min del, og det har hjulpet meg i hverdagen. Jeg ser viktigheten av å pleie meg selv på en god måte. Det har ført til endringer i utseende, men på innsiden er det også forandring. Jeg har blitt litt roligere. Jeg smiler mer. Jeg føler meg friere og mer voksen. Det har vært en viktig endring for meg personlig. Jeg gleder meg til å starte på 2018!

Vi blogges!

Nå er det familietid!

Da er vi kommet oss til Egersund. Vi skal feire nyttårsaften sammen med min bror og hans familie. Det er hyggelig å kunne møtes slik, og ha en fin feiring sammen. Det er kun en liten tur denne gangen med to overnattinger. Jeg blir alltid i ubalanse når vi drar til Egersund, så da blir vi ikke så lenge om gangen. Jeg ønsker å kunne være i fin form når vi starter på et nytt år. Jeg er veldig glad i min familie, så det er veldig hyggelig å kunne komme til min bror. Deilig når der er stor plass, og vi kan være en hel gjeng samlet på en gang. Jeg forsøker å kose meg mest mulig sammen med mine barn og tantebarn.

Det er godt at vi kan være sammen iblant. Selv om jeg trives veldig godt i Mandal, så savner jeg jo familien min. Da er det viktig å treffes iblant. Kunne se hverandre ansikt til ansikt i fred og ro. Det blir liksom ikke det samme med telefon. Jeg håper derfor at vi kan ha noen gode dager sammen. Jeg er spent på hvordan det blir å feire selve nyttår inni sentrum denne gangen. Det har jeg nemlig aldri vært med på før. Men vi skal altså se på kommunens fyrverkeri for aller første gang. Jeg håper været blir ok. Da kan det bli en koselig stund.

Jeg må jobbe med mine egne følelser hele tiden. Det er ganske slitsomt. For kroppen min jobber i et veldig hektisk tempo hver eneste gang jeg drar til Egersund. Uansett om det kun er et hyggelig ærend jeg skal, så kommer denne uroen i kroppen min. Jeg forsøker å jobbe meg gjennom det gang på gang. Jeg klarer det en stund, men det er beinhard jobbing hele tiden. Jeg skulle virkelig ønske at det ikke var slik. Jeg kjenner på en dårlig samvittighet overfor familien min som bare vil meg godt. Men det er kroppen min som husker alt det som har skjedd meg. Jeg styrer det ikke helt selv.

Gjennom å eksponere meg selv for det som er vanskelig, så vil kroppen gradvis lære at dette ikke er farlig. Det vil bli bedre på lang sikt. Så jeg må ikke stoppe med disse turene mine. Noen turer må jeg ha hvert eneste år fremover. For jeg vil ikke at dette skal få herje med meg i resten av mitt liv. Nå skal vi forsøke å nyte litt tid sammen med familien min! Så håper jeg vi får en fin feiring av nyttår i morgen!

Vi blogges!

Tørr du å snakke med barna om det som er vondt?

Jeg har valgt åpenhet. Det innebærer at jeg snakker ærlig om det som er godt og det som er vanskelig. Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg håndterer åpenhet i forhold til mine egne barn. Jeg har en fortid sammen med mine barn. Jeg snakker med mine barn om det som vi har med oss i ryggsekken her hjemme. Det er faktisk noe av det som er aller viktigst for meg som mamma. Jeg må være der, og kunne lytte og erkjenne sannheten. Det er til tider veldig vanskelig, men det er helt nødvendig. Jeg er dønn ærlig sammen med dem, og vi har hatt mange samtaler som vi kommer til å huske for alltid.

Jeg har tatt imot veiledning underveis. Og jeg har alltid fått ros for min åpenhet og min måte å kommunisere med barna mine på. Det er veldig viktig for meg å kunne være den stabile og trygge mammaen som de fortjener. Gjennom å snakke sammen med ungene våre, så knyttes der et bånd som er veldig sterkt. Jeg er glad for at vi kan prate sammen på godt og vondt. Jeg mener at det er viktig for alle foreldre. Å kunne møte sine barn akkurat i de følelsene som de faktisk har der og da. Våge å stå i det sammen med dem. Være tilstede, og trygge dem på at alt kommer til å roe seg etter hvert. Trøste når ting går skeis i hverdagen. Bygge opp igjen knuste drømmer.

Jeg føler meg trygg på at vi er på riktig vei. Gjennom vår åpenhet har vi skapt en trygg base hvor de finner ro sammen med oss. Jeg er utrolig stolt av å få være mamma til mine to gutter. De betyr alt for meg. Jeg er takknemlig for de mulighetene som kommer mot oss nå. Jeg føler meg sikker på at åpenhet har hjulpet oss til å forstå hverandre på en bedre måte. Alle fire kjenner hverandre veldig godt. Vi kan lese hverandre relativt fort. Vi vet når en person har en vanskelig dag. Da kan vi hjelpe hverandre gjennom det som skjer, og være en god familie. Det gjør meg veldig stolt!

Vi blogges!

Jeg tenker på en annen måte nå!

Det er veldig mange ting som har endret seg i livet mitt. Jeg føler meg i stadig endring, og det er mange prosesser som foregår samtidig. Det kan til tider være veldig krevende, og det trengs masse energi for å klare det. Jeg forsøker å ta litt om gangen. Men det er slik at en prosess ofte setter i gang en ny prosess samtidig. For det handler veldig mye om følelser, og når de trigges så starter reaksjonene av seg selv. Jeg har lært meg til å leve med dette kjøret innvendig. Det er ganske krevende til tider, og jeg kan bli veldig lei. Men så er resultatene stort sett veldig positive for min egen del.

Jeg tenker veldig annerledes om meg selv nå enn tidligere! Jeg er i ferd med å finne en trygghet inni meg selv som vises på hele meg. Det er deilig å kjenne at man står stødigere. Jeg våger mer og mer. Det er mange ting som er veldig spennende for meg. Jeg er svært heldig som har en ektemann som støtter meg. Han har troen på meg og mine drømmer. Jeg har blitt så sterk at jeg våger å være synlig. For dersom jeg skal oppnå det som jeg ønsker, så må jeg våge å være et synlig menneske. Jeg er veldig klar over at det kommer til å bli tøffe tak iblant. For når man stikker hodet sitt frem, så kan man møte mye motstand.

Jeg ønsker å være meg selv fullt ut. Da må jeg også jakte på mine drømmer. Jeg gleder meg over hvert steg som jeg tar. Nå er ikke fokuset kun på det som er vanskelig og vondt i livet. Endelig kan jeg se fremover, og finne en ny vei for meg og min familie. Vi har mye å være takknemlige for. Det har vært en krevende reise, og vi er ikke i mål enda. Jeg er i hvert fall helt sikker på at jeg er forandret selv. Jeg kan kjenne det inni  meg. Det har vært endringer som har kommet gradvis over tid. Jeg har brukt mye tid på å henge med selv. Nå kjenner jeg at det nærmer seg noe bra.

Vi blogges!

Kjekt med jentekveld!

Nå er jeg ute i Mandal sammen med noen herlige venninner! Jeg er så heldig som har funnet så gode venner. Det er jeg veldig glad for. Nå er vi ute og skal kose oss sammen denne kvelden. Det blir masse prat og latter! Stemningen pleier å være veldig god når vi er sammen. Her er det bare å senke skuldrene, og nyte timene sammen med gode venner. Jeg har gledet meg veldig til denne kvelden. Jeg er utrolig glad for at vi har funnet hverandre som venner! Det blir nok en del historier som trigger frem latterbrøl! Vi er nemlig en gjeng som gladelig deler våre flauser og opplevelser.

Vi skal spise god mat, og bare være sammen. Jeg er skikkelig klar for å kose meg sammen med denne gjengen. Jeg klarer å være meg selv når jeg er sammen med denne gjengen her. Det er utrolig befriende for meg å kjenne på det. Jeg har vært ute sammen med dem noen ganger før, og det har alltid vært veldig morsomt. Jeg håper at kvelden blir fin, og at stemningen når nye høyder! Gode vennskap er viktig for meg, og jeg knytter stadig sterkere bånd med  mine venner her på Sørlandet. Det er en veldig viktig del av livet mitt.

Jeg håper virkelig at du også har en fin kveld! Ta godt vare på deg selv, og de som du er glad i. Gi deg selv gode øyeblikk som du kan nyte. Jeg skal i hvert fall kose meg så godt jeg bare kan her sammen med denne fine gjengen! Nyt kvelden!

Vi blogges!

Nå er jeg lei av julemusikk!

Nå kjenner jeg at jeg er veldig forsynt med julemusikk for denne gang. Det har vært veldig koselig siden slutten av november, men nå er jeg vel forsynt. Jeg merket det veldig da jeg skulle ta på radioen som pleier å være på når jeg blogger på pulten min. Jeg var rask til å lete frem Norsk Pop på radioen! Det er liksom en grense for når julemusikk er greit. For meg er julen på mange måter over lenge før nyttårsaften. Det er bare sånn jeg er skrudd sammen. Plutselig er jeg bare kommet til det punktet hvor julen er forbi.

Jeg gleder meg alltid veldig til at julen skal komme. Forventningen er liksom det som er aller viktigst for meg. Når julen endelig kommer, så er det kjapt ferdig med det aller meste. Denne julen har vi vært her hjemme i Mandal, og da er det ekstra rolig feiring som er tingen. Det er deilig, og vi har kost oss masse disse dagene. Julen har vært veldig fin for oss alle sammen. Nå er det bare nyttårsfeiring igjen. Så kan vi komme oss tilbake til hverdagen, og et helt nytt år! Jeg gleder meg allerede til den vante hverdagen setter inn igjen.

Så her sitter jeg og digger popmusikken som kommer mot meg fra radioen! Det var deilig å høre på vanlig musikk igjen. Forandring fryder vet dere! Jeg håper at alle sammen kan finne sin måte å feire romjulen sin på. Jeg er i fin form og har samlet krefter i julen. Det har blitt mye soving, og en del god mat. Men jeg føler meg ikke overmett. Jeg har begrenset inntaket, og unngått de verste smellene. Det har vært en veldig fin jul, men det er helt ok at den egentlig nå er over!

Vi blogges!

Hva skjer i 2018?

 

Vi nærmer oss et nytt år. 2018 ligger og venter på oss. Med blanke ark og fargestifter til. Hvordan ønsker vi at 2018 skal bli? Hva har vi lyst til å oppleve i 2018? Hvilke mål skal jeg jobbe mot i 2018? Jeg har på følelsen at dette året som kommer nå blir både innholdsrikt og spennende for oss alle sammen. Jeg har veldig mange ting som skal gjennomføres det neste året. Jeg kjenner på en spenning og forventing til det nye året. Det er deilig å kjenne at man gleder seg til et nytt år! Jeg føler meg trygg, og jeg har gode forhåpninger.

Jeg skal oppleve mange ting sammen med Mental Helse. Det blir i hvert fall 5 turer til Østlandet i løpet av året. Jeg kommer til å lære utrolig mye. Det gleder jeg meg veldig til. Det er viktig for meg å gjøre en så god jobb som jeg kan. Jeg skal delta aktivt på lokalt plan, og lede fylkeslaget samtidig. Jeg har også håp om at WeLG Foredrag kan få flere oppdrag i det neste året som kommer. Jeg gleder meg til å holde foredrag. Jeg er veldig sikker på at det er den veien jeg ønsker å gå. Bloggen skal holdes aktiv hver eneste dag gjennom hele året

Jeg skal jobbe videre med boken min. Det er en vanskelig prosess, men jeg gleder meg til å gjøre den ferdig. Så får vi se om den kommer ut på et forlag etter hvert. Jeg vet i hvert fall at det har hjulpet meg veldig personlig. Gjennom å skrive ned det som har skjedd, så har jeg kommet meg videre i de ulike traumene. Jeg føler meg sikker på at det er riktig å skrive denne boken.. Men det skal nok bli noen tunge stunder før den er ferdig også. Det trigger følelser som noen ganger er veldig sterke. Jeg lar tårene komme, for det er en viktig del av prosessen. Sorgen over det som gikk galt må få komme ut av meg.

Det blir et spennende år for familien. Vi har konfirmant for aller første gang! Jeg kan nesten ikke tro at min gutt har blitt så stor allerede. Men jeg er godt i gang med å planlegge den store dagen, og vi har god kontroll på tingene. Jeg gleder meg veldig til å lage i stand fest for vår gutt! Jeg er så utrolig stolt av ham, og ønsker å gi ham en flott opplevelse på hans konfirmasjonsdag. Det skjer til høsten, så vi har enda god tid på å planlegge dagen hans. Det er en stor milepæl for både ham og vi som foreldre. 

Så jeg har gode tanker om 2018! Jeg gleder meg til å komme videre i mine prosesser. Det er alltid en berg og dalbane for meg når jeg jobber meg gjennom de ulike fasene. Men jeg vet at det nytter. Det blir stadig bedre for meg å leve en vanlig hverdag. Jeg håper at alle sammen holder seg friske i 2018!

Vi blogges!

Det er deilig å blomstre litt…

Det siste året har jeg tatt en del valg når det kommer til meg selv. Jeg har tatt tak i meg selv, og virkelig blitt enig med meg selv  om visse ting. Det var på tide å gjøre noen endringer. Jeg ville ikke fortsette i samme sporet som de siste årene. Jeg hadde latt meg selv forfalle på mange vis. Jeg hadde jobbet masse med kroppen min rent fysisk. Jeg har mistet flere kg, og trent jevnt og trutt. Det er jo veldig bra. Men jeg lot ikke meg selv være fin. Det var liksom ikke lov for meg å skinne. Jeg skulle ikke forsøke å være fin.

Det handler om psyken min. Det handler om vonde opplevelser over mange år. Men jeg ville ikke at det skulle vinne over meg lenger. Jeg har det siste året pratet masse med terapeut om disse tingene. For det har vært en prosess som har tatt lang tid. Jeg har hatt behov for å snu tankesettet mitt. Jeg har måtte lære meg selv at det er faktisk tillatt for meg å føle meg fin! Jeg kan sminke meg dersom jeg har lyst. Jeg kan ta på neglelakk og ørepynt. Det er ikke noe feil i å forsøke å se litt bedre ut. Det er ikke farlig å blomstre litt!

Det kom steg for steg. Jeg tok aller først tak i garderoben min. Sakte men sikkert har jeg luket vekk de aller fleste fritidsklær. Der har kommet penere klær inn i skapet, og jeg har gradvis opprettet en klassisk og fin garderobe til meg selv. Jeg er godt fornøyd med det, og merker at jeg klarer fint å finne det jeg trenger selv. Så lot jeg håret mitt gro. Det er en spennende prosess for meg. Jeg gleder meg veldig til å få langt hår. Det hadde jeg ikke trodd kom til å skje. Men nå føles det helt riktig. Jeg vil ha en skikkelig endring.

Så kom neglelakken på plass. Jeg begynte så med sminke litt og litt. Det har vært en mye vanskeligere prosess enn det som dere tror. Jeg har regelrett kjempet meg gjennom vonde tanker og setninger foran speilet mitt. Heldigvis har jeg full støtte hos min kjære mann. Han er flink til å rose meg, og sier det han mener. Nå er både sminke og ørepynt en del av min hverdag. Det har til tider vært litt vanskelig, men jeg føler meg fin! Det er utrolig godt for innsiden min også at jeg tar bedre vare på utsiden min. For det henger faktisk sammen. 

Jeg jobber meg gjennom prosesser. Det har for det aller meste handlet om det som skjer på innsiden av meg. Men vi kom etter hvert frem til at utsiden også behøvde mer omtenksomhet og stell. Jeg må nemlig være god mot meg selv på den måten også. Jeg har lov å være den kvinnen som jeg faktisk er! Folk sier at jeg blomstrer. Det er veldig hyggelig å høre. Jeg kjenner i hvert fall at både innsiden og utsiden har tatt et hopp dette året her! Jeg gleder meg veldig til å se hvordan det blir fremover!

Vi blogges!