Støttekontakter behøves!

Der er en stor mangel på støttekontakter i kommunene rundt omkring! Det burde man kunne gjøre noe med! Særlig i dagens samfunn hvor mange har mistet jobbene sine, og mangler både inntekt og noe fornuftig å gjøre! Å hjelpe ett barn eller en ungdom noen timer i uken, kan være veldig bra for begge parter! Man kan gi ett barn den tryggheten som behøves for at dette barnet skal klare å komme seg på aktiviteter!

Å være støttekontakt er ikke den best betalte jobben. Man får selvfølgelig lønn, men man blir ikke rik på penger. Men man kan derimot gjøre en forskjell! Man kan få verdifull praksis med håndtering av barn med spesielle behov eller utfordringer! For studenter til barne og ungdomsarbeider burde det være en gunstig erfaring å ta med seg! 

Vi har i vår familie hatt stor nytte av støttekontakt. Det gir oss en trygghet på at de små får være aktiv, og samtidig blir det litt avlastning til oss voksne. Kommunen har dessverre ikke mange støttekontakter. Vi blir oppfordret til å lete selv. Derfor velger jeg å skrive litt om dette! Dersom du har noen timer til overs, og er en trygg og rolig person som kan gi ett barn litt omsorg, så ta kontakt med kommunen!

Der er altfor mange barn og ungdom som sliter av ulike årsaker! Sammen kan vi alle bidra litt til at de får det bedre! Jeg håper at dere kanskje setter i gang å tenke litt over det! Kanskje har du en ungdom i huset som kunne hatt en slik jobb? Kanskje du kan tenke deg det selv? I så fall vil du garantert hjelpe noen som sårt trenger en hjelpende hånd!

Å legge forholdene til rette

En av de viktigste oppgavene jeg har, er å legge forholdene til rette for mine kjære. Jeg må hele veien tenke forutsigbarhet og trygghet i alt vi gjør. Jeg må ligge langt foran i planleggingen, slik at det ligger en fast plan og venter på oss. Dersom det blir for mye på sparket, fungerer ikke hverdagen for oss. Jeg er derfor strukturert, og forsøker å planlegge mest mulig.

Jeg har en liten tavle på kjøleskapet. Der skriver jeg middagsmeny. Jeg har vært sløv en stund, og droppet det. Men ser at det var på tide å innføre det igjen. Dermed har alle oversikten over maten, og man slipper spørsmål og mas angående det. Jeg kan da handle inn mat en gang per uke, og det sparer vi på! Det hender jeg må innom og handle grønnsaker i helgen.

Vi har en fast rutine på dagene i uken, og den følger vi så godt som mulig. Faste klokkeslett for innetider og leggetider. Det fungerer bra slik. Jeg forsøker å holde en ok struktur, men ikke helt slavisk. Det hender vi må snu opp ned på ting. Det er ikke alltid like populært! Men det har heldigvis gått rett vei, og alle takler det bedre!

Alle familier må finne sin måte å gjøre ting på. Vi har funnet vår måte. Vi prøver og feiler litt, men jammen har vi det godt! Sammen klarer vi å finne ut hva som fungerer og hva som må endres! Nå gleder vi oss til en sommer uten vekkeklokke! Barna skal få masse kjekke opplevelser i løpet av sommeren, og det er jeg svært takknemlig for! Jeg gleder meg!

 

Usmakelig reklame!

Det er sjelden jeg blir engasjert over reklame. Det hender jeg blir fanget av fengende musikk eller noe morsomt. Ellers bryr jeg meg ikke om det som surrer på tv i bakgrunnen. Men i dag ble jeg tipset om en reklame fra Helsedirektoratet. De vil sette fokus på at folke skal slutte å bruke snus. Det er jo for så vidt en ting å ta fatt i. Men måten det blir gjort på er direkte usmakelig!

Reklamen er blitt laget som en babyshower hvor venninner er samlet for å feire sin gravide venninne. De koser seg, og stemningen er god! Etter hvert skal de ha en quiz! Det begynner med sjarmerende spørsmål om hvem barnet kommer til å ligne på. Deretter blir det bare verre. Neste spørsmål er : tenk om barnet må i kuvøse? Så kommer enda verre til slutt: Tenk om barnet blir dødfødt?

Rundt om i Norge sitter det tusenvis av foreldre som har opplevd det verste man kan tenke seg overhodet. De har mistet sitt barn. En slik reklame virker svært opprivende på disse menneskene som allerede har det vondt fra før. Mange foreldre opplever å få premature barn som blir liggende i kuvøse over kort eller lang tid. Mange barn svever mellom liv og død! Det er en periode i livet som ikke er så lett å tenke tilbake på! Det oppleves sårt og vanskelig!

At Helsedirektoratet vil sette ting på spissen for å nå ut med et viktig budskap, er en ting. Men her har de trådt over en grense etter min smak! Jeg forstår ikke hvorfor man må ta med seg de såreste og vondeste opplevelsene foreldre og familie kan oppleve, inn i en reklame! Å vri det til slikt, er direkte usmakelig og provoserende! Jeg forstår godt at de som har opplevd dette reagerer!

Jeg har adoptert mine to barn, og har selv aldri opplevd noe av dette. Men jeg kjenner flotte mennesker som har gått gjennom masse med sine barn. Jeg kjenner også dem som har mistet sine barn. Å få minnene deres opprevet på grunn av en reklame på tv, er direkte unødvendig! Jeg er glad for at jeg ble tipset om dette, og er ikke redd for å si hva jeg mener! Reklamen bør fjernes umiddelbart!

Å jobbe for mindre bruk av snus og nikotin, er viktig. Men vær så snill og tenk litt over de menneskelige sidene ved en reklame før de slippes ut på skjermen! Her oppnår man faktisk å direkte såre ett stort antall mennesker som har mistet det kjæreste de har, eller gått gjennom en vanskelig tid med sine små!

Et takk varmet mitt hjerte

Det hender jeg blir overrasket. Der kom inn ei ung dame på jobb her om dagen, kun for å takke meg for bloggen min! Hun takket meg for at jeg er så personlig på bloggen min. Takket for at jeg turte. Jeg kjenner henne ikke godt, men vi har møttes en gang før. Jeg kjente jeg ble glad. Jeg ble varm i hjertet. Jeg klarte heldigvis å få takket henne også. Det gjorde godt. Jeg blir faktisk rørt når jeg tenker på det.

For noen dager fikk jeg en Personlig melding. Fra en dame som jeg er venn med på Facebook, men som jeg ikke har truffet siden vi var små. Hun takket også for at jeg skriver og deler. Hun sa at hun hadde stor respekt for meg. Det var hyggelig å få en slik melding. Jeg har fått flere før også. Det gjør veldig godt i et ganske sårt hjerte som er i ferd med å heles.

Jeg vet at der også er dem som ikke liker min blogg. Som mener jeg deler altfor mye, og som ikke har samme syn på den saken som meg. Jeg respekterer det. Men for meg er bloggen viktig. Jeg føler for første gang at jeg klarer å få kommunisert! Jeg har alltid fått ros for mine verbale evner, men jeg har ofte skjult meg bak fasaden og “masken” min. Her tørr jeg å vise mine mer sårbare sider. Jeg har funnet en måte som fungerer for meg, og som bringer meg videre i livet!

Jeg er sikker på at min blogg vil bli litt lysere med tiden. Den vil gjenspeile mitt liv slik det er her og nå. Jeg har mine vonde dager, men jeg har også gode dager! Jeg kan ha tunge oppgaver i løpet av dagen som tapper meg for krefter, men så kommer plutselig et lyspunkt når du minst aner det!

Tusen takk for at noen av dere velger å gi meg ros og konstruktive tilbakemeldinger! Jeg skal ærlig innrømme at ros og respekt gjør godt. Takk for at dere støtter meg på veien! Jeg gir virkelig av meg selv i denne bloggen, så det varmer hjertet mitt at noen liker det!

Så godt med kveld nå…

Da var jammen denne dagen snart over. Nå kan jeg senke skuldrene for i dag. Jeg har vært effektiv, og gjennomført nesten alt av dagens planer. Et vondt kne gjorde at treningen måtte hoppes over i dag, men jeg har vært på to viktige møter, handlet inn mat til hele uken, laget middag, hjulpet med lekser, og nå har jeg akkurat kommet hjem fra ettermiddagsvakt på Notabene!

Godt å kjenne at en dag i denne maratonuken snart er over. Jeg skal få barna til ro, og ta ett par telefoner. Deretter skal jeg ligge rett ut på sofaen, og slappe godt av. Det fortjener jeg! I morgen venter solide utfordringer på meg, og jeg trenger all energi jeg kan få! Jeg håper at jeg etter hvert får en natt med god søvn. Det trenger jeg.

Morgendagen blir viktig. Jeg må atter en gang jobbe hardt for å legge alt til rette. Sånn er det å være mamma. Jeg elsker å være mamma, så det skal gå bra! Ønsker dere alle en fortsatt strålende kveld! Takk for gode tanker og positive ord! De kommer godt med!

 

Noen ganger må man tenke nytt

Noen ganger er man tom for ideer. Man klarer ikke å finne på noe lurt. Man går i det vante og trygge, og tørr ikke tenke utenfor boksen. Men noen ganger må man bare tenke nytt. Våge seg ut på nye områder, og forsøke å finne nye løsninger som er til beste for våre kjære! Det kan være utfordrende.

Der er ingen oppskrift på livet. Man må prøve og feile! Noen ganger går alt på skinner, og man lykkes med det meste! Andre ganger går det rett i dass! Noe kan i teorien virke særdeles smart, men i praksis fungerer det slettes ikke! Heldigvis blir man mange ganger positivt overrasket, og opplever at nye ting virkelig hjelper!

For meg har det vært viktig å bryte gamle mønstre, og starte på nytt! Finne nye hobbyer, og interesser! Finne ut hva som ligger inni meg av kvaliteter og egenskaper! Jeg har blitt veldig overrasket over meg selv gjentatte ganger siden jeg flyttet hit. Jeg forsøker stadig nye ting, og utvikler meg videre!

Endelig tørr jeg virkelig å kaste meg uti det! Jeg er ikke så redd for å feile lenger! Jeg har tatt frem mine kreative sider, og trives godt med det! Jeg gleder meg til fortsettelsen, og til å se hva fremtiden vil bringe!

En regntung mandag

Her regner det skikkelig i dag. Regnet har høljet ned siden i natt, og det er vind i tillegg. Det frister ikke i det hele tatt å gå utenfor døren. Men dagen er kommet, og det er ingen vei tilbake! Her gjelder å gjennomføre planlagte avtaler, og komme seg gjennom dagen! Jeg føler meg godt forberedt, men er likevel spent.

Så nå er det mental trening som står på programmet i noen minutter før avtalene starter. Jeg gir meg selv ett par minutter hvor jeg fokuserer på å puste med magen, renske hodet for negative tanker, fokusere på mine sterke sider og være sterk! Komme seg inn i den boblen som gjør at jeg klarer å gjennomføre alt jeg skal.

Når jeg er i boblen min, klarer jeg det aller meste! Da er jeg så inderlig fokusert, og har fokuset på rett sted. Etterpå kan jeg synke sammen, men da er det ferdig. Jeg har heldigvis litt tid før jeg skal på jobb i ettermiddag, så jeg rekker å puste litt ut etterpå! Jeg gleder meg til jobben i ettermiddag! Gøy å hjelpe kunder, og selge masse bøker!

Masse små brikker i ett stort puslespill

Jeg jobber meg gjennom ett stort prosjekt. Prosjektet består i å finne ut av livet mitt. Hva hendte?Hva gjorde jeg? Hvilke valg tok jeg?Hvilke konsekvenser fikk mine valg? Hvorfor valgte jeg slik som jeg gjorde?

Svarene på alle disse spørsmålene har vært vanskelige å finne. Hvert svar er en viktig brikke i mitt eget puslespill. Noen brikker har jeg funnet allerede, men mangler fortsatt noen! Noen av brikkene jeg har funnet passer sammen, og jeg kan danne meg et bilde etter hvert! Det er ikke alltid at det bilde er noe jeg liker. Det kan være at det gjør veldig vondt å se hva som kommer frem.

Når man legger sammen alle brikkene vil det bli et veldig variert og fargerikt bilde. Det vil vise gode perioder i livet mitt, og det vil vise de vonde periodene også. Jeg har allerede funnet mine svar på noen av de viktigste spørsmålene. Det har hjulpet meg til å finne veien videre i livet! Det har vært , og er fortsatt, en veldig krevende jobb å legge dette puslespillet. Men det er viktig for meg.

For meg er det viktig å forstå helheten. Det er viktig for meg å forstå meg selv, og mitt liv frem til i dag. Da er det lettere å stake ut kursen for fremtiden! Det gleder jeg meg virkelig til! Jeg føler meg nemlig sikker på at den vil inneholde masse fine opplevelser for meg og mine kjære!

Uken som kommer

Uken som kommer nå blir fryktelig hektisk. Den blir utfordrende på mange vis. Hver eneste dag skal jeg ha viktige avtaler. Alle disse avtalene krever masse energi, og de krever at jeg holder mine følelser i sjakk. Jeg må holde hodet kaldt, og være svært fokusert på de oppgavene som venter meg hver dag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke gleder meg så veldig, men vet også at det kommer til å gå bra til slutt!

Så nå legges planen slik opp at jeg rekker å få inn rikelig med trening underveis, slik at jeg får brukt kroppen fysisk! Det er ett viktig virkemiddel for å holde stresset nede, og holde riktig fokus underveis! Jeg kommer til å blogge som jeg pleier, for det er en viktig hjelp for meg i hverdagen min! Det kommer til å bli travelt, men likevel skal jeg klare å komme igjennom alt som venter meg!

Nøkkelen til å lykkes med slike travle perioder, er planlegging. Være strukturert, og ha alt på stell. En god ukeplan hvor alle brikker i puslespillet blir lagt! Så nå skal middager planlegges, handleliste skrives, oppgaveliste skrives! Jeg skal i hvert fall unngå å måtte løpe i butikken hver dag. Jeg går på med friskt mot, og har brukt helgen godt! Masse energi er samlet opp, og jeg er så klar som jeg kan bli! Håper dere sender meg gode tanker, og krysser fingrene for meg! Jeg er klar for å gjøre det som behøves!

Kjøretur Tånes/Harkmark /Tregde

I denne lille kirken på Harkmark skal vi gifte oss i sommer! Vi tok oss Idag en kjøretur til Tånes deretter Harkmark og til Tregde ! Kjekt å se seg litt rundt, og bli litt kjent med andre steder enn bare Mandal sentrum! Masse små veier, flotte hytter og gamle hus! Fin utsikt ut mot havet, og idyllisk skjærgård! 


Deilig å komme seg ut og se litt! Nå er det litt avslapping før vi lager middag! Håper dere nyter søndagen!