Blir jeg noengang kvitt angsten?

Jeg lever med en angstlidelse i min hverdag. Det er noe som jeg ikke helt kan kontrollere. Noen dager er veldig gode, men andre dager en smertefulle. Det handler om gamle traumer som lager vanskeligheter for meg i dag. For kroppen min husker så altfor godt, og jeg jobber meg gjennom de ulike fasene av livet mitt. Noen ganger lurer jeg på om jeg noen gang klarer å bli kvitt angsten. Jeg har spurt flere fagfolk om akkurat det. Men jeg liker ikke svarene som jeg får. For det er ikke slik som jeg ønsker at det skal være. Jeg vil veldig gjerne glemme alt det vonde som har skjedd meg. Men det er ikke mulig. Skadene er for store. Jeg må heller ha fokuset på å bli så frisk som jeg kan. 

Det betyr at angsten alltid vil være en del av mitt liv. Jeg må være ærlig, og bare erkjenne at det er vanskelig for meg å godta det. Men jeg må velge hvor jeg skal legge ned kreftene mine. Jeg har derfor vært veldig bevisst på at angsten ikke skal styre livet mitt. Jeg skal selv ha styringen i hverdagen. Angsten skal kun komme på besøk. Gjennom hjelp fra fagfolk og mine nærmeste, så klarer jeg meg ganske bra. Men det er beinhard jobbing, og en konstant kamp for å beholde kontrollen. Nå vet jeg at jeg må slippe angsten mer til. Rett og slett fordi jeg må få mer ut av systemet. Kroppen min bærer en veldig tung bør, og jeg må slippe ut en del følelser, sorg, sinne og frustrasjon. 

Jeg klarer det fordi jeg i dag lever et trygt og rolig liv. Det var et viktig trekk av meg å reise bort fra min hjemby. Jeg kommer aldri til å flytte tilbake. Kroppen min streiker skikkelig hver eneste gang jeg drar dit. Noen kamper vil jeg ikke bruke energi på. Jeg puster friere, og lever livet mitt slik jeg selv ønsker det her i Mandal. Min personlighet er i ferd med å få komme skikkelig til sin rett her , og jeg føler meg så uendelig mye friere her. Sånn er det bare. Jeg er svært glad i familien min. Men jeg fikser ikke å besøke dem så veldig ofte. Jeg vil ha fokuset på å gjøre hverdagen vår best mulig. Både som mamma og ektefelle, men like mye som bare meg. For jeg trenger det.

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook og Instagram!

Jeg er klar for første dag på Datakort kurs!

I dag er det en spennende dag for meg. Jeg skal nemlig ha min aller første dag på Datakort kurset! Det føles veldig rart å skulle pakke sekken med nistepakke, og dra av sted på skolen. Men jeg er ganske flink til å ta imot de utfordringene som kommer min vei. Nå trenger jeg å få mer kunnskap om data, og er svært takknemlig for å få denne muligheten via NAV og Mindus her i Mandal. Men jeg kjenner at sommerfuglene flyr i magen min i dag. Jeg er litt engstelig for hvordan dette egentlig skal gå i forhold til helsen min. Klarer jeg å bruke hodet, og faktisk klare å holde fokuset så lenge? Kommer kroppen min til å streike i løpet av dagen? Setter jeg for høye krav til meg selv underveis?

Nå er jeg veldig klar for på komme skikkelig i gang, og jeg skal gjøre så godt som jeg bare kan underveis i prosessen. Jeg har jobbet godt i forkant slik at jeg kan ta livet med ro på ettermiddagen etter kurset. Det er rart å skulle stemple inn et sted, og faktisk ta eksamener i hver modul etter en stund. Jeg må bare beholde roen så godt som mulig, og ikke ta alt på en gang. Her gjelder det å skynde seg langsomt. Jeg håper at dette vil gjøre meg flinkere, og at det på sikt vil kunne gi meg muligheter. Det er i hvert fall noe som jeg behøver med tanke på WeLG Foredrag. Det er veldig mange år siden forrige runde på skolebenken. Men jeg kjenner at dette blir veldig spennende for meg!

Jeg er ikke for gammel til å lære meg nye ting! Her gjelder det å være åpen og lærevillig. Jeg skal fokusere på det som gjør meg godt, og så skal jeg ta en kursdag om gangen. Tenk om jeg faktisk ender opp med å kunne mer data en min kjære mann! Det ville være litt kjekt for min del! Vi skal nok hjelpe hverandre dersom vi står fast i dataverdenen. To dager i uken fremover mot jul er det altså datakurs som gjelder for min del. Men der vil komme to blogginnlegg og en Youtube video hver eneste dag uansett. Dette er en forsmak på hvordan det blir når firmaet får det travlere. Sånn sett så blir det uansett en nyttig periode med arbeidstrening for min del.

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook og Instagram!

Gøy å se at flere leser bloggen min!

Jeg har hatt blogg i noen år nå. Jeg har alltid hatt noen lesere, men tallene har variert en del. Og jeg har jobbet en del med å finne den riktige rytmen for bloggen min. Nå kan jeg se at tallene er i ferd med å øke, og det gleder meg veldig. Jeg har tatt i bruk litt markedsføring, og da har tallene steget betraktelig umiddelbart. Det forteller meg at mange mennesker der ute vil lese bloggen min, men de kjenner ikke til den. Der er jo tross alt veldig mange bloggere i dette landet etter hvert. Jeg kommer til å fokusere litt mer på markedsføring jevnlig for å få en større leserskare. Det gir meg masse energi når jeg ser at tallene virkelig blir mye bedre.

Jeg vil gjerne ha en større andel av leserne. Men jeg vil fortsette med min blogg slik som jeg ønsker å ha den. Der kommer til å bli en variasjon i innleggene mine fremover. Jeg kommer til å åpne opp for kommersielle aktører til en viss grad. Men jeg er veldig bevisst på mine egne grenser når det kommer til disse tingene. Jeg vil ikke tjene penger på ting som jeg ikke kan stå inne for. Bloggen er en av mine kanaler hvor jeg kan formidle mine tanker og følelser. Dere vil også få se flere glimt fra min hverdag her på bloggen min. Jeg føler altså for en liten endring her inne, men det blir likevel etter mine ønsker. Jeg er min egen sjef, og akkurat det er jeg veldig glad for.

Bloggen skal leve videre sammen med meg. Jeg skal ta den med i videreutviklingen av min jobb og firma. Det er en spennende prosess å være i. Jeg føler meg ganske så sikker på at 2019 kommer til å inneholde mye spennende for min del. Jeg tar et steg om gangen, og er klar for å komme skikkelig i gang. Jeg er svært takknemlig for hver enkelt menneske som besøker mine kanaler. Dere kan legge igjen kommentarer på min Facebook side. Jeg måtte dessverre stenge kommentarfeltet på grunn av netthets for noen år siden. Jeg ønsker ikke å åpne opp igjen, men blir veldig glad for all kommunikasjon på min åpne Facebook side!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook og Instagram!

Nå går det i ett frem til jul!

Nå er det mye spennende som skjer i livet mitt. Ukedagene mine fylles opp av kjekke aktiviteter. Jeg har nå egentlig ganske full timeplan frem mot jul. Det er viktig for meg å være med på musikkterapi to ganger per uke. Så har jeg datakort kurset to dager i uken frem til jul. I tillegg leder jeg Kjøkkenpraten hver mandag. Men jeg har masse fritid på ettermiddager og kveldstid. Jeg må være hjemme med ungene. Det er viktig for meg å være tilstede for dem, og samtidig kunne slappe av hjemme. Jeg skal også dra på Landsmøte for Mental Helse snart. Det blir en spennende helg hvor jeg får lært veldig masse nytt. Jeg tar en dag om gangen, og forsøker etter beste evne å legge en fornuftig plan på dagene mine.

Det er viktig for meg å kunne kombinere jobb og helse. Jeg forsøker å finne de aller beste løsningene. Noen ganger kommer jeg til å gå for langt. Men jeg håper og tror at jeg kan finne en fin løsning. Jeg vet at jeg ikke kan sitte hjemme, og tro at alt løser seg ved å kikke inn i veggen. Når man klarer å finne en fin rytme på hverdagen, så vil jeg fungere bedre både fysisk og psykisk. Jeg er helt overbevist om at aktivitet er riktig og viktig for meg. Det er kjekt å være sammen med andre mennesker, og jeg ønsker å utvikle meg som menneske. Nå skal jeg ta nye steg, og jeg skal bli mer og mer synlig. Da må jeg finne en tilværelse som holder meg i balanse uansett hva som skjer.

Jeg gleder meg til å delta på ulike kurs og arrangement de nærmeste ukene. Det er kjekt å ha en del ting å se frem til. Jeg må ut av komfortsonen iblant, og det gir meg personlig vekst. Jeg har masse å lære, og jeg gleder meg skikkelig til å lære mest mulig i tiden som kommer. Alle mennesker trenger påfyll og inspirasjon fra andre. Jeg er intet unntak. Det skal bli spennende å finne nye veier som man kan gå. Jeg er positiv, og tenker at dette kommer til å løse seg fint. Jeg skal hvile når jeg har mulighet, og så skal jeg jammen meg kose meg masse i  tiden som kommer nå!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg er ikke glad i vinteren!

I dag kom den aller første snøen, og jeg kjente med den gang at dette er ikke noe som jeg liker. Nå kommer den årstiden som jeg takler dårligst. Nemlig de iskalde vintermånedene som inneholder en blanding av mildvær og kuldedager. Jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere det, men sånn er det jo bare. Nå er det fokus på gode og varme plagg fra topp til tå. Ull overalt, og fyr i ovnen fra tidlig morgen. Jeg merker også at jeg blir flinkere til å planlegge innkjøp. For jeg liker meg aller best innendørs når vinteren uler utenfor. Jeg gidder ikke å måtte dra på butikken hver dag. Jeg har blitt flinkere til å kjøre på snø, så det skal nok gå denne vinteren også. 

Man sier at alle årstidene har sin egen sjarm. Men jeg har litt vanskelig for å se det akkurat om vinteren. Det er bare slik jeg er skrudd sammen. Noen ganger må jeg nesten flire litt av min egen frustrasjon. For det er jo ikke akkurat vits i å bli gretten på grunn av minusgrader. Kroppen min takler vinteren veldig dårlig, og smertene mine øker på. Det er noe som tærer på humøret mitt, og som i perioder gir meg store utfordringer i hverdagen min. Men det er sånn livet er for oss alle sammen. Noe er bra for oss, og noe er vondt. Men vi skal gjennom dagene alle sammen. Jeg forsøker etter beste evne å se de lyspunktene som kommer underveis.

Jeg merker at jeg må jobbe med meg selv. Det er litt utfordrende for meg, men jeg skal jo klare meg ganske fint likevel. Jeg har masse varmt tøy, og vi har masse ved tilgjengelig. Her trenger man ikke fryse. Nå kommer den tiden på året hvor jeg liker meg aller best hjemme. Da skal jeg kose meg her hjemme, og sitte under pleddet med god samvittighet. Lunt og godt med jeg fyrer i ovnen. Så kommer nok hekletøyet i hendene, og så koser jeg meg foran skjermen. Vi må alle sammen gjøre det så bra som mulig for oss selv. Jeg vet hva som er viktig for meg, og jeg skal ta godt vare på meg selv i tiden som kommer. Det håper jeg at du også gjør!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg skal ta Datakortet!

Da er det endelig avgjort! Jeg skal starte på datakort kurset denne uken. Jeg skal gjennom fem ulike moduler, og jeg gleder meg veldig til å få mer kunnskap. Det er veldig rart å tenke på at jeg skal på kurs to dager per uke frem til jul. Men jeg føler at denne sjansen er viktig å ta. Jeg er heldig, og får ta dette kurset via NAV på Mindus i Mandal. Jeg skal være der to hele arbeidsdager i uken, men vi må muligens endre tidspunktet på grunn av min helsesituasjon. Det blir veldig spennende å sette seg på skolebenken igjen. Men jeg har behov for å kunne mer når det kommer til data. Så jeg tenker at dette er en fin mulighet for meg å utvikle mine ferdigheter. Jeg trenger det for å kunne drive firmaet mitt. Jeg ønsker jo å kunne gjøre ting selv, og da må jeg lære meg en del ting.

Jeg gleder meg veldig til å komme i gang denne uken her. Men jeg merker at der ligger en spenning  i kroppen min. For jeg er litt engstelig for denne kroppen min. Det blir en del timer foran dataskjermen, og jeg må være flink til å ta små pauser i løpet av dagen. Men jeg får bli kjent med mange mennesker, og være en del av arbeidsmiljøet i resepsjonsområdet. Jeg merker at dette er veldig utfordrende på en god måte. Nå kan jeg endelig få lært meg de tingene som til vanlig kan koste meg masse frustrasjon og stress. For jeg har god tro på at ting kan bli mer effektivt, og at jeg nå vil lære meg triks som forenkler min jobbhverdag betraktelig. Mitt arbeid skjer stort sett via pc og internett. Så da er det naturlig for meg å søke etter mer kunnskap når det kommer til data.

Nå gjelder det bare å ta en modul om gangen. Gjøre oppgavene riktig, og bli trygg på mine egen kunnskaper. Der skal tas test i hver modul, og det skremmer meg jo litt. Men jeg har møtt flotte mennesker som skal hjelpe meg underveis i prosessen. Jeg er svært heldig som får denne muligheten, og jeg skal ta godt vare på den. Dette er en del av planen som vi har lagt i forhold til WeLG Foredrag. Jeg skal lære masse forskjellig, og det tror jeg kommer til å gå ganske så fint. Vanligvis så tar jeg ting ganske kjapt bare jeg får litt opplæring. Nå gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang, og så håper jeg inderlig at helsen min takler det! Jeg kan få ting enda mer tilrettelagt, så jeg er optimist! 

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Youtube, Facebook og Instagram!

Så ubeskrivelig deilig å komme hjem!

Vi har vært i Egersund i helgen. Men nå er vi endelig kommet oss vel hjem til Mandal igjen. Det er ikke så enkelt for meg å være i Egersund, men jeg forsøker etter beste evne å ha det fint sammen med familien min. Jeg har fått være sammen med mennesker som jeg er glad i , og som vil meg vel. Det er har vært god mat, og sosialt samvær. Jeg klarte også å gjennomføre en bytur på lørdag. Det er ikke alltid jeg mestrer det like godt, men jeg klarte meg ganske fint denne gangen. Sånn er det å leve med traumer og vond fortid. Man kan ikke skru av kroppen selv om man nå har det fint. Jeg velger å gå ut av komfortsonen min iblant for å bli bedre på sikt. Det er ganske tøft mens det står på, men jeg velger på gjennomføre det iblant.

Jeg merker at det var veldig godt å komme seg hjem til huset vårt igjen. Det er her jeg føler meg skikkelig trygg. Så nå skal vi slappe godt av her hjemme i kveld. En ny uke venter på oss allerede i morgen tidlig. Jeg er sliten både mentalt og fysisk. Det er ikke så lett å forklare det. Nå er det ikke flere turer til min hjemby før selve julefeiringen. Det er tid for stabilisering og trygge rammer igjen for store og små. En jobb som aldri tar slutt, og som er det eneste som hjelper oss videre i livet. Vi er heldigvis to voksne som jobber sammen for at vår lille familie skal ha det så fint som mulig. Det er jeg sjeleglad for. Vi er en gjeng som vil hverandre det beste, og vi forsøker på hjelpe hverandre i hverdagen. 

Jeg ønsker Dere alle sammen en nydelig kveld! Nyt de siste timene av helgen, og forbered deg til en ny uke med nye muligheter. Vi kommer til å klare oss bra alle sammen. Men det er viktig å ta vare på de gode følelsene, og nyte de små øyeblikkene i livet. Jeg er takknemlig for at vi alle sammen er hjemme igjen, og at helgens utfordringer nå er over!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

 

Jeg er frimodig!

Jeg har blitt mer frimodig etter hvert som tiden har gått. Nå er jeg så mye tryggere på meg selv, og klarer dermed å gå mer aktivt ut med mine drømmer og ønsker. Det er noe som til tider har vært veldig skummelt. Å skulle si høyt at man faktisk vil satse på seg selv, er jo ganske skremmende for noen og enhver. Men nå er jeg kommet godt i gang, og det gjelder å henge med i svingene på best mulig måte. Jeg vet at det kommer til å ta tid å etablere seg, men jeg har endelig en trygghet på at det faktisk skal skje. Da kan man ikke gjemme seg vekk, og være sjenert. Nå er det på tide å stikke hodet enda mer frem, og være trygg på at dette er riktig. Jeg kommer alltid til å møte mennesker som ikke synes noe om det. Man kan ikke bli likt av alle. Men jeg er heldig som har så mange som støtter meg. Det varmer hjertet mitt.

Det er viktig for meg å være ærlig i min kommunikasjon med Dere! Jeg er derfor ganske så personlig på både bloggen og Youtube. Jeg har mine grenser, men jeg velger å dele ganske så raust av livet mitt. Når jeg skal jobbe meg videre med firmaet mitt, så er jeg der ute i offentligheten med “hele” meg. Det er noe som jeg tar på alvor, og som jeg tenker veldig mye på. Nå ønsker jeg å følge drømmene mine, og da må jeg rette opp ryggen og være så selvsikker som jeg kan. Jeg har blitt ganske så vant til å filme meg selv de siste månedene. Men jeg liker ikke å bli filmet av andre. Der er det fortsatt en sperre som jeg må jobbe med. For det hadde vært ganske praktisk dersom jeg kunne våget å la noen andre filme meg iblant. Men jeg føler liksom at det da plutselig blir mye flauere å holde på med. 

Jeg er i en stor personlig utvikling. Der er mange ting som skjer på en gang, og jeg henger med etter beste evne. Jeg gleder meg til en del ting har kommet i orden, og jeg kan fokusere på å skape et godt produkt. Det skal virkelig bli veldig spennende å møte livet fremover. Jeg har en god magefølelse, men er også veldig spent. Jeg krysser fingrene, og satser på at det blir gode tider for meg og firmaet mitt!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg trenger en privat sone!

Det er viktig for meg å bevare en privat sone. Jeg har mine egne grenser i forhold til hva jeg ønsker å dele med dere. Det kan godt hende at mine grenser ikke så strenge i forhold til andre. Men det er veldig viktig for meg å kunne ha en egen sone som kun tilhører privaten. Der kommer dere ikke inn. Jeg trenger et sted hvor jeg kun må forholde meg til mine nærmeste. Vi har et behov for å være sammen om det som skjer i livene våre, og bevare det hos oss. Jeg deler derfor ikke så veldig mye detaljer om hva vi foretar oss til enhver tid. Det er ikke noe som jeg føler at dere trenger å vite om. Jeg skjermer barna mine på bloggen, og det er jeg veldig glad for. Noen ganger deler jeg mine tanker og følelser rundt det å være mamma. Men det er noe annet enn å dele ungenes liv med hele internett.

Noen ganger kan jeg dele glimt fra min hverdag. Men jeg føler likevel at jeg vil ha en distanse til det her på bloggen. For jeg ønsker ikke at alle sammen alltid skal vite hva jeg gjør til enhver tid. Jeg vil dele noen glimt fra min hverdag, men ikke alt sammen. Noen ganger kan jeg lage vlogg (video med glimt fra min dag) på Youtube, og da er det noe som jeg har planlagt. Jeg velger selv hvilke dager det passer for meg å dele slike opplevelser. Hvis man tenker over det, så er jeg faktisk ganske sparsommelig med å dele fra selve livet vårt. Min familie skal ikke være på mine kanaler, og da er det ikke noen vits i å vise hele verden alt vi gjør. Jeg vil veldig gjerne kunne slappe av sammen med min familie, og skape øyeblikk som kun er for oss.

Privatlivet mitt er veldig viktig for meg. Jeg kan ikke få sagt det ofte nok. Selv om man velger å stikke hodet sitt frem i offentligheten, så kan man skjerme seg selv og sine nærmeste likevel! Vi føler at det er fint slik som vi har det nå. Jeg formidler på mine kanaler, og familien holder på med sitt. Vi blander ikke de to tingene. Det vil også være slik i kommersielle samarbeid fremover. Jeg kan velge å delta, men mann og barn skal ikke være medvirkende i de tingene!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg vil synge mer country musikk!

Nå har jeg forsøkt å synge mange ulike sjangre. Det er veldig spennende og kjekt. Jeg har muligheten til å videreutvikle meg innenfor musikken ,og det skal jeg jamme meg fortsette med. Jeg har så vidt vært innom country musikk, og det likte jeg faktisk veldig godt. Så nå skal jeg i hvert fall forsøke meg mer på akkurat den sjangeren når vi øver sammen på musikkterapi. Det er så utrolig kjekt å kunne teste ut nye ting sammen med mennesker som jeg stoler på. Trygghet er en viktig faktor når man skal ut teste ut nye ting. Jeg føler meg klar til å leke enda mer med musikken, og frigjøre meg litt mer. Det er lov å bevege kroppen litt mens man synger. Jeg trenger ikke så stiv som en pinne når jeg synger. Det er mange ting som jeg må bli friere på. 

Jeg gleder meg veldig til å kose meg med musikken fremover. Det er noe som ikke noen kan ta i fra meg. Jeg elsker musikk, og jeg føler meg så heldig som har et talent. Det er litt rart å se akkurat det høyt, men jeg er endelig stolt min egen musikalitet. Det er noe som har kommet mer og mer frem den senere tiden. Jeg har på en måte endelig forstått at jeg er ganske god, og at publikum liker det. Det høres nok veldig rart ut siden jeg har sunget for folk nesten hele livet. Men jeg klarer nå å se på meg selv som en artist, og det elsker jeg. Det er noe som jeg virkelig drømmer om å utforske profesjonelt i fremtiden. Men jeg har et privatliv som ikke tillater de store utfordringene på det området . Jeg kommer derfor til å ta det i mitt eget tempo. 

Det skal bli spennende å teste ut mer country musikk. Jeg har begynt å høre på det på radioen, og finner stadig nye sanger som jeg virkelig liker. Jeg skal få dem under huden, og så skal jeg jobbe med dem over tid. Da vil det komme naturlig ,og jeg kan kose meg med dem alene først. Tenk at jeg skulle våge meg ut på slike musikalske eventyr! Jeg vet ikke helt hvor det ender, men jeg føler at jeg er på vei ett eller annet sted med musikken min!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!