Godt å komme hjem!

Det var veldig deilig å få komme hjem igjen! Jeg ser frem til en rolig kveld på sofaen. Etter å ha delt hus med mange mennesker en hel uke, så er det faktisk veldig deilig å bare være oss fire igjen. Det er jo det vi er vant til. Så jeg regner ikke med at noen av oss er særlig sosiale i kveld. Det må være lov å roe skikkelig ned nå. Det har vært veldig koselig hos min bror, men jammen var det deilig å komme hjem igjen! Jeg innrømmer veldig raskt at jeg er hjemmekjær, og at det er aller best her hjemme!

Jeg har bodd mange steder. Men dette er plassen hvor jeg har klart å lage et skikkelig hjem. Dette er et sted jeg ikke vil forlate. For her råder kjærlighet. Her er det respekt. Her er det toleranse. I vårt hjem er vi rause med hverandre. Og jeg trives veldig godt i all kjærligheten. Det er den beste smertelindringen som finnes for min del. Jeg bodde her fra første sekund. Jeg fant roen. Det er helt ubeskrivelig deilig å kjenne på.  Jeg trenger ikke lete lenger etter det. Jeg har funnet det hjemmet hvor jeg og mine barn hører til. Med min kjære ektemann som jeg elsker så utrolig høyt.

I kveld skal vi bare nyte fred og ro. Det skal bli deilig å ligge i sin egen seng, på vårt eget soverom. Ingenting er som å komme hjem! Det er deilig. Det er trygt. Ha en strålende fredagskveld!

Vi blogges!

Snart klar for hjemreise!

Denne uken har gått veldig fort unna. Men nå er det på tide å komme seg hjemover igjen til vårt kjære Mandal. Det skal bli deilig å komme hjem til eget hus og hjem. Jeg lengter egentlig alltid hjem igjen etter veldig kort tid borte. Sånn er jeg bare. Men det har vært veldig fine dager her i Egersund. Jeg har klart meg veldig fint. Det er jeg veldig glad for. Jeg er takknemlig for alle jeg har fått besøke mens jeg har vært her. Det er godt å vite at man har noen venner her også. Det er veldig viktig for meg.

Det blir litt å pakke når alle har vært borte en ukes tid. Men heldigvis har jeg min kjære mann her, og han er veldig flink til å få orden på ting. Så jeg skal sitte på mens han kjører oss hjem i dag. Jeg ser frem til å ha noen dager hjemme nå. Det blir en ganske rolig helg nå, og så har jeg masse avtaler i neste uke. Da er det aller siste innspurt før vi drar på sommerferie på Neset  i campingvognen vår. Jeg trenger disse dagene til å vaske klær, og pakke på nytt. Og da skal det pakkes for tre uker borte!

Jeg gruet meg veldig til å være her denne uken. Men det har gått mye bedre enn jeg forventet. Det forteller meg at jeg er blitt mye sterkere i meg selv. Jeg takler mer, og jeg vet hva jeg trenger for å klare dette. Når jeg tørr å eksponerer meg selv for mine frykter, så overvinner jeg dem litt og litt. Det er jeg veldig stolt over! Jammen går det fremover med meg! Hurra for meg og mine!

Vi blogges!

Lesertallene stiger!

Det er utrolig hyggelig å se at flere mennesker er innom bloggen min jevnlig! Tusen takk til hver enkelt av dere. Det er veldig inspirerende for meg å se at dere leser, og at dere kommer tilbake dag etter dag. Jeg er veldig takknemlig for at dere velger å bruke noen minutter på min blogg! Jeg merker at jeg det gir meg mer inspirasjon, og jeg blir enda tryggere på at bloggen min skal være aktiv. For jeg vet at mange mennesker får hjelp via min blogg, og det varmer hjertet mitt veldig mye. Jeg ønsker så inderlig å hjelpe andre mennesker. Jeg vet hvordan livet kan være. Det inneholder både gode og vonde dager.

Jeg vet at min blogg kanskje er litt vel alvorlig i blant. Jeg velger å være åpen om det aller meste her på bloggen min. For det hjelper meg i min prosess videre i livet. Nå er livet blitt lysere, og jeg skal ta dere med på mange spennende ting fremover. Men der vil komme dager og perioder hvor jeg sliter igjen. For slik er det å være meg. På godt og vondt. Men gjennom bloggen så har jeg kommet mange steg videre. Jeg har noe som er bare mitt eget. Noe som jeg har skapt selv, og som jeg holder liv i på egen hånd. Det er min blogg, og jeg er stolt over den!

Jeg blir veldig glad og takknemlig dersom dere tipser andre om min blogg! For jeg ønsker å nå ut til flere. Jeg har ikke et mål om å bli toppblogger, men det er likevel veldig kjekt å se at tallene vokser litt og litt. Så del svært gjerne innleggene mine, og spre ordet!

Ha en flott fredag!

Vi blogges!

Jeg lengter hjem….

I dag har jeg virkelig kjent på hjemlengsel. Det har blitt noen tårer, og jeg har kjempet med meg selv. For selv om jeg har det bra her, så sier kroppen min ifra om at nå er snart grensen nådd for denne gang. Det skal derfor bli veldig godt å dra hjem til Mandal i morgen ettermiddag. Det blir veldig godt for meg å komme hjem til mitt eget igjen etter en uke her borte. Selv om jeg forsøker å leve som vanlig her, så jobber kroppen min intenst hele tiden. Jeg bruker enormt masse energi på å gjennomføre dagene og besøkene underveis.

En stund i dag hadde jeg enormt lyst til å pakke sakene, og dra hjemover nå. Men jeg vet at det er viktig å holde seg til planen. Gjennomføre det som er planen min denne gangen. Jeg er heldig som treffer mange hyggelige mennesker, og jeg får mange klemmer. Det varmer hjertet mitt. Men jeg trenger å være for meg selv nå. Jeg trenger litt alenetid. Få summet kropp og sjel. Senke skuldrene skikkelig. Sove godt i egen seng. Det skal bli deilig. Jeg gleder meg veldig til å slappe av i min egen stue i morgen kveld.

Det høres sikkert litt rart ut for dere. Men sannheten min er at jeg sliter i blant med fortid og gamle minner. Å eksponere meg selv for dette en hel uke har vært krevende for meg. Jeg kjenner det godt. Men samtidig så er jeg stolt over egen innsats. Jeg har vært på besøk hos flere, og jeg har gjennomført mine oppgaver her på Nodland. Jeg vet at det er viktig for meg å komme videre i mine prosesser. Derfor velger jeg å kjempe. Men må er det snart tid for å hvile. Det skal bli godt.

Vi blogges!

Jeg sender varme tanker….

I dag skal etter planen en ung kvinne opereres i utlandet. Hun kjemper sin livs kamp mot kreft. I dag skal hun gjennom en stor operasjon som kan få store konsekvenser. Det kan går begge veier. Det er vanskelig å tenke på. For jeg har møtt denne kvinnen. Jeg har sett inn i hennes gnistrende øyne. Jeg har sett hvordan hun så iherdig ønsker å få være her på jorden. Hun vil så inderlig gjerne få være mor og kjæreste. Hin vil leve. Hun vil ikke gi opp håpet. Det er så utrolig sterkt å være vitne til.

Jeg kjenner henne ikke så godt. Men vi har pratet litt. Jeg har fått gi henne en klem, Jeg må innrømme at hun har gjort sterkt inntrykk på meg. Jeg kan ikke gjøre annet en å sende mange varme tanker for henne i dag, og fremover. Jeg håper inderlig at hun kommer seg velberget gjennom denne operasjonen. Livet er skjørt. Mange mennesker kjemper en endeløs kamp ,ot kreft og andre sykdommer. Det er tungt for de som står ved disen av. Denne kvinnen har en sterk mann ved sin side, og fantastiske barn. Men det er hardt å være sterk for andre.

Vær med og send gode tanker! Vi vet ikke om det hjelper, men vi kan tro og håpe! Jeg krysser fingrene, og håper inderlig på gode nyheter etter hvert!

Vi blogges!

Takk for de trygge rammene!

Vi har etablert et hjem i Mandal. Vi har fått på plass de trygge rammene. Det var veldig viktig for oss alle sammen. Innenfor de trygge rammene kan vi jobbe oss videre i livet. Sammen kan vi hjelpe hverandre. Vi kan snakke. Vi kan lytte. Vi kan trøste. Vi kan le. Der er klemmer til de som trenger det. Der er stillhet når man ønsker det. Og vi kan ta imot venner og familie. Å skape et trygt hjem har vært vår førsteprioritet. Og alle sammen har fått stor fremgang av å være innenfor disse trygge rammene.

Vi trenger forutsigbarhet. Det er viktig med stabilitet. Masse kjærlighet må alltid være på plass. Struktur og orden er veldig viktig. Da fungerer vi alle sammen aller best. Jeg er veldig glad for at jeg og min mann har hatt samme fokus. Det har båret frukter. Det har gitt oss fremgang. Jeg er helt trygg på at vi skal få en fin fremtid sammen. Hver dag jobber vi oss fremover. Vi bearbeider fortiden, men fokuserer på fremtiden. Og hvis en av oss faller, så får vi hjelp til å reise oss igjen. Det er nær familie. Det er kjærlighet. Det er trygghet.

Takk for de trygge rammene! Takk for at livet gir oss så mye glede og positivitet. Nå er vi endelig i stand til å glede oss over hverdagen vår. Vi klarer å se de små gledene. Og når de tunge stundene kommer, så vet vi at det blir bedre snart. Vi har veldig klare rammer rundt vår hverdag. Det hjelper oss til å holde riktig fokus, og det gir oss bedre dager!

Vi blogges!

Trollpikken vekket Egersundernes engasjement!

Jeg kan ikke unngå å skrive noen linjer om Egersund sin siste turist attraksjon, Trollpikken! For sjelden har noe engasjert trauste eigersunderen som dette opplegget her. Først var det stor stemming da ivrige sjeler fant ut at dette kan bli Egersund sin nye turistmagnet. kloke hoder gav gass, og laget masse blest om dette naturfenomenet. Og jammen fikk de respons. Folk valfartet til attraksjonen, og bilder kom på sosiale medier. Media fant også interesse for dette, og det var knyttet veldig stor spenning til hva som kunne skje etter hvert.

Men plutselig ble det en brå vending. Noen hadde ødelagt vår nye stolthet. Med riktig verktøy så var den nede for telling. Og reaksjonene ble svært sterke. Jeg kan knapt huske at der har vært så raskt og så stort engasjement rundt en slik forbrytelse noen gang. Jeg vil ikke spekulerer i hva som har foregått. Men jeg håper faktisk at det aldri kommer frem hvem som gjorde det. For jeg ville ikke vært i deres sko dersom det kommer frem. De risikerer fengsel. Men de kommer til å bli uglesett av hele byens befolkning. Man kan jo lure på hva som vil være verst?

Nå ruller pengene inn. Trollpikken skal opp å stå igjen! Dette skal ordnes, og det skal gjøres raskt. For det er ikke riktig av vandaler skal få ødelegge noe som kan genere mye positivt til byen. Det skal bli spennende å se hvordan dette går fremover. Men jeg tror ingen av oss hadde trodd at dette skulle ta sånn av. de snakker om det rundt om i verden. Så selv om Trollpikken ligger nede for telling nå, så har den allerede rukket å bli stor!

Vi blogges!

Gratulerer med dagen, Mor!

I dag fyller min Mor 70 år! Gratulerer så mye med dagen! Jeg håper du får en fin dag. Jeg vet at du leser hvert ord som jeg skriver her på bloggen. Så derfor føler jeg det er riktig å gratulere deg her på bloggen min! Vi fikk feiret deg fint på lørdag, men jeg regner med noen stikker innom deg i dag også. Vi kommer også innom i løpet av dagen! Jeg håper at du har en god følelse inni deg. For 70 er jo bare et tall! Det er en milepæl, men du holder deg jo godt! Det er godt å se at du fortsatt holder deg aktiv, og er stadig ute på ulike ting!

Da jeg var liten, så var du hjemmeværende husmor. Det er jeg veldig glad for. Vi fikk være med deg på besøk til naboene. Det er fine minner. Jeg kan enda kjenne lukten fra kjøkkenet ditt. Du bakte så mye god gjærbakst. Jeg tror jeg har arvet bakegleden fra deg! Når vi kjente duften av nybakte boller, så gikk hjemveien veldig lett! Det var måltider til faste tider, og du styrte på kjøkkenet. Vi hadde faste plasser rundt kjøkkenbordet. Jeg var plasser innerst, og storesøster passet på meg.

Jeg husker turene ned til sjøen på Dyrnes. Nistemat var pakket med, og noe god kaffemat. Vi var sammen med mange andre familier fra bygen, Vi fanget krabber, og lekte ved vannkanten. Mange timer med kjekt samhold og lek. Litt sutring da man måtte bære alt med seg hjemover igjen, men det er kjekke minner. Jeg husker så godt det store sommerskjørtet ditt. Det var så stort og langt. Vi brukte det til å skjule oss med når vi skiftet til badetøy på stranden. Det var veldig praktisk, og til og med far lånte det!

Det er veldig godt å kunne tenke over minnene våre. Det er ikke alltid vi er enige i alt i voksen alder. Men kjærligheten er der. Jeg er veldig glad i deg!

Gratulerer med dagen!

Vi blogges!

Jeg har kjøkkentjeneste!

Denne uken som vi er her i Egersund, så hjelper vi min bror med ulike ting. Og mens de andre gjør ulike ting utendørs, så har jeg kjøkkentjeneste. Jeg sørger for å vekke alle sammen, lage frokost, få i dem lunsj og lage middag. Vi har blitt enige om meny, og maten er handlet inn. Jeg får hjelp dersom jeg trenger det, så jeg har det veldig greit med mine oppgaver. I tillegg får jeg egentid, og skal på noen besøk innimellom helt alene. Deilig å få komme ut litt på egenhånd, og være sosial med familie og venner,

Jeg liker å lage mat. Det er veldig kjekt å se at de liker den, og at de er veldig glade for å få det servert av meg. Jeg skal lage litt forskjellig i løpet av uken. Jeg skal også servere min hjemmelagede lasagne en av dagene. Det tror jeg blir en suksess! Det er veldig greit at vi har fordelt oppgavene mellom oss, og at alt fungerer så fint. Vi får unnagjort en del for min bror, og det er fint å hjelpe familien. Jeg har ikke helse til å være med på alt de gjør, så da er det veldig greit å kunne bidra på min måte!

Jeg tror denne uken kommer til å gå fint for oss alle sammen. Det er viktig for meg å klare dette. Jeg vil så gjerne mestre denne situasjonen greit. Ungene trives veldig godt, og jeg slapper av her hos min bror. Jeg oppsøker ikke sentrum så veldig mye. Men jeg føler meg sterk.

Vi blogges!

Ut av komfortsonen!

Det er viktig å gi seg selv utfordringer. I selskapet på lørdag var jeg med i et dansenummer sammen med mine tantebarn. Det er noe av det morsomste jeg har gjort i hele mitt liv. Det var spennende og skummelt på samme tid. Og man måtte legge vekk all sjenanse, og komme seg ut av komfortsonen i litt over to minutter. Vi hadde koreografi til Dancing Queen, Folk lo veldig godt, og vi fikk god applaus etterpå. Dette var et opptrinn som ingen forventet av oss. Vi har aldri gjort slikt før, men jammen var det veldig gøy!

Det var utrolig kjekt å forberede dette. Vi var sammen på fredag kveld, og øvet. Vi lo så vi grein. Jeg er jo stiv som en stokk, og hang etter ungdommen. Men jeg gav gass, og ville ikke gi meg. Selv om kroppen min fikk juling, og jeg hadde en elendig dag på søndag! Noen ganger må man bare kaste seg ut i ting som man ikke vanligvis gjør. Da opplever man å leve på en ny måte! Jeg er veldig glad for at vi gjennomførte denne ideen. Det er veldig kjekt minne for oss alle sammen, og jubilanten koste seg veldig!

Jeg har oppdaget nye sider ved meg selv. Jeg tørr faktisk mye mer enn tidligere. Jeg gir på en måte blaffen, og forsøker meg på det som jeg selv ønsker. For jeg er trygg på meg selv. Jeg var villig til å dumme meg litt ut på lørdag, for man må ha det litt morsomt iblant! Jeg liker å overraske mennesker rundt meg! Vi kan ikke være så stille og rolige alltid. Der må skje litt iblant. Jeg tror vi klarte det fint på lørdag. Vi overrasket. Vi gav gass. Vi leverte!

Vi blogges!