Gleder meg til julebord!

Da er kvelden kommet, og vi er i gang med selve julebordet for Mental Helse Vest Agder. Dette er noe som veldig mange gleder seg til, og vi har det veldig hyggelig sammen. Vi skal kose oss med masse god mat, og vi skal ha markere at vi fyller 40 år! Det er alltid koselig å ha slike samlinger hvor mennesker fra lokallagene kommer samlet til en markering. Jeg kjenner at dette er en hard dag, så jeg skal ta det veldig rolig nå i kveld. Planen min er å komme seg nokså tidlig i seng. Jeg må jo huske på at helsen min har noen begrensninger. Men det går likevel veldig fint med meg, og jeg koser meg sammen med denne herlige gjengen. Vi har hatt en fin fagdag tidligere i dag. Der er alltid noe nytt som man kan lære. Jeg både håper og tror at dette har vært en nyttig dag for alle sammen.

Vi skal ha et opplegg i morgen formiddag før vi drar hjemover. Jeg gleder meg veldig til å komme hjem igjen til mann og barn. Sånn er det alltid når jeg er på tur. Det handler aller mest om at jeg er veldig hjemmekjær, og at jeg savner min kjære ektemann. Men nå er det her jeg er, og jeg skal kose meg. Det blir nok veldig bra med god julemat nå i kveld. Det er noe som jeg liker veldig godt. Men det er så utrolig mektig kost. Jeg kommer nok til å bli ganske sliten. Det er uansett herlig å få maten servert. Det er det som er luksus når man overnatter på hotell. Det er ekstra kjekt at så mange har meldt seg på dette arrangementet. Jammen kjekt å se så mange kjente ansikter igjen! Mental Helse har gitt meg så mange gode vennskap. Det er noe som jeg alltid kommer til å sette pris på.

Da vil jeg bare ønske Dere alle sammen en fin kveld. Nå logger jeg av, og koser meg sammen med gjengen. Jeg håper at kvelden blir fin, og at alle sammen koser seg. 

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg skal på fagdag og julebord!

Da er det fredag, og jeg er allerede snart på vei til fagdag og julebord med Mental Helse Vest Agder. Dette kommer til å bli en lærerik og fin dag sammen med våre medlemmer. Vi har invitert medlemmene våre til en fin samling. Der skal der være flere foredragsholdere, og vi skal kose oss med masse god mat. Det er alltid spennende når man får inn flinke fagfolk som skal dele av sin kunnskap med oss. Psykisk helse og brukermedvirkning er viktige temaer. Jeg gleder meg også veldig til å møte alle de flotte folkene som holder til i de ulike lokallagene. For meg er det viktig å snakke med flest mulig i løpet av en slik samling. Jeg skal ha gleden av å ønske alle sammen velkommen i dag. Men ellers har jeg ikke annet ansvar enn å være tilstede.

Jeg er veldig glad for at vi kan samles iblant. For alle sammen jobber aktivt i sine lokallag, og vi ses ikke så veldig ofte. Nå får man snakke litt sammen, og lære av hverandre. Det er faktisk noe som er veldig viktig for oss alle sammen. Det er lurt å ta til seg den kunnskapen som faktisk er rett foran oss. Vi har mange utfordringer på flere plan, men alle jobber for samme sak. Jeg merker at dette er noe som jeg gleder meg til. Det blir et travelt døgn, men jeg har god tro på opplegget vårt. Vi blir en solid gjeng, og det er så kjekt når mange velger å melde seg på våre samlinger. Det blir nok ganske mange samtaler, og en del inntak av mat og drikke.

Dette blir en kjekk fredag! Jeg håper at Du også kan få ha en fin dag. Helgen kommer, og gjør det aller beste ut av de dagene som kommer nå. Jeg skal kose meg sammen med gode venner i Mental Helse det neste døgnet. Det tror jeg kommer til å bli veldig bra!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg vil bli sett og hørt!

Licensed from: MabelAmber pixabay.com

Jeg merker på meg selv at jeg har et stort behov for å bli sett og hørt. Det er noe som kommer mer og mer frem. Jeg ønsker å ha en stemme ut i offentligheten. Og jeg føler at det er riktig for meg å være åpen om min situasjon. Det er ikke alltid den enkleste veien å gå. Men jeg klarer ikke tanken på noe annet. Det er veldig viktig for meg å kunne snakke om det meste til dere. Jeg kommer alltid til å verne om det aller mest private. Men jeg velger likevel å dele veldig mye med omverdenen. Det handler nok om flere ting, Men aller mest så handler det om min frihet. Jeg føler endelig at jeg står stødig nok til å kunne fortelle min historie. Jeg vet nemlig at altfor mange mennesker lider i stillhet. De våger ikke si det høyt, eller dele det med noen. Men jeg har tenkt at kanskje min stemme kan være til hjelp for andre enn kun meg selv. Jeg håper inderlig at jeg kan spre et håp til alle dere der ute som sliter i hverdagen. Livet er veldig vanskelig iblant, men det har potensiale til å bli mye bedre. Men vi må velge å kjempe!

Dette er faktisk ganske utforende å skrive for meg. For jeg er redd for at folk skal misforstå mine intensjoner. Skal man bli hørt i dagens samfunn, så må man våge å være åpen og synlig. Det er noe som iblant er veldig krevende. Men jeg føler at det virkelig åpner stengte dører. Jeg merker det veldig på meg selv. Det er godt å være tryggere på seg selv. Da klarer man de vanskelige dagene bedre. Det tar ikke fullt så lang tid å komme seg opp igjen etter en nedtur. Det har blitt veldig viktig for meg å få lov til å være meg selv. Selv om ikke alle liker at jeg bruker stemmen min. Jeg kan ikke blidgjøre alle der ute. Og jeg vet veldig godt at alle ikke er enige med meg. Sånn er livet. Jeg har tatt mine valg, og de står jeg inne for. Noen ganger må man gjennom vanskelig ting. Jeg har definitivt fått min del av det i mitt liv. Men jeg føler likevel at alt det vonde kan brukes til noe fornuftig. Det handler om hvordan jeg velger å håndtere det. Gjennom formidling har jeg funnet en kanal som kan fungere fint for meg. 

Jeg kommer til på fortsette med blogg, foredrag , musikk og Youtube. Det er det som er spennende for meg akkurat nå. Dersom alle brikkene faller på riktig plass, så kommer jeg også snart i gang med å produsere et eget produkt. Jeg gleder meg veldig til å finne veien videre! En ting er sikkert. Jeg skal bruke stemmen min i det offentlige rom!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Hvordan klarer jeg å komme meg videre?

Licensed from: Peggychoucair pixabay.com

Jeg får ganske ofte spørsmål om hvordan jeg kan klare å komme meg videre etter min fortid. Særlig når de har hørt min historie. Da blir det en del spørsmål til meg. Det er ikke så veldig enkelt å svare på det. Men for meg handler det veldig mye om å ta et steg om gangen. Komme seg gjennom de ulike utfordringene der og da. Jeg har tatt i bruk noen verktøy for å takle det som er vanskelig i livet mitt. Men jeg er ikke alltid like flink til å bruke dem på en god måte. De gangene jeg svikter på det, så kommer smellene ganske kjapt. Nå har jeg for eksempel ikke vært fysisk aktiv på lang tid å grunn av smerter og motivasjonssvikt. Det endte med en solid kollaps i forrige uke. Jeg vet det så godt, men klarer ikke alltid å gjøre det som er riktig. 

Det som likevel er noe av det aller viktigste, er nemlig det at jeg aksepterer min egen situasjon. Jeg kan ikke late som om at alt er perfekt, når jeg sliter i hverdagen min. Jeg må være ærlig overfor meg selv, og mot Dere. Det har vært en lang periode med utrolig mye indre stress for min del. Nå er jeg kommet meg gjennom de verste dagene, og ser hva som må gjøres for å komme meg videre. Det handler om å lage gode dager. Skape tid til de tingene som virkelig gjør meg godt. Jeg har nå fått meg nye medisiner som skal hjelpe mot smertene. Da håper jeg at det blir enklere å komme seg i fysisk aktivitet igjen. Det har blitt for mange timer på sofaen denne høsten. Jeg må gjøre det jeg kan for å få det bedre .

Jeg bruker mine kreative evner, og det hjelper veldig for meg. Musikken gir meg mestringsfølelse, og jeg elsker det. Det er også veldig viktig for meg å kunne være sosial sammen med mine venninner. Det gir meg alltid glede og energi! Det er en lang vinter som akkurat har begynt. Jeg må passe på meg selv slik at jeg ikke kommer inn i feil rytme i hverdagen. Nå har jeg begynt å legge meg litt tidligere på kvelden, slik at jeg får mer søvn. Det vil også hjelpe på energinivået mitt. Vi kan gjøre mange ting selv. Men man må ha et genuint ønske om å få til en endring. Jeg har valgt å kjempe meg fremover. Det er ikke enkelt, men det kommer seg. Jeg har oppnådd masse, og jeg skal utfordre meg selv i tiden som kommer. 

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg har tatt riktig valg!

I den siste tiden har det vært nødvendig for meg å ta noen konkrete valg . For jeg må bruke mine krefter på en annen måte i tiden fremover. Jeg skal satse på WeLG Foredrag, og jeg skal ta vare på familien og meg selv. Frivillig arbeid er utrolig givende og lærerikt. Men jeg er nødt til å trappe ned på noen områder. Jeg har bestemt meg for å fokusere på færre ting i de neste årene. Nå må jeg lære av mine feil, og ta bedre vare på min egen helsesituasjon. Dette er noe som jeg har tenkt mye på, og som virkelig betyr masse for meg. 

Noen ganger må man ta en tenkepause. Finne ut hvor veien skal gå. Jeg har mange drømmer og visjoner. Men jeg må være realistisk også. Nå åpner det seg nye veier, og jeg ønsker å jobbe masse med musikken min. Jeg har heldigvis ikke mistet troen på at jeg skal nå mine mål. Men jeg må gå nye veier for å komme dit. Jeg vet at mange valg er vanskelige. Men det må gjøres, og jeg har pågangsmot. Jeg vil veldig mye, men jeg må begrense meg. For min helse tåler ikke så mye trøkk hele tiden. 

Jeg er en person som tenker mye. Det foregår mange prosesser inni hodet mitt på samme tid. Jeg tror at det er på tide å legge inn årene på noen områder. Og så må man finne den kombinasjonen som faktisk fungerer. Det kommer garantert til å bli flere smeller. Men jeg skal gjøre det beste jeg kan for å unngå det. Livet er en spennende reise, og jeg vil være med på masse kjekt! Tenk på at det som kan skje! Jeg har stor tro på at det vil bli mange gode øyeblikk!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook , YouTube og Instagram !

Jeg skal til Kristiansand!

I dag er det møte angående sammenslåing av Mental Helse fylkeslag. Da må jeg avsted til Kristiansand. Dette er et spennende arbeid. Jeg gleder meg til å møte den flotte gjengen som jobber mot et felles mål. Vi har endel ting som må planlegges i dag. Jeg skal aller først ha en rolig morgen her hjemme. Det er viktig for meg å ha en god start på dagen. Så er det avsted på lunsjmøte. Jeg regner med at jeg blir veldig sliten i ettermiddag, så jeg har ikke noen planer etterpå. Jeg er fortsatt litt sliten, og litt svimmel iblant. Men formen er betraktelig bedre nå.

Det er spennende å være engasjert i frivillig arbeid og organisasjonsmiljøet. Men det krever tid og energi. Jeg er nødt til å prioritere familie og WeLG Foredrag i tiden som kommer. Så jeg har lagt nye planer til våren. Jeg må strukturere tiden min enda bedre, og komme inn i gode rutiner. Nå har jeg lært utrolig mye de siste to årene. Jeg er glad for de mulighetene som jeg har fått. Det er også sånn at jeg selv må kjenne på hva som egentlig er best for meg og mitt privatliv!

Det er mange muligheter der ute. Jeg e r åpen for nye ideer og muligheter. Når man velger å ha et åpent sinn, så kan man plutselig oppleve at ting endrer seg. Jeg har god tro på at det kommer til p bli en fin fremtid. Jeg jobber målrettet for å skape resultater på sikt. Noen ganger blir man litt lei av å vente på resultater. Men det er likevel verd å vente på.

Vi blogges!

Følg WeLG Foredrag på Facebook , Instagram og YouTube!

Musikken min trigger følelser!

Nå har jeg begynt å synge mine sanger foran venner. Det er skummelt, men utrolig gøy! Jeg merker at det trigger følelser hos meg og de som hører på. Jeg er så utrolig takknemlig for alle de gode tilbakemeldingene jeg har fått. Det virker som om at de genuint liker tekstene og musikken min. Det setter jeg stor pris på, og det betyr så utrolig mye for meg. Jeg kan nesten ikke beskrive det egentlig. For jeg føler endelig at der skjer noe spennende i livet mitt. Nå har jeg åpnet opp noen nye dører, og jeg våger å gå inn i nye rom. Dette er nesten helt uvirkelig for meg. 

Jeg vet at jeg skriver masse om musikken min på bloggen min. Men jeg klarer ikke å la være. For det er jo helt nytt for meg. Noen ganger er det nesten som om jeg bare vil begynne å gråte når jeg opplever dette. Det er så stort for meg.  Jeg vet ikke hvor dette fører meg. Men jeg er så ufattelig stolt overvar jeg faktisk klarer å skape noe som kun er mitt. Og som andre mennesker kan få støtte, trøst ,oppmuntring eller glede i fra. Da er det lov å gi  seg selv et klapp på skulderen!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og YouTube !

Klar for musikk!

Endelig er det tirsdag, og jeg skal på musikkterapi igjen! Det er utrolig viktig for meg å kunne ha disse timene sammen med de herlige menneskene! Og nå er det jo ekstra gøy siden jeg har laget min egen musikk! Faktisk så har jeg skrevet to nye sanger de siste dagene. Det er så spennende, og jeg må virkelig si at det gjør meg veldig stolt! Jeg hadde ikke anelse om at dette var noe som jeg kunne mestre. Da blir jo gleden enda større når man ikke forventer det på forhånd! Det er ihvertfall noe som jeg ønsker å jobbe videre med i fremtiden. Jeg vet at det er vanskelig å slå gjennom som artist. Men med egne låter har jeg en bedre mulighet!

Jeg har heldigvis sovet ganske bra i natt. Men jeg merker at krystallsyken fortsatt ulmer i hodet mitt. Men jeg har senket ned tempoet mitt betraktelig denne uken. Jeg merker allerede at det liker kroppen min. Så det er nok viktig å ta ting med ro fremover. Musikken gir meg påfyll av energi og mestringsfølelse! Derfor prioriterer jeg det veldig høyt. Jeg får kun en dag med musikk denne uken, så jeg skal bruke tiden ekstra godt i dag! Det er deilig å ha musikken i livet mitt ! Akkurat for øyeblikket er det musikken som holder meg i gang. Jeg må ta godt vare på denne gleden dom musikken gir meg!

Jeg ønsker Dere alle sammen en flott tirsdag! Nyt de gode øyeblikkene som livet gir deg!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook , YouTube og Instagram !

 

Krystallsyken har kommet på besøk!

Jammen skulle der bli noen endringer i min uke. For jeg har slitt endel med svimmelhet de siste dagene, og tok meg en tur til fastlegen min. Fant ut at det kunne være lurt å sjekke dette litt mer. Konklusjonen visste jeg egentlig selv før jeg kom dit. Krystallsyken har kommet på besøk til meg igjen! Det er noe som jeg har slitt med tidligere, og som nå kom tilbake igjen. Det er på mange måter kroppen min som sier i fra at jeg må roe meg ned endel hakk. Legen sjekket meg grundig, og var svært klar i sin beskjed til meg. Jeg må roe meg ned. Der skjer litt for mye på en gang. 

Det blir ikke datakurs på meg denne uken. Men ellers er planen om å gjøre så godt som jeg kan resten av uka.  Det handler aller mest om å hvile nok, spise riktig og få i meg nok væske. Så skal jeg gjøre noen øvelser for å fikse disse dumme krystallene. Jeg måtte kaste inn håndkleet, og produserte ikke video i dag. Er man syk, så er man syk. Jeg kan lage film en annen dag! Jeg ser frem til en rolig kveld her hjemme. Det blir koseklær og teppe på sofaen. Skriver muligens en ny sang. Jeg finner alltid på noe. Men skuldrene skal senkes ned. Jeg skal ikke stresse så mye. Det har jeg lovet legen min. 

Så nå håper jeg inderlig at dette snart forsvinner igjen, og at jeg kan gjennomføre det som er planlagt. Nå handler det aller mest om egenpleie, og jeg må lytte til kroppens signaler! 

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook , YouTube og Instagram !

En travel uke er i full gang !

Da er mandagen kommet, og jeg er i gang med en innholdsrik uke. I dag har jeg to avtaler som skjer på formiddagen, men skal ta det med ro i ettermiddag og kveld. På tirsdag er det både musikkterapi og styremøte for revmatikerforeningen. Onsdag skal jeg til Kristiansand for å ha møte med arbeidsutvalget for sammenslåing av Mental helse. Og jeg skal på datakort kurs onsdag og torsdag. Fredag morgen drar jeg til Lindesnes havhotell for å ha fagdag og julebord med Mental Helse Vest Agder. Det avsluttes lørdag.

Som dere sikkert skjønner, så blir dette en spennende og travel uke. Men jeg må ta en dag om gangen, og ta vare på meg selv underveis. Blir det for hardt, så må jeg justere litt på programmet. Men det er viktige ting som skal gjennomføres, og jeg føler meg forpliktet til å gjennomføre dette med stil. Heldigvis blir det litt roligere etter at denne uken er vel overstått. Så det passer meg fint med en roligere desember. Jeg er heldigvis i ganske OK form nå i dag! Det er jeg takknemlig for!

Jeg håper at Du får en flott uke! Grip fatt i de oppgavene som ligger foran deg! Ta en ting om gangen, og gjennomfør den etter beste evne! Da kommer du langt. Jeg skal komme meg velberget gjennom denne uken! 

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook , YouTube og Instagram !