Jeg ser nye muligheter!

Licensed from: jplenio pixabay.com

Da alt raste sammen i livet mitt for noen år siden, ante jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Det var ikke noe håp lenger. Men jeg fikk heldigvis god hjelp til å komme meg videre. Det tar veldig lang tid, men jeg er endelig i ferd med å se nye muligheter for meg. For jeg har åpnet meg opp, og videreutviklet meg på så mange måter. Jeg kan mye annet enn den butikkutdannelsen som jeg har. Nå vet jeg at musikken kan bli en del av mitt yrke. Som låtskriver kan man klare mer enn kun som coverartist. Jeg har masse å lære, men vet med sikkerhet at min egen musikk skal ut til Dere! Jeg har flere prosjekter på gang når det kommer til det å skrive. Men alt sammen tar lang tid. 

Det er kjekt når man endelig kan våge å drømme litt igjen! Jeg er så utrolig heldig som har oppdaget kvaliteter i meg selv som jeg ikke ante eksisterte. For meg så er det utrolig stort, og jeg merker at det er noe som jeg vokser på. Noen vil si at det er dumt å skrive slikt om seg selv, men det får de bare tåle. Jeg har kjent på motgang hele livet mitt, og nå vil jeg endelig kose meg med det som er positivt. Jeg aner ikke hvor livet tar meg, men jeg skal våge å være åpen for nye muligheter. Jeg har mine egne drømmer, og nærmer meg noen av dem allerede. Det gir meg pågangsmot. Jeg merker at det er godt for meg å se at der finnes muligheter for meg også.

Jeg tar en dag om gangen. Men jeg vet med meg selv at der kommer til å skje mye bra i årene som kommer. Det kan være vanskelig å vente på alt det gode som skal skje. Men jeg kan ikke tenke negativt. Det gjelder å løfte blikket, og se fremover. Jeg kan ikke gjøre mer enn mitt beste uansett. Så får det ta meg dit det er meningen at jeg skal være. Jeg føler meg uansett veldig heldig. For jeg har funnet nok styrke i meg selv til å stå oppreist den dag i dag. Jeg ligger ikke kun nede på bakken. Noen ganger faller jeg sammen. Men veldig mange ganger står jeg oppreist, og kjemper med alt det jeg har!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg er halvveis på datakurset!

Licensed from: Peggychoucair pixabay.com

Det er veldig deilig å vite at jeg nå har bestått to eksamener på datakort kurset! Jeg har jobbet hardt til tross for at min helse har vært vanskelig den siste tiden. Jeg er derfor meget stolt over min egen innsats. Nå har jeg to moduler igjen, og jeg håper at helsen min holder seg under kontroll i fortsettelsen. Jeg er allerede i mye bedre form, og det lover godt for den neste tiden. Man vet jo aldri hva som kan dukke opp, men jeg har redusert tempoet mitt betraktelig den siste tiden. Det er veldig viktig for meg å finne denne balansen. Jeg er i hvert fall stolt og glad for det som jeg har klart til nå. Eksamener er aldri enkelt, og det har vært noen tøffe uker. Det var stor stemning da jeg kunne juble over bestått eksamen i PowerPoint!

Jeg tar med meg alt som er positivt. For det hjelper meg videre i livet. Når jeg får kjenne på mestringsfølelse, så øker jeg selvtilliten min gradvis. Det er viktig for meg å ,kunne mestre dette kurset. Men jeg har en bratt læringskurve på mange områder. Jeg tenker selv at dette skal jeg klare, men må nok bruke litt lenger tid enn det som var meningen i utgangspunktet. Det tar jeg ikke som et nederlag. Det handler aller mest om å ta en dag om gangen. Jeg har mange ting som gir meg utfordringer i min hverdag. Så det er faktisk stort for meg å ha kommet så langt som dette. Nå ser jeg at det er mulig å komme seg gjennom det på en god måte.

Man må ta vare på de følelsene som gjør en godt. Det er noe som jeg virkelig har lært meg de siste årene. Det kan være harde tak ganske ofte, og jeg må jobbe hardt for å bevare roen. Nå er det glede her hjemme, og ungene heier på mammaen sin. De ble så glade når vi kunne feire bestått eksamen i dag! Vi vet alle sammen hvor vanskelig hverdagen kan være, og vi unner hverandre å lykkes. Jeg er ærlig overfor mine egne barn. Noen ganger møter vi på utfordringer som kan virke litt for store. Men så er det ekstra kjekt når man opplever mestring!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg skriver nye sanger !

Det er ganske merkelig at jeg har kommet i gang med å skrive egne låter. Og jeg merker nå at tekstene og melodiene kommer plutselig inni hodet mitt. Da må jeg skrive det ned med en eneste gang slik at jeg ikke glemmer det. Nå har jeg en del låter som jeg skal jobbe med fremover. Jeg har en drøm om å kunne opptre med mine egne låter, og det kommer nok til å bli realisert i løpet av 2019! Jeg er så glad for at jeg endelig har klart å åpne opp den døren inni meg. For nå føler jeg at det er noe som skjer med meg, og jeg er i en spennende fase. Jeg aner ikke hvordan dette ender, men jeg har fått gode tilbakemeldinger så langt. Jeg må jobbe med å inn de fine ordene som kommer til meg.

Nå vet jeg også at det å være låtskriver kan være veldig krevende. For der kommer plutselig noe i hodet, og så må man jobbe der og da. Der kan fort gå noen timer dersom jeg setter i gang med låtskriving. Men det er jo utrolig stas å kunne lage sitt eget. Det er noe som alle artister egentlig ønsker seg. Det er derfor enda kjekkere for meg å vite at jeg faktisk mestrer det. Jeg har vanvittig mye som jeg kan lære når det kommer til låtskriving. Men hver enkelt låtskriver har sin egen måte å produsere på. Det trenger ikke være en fasit på dette heller. Jeg har min måte å lage sanger på, men andre har en helt annen fremgangsmåte. Det er spennende med mangfold innenfor musikken.

Jeg skal fortsette  å skrive låter! Det er noe som jeg har stor glede av, og som gir meg mestringsfølelse. Det er jo den aller beste medisinen for meg. Nå våger jeg så utrolig mye mer, og jeg føler meg tryggere. Det er godt å kjenne på. Man har flere ting som man kan drive med i fremtiden. Det gjør meg glad, og jeg er optimist!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg elsker julemusikk!

Licensed from: cegoh pixabay.com

Nå er vi kommet i gang med desember, og julemusikken runger her i huset. I hvert fall når jeg er alene hjemme. Jeg elsker nemlig å høre på julemusikk! Det er noe som gir meg en spesiell følelse og ro i kroppen min. Musikk er magisk i seg selv, men julemusikken lager sin egen stemning. Jeg begynner som regel å høre litt på julemusikk i november, men ungene gav klar beskjed om at det var altfor tidlig! Så det er deilig med desember, og julemusikken kan spilles til alle døgnets tider. Vi har alle sammen noen favoritter når det kommer til julemusikk. Jeg er glad i de tradisjonelle julesangene, men er også ganske så svak for en del av de nyere sangene. Men jeg er ikke så fan av de “morsomme” julesangene som er kommet ut denne vinteren.

Julemusikk skaper en egen stemning hos meg. Da senkes skuldrene ned noen hakk, og jeg føler meg rolig. Det er noe som virker beroligende. Jeg kan ikke helt forklare det. Men jeg er glad i musikken, og bruker den veldig ofte. Nå skal jeg kose meg i denne adventstiden. Vi har alltid julemusikk på i bakgrunnen når vi baker pepperkaker sammen med ungene, eller når vi pynter juletreet. I barndommen gikk vi alltid på juletrefester, og da kunne vi jo alle versene utenat. Det er merkelig å tenke på. For vi sang alle sammen. Det er kjekke minner å ha med seg. Musikken lager minner som vi alltid vil ha med oss i hjertet. Jeg er heldig som har musikken med meg i hjertet.

Jeg håper at Du spiller den julemusikken som du liker! Da kommer du garantert i julestemning. For meg så er det veldig koselig å være i en julepyntet stue, og høre på julemusikken i bakgrunnen. Da kommer jeg i riktig stemning. Jeg forsøker etter beste evne å ha en rolig og fin adventstid her hjemme. Det er viktig for meg, og jeg vil nyte den musikken som setter meg i skikkelig julestemning!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og -Youtube!

Klarer Du å lytte til din egen kropp?

Licensed from: Couleur pixabay.com

Vi har alle sammen en kropp. Men vi er samtidig veldig ulike. For hvert enkelt menneske lever sitt eget liv, og vi tåler forskjellige belastninger. Klarer Du å lytte til din egen kropp? Jeg har slitt med det i ganske mange år. Men nå er jeg kommet meg et stykke videre i livet, og jeg har lært meg å lytte på kroppen min. For jeg har ikke noen andre som kan gjøre det. Det er mitt eget ansvar å passe på kroppen min. Vi for råd og veiledning fra fagfolk, men vi gjøre jobben selv. Jeg har mange ganger vært veldig frustrert på min egen kropp. Det hender faktisk ganske ofte. Jeg får lyst til å bytte den ut. Men det er ikke mulig. så jeg må leve med den så godt som jeg kan. 

Men det er veldig viktig at vi lytter til kroppens signaler. Jeg har lært det på den brutale måten. Det har vært mange tunge stunder fordi jeg kjører meg selv for hardt. Men nå er jeg heldigvis blitt eldre og mer fornuftig. Jeg kjenner kroppen min veldig godt, og det er viktig. Jeg har mange ting som jeg ønsker å gjøre. Men det kan kun skje dersom jeg passer på meg selv underveis, For når man har sykdommer, så må man være ekstra påpasselig. Jeg kan fortsette med jobben min, men jeg må ta hensyn til helsen når jeg planlegger hverdagen min. Det er veldig viktig for meg å kunne bidra i samfunnet. Så jeg kommer nok alltid til å være engasjert.

Vi må alle sammen finne vår egne grense. Det er ikke noe som er en fasit. Du kan tåle mye mer enn meg på noen områder, mens jeg kan være god på noe annet. Sånn er bare livet, og vi må være rause mot hverandre. Det er veldig viktig at man klarer å se de positive sidene til hverandre. Da kan man jobbe sammen, og gjøre ting enda bedre. Jeg vet at det er viktig. Gjennom mine verv har jeg vært nødt til å delegere oppgaver. Nå føler jeg at jeg kjenner min egen kropp ganske godt. Men jeg må fortsatt passe veldig godt på meg selv. Det har nemlig blitt litt mange smeller fordi jeg ikke lytter skikkelig til kroppen min. Nå har jeg snakket med mine folk om dette, og vi er i ferd med å skape en god hverdag for meg og min familie!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Energien er på vei tilbake!

Licensed from: KleineKiwi pixabay.com

Det er skikkelig deilig for meg å kjenne at energien er i ferd med å komme tilbake til meg. Jeg er svært takknemlig for all hjelp som jeg har fått fra min lege den siste tiden. Det er en god følelse når man ser at fagfolkene virkelig gjør det de kan for å kunne gi meg en bedre hverdag. Men jeg må gjøre selve jobben selv. Det betyr blant annet at jeg må organisere hverdagen slik at jeg ikke sliter meg helt ut. Jeg gleder meg over fremgangen, men er vet veldig godt at det kan snu fort dersom jeg glemmer å ta det med ro. Jeg kjenner at det er masse som er i ferd med å lande på riktig plass. Nå gjelder det å holde seg til det som man har avtalt, og virkelig passe på sin egen helse.

Jeg blir veldig lettet når jeg merker fremgang. For det har vært en skikkelig hard høst både mentalt og fysisk. Det er mange ting som jeg må ta hensyn til i min hverdag, men jeg tror at det kan gå veldig fint nå. Smertene er under kontroll igjen, og da får man automatisk mer energi. Jeg skal forsøke å jobbe målrettet og fornuftig. Denne julen skal jeg ikke være utslitt. Det har vært et problem de siste årene. Men jeg har lært noe av mine feil, og legger opp et annet løp denne gangen. Når man skal drive med formidling, så må man jobbe strukturert. Det kan nemlig veldig kjapt bli masete dersom man henger etter med arbeidsoppgavene. Det har jeg erfart mange ganger.

Jeg frigjør nå tid til å kunne klare å ligge i forkant med både blogg og Youtube. Det gjør at jeg kan slappe skikkelig av når jeg trenger det. Jeg gleder meg veldig til å få skikkelig kontroll på alt sammen, og endelig ligge skikkelig i forkant igjen. Når man har slike dårlige perioder som jeg nettopp har hatt, så ligger man aldri i forkant. Det er roten til stress og uro for min del. Jeg er veldig trygg på at dette skal løse seg på en god måte. Nå er jeg ikke så mye på sofaen på grunn av smerter. Det er en befriende følelse. Jeg skal gjøre mitt ytterste fremover, og sørge for at jeg slipper stress!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg gjør endringer på Youtube!

Licensed from: TymonOziemblewski pixabay.com

Det er på tide å redusere litt på min arbeidsmengde. Etter ordre fra min lege, så må jeg ta noen grep i min hverdag. Jeg har derfor bestemt meg for å redusere antall videoer på Youtube. Til nå så har jeg postet video hver eneste dag. Men det klarer jeg ikke lenger å gjøre på grunn av min helsesituasjon. Men jeg kommer til å fortsette med å poste video i ukedagene, men ta fri i helgene! Jeg er nødt til å passe bedre på meg selv, og det er på tide å skjerpe seg litt. Jeg makter ikke å aldri ha fri. Sånn er det bare, og jeg har godtatt at det må være slik. Min helse kommer aller først, og jeg ser selv at oppgavene blir for mange. Så da blir det fem videoer i uken istedenfor syv!

Jeg vet at jeg setter veldig høye krav  til meg selv. Men jeg har også merket meg at jeg er smart nok til å skjønne hva som må gjøres for å endre på hverdagen. Nå handler det om å jobbe aktivt i ukene, og så ta fri i helgene. Det vil hjelpe meg, og jeg frigjør tid til min familie. Jeg merker allerede at det er en lettelse for meg personlig. Bloggen kommer til å bli oppdatert daglig. men det er mulig at jeg går ned til et innlegg om dagen lørdag og søndag. Det får jeg se etter hvert. De siste ukene har vært ganske vanskelige, men nå ser det bedre ut. Det er likevel viktig å lytte til legens råd, og ta det mer med ro. Jeg føler at det er min egen feil at jeg pusher meg så hardt. 

Nå må jeg lande ned på en balanse som faktisk fungerer fint for meg. Ved å frigjøre tid i helgene, så kommer der mer overskudd til andre gjøremål som jeg har. Jeg tror at dette blir en fin løsning for meg fremover. Det er kjekt å jobbe med formidling, men det er også veldig krevende for meg. Jeg byr på meg selv i veldig stor grad, og trenger nok litt mer tid for meg selv i hverdagen. Jeg har mange kjekke planer, og gleder meg til tiden som kommer nå. Det er mange ting som skjer i privatlivet mitt, og det skal bli kjekt å komme i mål med ulike prosjekter!’

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

 

Vi må ikke dømme hverandre så fort!

Licensed from: KleineKiwi pixabay.com

Jeg ønsker i dag å skrive litt om et tema som opptar meg for tiden. Rett og slett fordi jeg føler at vi er altfor kjappe til å dømme hverandre. Mange ganger dømmer vi kun etter det vi ser, og ikke det vi faktisk vet. Da kommer man fort inn i en spiral som ikke er særlig grei å være i. Man kan nemlig ikke se alle sidene til et menneske kun ved et blikk. Man bør faktisk kjenne vedkommende litt før man putter dem i en kategori. Jeg har merket det på meg selv også. For jeg er ikke noen engel. Det hender at jeg selv dømmer andre altfor kjapt. Det har jeg angret på mange ganger, og jeg forsøker etter beste evne å endre meg. For jeg vil ikke være sånn mot mine medmennesker. Det er rart hvordan man kan sette en merkelapp på et annet menneske. Kanskje man ikke skal legge alt for mye i førsteinntrykket? Det er nemlig ikke sikkert at det er riktig i det hele tatt. 

Vi legger merke til hvordan andre er kledd, eller hvordan de oppfører seg. Jeg har mange ganger tatt feil når det kommer til førsteinntrykket. Mange ganger har disse menneskene overrasket meg på en positiv måte. Men jeg har jo også opplevd det motsatte. Det viktigste for meg er nok det å ta seg tid til å bli bedre kjent med vedkommende. Da får jeg et annet grunnlag å gå ut ifra dersom jeg må velge om vedkommende skal være en del av mitt liv. Jeg liker mennesker, og elsker at vi er så forskjellige. Det er fascinerende å se. Man skal være glad for at vi er ulike, for det ville vært særledes kjedelig dersom alle var helt like. Jeg liker mennesker som står for sine meninger, som er omtenksomme og hjelpsomme, åpne og ærlige. Det er også en fordel dersom vi deler samme humor. Men jeg har i de siste årene fått venner som er ganske annerledes enn meg selv. Men det skaper et mangfold som jeg virkelig liker.

Jeg vet at man ikke helt kan unngå forhåndsdømming. Men vi kan velge hvor vi vil legge fokuset. Jeg tror at vi trenger hverandre, og vi trenger et mangfold. Vi har alle noe som vi kan lære hverandre. Det handler aller mest om å ta seg tid til å bli kjent med nye mennesker. Det er noe som jeg ble nødt til da jeg flyttet ned til Mandal. Og jeg er glad for at jeg valgte å aktivt bli kjent med en del mennesker. Da har jeg funnet gode venner som jeg virkelig stoler på!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Julestemningen er på vei!

Da er vi kommet oss i gang med desember. Huset er pyntet til jul, og vi har fått opp masse lys på utsiden. Det skaper julestemning. Jeg er veldig glad i akkurat det. For det hjelper med litt mer lys nå i årets mørkeste periode. Året har virkelig gått kjapt, og det er så mye som har skjedd. Men jeg gleder meg nå til jul, og koser meg med masse julemusikk hjemme. Vi skal snart i gang med julebakst, og forhåpentligvis hjelper ungene litt med det. De pleier ihvertfall å lage pepperkaker i løpet av adventstiden. Det er en fin tradisjon.

Det er veldig koselig med julepynt. For meg då skaper det en helt egen stemning i huset. Jeg er ganske tradisjonell når det gjelder julen. Vi har faste tradisjoner, og så koser vi oss med god mat sammen med familien. Vi er kommet i gang med julegavene, men er ikke ferdig enda.Akkurat må skal jeg bare nyte mest mulig av min adventstid. De ukene flyr fort avsted, så julen er plutselig rett rundt hjørnet. Jeg forsøker å stresse minst mulig. Heldigvis så har jeg og min kjære god kommunikasjon. Så vi har kommet frem til en jul slik som vi ønsker den skal være!

Nå gjelder det å ta en dag om gangen , og nyte adventstiden! Jeg anbefaler til alle sammen at man roer seg litt ned. Man trenger ikke de dyreste julekalenderne eller julegavene. Skap heller hode minner sammen med de som du har kjær!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook , Instagram og YouTube !