Savnet er stort….

Akkurat nå, så savner jeg min kjære.

I ukedagene så er jeg den eneste voksne her hjemme, da min kjære mann er på jobb i traileren sin. Det er noe som vi alle sammen er innforstått med , og det fungerer fint for oss. Men jeg har savnet ham akkurat nå. Det hadde vært godt å være i armkroken hans nå. Men vi snakker ofte sammen på telefon, og han er så flink til å oppmuntre meg. Savnet er likevel ekstra stort nå, da mine følelser virkelig er trigget og i ubalanse. I etterkant så kan jeg nok tenke at dette vokste jeg på. Men akkurat nå så er det bare skummelt, og jeg har så masse uro inni meg.

Midt opp i alt sammen, så er jeg egentlig litt glad for den korte ventetiden. For dette hadde ikke vært godt å bære på i evigheter. Men som den kontroll friken jeg er, så er jo uventede hendelser ganske utfordrende å takle. Og det gjelder egentlig både på godt og vondt. Nå fikk jeg denne prøvelsen kastet i fanget, og jeg er alene om å mestre det. Der skal ikke være noen andre med meg, og jeg må stå i følelsene selv. Akkurat det kommer til å bli en hardt påkjenning. Ingen som kan holde rundt meg i etterkant. Og på grunn av Corona, så må man jo holde avstand.

Jeg må nå fokusere på å komme meg gjennom det. Så kan livet på en måte komme i gang igjen. Det kommer spennende dager i etterkant, og jeg må gjennom en viktig avtale om noen uker. Men vi tar en dag om gangen nå. Et steg videre, og fokuserer på å holde meg i så god form som mulig. Jeg sliter med å spise riktig, og spiseforstyrrelsen er aktiv igjen. Alt henger sammen, så her må jeg jobbe meg gjennom mange elementer på en gang. Beklager at bloggen plutselig har blitt preget av min uro. Men sånn er livet mitt, og jeg velger å dele det jeg kan.

Om jeg sovner i natt, det vet jeg ikke. Det blir en nokså tidlig avreise, da jeg vil beregne god tid. Første avtale er kl 14.00 i morgen, så kryss gjerne fingrene for meg akkurat da. Etterpå skal jeg kjøre rett til min familie, og være der til i morgen tidlig. Ha en fin kveld!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Når fokuset forsvinner….

Jeg jobber hardt med å holde riktig fokus!

God kveld!

Først av alt, tusen takk til alle dere som sender meg støttende ord og oppmuntring! Jeg setter så stor pris på alt sammen, og det varmer hjertet mitt. Dette er nok noen dager som jeg alltid vil huske, men jeg skal komme meg gjennom det så godt som jeg kan. Er heldigvis både sterk og sta, så jeg lander stort sett alltid på beina. I tillegg så vet jeg at mange mennesker bryr seg om meg, og de gir meg masse omsorg og støtte. Heldigvis så ber jeg selv om å prate med mennesker som jeg stoler på, sånn at jeg kan få ut noen tanker og følelser. Jeg er heldig som har disse herlige folkene i livet mitt.

Der er mange tanker inni hodet mitt, og jeg sliter med å fokusere på de riktige tingene. Men jeg jobber hardt, og kommer meg gjennom de ulike oppgavene. Og så må jeg komme meg enda lenger i forkant, da jeg ikke helt vet om jeg er i stand til å jobbe de neste dagene. Jeg ønsker jo å holde hjulene i gang, selv om jeg mest sannsynlig er rimelig sliten. Både mentalt og psykisk. Det skal være stort fokus på rehabilitering og stabilisering i etterkant. Man må regne med at jeg får en etterreaksjon. Sånn er livet mitt, og jeg må bare bruke min indre styrke og stahet.

I morgen skal jeg gjennom en svært vanskelig utfordring. Og hele kroppen min stritter i mot. Så jeg må sette meg ned i den stolen, og så får bare alt sammen komme ut. Jeg er ganske flink til å ordlegge meg. Men frykter at tårene tar overhånd. Hva jeg skal gjøre da, det vet jeg ikke. Men puste må jeg, og ikke knekke helt sammen. Det er viktige minutter i livet mitt. Men jeg kan ikke gjøre annet , enn å være meg selv.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Telefonen endret alt!

Nå må jeg bruke kreftene riktig!

God morgen!

Noen ganger så endrer en telefon på veldig mye. Det skjedde her hos meg i går. En uventet telefon, med et budskap som jeg egentlig har ventet lenge på. Men som likevel kom ganske så brått på meg der og da. Og jeg ble nødt til å endre på mine planer senere i uken, og gjøre meg klar til en ekstrem påkjenning. Dette er noe som jeg bare må gjennomføre, og som kommer til å kreve hele meg. Det blir masse følelser, og jeg må snakke rett fra hjertet der og da. Uten filter, og med den brutale ærligheten som kreves.

Magekrampene kom umiddelbart, og tårene bare trillet. Selv om jeg på en måte har vært forberedt, så føltes det veldig skummelt og brutalt. Jeg verken kan, eller ønsker å dele detaljene rundt det som skal skje. Men jeg ber dere ha tålmodighet med meg de neste dagene. For dette kommer til å bli en uken, hvor jeg har masse følelser utenpå kroppen. Og jeg kan nok til tider måtte ta lengre pauser fra sosiale medier. Nå forsøker å holde pusten rolig, og unngå panikkangst. Det er ikke lett, og det vil kreve mye energi.

På innsiden skjelver jeg i magekramper. Men på utsiden er jeg sterk!

Nå vet jeg plutselig når dette skal skje, og jeg må gjennom to runder. En på fredag, og en på lørdag. Jeg må nå ta i bruk alt jeg kan om mindfullness, og bruke pusteøvelsene underveis. Det blir en tur til Stavanger, og jeg skal overnatte hjemme hos min familie der. Jeg håper at det blir gjennomført på en så god måte som mulig. Og jeg må bare la ord og følelser få komme ut. Ikke være tilbakeholden med følelser, men snakke om det som er sårest i hele livet mitt. Aner ikke hvordan jeg skal makte det, men jeg kjenner at dette må jeg bare klare.

Det er en rar stemning inni meg akkurat nå. Så jeg håper dere er gode mot meg, og forstår min litt merkelige tilstedeværelse akkurat i disse dager. Jeg har tatt kontakt med gode venner, og snakker med fine folk som hjelper meg. Det er godt å kjenne på, og mine nærmeste er til stor hjelp. Heldigvis så er jeg i god form ellers, så da klarer jeg det nok!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Hva gir meg glød?

Det er så viktig å ta vare på seg selv!

Jeg har nok aldri vært den damen som har tatt best vare på huden min. Faktisk så har jeg egentlig aldri likt å bruke fuktighetskremer. Det har vært så klissete, og faktisk litt ekkelt. Men som voksen så har jeg jo skjønt at det kan være lurt å passe på huden sin litt også. Særlig når jeg i perioder bruker masse sminke nesten hver dag. Så da måtte jeg finne meg noen produkter, som passet for meg og min hud. Jeg har falt pladask for Skin Camilla Pihl, og jeg bruker også hennes hårprodukter. Dette er ikke et kommersielt samarbeid, men kun omtale av produkter som jeg selv liker.

Velvære gir meg en ekstra glød i hverdagen!

Det har vært en prosess for meg å begynne med hudpleie, og jeg kan til tider fortsatt være ganske sløv. Men de periodene hvor jeg er flink, så merker jeg jo at gløden blir sterkere og bedre. I går kveld brukte jeg en maske, som skal trekke inn i huden mens du sover. Og jeg våknet opp med skikkelig mykt og strålende ansikt. Deilig lukt, og en god følelse i hele meg! Når jeg har gode perioder, så tar jeg mye bedre vare på meg selv. Passer på at jeg renser huden min godt, og bruker hudpleie produkter ofte. Jeg håper at det kan bli en rutine for meg daglig, uansett hvilken form jeg er i ellers.

Unn deg tid til å pleie kroppen din i hverdagen!

Jeg skal garantert få hjem enda flere produkter i denne serien, og ta ekstra godt vare på meg selv i tiden fremover. For det fortjener jeg faktisk! Og den deilige gløden jeg har kjent å den siste tiden, er virkelig noe som jeg bør ha i hverdagen min. Gleder meg til å teste ut spennende produkter, og ta vare på meg selv i hverdagen!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook, Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Hvor mye får jeg gjort?

De effektive dagene, elsker jeg aller mest!

God kveld!

I dag har jeg virkelig hatt en effektiv, og veldig fin dag. Det er herlig å ha gode arbeidsdager, hvor man virkelig føler at man har bestått dagens oppgaver. Jeg har spilt inn nye videoer til Mestringsklubben, og jeg gitt ut ny episode av podcasten min. Så er jo bloggen oppdatert, og innlegg ligger klare til publisering. Jeg er veldig glad om dagen, og det smitter over på arbeidet mitt. Dagene flyr av sted, og jeg har ikke så lange hvilepauser. Jeg slapper av flere ganger daglig, men ikke så lenge og så sliten som før. Nå jobber jeg meg gjennom dagsplanen, og kommer meg i mål stort sett hver dag. Da må man ha lov til å være fornøyd med egen innsats.

Jeg fokuserer på å ta en oppgave om gangen!

Onsdager har blitt en viktig jobbdag her hjemme. Når jeg har vært mange timer på musikken på tirsdager, så er det nemlig ikke så mange oppgaver som kan forventes å bli gjennomført akkurat den dagen. Så dagsplanen har blitt justert, sånn at det fungerer enda bedre i hverdagen. Herlighet, det føles så deilig å ha full kontroll å egne oppgaver. Slike dager som dette, så er jeg bare så takknemlig for min positive utvikling! Jeg koser meg foran kamera, og det er så kjekt å redigere video. Bilder tas hver morgen for tiden, og dermed oppdateres bildebiblioteket mitt jevnlig. Fantastisk følelse å endelig være skikkelig i gang igjen.

Husk at du kommer akkurat så langt, som du selv vil!

Nå gleder jeg meg til å poste nye videoer i Mestringsklubben på fredag. Så får vi se hvilke tilbakemeldinger jeg får da. Der kommer inn så fine meldinger til meg hver gang jeg slipper en ny video på Youtube, så det er bare ekstra moro. Jeg skal fortsette å jobbe på denne positive måten, og gleder meg bare til å videreutvikle meg enda mer. Jeg er glad i meg selv akkurat sånn som jeg er. Men det skader ikke å ta nye steg i riktig retning!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Hvor er av og på knappen?

Jeg bobler over av energi!

God morgen!

Jeg må virkelig finne en løsning på enkelte ting. For nå er jeg altfor energisk og intens. Snakker på inn og ut pust, og har tusen ting på hjertet. Jeg skjønner det selv etter en stund, for jeg merker at jeg blir sliten på en rar måte. Akkurat som at hodet til slutt ber meg om en etterlengtet pause. Musikkterapeuten bekrefter at jeg snakker vel mye for tiden, og han sier at det er overgangen på medisiner som gjør det sånn. Jeg klarer rett og slett ikke å la vær. Litt flaut å kjenne på disse tingene, men jeg velger å være ærlig om det. Humøret mitt er bra, og jeg koser meg fortsatt. Men må jobbe meg litt mer balansert.

Hvordan skal jeg regulere meg selv?

Det er fint å være ivrig og engasjert i det man driver med. Men man må ha sosiale antenner på plass, og ikke ta all plassen. Der må jeg bli mye bedre, og jobber med saken allerede. Nå skal vi snart ha større grupper på musikkterapien, og da må jeg være roligere. Jeg kan ikke ta helt av, og bare gi gass hele tiden. Da kommer det en smell en eller annen gang. Den vil jeg aller helst unngå. Tenk at det skal være så avgjørende hvilken type medisin man får, og hva man føler og tenker. Jeg var klar over at noen endringer ville komme i etterkant av medisinbytte. Men dette var en større forandring enn forventet. Heldigvis er den jo positiv, men trenger bare litt justering.

Jeg vil være meg selv, men ikke helt Duracell!

Hodet mitt jobber intenst, og følelsene forsøker å finne sin plass. Jeg lærer meg å kontrollere både gode og vonde følelser nå. Helt på nytt, selv om man jo har et grunnlag fra før. Det føles litt som at følelsene mine endelig får frisk luft, og får kjenne på vinden som blåser i alle retninger. Fotfestet mitt må være støtt, og jeg må kontrollere meg selv litt. Slippe meg litt og litt fri. Våge å gradvis gi slipp på det usikre. Da vil dette nok ordne seg. Jobben må bare gjøres først.

Jeg ønsker deg en superfin onsdag, og håper at vi møtes igjen her på bloggen i kveld!

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

De såreste ordene forteller mest!

Sårheten vil gjøre meg sterkere!

Jeg har den siste tiden vært veldig opptatt av å lese om låtskriving, og se hvordan erfarne låtskrivere jobber med sine sanger. For jeg har så mye inni meg som vil ut, og jeg ønsker å kunne jobbe meg enda bedre som låtskriver. Det er såre ord som kommer frem i mine låter, og jeg har trengt tid til å bearbeide det. Alt blir så mye mer ekte, når det kommer fra sjelen. Jeg har kjent på litt frykt, for hva venter bak den lukkede døren som kroppen vil åpne. Det har til tider stoppet meg fra å skrive, for jeg er redd og sårbar. Dette er nok litt sært for noen av dere, men jeg føler for å snakke om disse tingene her på bloggen.

Ord som beskriver mine innerste følelser, er ofte innkapslet i tårer allerede. For jeg har gjemt det aller vondeste langt inni meg. Forsøkt å jage det vekk, og ikke forholde meg til det som er så intenst smertefullt. Psykiske påkjenninger og traumer ligger der inne, og skaper en verkebyll av følelser. Når man da slipper fri noe ord fra denne verkebyllen, så river man av plasteret på et sår. Og da hender det ofte at man blør litt. Jeg trenger da tid til å jobbe meg gjennom det. Akseptere at disse ordene faktisk beskriver livet mitt. Akkurat så nakent og ærlig, og med alle de følelsene som det innebærer. Det skjer ikke uten smerte å skrive en låt på denne måten.

Hver eneste låt, er en prosess!

Det er veldig viktig at jeg skynder meg langsomt. Tar meg den tiden som det tar, og som vil gjøre meg sterk. Så sterk at jeg kan stå på en scene, og formidle det rett til deg som sitter i salen. Fra hjertet mitt, og ut i verden. Da må man eie ordene. Vite at de er bearbeidet godt, og at jeg kan håndtere det emosjonelle som kommer mot meg. Jeg er ikke en person som skriver fengende poplåter. Nei, det er musikk som setter spor. Som får mennesker der ute til å tenke seg om. Kanskje trigger det sterke følelser, og ordene får en annen mening for den enkelte. Jeg er den som slipper dem ut. Men jeg kan ikke kontrollere hvordan dere mottar dem.

Nå har jeg en større forståelse for det låtskrivere ofte forteller. At der ligger en prosess bak hver eneste låt. Og at man gir bort en bit av seg selv, hver eneste gang. De prosessene er så viktige å være bevisst på. Ikke stresse med fremdriften, men våge å ta litt tid. Da kommer nemlig brikkene på riktig plass, og man lager en låt. Det er så utrolig å kunne formidle på denne måten. Følelsene mine har alltid vært sterke, og jeg har funnet en måte å bruke dem på. Så jeg våger å kjenne etter. Slippe ut de tårene som kommer underveis. Kjenne på sårbarheten min. Og være glad i den.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Jeg smaker på livet!

Denne dama nyter hvert sekund!

God kveld!

Sansene mine har våknet opp fra en lang dvale, og jeg legger merke til så mye rart. Lyset ute føles skarpere, og jeg lytter på lyder som jeg ikke la merke til før. Luktene er sterkere, og smakene er fyldigere. Jeg har våknet. Følelsene mine er sterke, og jeg snakker på inn og ut pust. Tårene triller ofte av glede, og ønsket om at dette skal fortsette er veldig sterkt. Det skremmer meg å tenke på hvilken effekt ulike medisiner kan ha. Og jeg ønsker meg ikke tilbake til en slik hverdag. Ja, jeg har mer smerter i hverdagen nå. Men gleden over livet, er så mye større og sterkere!

Jeg tar inn alle inntrykkene helt på nytt!

Skadene inni meg, har trengt hjelp til å gro. Så medisinen har nok vært nødvendig. Men nå føler jeg meg klar til å omfavne livet mer, og klare meg uten antidepressive medisiner. Jeg vet at der kan komme tøffe tak, men det skal jeg komme meg gjennom. Vi har en fin dialog om det her hjemme, og vi er klare for å teste ut hverdagen på nytt. Jeg må jo lære meg å håndtere følelsene på nytt. Og regulere energien min litt bedre. Mine utfordringer har ikke forsvunnet. Det er jeg smertelig klar over. Men heldigvis jobber man seg sterkere, og nå kan jeg takle livet mitt bedre.

Det er aldri for sent å ta tilbake kontrollen!

Det er magisk å kjenne på følelser. Bli så glad at man gråter en skvett. Juble fordi man faktisk mestrer en oppgave. Våge å være seg selv, og ikke frykte morgendagen. Man kan ikke si at medisiner er dumt, men noen ganger så tar de fra oss mange inntrykk. Det kjenner jeg på nå, og det har fått meg til å tenke mange tanker. Jeg ønsker jo å føle meg levende og våken! Når alle sansene plutselig aktiveres, så blir der masse glede og latter. Tenk så heldig jeg er, som faktisk er sterk nok til å klare meg selv! Det er en seier for meg!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Hvordan skrives en ny låt?

Jeg er så klar for en ny låtskriver økt!

God morgen!

Sangfuglen er våken ,og så klar for en ny dag med låtskriving og musikk! Herlig følelse, og det skal nytes så godt som mulig. Vi kommer oss nærmere plateinnspilling for hver gang, og det motiverer meg noe helt enormt. I tillegg skal vi se på ulike løsninger på den økonomiske biten angående plate. Og der har vi fått mange tips, og gode ideer fra andre musikere. Føles så herlig å endelig diskutere egen plate, og faktisk ha det som et realistisk mål! Jeg er forsiktig optimist, og håper vi lander på en god løsning i løpet av 2020. Fantastisk følelse å vite at drømmer kan nås!

Jeg har en del låter som allerede er skrevet ferdig, og det er så godt å kjenne på. Når vi synger dem for andre, så får vi så utrolig gode tilbakemeldinger. Det varmer hjertet mitt, og jeg blir så utrolig stolt. Når jeg ser at publikummet mitt reagerer med tårer, så vet jeg at låten har truffet en nerve. Og da har jeg nådd ut med teksten min, og gitt den til et annet menneske. Forhåpentligvis kan den være til hjelp eller trøst. For meg som fersk låtskriver, er det utrolig viktig å se disse reaksjonene. Og ta i mot alle de fine ordene som de sier i etterkant.

Sterke følelser skal gjøres om til personlige tekster.
Rett fra hjertet!

Nå i dag så skal vi jobbe videre med en låt, som nesten er ferdig. Men vi sliter litt med å finne riktig melodi til to viktige tekstlinjer. Spent på om vi knekker den koden i løpet av dagens musikkterapi. Når jeg skriver låter, så tømmer jeg sjelen min. Så det er skikkelig personlig, og tekstene utleverer meg på en ganske rå måte. Det gjør meg spent på hvilke reaksjoner som kommer, og mine egne følelser knyttet til det. Noen ganger så må jeg prosessere tekstene flere ganger. Da leser jeg teksten høyt foran musikkterapeutene. Noen ganger så ender jeg opp med å gråte, og da må vi snakke litt om følelsene der og da.

Det er ganske tøft å sitte der med tårene som triller, og man skal forsøke å forklare hva som gjør så vondt. Men samtidig så er det utrolig viktig, og jeg tar alltid nye steg i etterkant. Det kalles personlig vekst, og er noe som jeg trenger i min hverdag. Ved å våge å gå gjennom en slik prosess, så vil man kunne legge ting lenger bak seg. Da kan man på en måte gå videre. Etter hvert som tårene forsvinner, så klarer jeg å jobbe med selve låten. Da former vi den i sammen, og så blir det enda en låt i min katalog! Det er så sprøtt å tenke på. Men utrolig deilig å på samme tid! Jeg gleder meg så enormt til den dagen platen kommer ut!

Jeg ønsker deg en nydelig tirsdag, og håper at vi ses her igjen i kveld!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!