Takk for 2019!

Her hjemme hos oss, feirer vi nyttårsaften stille og rolig. Vi har kost oss med god mat, og så har kvelden egentlig vært helt som vanlig. Sånn har vi gjort det de siste årene, og det passer oss veldig fint. Litt fyrverkeri to ganger i løpet av kvelden, men ellers så er alt som vanlig. Jeg er glad i å være hjemme på en slik kveld, og være tilstede for ungene våre. Det er kjekt å være sammen med min kjære, og vi klarer fint å kose oss uten gjester.

Det er på tide å takke for 2019! Det har vært en stor glede for meg å dele dette året sammen med mine kjære følgere. Tusen takk til hver enkelt av dere, og jeg er svært takknemlig for at du besøker mine kanaler. Jeg håper at vi alle sammen kan ha en trygg og god feiring i kveld, og at dere er forsiktige med det skumle fyrverkeriet. Er alltid livredd for at noen skal skade seg, så jeg er litt pinglete på det området.

Ha en super fin kveld, og så håper jeg at vi alle sammen møtes her igjen daglig i 2020! Det er kjekt å dele hverdagen med alle sammen, så her fortsetter vi som før. Tusen takk for et flott 2019!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Psyken min i 2019!

God kveld!

Jeg føler at det er naturlig for meg å dele litt mer om hvordan dette året egentlig har vært. Sånn på innsiden. Uten for mye filter. Sannheten er jo at jeg virkelig har fått brynt meg ganske kraftig dette året. Noen ganger fordi jeg selv plasserer meg på utsiden av komfortsonen, og ønsker meg personlig vekst. Men også noen ganger fordi livet inneholder vanskelige ting, og jeg kan ikke til enhver tid klare å ha full kontroll på alt. Da kan det rakne, og jeg får en følelsesmessig reaksjon. De gangene det har skjedd dette året her, så har jeg heldigvis klart å komme meg gjennom det nesten helt selv. Men jeg har noen gode samtalepartnere, og de kan jeg si ifra til dersom jeg trenger noen råd.

Det har også vært stunder hvor jeg nesten ikke helt har trodd at dette er meg. At det er jeg som har deltatt på influencer kurs, og blitt kjent med Anne Brith og gjengen, Flotte mennesker som jeg virkelig har lært masse av på godt og vondt. Det var stort for meg å få den muligheten, og det har gitt meg god vekst. Men det er en langsiktig jobb, og jeg har en del mål som må nås i 2020. På kurset har jeg selvfølgelig lært en del praktiske ting. Men aller mest så er endringen kommet på den mentale biten. For jeg har vært nysgjerrig, spent, redd, nervøs, trist, sint og utrolig glad i løpet av kort tid. Det har ikke vært bare enkelt, og jeg har fått noe å tenke på mange ganger.

Men jeg har ønsket å utvikle meg, og ta nye steg. Da svir det noen ganger litt ekstra, og man må grave dypt i egen verktøy kasse. Det har skjedd positive endringer med meg, og jeg er ikke lenger så redd. Jeg våger mye mer, og jeg har blitt tryggere i meg selv. Både som privatmenneske, og som blogger. Jeg har virkelig tatt denne muligheten på alvor, og jeg legger ned et stort arbeid hver eneste dag. Så er det helsen som setter litt kjepper i julene for meg. Det er bare sånn det er, og jeg forsøker å navigere meg i livets harde hverdag. For jeg nekter å gi opp mine drømmer! Det siste året har gitt meg en del avklaringer, og jeg har fått tid til å ta det inn over meg. Min helse er sånn som den er, og jeg skal gjøre det så godt som jeg kan.

Jeg kjemper ikke lenger for å være annerledes enn det jeg faktisk er. Det var på tide å godta den kroppen jeg faktisk har, og innse at det likevel er et godt liv. Selv om jeg noen ganger enda kan bli oppgitt, så er jeg mye kjappere på beina igjen. Nå er jeg ikke så fryktelig redd for å gråte. De tårene må bare få komme ut. Så ja, jeg har hatt noen psykiske smeller i løpet av året. Men jeg har kommet meg gjennom dem på en god måte. 2019 har altså vært et skikkelig interessant år i livet mitt. Jeg kommer aldri til å glemme det. Men jeg må tro på drømmene mine, våge å jage etter målene mine og bare være meg selv uten filter! Da blir 2020 garantert spennende!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

2019-et år jeg aldri glemmer!

God morgen!

Da er siste dagen i 2019 her, og det er på tide å tenke litt tilbake. Bruke litt tid til å se hva som har skjedd dette året. Hvor var vi da året startet, og hvor er vi nå? Hva har endret seg? Hva har blitt bedre? Er det noe jeg angrer på? Å tenke over livet, er både godt og vondt på samme tid. For man går gjennom mange ting i løpet av et helt år. Der har skjedd masse bra, og så har der vært noen harde stunder også. Sånn er det jo for oss alle sammen. Men dette året har jeg virkelig staket ut min vei videre, og tatt konkrete valg for fremtiden. Jeg vet mer om hvordan hverdagen min bør være, og hva jeg bør endre i 2020. Det er godt å vite at man får nye sjanser, og at man alltid kan finne nye stier videre i livet.

Noen karameller har vært tunge å håndtere, og jeg har nok hatt noen mentale nedturer. Det har jeg lært masse av, og store endringer har blitt gjort. Det ble endelig pause fra samtaleterapien, og jeg klarer meg veldig bra. Musikkterapien har fått mye tid, og jeg har virkelig jobbet med meg selv der denne høsten. Det har vært vanskelig å finne min plass, og jeg har vært usikker på min rolle der. Heldigvis så har vi et flott samhold, og det er lov å si ifra. Da har jeg fått nye oppgaver, og fått hjelp til å sortere tankene mine. Men det aller kjekkeste, har vært åpenbaringen om at jeg faktisk skriver mine egne låter! Det er så stort, og jeg kan nesten ikke tro det den dag i dag.

At jeg nå sitter med 9 ferdige låter, og stadig jobber med nye tekster. Det er på tide med plateinnspilling i løpet av 2020. Jeg krysser fingrene for at vi klarer å få det gjennomført. Det er så stort for meg, og jeg har fått så utrolig fin respons på mine egne sanger. Jeg er så glad i hjertet mitt, at det nesten sprekker! Nye vennskap har der også kommet i 2019. Fantastiske mennesker som har blitt en del av mitt liv. Det er så godt å kjenne på. Jeg fikk jobbet meg gjennom ulike frivillige verv, og har fortsatt en del ansvar i Mental Helse, og Revmatikerforeningen. Nå er jeg mer bevisst på hvor mye jeg kan ta på meg av ansvar, og det føles godt.

Det har blitt mange mestringsopplevelser, og det er så deilig å kjenne på. Både i frivillig arbeid, i musikken og som kursdeltager på Anne Brith Influencer Program. Jeg har opptrådt en rekke ganger offentlig, og det har gitt mersmak. Bloggen har vokst godt dette året, og jeg er så glad for alle nye venner i bransjen. Herlighet for en reise dette året har vært!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Jeg kan ikke fortsette sånn!

Som mamma, så er jeg en hønemor og kontrollfrik. Det erkjenner jeg ganske så kjapt. Det handler om at jeg er livredd for at noe galt skal skje, og at jeg ikke skal oppdage det tidsnok. Fortiden min har gitt meg dype sår, og jeg vil ikke gjøre de samme feilene en gang til. Men jeg må skjerpe meg, og la ungene få den plassen de trenger for å utvikle seg. De er ungdom og snart tenåring. Da kan ikke mamma regne med at de skal sitte stille her hjemme. Nei, det er bare positivt at de er sosiale og har kompiser. Men jeg har kjent masse på det i denne ferien. For begge guttene har vært masse borte, og jeg har kjent på savn og uro. Selv om jeg vet at de er trygge. Det forteller meg at jeg må skjerpe meg skikkelig.

Det er godt å ha en mamma og stefar som passer på. Men de må jammen meg få leve sine liv. Jeg kan ikke holde dem tilbake, på grunn av min egen frykt og usikkerhet. Det handler om å gradvis gi slipp, og forberede seg på at de faktisk skal bli voksne. En dag skal de flytte hjemmefra, og da må de få lære seg ting før den tid. Vi voksne har snakket om det her hjemme. For det blir jo skikkelig stille her i huset. Nå har jeg min kjære hjemme enda, så jeg er ikke helt alene. Men dette er en påminnelse om at tidene endrer seg, og jeg må også forberede meg på det mentalt. Være tilstede, men likevel la dem på kjenne litt på livet uten at mamma fotfølger dem hele tiden.

Jeg vet at dette kommer til å være vanskelig for meg. Men jeg må. Det kan ikke være sånn. Men jeg skal sørge for at ungene alltid vet vi er her, og at de kan alltid be oss om hjelp dersom noe skjer. Det er svært viktig for meg, og jeg vet at de trenger å ha oss i bakhånd enda. Jeg koser meg når de er hjemme, og stjeler noen klemmer fra dem. Men jeg ser at de vokser, og at det er nye tider her hjemme. Særlig eldstemann har virkelig begynt litt mer på voksenlivet. Og minstemann er ikke så mange år bak ham. Takk og lov for at jeg er her hjemme, og kan være tilgjengelig for dem. Å være mamma er uten tvil svært utfordrende. Men det er den aller viktigste oppgaven jeg har i livet mitt.

Ungene våre er virkelig blitt større, og det må jeg bare forstå fortere enn noe annet. Så gjelder det å på en måte være akkurat nok tilstede for dem oi hverdagen. For de må utvikle seg, og lære seg litt av hvert om livet. Men vi tar en ting om gangen. Det er en spennende reise, og jeg kan mange ganger nesten ikke tro det jeg ser. To flotte gutter som jeg elsker over alt på denne jord. Det kommer aldri til å endre seg, samme hvor voksne de blir!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

“Du skriver jo bare litt….

God kveld!

For meg så er bloggen svært viktig. Den er blitt en meget viktig del av livet og hverdagen. Jeg ønsker å dele masse med dere, og har derfor valgt å oppdatere bloggen min tre ganger hver eneste dag. Det er klart at det til tider kan være krevende for meg. Men det gir meg samtidig faste rutiner, og jeg vet at noen forventer noe fra meg. Det er en skikkelig fin drivkraft for min del, og den har hjulpet meg gjennom vanskelige perioder. For jeg må hver eneste dag forsøke å dele litt av mine tanker og følelser. Det er ikke alle dette passer for, men i min hverdag er det skikkelig viktig.

Jeg kan ikke bare bli liggende i sengen, og drite i hva som skjer der ute. Eller jo, jeg kan jo det. Men da kommer jeg meg ikke frem til de målene jeg har satt meg. Og jeg er en meget sta og målbevisst dame. Så det er ikke aktuelt å gi blaffen. Men jeg kan nok være enig i at jeg litt vel dedikert iblant. For jeg er rigid på faste klokkeslett, og forsøker alltid å være i forkant med alt sammen. Noen ganger så kjører jeg meg selv for hardt, og får kjenne det på egen kropp. Men så er det den mentale drahjelpen som bloggen gir meg. Den betyr så uendelig mye, og jeg er så glad for at dere følger meg i livet

Dersom man virkelig ønsker seg en jobb i denne bransjen, så må man levere masse innhold. Og man må være tilstede på internett stort sett hele tiden. Jeg skjønner at det kan virke som en enkel oppgave å bloggen. Men tro meg, det er ikke alltid like enkelt. Så jeg er glad for at mitt pågangsmot er stort, og at jeg virkelig elsker å skrive. Da blir det nemlig ikke så stress, men heller en viktig del av mine hverdagslige sysler. Jeg får bearbeidet mange tanker, og jeg kan dele mine tanker med dere. Noen ganger så får jeg en del respons, og det er stort sett utelukkende positivt.

Det ble viktig for meg å ta en skikkelig avgjørelse tidlig i 2019. Dersom jeg skulle gå all in for blogg/sosiale kanaler. så måtte jeg gi alt jeg har. Da må det ikke være en halvveis greie som man kun gjør for moro skyld. Det er ikke pengene som drar meg, men en intens glede over å kunne formidle til et publikum hver eneste dag. Ja, jeg ønsker å tjene penger på sikt. Men det nytter ikke å ha det som en hovedmotivasjon. Nei, jeg har en inderlig trang til å kunne ha en offentlig stemme. Og da må jeg gjøre det på min egen måte. Jobbe konkret og strukturert hver eneste dag. Da kommer man seg fremover, og man kan nå sine mål!

Kos dere i kveld ,alle sammen! Så prates vi igjen her om noen timer.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Mine planer i dag!

God morgen!

Dette blir en travel, men veldig koselig mandag. Aller først er det viktig å få unnagjort treningen her hjemme. Men så skal vi av sted for å gjøre noen ærender. Jeg skal fikse neglene mine nå i formiddag, og så er skal jeg på venninne besøk litt senere i dag. En skikkelig fin dag, og det er deilig å ha så koselig start på uken. Jeg er heldig som kan besøke venninner på dagtid, og bare kose meg sammen med mennesker som jeg er så glad i. Det blir nok noen kjekke timer, hvor vi prater på inn og ut pust. Det er en stund siden vi så hverandre sist.

Det klør i fingrene mine etter å fjerne julepynten allerede i dag, men vi skal vente til etter nyttår. Jeg er så utrolig klar for hverdag, og jeg gleder meg til å lage stuen helt normal igjen. Min kjære har fortsatt juleferie, så vi forsøker å få gjort en del her hjemme i romjulen. Har ikke noen store planer på nyttårsaften, og det passer oss utmerket. Jeg skal kose meg i dag, og fokusere på velvære og vennskap. Det skal bli godt med litt alenetid også. Vi er jo ikke vant til å være to voksne hjemme samtidig over så lang tid. Men det går fint!

Jeg håper at din dag blir super, og at du får gjennomført dine planer for dagen. Husk å ta vare på deg selv, og ikke stress for masse. Ta en ting om gangen, og så kommer vi nok i mål alle sammen. Jeg er så klar for å starte denne dagen, så snakkes vi her igjen i kveld!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Blogger jeg for å tjene penger?

Som blogger, så ønsker jeg å være meg selv fullt og helt. Det betyr at jeg velger å dele mange såre øyeblikk eller opplevelser på min blogg. Noen liker det veldig godt, mens andre ikke liker det. Det er helt ok for meg. For jeg kan ikke ha som mål at alle skal like meg, eller ønske å følge meg i min hverdag. Men jeg vil jo veldig gjerne at dere skal like mitt budskap. Jeg er en annerledes blogger, og det har jeg akseptert. For jeg ser hva man mener med det, og det gjør meg faktisk glad. Jeg har ikke noe ønsket om å være som alle andre der ute. Jeg vil være meg, og jeg ønsker at dere skal få bli kjent med meg akkurat sånn som jeg faktisk er.

Jeg lever med følelsene utpå kroppen, og har valgt åpenhet. Masken er kastet bort, og jeg våger å være ærlig med dere. Sånn kommer det alltid til å være her på bloggen. Den dagen jeg ikke klarer det, så er det ikke noen vits for meg å fortsette. Jeg vil ikke lage et falskt bilde av min hverdag. Når man er voksen, så har man mange erfaringer med seg i ryggsekken. Det kan være til hjelp for andre, at jeg velger å dele litt av det. Men det hjelper også meg selv. Det er så deilig å ha en egen plass, og jeg kan dele det som jeg selv ønsker. Det letter hjertet mitt, og jeg føler meg som regel alltid bedre etter en skriveøkt. Skriving er et av mine viktigste verktøy.

Så er der en del som etterlyser kommersielle samarbeid. Og ja, jeg ønsker å komme i gang med den biten også. Men det kommer med tiden, og jeg skal ikke forhaste meg. Min blogg kommer til å bli større etter hvert, og jeg har tålmodighet med disse tingene. Jeg er trygg på at det kommer samarbeid, men jeg vil at det skal komme naturlig. Og jeg skal kunne stå inne for alt som deles her på bloggen. Penger betyr selvsagt en del i hverdagen, men jeg klarer meg fint. Så da er jeg en aktiv blogger, og statistikken vil hjelper meg nærmere samarbeid på sikt. For meg så er det ekstra viktig at eventuelle samarbeidspartnere ønsker å komme i dialog. Så jeg maser ikke.

Det er viktig for meg at dette er en langsiktig satsning, og at dette er det jeg skal drive med i fremtiden. Jeg ønsker også å ha et større fokus på foredrag og konserter. Det betyr at jeg får flere bein å stå på, og det vil også hjelpe meg videre. Jeg skal ha det kjekt underveis, og det skal bygges en solid grunnmur. Alt til sin tid. Så det er ikke vits i å stresse. Men heller fokusere på å gjøre jobben hver eneste dag. Skape innhold som dere ønsker å lese eller se på. La oss kose oss sammen på denne reisen, og være glad for at det fine som vi kan oppleve sammen!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Plutselig barnefri!

God kveld!

Da er romjulshelgen snart over, og vi nærmer oss et nytt år med stormskritt. For min del, så føles det veldig godt. Når jeg kjenner på en positiv følelse, så blir jeg veldig glad. Det forteller meg at jeg er klar for nye eventyr. Der er alltid masse tanker inni hodet mitt på dette tidspunktet hvert eneste år. For jeg er spent på hva som venter der ute i fremtiden. Jeg mener det er en fin ting å være nysgjerrig. Å glede seg til det som ligger foran oss, gjør at jeg møter dert nye året med positiv innstilling. Det hjelper som regel alltid.

Vi har hatt en veldig rolig helg, og ungene har sovet hos kompiser. Så der har virkelig vært veldig stille her i huset. Men det har vært fint også. Jeg har brukt tiden veldig godt, og fått unnagjort en del ting som stod på min liste. Så jeg har kommet i mål med mange prosjekter, og har i tillegg fått tid til å trene i dag. Jammen har denne romjulen gitt meg verdifull tid til å komme meg skikkelig på beina igjen. Julen var nemlig skikkelig tung for min del. De siste dagene har jeg jobbet beinhardt, og endelig føler jeg at formen er stigende. Vi voksne har også fått tid til å tenke over ulike ting, og hatt ro til å planlegge litt for det nye året.

Det har vært viktig for meg å rydde litt i eget hode. Luke bort de uvanene som jeg ikke ønsker å ha med meg inn i det nye året. Men aller mest fokusere på alt det fine som venter lenger fremme i tid. Nå skal vi bruke de siste dagene i året på best mulig måte. Og nyte den alenetiden som vi faktisk plutselig fikk i denne ferien!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Våger du å snakke?

God morgen!

I dag ønsker jeg å skrive til dere om et spesielt tema. Det handler om viktigheten av å snakke sammen. Ta seg tid til den gode samtalen i hverdagen. Høre på hva venninnen din faktisk forteller deg. Møte vedkommende sine følelser med respekt og kjærlighet. Noen ganger må man ta en alvorsprat, og kommunikasjon er utrolig viktig for oss alle sammen. Men så er det så mange som ikke våger å fortelle hvordan man har det, sånn egentlig. Det blir for skummelt, og man gjemmer det bak masken. Eller så går man ikke ut i frykt for å møte på noen som spør. Men det er livsviktig å snakke om det.

Vi bærer alle sammen på en ryggsekk. Inni denne ryggsekken kan der ligge masse forskjellig. For noen så er det ikke så veldig tungt å takle den ryggsekken. Men for andre så kan den være blytung. Stappfull med altfor tunge erfaringer og traumer. Så hvordan kan vi hjelpe hverandre? Jeg tror det handler om flere aspekter. Man må vie mer tid til sine venner og familie. Gi mulighet for den gode praten. Og så handler det om å våge. Våge å spørre hvordan man egentlig har det. Jeg vet selv at det kan være ganske skummelt, og det er viktig å lære av de erfaringene man har. Men jeg mener vi må våge å blande oss mer inn i hverandres liv.

Det er ikke vi som skal bestemme over andres hverdag. Men vi kan være en skulder å gråte på, eller en hånd å holde i. Vise at vi faktisk ønsker å hjelpe vedkommende gjennom stormen. Vi må våge å stå sammen. Dele det som svir, og som man helst ønsker å gjemme bort. Man trenger ikke å dele det med hele verden, men med noen som man kan stole på. Jeg deler selv en del her på bloggen. Men kan snakke om enda dypere ting med gode venninner eller nærmeste familie. Å slippe noen inn, kan være veldig skummelt. Men å faktisk ha noe noen som bryr seg, er gull verd. Jeg forsøker alltid å være så sterk. Men jeg må også kunne være sliten, og faktisk erkjenne det.

I denne julen så fikk jeg en mental knekk. Og jeg har valgt å ta i mot en utstrakt hånd. En venninne som jeg kunne chatte med flere kvelder på rad, midt i hennes julehøytid. En annen venninne som bad meg med på tur i Furulunden. Mennesker som viser sin varme og medmenneskelighet. Jeg setter så utrolig stor pris på det. Og så vet jeg at resten av venninnene også vil hjelpe dersom jeg spør. Så jeg er svært heldig. Men det hjalp meg gjennom julen ,og jeg føler meg heldigvis mye bedre allerede. Jeg våget å be om hjelp.

Våg derfor å være en venn som bryr seg. Stå sammen med den som sliter. Og ta selv i mot hjelp dersom hverdagen er vanskelig. Det er ikke et nederlag, men heller et tegn på at du kjemper deg gjennom det som er vanskelig! Jeg heier på deg!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg