Min første heklede bestemorsrute!

Jammen klarte jeg å hekle en bestemorsrute kun ved å se på YouTube! Er faktisk ganske stolt over mwg selv! Nå blir det mange flere! Dette var veldig gøy! Litt prøving og feiling, men til slutt fikk jeg det til!

Jeg skal lære å hekle!

Jeg lurer på hva som skjer med meg egentlig! Jeg har de siste årene lært meg å strikke, og med god hjelp har jeg fullført endel gensere. Det har vært gøy! Nå har jeg faktisk bestemt meg for å lære å hekle, og jeg skal i gang med prosjektet i kveld! Nå skal jeg få tak i både garn og heklenål. Jeg skal hekle bestemor ruter, og har sett på videoer for å lære meg teknikken. Jeg har aldri prøvd det før, men nå har jeg lyst til å gjøre et forsøk! Jeg var ikke interessert i slikt før, men nå elsker jeg å lage ting selv. Rart hvordan jeg får nye kreative interesser! Det skal bli spennende å se hvordan det går. Jeg får prøve og feile litt! Jeg liker å utfordre meg selv på nye ting. Jeg satser på lappeteppe dersom jeg får det til!

Mestring i hvert steg!

I min hverdag er det veldig viktig å ta vare på alle fremskritt. Oppleve mestring i hvert steg. Forsøke å se fremover, og være glad for alt som blir bedre og bedre. Selv om jeg møter hard motstand i blant, så går det aller meste fremover i mitt liv. Jeg er i ganske god form, trener regelmessig og spiser bra. Jeg har netter hvor jeg sover godt, og netter hvor jeg sliter med vonde drømmer. Men jeg har en ro inni meg som vokser seg større og større. Jeg merker det fort dersom angsten kommer på besøk, og forsøker å la den fare forbi meg fortere enn tidligere. Jeg er blitt mye flinkere til å la ting fare videre. Ikke over analysere hver eneste følelse som dukker opp. Men anerkjenne følelsen, registrere den, og la den fare videre. Jo mindre av angsten som får feste seg, jo bedre blir livet mitt.

Jeg blir veldig glad når jeg mestrer hverdagen. Når jeg kan legge meg om kvelden, og si til meg selv at dagen har vært fin. Og de dagene hvor alt er mørkt og trist, da fokuserer jeg på at der kommer en ny dag i morgen. Når jeg har valgt å være åpen om min angstdiagnose, så har jeg ufarliggjort angsten også for meg selv. Det har blitt så mye lettere å leve med det nå som jeg forteller åpent om det. Sånn er jeg, og dere kan enten like det eller la meg bare være i fred. For nå trenger jeg å puste inn frisk luft og gi meg selv fritt spillerom. Skuldrene er kommet lenger ned, og jeg skjemmes ikke over meg selv lenger. Livet har gitt meg gode og vonde opplevelser. Og jeg gleder meg veldig til å stadig få fokuset over på fremtiden etter hvert som terapien hjelper meg videre i livet.

I løpet av denne uken kommer Løvetannavisen til nesten 70 000 husstander. På side 20 og 21 er der et stort bilde av meg, og et leserinnlegg som jeg har skrevet. Jeg forteller om hvorfor jeg kan leve godt med Post Traumatisk Stress Lidelse. Det kan altså hende at veldig mange mennesker leser mine ord og tanker i løpet av de kommende dagene. Jeg står frem med navn og bilde, og jeg skriver så åpent som jeg kan gjøre. Det er litt rart og litt skummelt at så mange mennesker får vite om min historie, og min hverdag. Men jeg er stolt over meg selv. Jeg er stolt over at jeg virkelig tørr. Jeg føler meg sterk og modig. Jeg har virkelig gått ut av komfortsonen, og latt meg bli sett. Akkurat slik som jeg faktisk er. Da jeg var på mitt aller svakeste, hadde jeg aldri trodd at jeg ville klare å rette ryggen og la meg selv bli sett! Men nå er jeg der. Jeg tørr. Jeg skjelver litt, men jeg står med rak rygg. For jeg vet at for meg er det riktig.

Noen ganger må man velge å være seg selv. La andre få innblikk for at de skal ha mulighet til å forstå meg. Jeg har valgt å ta alt det vonde jeg har opplevd, og forsøke å snu det til noe konstruktivt. Jeg kan hjelpe andre mennesker, og jeg får stadig høre at det hjelper andre mennesker til å foreta endringer i livene sine. Det føles så uendelig godt. Livet mitt er i ferd med å bli mye lysere enn før, og det er så deilig. Jeg gleder meg til å se hva fremtiden bringer!

Klar for en hektisk uke!

Da er vi jammen meg i gang med atter en ny uke her i huset. Barna er sendt på skolen, klesvasken er kommet på snoren til tørk, ny maskin er i gang med kok vask og jeg er klar i treningstøyet! Det er klart for ukens PT time sammen med Irene Skuland Reilev nå i formiddag! Det er en herlig start på treningsuken. Gleder meg veldig til å komme meg ut på trening igjen etter en helg med sosialt og god mat. Jeg har mange avtaler denne uken, og jeg er glad for at jeg er i fin form og full av energi. Her må der tas i bruk både følelser og intelligens i løpet av uken. Noe blir kjekt og enkelt, mens andre avtaler blir tyngre å komme seg gjennom. Slik er livet. Og livet er godt.

Det er viktig å starte ny uke med blanke ark, og gode forventninger. Være positiv til alt som skal skje, og gi alt og alle en sjanse. Ta en dag om gangen, gjennomføre med så god stil som mulig, og så gå videre fremover. Da kommer man seg gjennom det aller meste. Jeg håper at dere alle sammen får en flott uke! Håper at dere følger meg her på bloggen. Ønsker dere en flott mandag!

Godt å samles her hjemme!

Det er en deilig ro i hjemmet vårt nå i kveld. Guttene har kommet hjem etter å ha vært hos kompiser i helgen, og jeg er så glad for å få dem hjem igjen. Så i kveld blir det ekstra kos med pizza til kveldsmat. Søndag kveld er em rolig kveld hvor man samler krefter til en ny uke med skole og jobbing. Jeg nyter å ha kommet hjem igjen, og har fått alt på plass. Så nå blir det tv og avslapping resten av kvelden her hjemme. Litt klesvask må til, men ellers får de huslige pliktene vente til i morgen. Ha en flott søndagskveld!

Deilig helg i Egersund uten angst!!

Endelig har jeg klart å være en hel helg i min hjemby Egersund uten å oppleve problemer med angst eller vonde minner! Det er en stor seier for meg, og jeg sitter her hjemme i Mandal med en god mestringsfølelse i kropp og sjel! Vi har virkelig kost oss sammen med nær familie hele helgen. Jeg har rukket både slekts treff, dugnad, bytur og sosialt samvær. Jeg har både spist og sovet godt hele helgen. Jeg gikk gjennom gatene, og traff på noen kjente ansikter og fikk gode klemmer! Jeg er så glad for at vi fikk en så god opplevelse denne helgen. Det var viktig for meg å forsøke å være der litt. Se hvor mye jeg kan klare å mestre.

Jeg fikk erfare at det går rett vei med meg. Jeg er i ferd med å bli mye sterkere, både fysisk og mentalt. Det er så ufattelig godt å kjenne fremgang. Jeg var veldig spent på hvordan jeg ville reagere. Men jeg har kost meg, og jeg har slappet av. Jeg ser frem til neste gang. Å være sammen med nær familie er viktig. Å kunne hjelpe hverandre med praktiske oppgaver, og være til nytte. Det er godt å kunne gi hjelp til andre som jeg er glad i. Nå gleder jeg meg til ungene kommer hjem til meg. Det er rart å plutselig ha en helg alene med min kjære. Men det har vært godt. Jeg gleder meg virkelig til å være sammen med guttene mine nå i kveld.

Denne helgen gikk over all forventning. Det er mestring i praksis. Og det viser at åpenhet, terapi og trening hjelper! Det går fremover med meg! Livet har fått flere lyse sider. Og jeg føler meg sterk. Det er deilig!

Avslapping hos mor og far ❤️

Etter en koselig tur på byen var det deilig å slappe av i godstolen hjemme hos mine foreldre! Godt å få pratet litt sammen i fred og ro! I kveld skal jeg slappe godt av sammen med min mann og min storebror! Pizza og drøs!  Det har vært en veldig fin dag, og jeg har taklet det fint å være her på besøk! Det føles godt! Så nå gleder jeg meg til en rolig kveld godt plantet i sofaen! Å besøke familien har vært veldig positivt, og det gleder hjertet mitt! Jeg ønsker alle sammen en strålende lørdag kveld!

Klar for bytur!

Da er jeg straks klar for bytur med mor og storesøster i Egersund ! Det er litt rart å komme hit igjen, men nå skal jeg forsøke å kose meg sammen med familien min, og glemme vonde minner! Vi skal kose oss med mat og shopping ! Koselig hvis vi møter noen kjente ! 

En helg med familien❤️

Denne helgen er jeg og min kjære mann tilbake i Egersund! I går kveld var jeg i sosialt lag med slekta, og det var så koselig! I dag skal jeg gjøre litt dugnad, og så skal vi kose oss med familien!  Rart men godt å være på besøk her i Egersund!  Jeg håper at dere har en flott lørdag! Nå må jeg i gang med dugnaden!

Vil dere ha besøk av meg?

Det er veldig spennende å starte WeLG Foredrag! Jeg jobber med å nå ut til alle Dere! Jeg ønsker svært gjerne å komme i gang med å spre mitt budskap til Dere! Jeg håper at WeLG Foredrag etter hvert vil bli et kjent navn for Dere, og at jeg kan bli flittig brukt i ulike settinger. Jeg besøker svært gjerne foreldremøter i skole og barnehage for å prate om min erfaring med mobbing i barndommen. Jeg prater også svært åpent om hvordan det er å leve med en psykisk diagnose i dagens samfunn. Ta svært gjerne kontakt hvis Du trenger en foredragsholder på din konferanse eller arrangement!  Jeg har et stort fokus på hvilke verktøy jeg bruker for å komme videre i livet! Jeg ønsker å være et ansikt utad som tørr å fortelle om egne erfaringer i livet.

Sjekk svært gjerne ut WeLG Foredrag på Facebook og You Tube! Jeg poster jevnlig små videoer hvor jeg prater direkte til Dere! Det kan være litt og firmaet, eller noen ord om en hjertesak! Jeg ønsker gjerne å komme i kontakt med offentlige etater i forhold til skole/oppvekst, og psykisk helse. Ta svært gjerne kontakt på [email protected]! Sjekk også ut min profil på Talerlisten.no!