Jeg skal kose meg!

Jeg har tenkt masse den siste tiden. Det er sånn det blir når man skal ta store beslutninger i livet. Men jeg har likevel tenkt å kose meg i hverdagen! For det er noe som er veldig viktig for meg. Jeg må senke ned skuldrene mine, og være tilstede her og nå. Det trenger ikke være noe spesielt som skjer. Men jeg må tillate meg selv litt frihet og koselige stunder. Kroppen min trenger god pleie, og jeg har nå mulighet til å ta bedre vare på meg selv. Det er noe som jeg virkelig trenger. Jeg har jo hatt en mengde med utfordringer de siste årene.

Nå skal jeg være flinkere til å beskytte meg selv. Det handler om små ting som kan endre min hverdag på en positiv måte. Jeg trenger ikke å overbevise noen om at jeg er god nok. For det vet jeg jo. Men det er ikke alltid jeg klarer å huske på akkurat det. Helsen min er det som kommer aller først nå. Så jeg fortsetter med mine kanaler, men på litt andre premisser. Jeg skal ha blogg og Youtube, men jeg skal være snillere mot kroppen min i tiden som kommer. Det er noe som jeg ikke har prioritert høyt nok.

Det var egentlig en lettelse å få unnagjort uføresøknaden. Nå er det full enighet i alle ledd om at jeg skal være hjemme. Da har jeg mulighet til å ta livet mer med ro. Jeg trenger ikke overbevise andre om at jeg skal være så god. Men heller ta livet mer med små steg, og faktisk ta vare på meg selv underveis. Jeg vil nemlig aller mest være en god mamma og ektefelle. Det skal alltid være min viktigste oppgave. Alt annet skal komme i neste rekke. Det er bare sånn det er. Jeg har ikke så god helse, men jeg kan likevel få til ganske mye.

Jeg er stolt over hva vi har fått til! Nå er vi en fin familie som trives her i Mandal. Da kan jeg med god samvittighet roe meg ned, og la kroppen min få puste skikkelig ut. Det kommer gode dager, og det kommer vanskelige dager. Men jeg er sikker på at det kommer til å ende bra med oss. Hver dag skal vi gjøre det beste for hverandre. De gangene det slår ut feil, så jobber vi oss gjennom det også. Jeg skal i hvert fall forsøke å slappe mer av med god samvittighet!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Deilig at Februar snart er over!

Da er enda en måned unnagjort, og vi rykker stadig fremover mot vår! Det er noe som jeg setter veldig pris på. Jeg gleder meg til en fin vår, og en deilig sommer. De to årstidene er aller best. Jeg kan kose meg innendørs om høsten, men vinteren liker jeg ikke i det hele tatt. Sånn er jeg skrudd sammen, og det tror jeg ikke kommer til å endres. Det er rart hvordan vær og temperatur kan spille inn på humør og form. Særlig etter at jeg fikk revmatisme, så har jeg slitt veldig om høsten og vinteren. Kulden gjør ikke godt på min kropp, så jeg lengter veldig til vi får det varmere.

Ukene går jammen meg fort, og det er altså mars allerede i morgen. Det er godt å tenke på, og jeg gleder meg til en spennende måned. Det er masse som skjer i mars for min del, så det gjelder å henge med så godt som jeg bare kan. Jeg har tatt det ganske med ro i februar. Det tror jeg var et lurt trekk. Det er viktig for meg at helsen holder i mars. Jeg skal delta på flere årsmøter, og jeg skal ha musikk oppdrag. Det gleder jeg meg veldig til. Endelig skal jeg på en scene, og spille mine egne låter for et publikum!

Jeg både tror og håper at de neste ukene fortsetter å gå fort. For jeg lengter veldig etter neste årstid. Det er kjekt å se at naturen forandrer seg, og at vi snart kan legge vekk vintergarderoben for denne gang. Takk til alle som har fulgt meg nå i Februar 2019! Jeg håper virkelig at alle sammen blir med videre i min hverdag. Det er spennende å dele tanker og følelser med Dere! Så håper jeg at alle sammen har det så bra som mulig, og at vi sammen kan gå våren i møte!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg skal skynde meg langsomt!

Nå begynner jeg sakte men sikkert å godta at min helsesituasjon krever at jeg blir 100% uføre. I hvert fall for en periode av livet mitt. Jeg skal skynde meg langsomt, og virkelig ta den tiden som jeg trenger. Det er ikke noen vits i å stresse for mye. Tiden kommer til å gå, og jeg vil bidra på min egen måte hver dag. Jeg merker at skuldrene mine kommer lenger ned, og at jeg ikke føler på et så stort press. Nå kan jeg bruke god tid, og stake ut en kurs som vil fungere for meg og mitt liv. Der er fortsatt dager hvor jeg er trist, men jeg er i ferd med å finne gode løsninger som hjelper meg videre. Det er noe med det faktum at jeg ikke trenger å stresse frem inntekt.

Tiden vil vise hvor jeg ender. Men jeg føler meg trygg på at nye muligheter vil komme min vei. Det handler om at jeg faktisk kan vise hvem jeg er, og jeg kan gjøre det på min måte. Gjennom sosiale kanaler kan jeg nå ut til mange mennesker. Jeg kan dele av min hverdag, og samtidig ta de pausene som jeg faktisk trenger. Tidligere har jeg hatt altfor mye press på meg selv. Det er ikke bra for min helse, og har gjort meg enda mer fysisk syk. Det som er viktig for meg nå, det er å gjøre ting som er bra for meg. Jeg må ta meg tid til fysisk aktivitet, og jeg må ha mye musikk i livet mitt. Det skal jeg klare å få til.

Jeg gleder meg til å videreutvikle min Youtube kanal! Det er utfordrende og kjekt å lage egne videoer fra min hverdag. Nå får jeg tid til å gjøre dette skikkelig, og ikke ha altfor mange oppgaver som stjeler energien min. Det er faktisk litt deilig å vite at jeg nå kan disponere tiden min akkurat slik som jeg trenger det. Da er det ikke bare dumt å ta i mot en pause fra selve arbeidslivet. Jeg kan bidra til samfunnet på min egen måte. Jeg har bare ikke noen krav om inntekt eller nivå som stresser meg. Det har jeg veldig godt av, og jeg tror det vil hjelpe meg videre.

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg forstår hvorfor Anne Brith gir seg som blogger!

For få dager siden ble det kjent at Anne Brith legger ned bloggen sin på grunn av netthets og trusler mot sine barn. Det gjør meg trist. Jeg har ikke alltid vært enig i alt som hun valgte å gjøre på sin blogg. Men jeg respekterer henne som menneske, og jeg synes det er helt grusomt at fremmede mennesker velger å true andre. Man trenger ikke være en trofast følger for å skjønne at Anne Brith har stått i hardt vær gjennom mange år. Når man opplever så mange angrep fra nett troll om igjen og om igjen, så er det klart at det blir vanskelig.

Vi unner ikke andre å lykkes. Det er noe som jeg har merket for veldig lenge siden. For man skal ikke stikke hodet sitt frem. Man skal heller ikke jobbe åpent mot å nå et materialistisk mål. For man snakker ikke høyt om hvor mye man vil tjene, eller hva man vil unne seg. Da får man trøbbel med nett trollene med en gang. Jeg er nok blant dem som ikke hadde våget å skrive så åpent og markant som Anne Brith valgte å gjøre. Men jeg mener at vi skal ha plass til alle, og vi skal oppføre oss fint mot hverandre. Det er direkte lavmål når nett troll angriper barna til en blogger!

Jeg har mine regler her på bloggen, og jeg skjermer ungene mine. Men jeg vet at det er mange syn på den saken. Jeg tenker at det er riktig for oss, og jeg ønsker ikke å havne i samme situasjon som Anne Brith. Jeg må si at mammahjertet mitt verket da jeg hørte om det som hadde skjedd nå. For det skal ikke være sånn. Det er et viktig signal som sendes ut når en så markant blogger velger å legge ned. For det er helt feil at man skal trues til stillhet. Men jeg skjønner henne godt, og det hadde vært sånn her også.

Jeg håper at Anne Brith får det roligere sammen med ungene sine, og at livet blir bedre for dem! Det fortjener de like mye som oss andre. Å være mamma er en viktig rolle, og jeg tenker at det er mye viktigere enn å ha en stor blogg. Det er greit å være en liten blogger iblant. For det er ikke enkelt for dem som har stått i det vonde i lang tid.

 

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg samler krefter!

Akkurat nå er det viktig for meg å samle krefter. For jeg vet om en del utfordringer som venter på meg. Da forsøker jeg etter beste evne å ta godt vare på meg selv. Det handler om små ting som hjelper meg videre. Jeg må få nok frisk luft, og trenger en del gåturer. Da kobler hjernen ut, og jeg kan fokusere på å bevege kroppen min. Så skal jeg jobbe bra med musikken min, og kanalisere ut følelsene mine gjennom musikken. Det kan være på godt og vondt. Jeg har mistet noen sperrer, og koser meg på slagverk dersom dagen er vanskelig. Herlig å få ut noe gruff dersom det er nødvendig.

Noen ganger vet man bare at tøffe tider venter på en. Det er ikke alltid en like god følelse. Men jeg er godt forberedt, og kommer meg videre gjennom det aller meste. Nå forsøker jeg å fokusere på de positive følelsene som jeg har. Det hjelper på humøret når jeg kan være sammen med gode venner. Vi trenger noen å snakke med iblant. Men jeg liker også å lytte på det andre har på hjertet. Jeg vet at mange mennesker der ute støtter meg, og det hjelper meg også. Det er ikke alt som jeg verken kan eller ønsker å dele her på internett. Men jeg føler meg trygg på at ting skal komme i orden etter en stund.

Jeg koser meg sammen med familien min. Vi hjelper hverandre gjennom gode og vonde dager. Det er en  stor trygghet for meg. Kjærlighet gjør meg sterk, og jeg trenger styrke i tiden som kommer. Nå er jeg fast bestemt på hvilke grep jeg skal ta. Men jeg trenger litt tid for å komme meg i riktig modus. Livet er jammen meg en spennende reise på godt og vondt. Noen ganger tenker jeg at det er bra vi ikke vet alt på forhånd. For da tror jeg ikke at vi hadde klart oss like godt. Tiden fremover er veldig viktig for meg. Så jeg setter stor pris på alle heiarop fra Dere!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

Jeg må jage vekk de negative tankene!

Jeg kan i noen perioder merke at det er ganske utfordrende for meg å ha en offentlig stemme på internett. Det er ikke noe som jeg skjemmes over. Men jeg merker at de negative tankene noen ganger lager sperrer for meg. Det er akkurat som om noe holder meg tilbake. Det kan være vanskelig å forklare. Men jeg får veldig ofte trøbbel med gamle ord og setninger som er sagt til meg. Det handler om kroppen min, og utseendet mitt. Noen ganger orker jeg ikke tanken på å ta bilder av meg selv. For jeg er allerede fanget i vonde tanker om meg selv, og da er alle bilder stygge. Jeg vet jo veldig godt at det ikke er sant. Men likevel klarer tankene å ta overtaket på meg.

Det hender at jeg gråter. For det er så vondt når de gamle minnene kommer frem igjen. Jeg håper at de vil bli enda svakere etter hvert som tiden går. Men jeg må virkelig jobbe for å ha et riktig fokus når det kommer til meg selv. Noen ganger klarer jeg det helt fint, og smiler lett til kameraet. Mens andre dager blir det ganske mørkt og vondt. Jeg vet veldig godt hvorfor det er blitt sånn. Og det smerter meg veldig. Men jeg har valgt å kjempe meg gjennom det. Jeg lar meg ikke stoppe av gammelt grums! Det er helt riktig å ta kampen. For livet mitt skal ikke holdes tilbake av fortiden. Nå er jeg bedre forberedt på at disse tankene kommer. Og jeg har funnet noen verktøy som hjelper meg underveis.

Alle sammen kan ha dager hvor selvtilliten ikke er på topp. Det er helt normalt, og noe som alle kjenner til. Men jeg har nok ganske mange av de dagene. Selv om livet nå går i riktig retning, så får jeg fortsatt slike smeller. Jeg velger å snakke åpent om det her på bloggen. For jeg vil være ærlig. Det er ikke sånn at jeg alltid har så god selvtillit. Men jeg jobber hver eneste dag for å få det bedre med meg selv. Livet mitt er snudd opp ned, og jeg har begynt på nytt. Da vil der komme situasjoner som stopper meg litt, men jeg kommer meg videre likevel. For jeg har blitt kvitt det som holdt meg nede.

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

En hektisk uke er i gang!

Denne uken skjer der en del ting. Vi skal avholde årsmøter i lokallagene for Mental Helse og Revmatikerforeningen. Så da går der to kvelder til det. Jeg tror at det kommer til å bli fine møter, og har tro på at det blir god aktivitet i lagene dette året også. Jeg skal også fokusere masse på fysisk aktivitet. Det skal være fire gåturer denne uken. Så det er bare å komme i gang. Jeg skal også produsere en hel del innhold til mine kanaler denne uken. Jeg har ikke så mye som allerede er forberedt, så da kommer der litt jobb på meg nå. Men jeg gleder meg til en uke som inneholder litt av hvert.

Det er godt å komme inn i rutiner igjen etter vinterferien. Da kan jeg lage meg en plan på formiddagene som fungerer bra for meg. Jeg fokuserer på det som er kjekt, og som fører meg videre. Min hverdag er veldig viktig for meg. Jeg kan ikke ha for mange usikkerhetsmomenter rundt meg. Det handler som vanlig for forutsigbarhet og trygghet. Det mangler ikke på kreativitet for øyeblikket. Men jeg må komme inn i de vanlige rutinene igjen. Jeg føler meg trygg på at det kommer gode dager fremover.

Jeg gleder meg til ukens avtaler og innhold. Det er en variert uke som gir meg noen utfordringer. Men jeg tror at det kommer til å gå fint. Det blir kjekt å møte venner denne uken, og ha samtaler med flere voksne mennesker. Jeg gleder meg over muligheten til å være sosial, og knytte gode kontakter. Noen ganger må man være forberedt på travle uke, og dette er en slik uke. Håper at Dere vil følge meg gjennom dagene!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!