Modig?? Jeg??

Fy søren, du er modig altså! Jepp det er en kommentar jeg har fått de siste dagene! Jeg tar det som et kompliment ! Å gi av seg selv i det offentlige rom er tydeligvis veldig modig gjort! Du er så tøff! Jo takk jeg er bare meg! Har vi blitt så redde for å by på oss selv at en blogg blir nesten å drive ekstremsport ?? Jeg er glad for at jeg tørr! Jeg byr på de delene av meg selv som jeg syns er ok å dele, resten forblir privat! Men føler jeg meg særlig modig? Er jeg så innmari tøff?

For noen år siden jobbet jeg som selger ut i bedriftsmarkedet! Jeg besøkte små og store bedrifter! Jeg banket på dører, og sa hei her er jeg!! For å si det sånn, det var ofte med kjempehøy puls, svett i panna og skjelvende bein! I dag fatter jeg ikke at jeg turte, og at jeg holdt på i 2 år! I forbindelse med jobben måtte vi på skolebenken jevnt og trutt! Jeg glemmer det aldri! Jeg ble aldri noen salgsstjerne, men fytti katta så mye jeg lærte om meg selv! En gang satt vi ti stk samlet! Vi fikk hver vår lapp, og fikk beskjed om å skrive ned tre positive egenskaper om oss selv! Jeg ble svett bare av å tenke positivt om meg selv! Da det var gjort sa mentoren vår: nå skal vi alle en etter en reise oss opp og fortelle de andre hva vi har skrevet om oss selv! Hvem vil starte?? Jeg holdt seriøst på å dø….men plutselig tenkte jeg at jeg kan klare det, og vips så rakk jeg opp hånda og sa: jeg kan begynne! De andre ble så paff og jublet for at de slapp å begynne! Med skjelvende bein og stemme gjennomførte jeg oppgaven! I ettertid har jeg tenkt : fy flate Wenche da var du modig! Jeg kunne plutselig være stolt over meg selv! Alle de utfordringene vi fikk på de kursene gjorde meg tøffere og sterkere som menneske !

Mange ganger har jeg måtte lære på den harde måten! Gått ut av komfortsonen for å overvinne sin egen frykt og mangel på selvtillit! Jeg vet at jeg noen dager kan være en skjør fugleunge , mens andre dager er jeg modig som ei løve! Litt av alt trenger ihvertfall jeg for å være meg! Så ja jeg er kanskje både tøff og modig, men jeg er bare meg!

Takk for flotte ord

Da jeg postet mitt første innlegg her på bloggen min, var jeg ganske spent! Jeg var nervøs for hva reaksjonen ville være blant kjente og ukjente ! Ville folk mene at dette var teit? Hva har hun funnet på nå?? Jeg var nok litt pessimist , og regnet ikke med å oppleve det jeg gjør nå! Jeg har fått mange fine ord! Og når folk sender meg personlige meldinger, hvor de takket for at jeg skriver om ting som berører dem og hjelper dem,da blir jeg rørt! At mennesker rundt oss sliter så sterkt med selvtillit og det å strekke til, være god nok! Det er sårt å vite at mange sliter, men desto bedre å vite at ordene jeg skriver faktisk hjelper! Jeg er ikke annet en ett menneske som ønsker å dele av mine personlige erfaringer på godt og vondt! Men jeg tenker at sammen kan vi hjelpe hverandre til å ha rett fokus! Jeg er dypt rørt og takknemlig for at jeg kanskje kan hjelp noen til å få en bedre dag! Til å være litt glad i seg selv, og ta godt vare på seg selv! Takk

 

Morgenstemning


God morgen alle sammen! Etter en nokså søvnløs natt, var det ekstra deilig å rekke en svipptur ned til Piren i Furulunden nå rett før dagens avtaler begynner ! Å få puste inn litt sjøluft, og bare stirre utover havet gir fred og ro i sjelen min! Naturen har plutselig begynt å gi meg en egen fred! Jeg er nå helt nødt til å være ute jevnlig for påfyll av naturens energi! Det gir en helt egen ro inni meg! 


Jeg ønsker deg en strålende dag! En dag med nye muligheter og opplevelser! En mulighet til å starte med blanke ark, og være glade for at vi faktisk fikk enda en ny dag i livet vårt! Vi kan velge selv hva den skal inneholde! Noe er plikt og nødvendige gjøremål! Pass på å putte inn litt egentid og restitusjon ! Da har vi mer energi til våre nærmeste!  Vi snakkes senere!

 

Klarer jeg alt???

Noen dager eier jeg verden! Da føler jeg at jeg har full kontroll på alt som skal gjøres, og ligger ett hestehode foran alle andre! Jeg planlegger og forsikrer meg om at alle er ivaretatt og alt er forutsigbart! Middagsmenyen er klar for hele uka, og maten handles inn tidlig i uka! Alt er tilrettelagt for en strukturert og god uke! Andre dager derimot henger jeg på etterskudd ! Klesvasken burde vært tatt, middag blir løst med hurtige løsninger som ikke er verken femstjerners eller sunt, huset er ikke alltid på stell. Jeg har litt for mange avtaler, og timene strekker ikke til. Energinivået er ikke alltid i samsvar med ambisjonene! Kjenner du deg igjen??

Jeg kjenner ingen som er perfekte! Alle har vi dager som er gode og dårlige! Der er vi alle like! Men alikevel så ligger der ett stort forventningspress til oss alle! Vi skal være gode foreldre, en strålende partner, aller helst briljere med lekker mat og huset skal for all del skinne! Overalt hvor vi snur oss, så er der forventninger! På en måte er det jo bra! Vi strekker oss jo alle for å gjøre så godt vi kan! Jeg vil veldig gjerne være en god mamma, en strålende partner, flink kokk og holde huset rent! Men klarer jeg det?

Svaret er todelt! Noen dager klarer jeg det, andre dager ikke! Noen dager klarer jeg noe av det, men ikke alt! Det gjør meg til ett menneske, og ikke en maskin! I mange år strevde jeg altfor hardt for å bli likt, respektert! Men det løsnet seg da jeg begynte å respektere og like meg selv! Fra innerst til ytterst! Vi må hjelpe hverandre til å innse at alle klarer ikke alt, men alle klarer noe! Og at å klare noe faktisk er nok! 

Vanskelige avgjørelser

I løpet av livet møter man mange situasjoner hvor man må ta en avgjørelse. Noen av dem er kjempelette å ta, andre er fryktelig vanskelige! Alle avgjørelser får jo konsekvenser, enten på godt eller vondt. Noen ganger må jeg gå veldig mange runder med meg selv. Andre ganger skjer de ganske spontant. Prosessen frem til avgjørelsen blir tatt, er ofte ganske slitsom for meg! Jeg tenker kjempemye på alle fordeler og ulemper. Hva skjer dersom jeg velger den løsningen? Blir det best for oss alle? Blir ringvirkningene for store? Blir dette bra eller dårlig?? Av og til føles det som det foregår en politikerdebatt inni hodet mitt! Mange meninger blir ytret, noen ganske intense og sterke, mens noen mer forsiktig! Argumenter flyr gjennom hodet mitt, og det er ganske slitsomt og intenst. 

En av grunnene til at det blir såpass intenst, er jo det faktum at mine avgjørelser får jo betydning for andre enn meg selv! Og jeg vil jo av natur være “flink pike”, og velge riktig! Jeg vil jo aller helst ikke gjøre andre noe vondt på noen måte! Men vanskelige valg må jo også tas i blant! For meg er det uansett viktig at valgene er gjennomtenkt . Da kan jeg stå stødig selv i de sterkeste stormene! Da er det ro i sjelen, og jeg vet jeg har gjort riktig! 

Å skaffe seg egen blogg var noe jeg hadde tenkt på over lang tid! Jeg hadde tenkt og fundert veldig lenge. Hva ville jeg kunne få til? Hadde jeg noe fornuftig å komme med? Hva ville folk mene? Ville jeg bli for opphengt i hva folk mener om min blogg?? Jeg har lenge kjent på en trang til å skrive, til å sette ord på ting. Endel av de tingene er for private til å deles på bloggen, så de tingene verner jeg om. Men jeg har alltid likt å sette ord på ting, få det ut av hodet og ned på arket. Jeg merker allerede nå at bloggen hjelper meg med dette. Noen innlegg er hverdagslige hendelser, andre har litt dypere innhold . Slik er livet. Noen dager går av seg selv, mens andre dager er litt mer krevende mentalt. 

Jeg er veldig takknemlig for mottakelsen av bloggen min! Takk for ros og tilbakemeldinger! Så avgjørelsen om å starte en egen blogg er jeg glad for at jeg tok! At jeg våget! Håper du er med på ferden videre! Ha en flott dag!

Kjærlighet i hverdagen

Å vise kjærlighet i hverdagen er kjempeviktig! Det er ikke alltid så lett å huske på i en travel hverdag! Jeg er nok ikke den flinkeste i klassen på akkurat dette! Men jeg forsøker, og er stort sett snill og god mot mine nærmeste! Jeg så heldig at min kjære er veldig flink til å vise kjærlighet i praksis! Det trenger ikke være store og flotte ting, men omtanke og kjærlighet i det han gjør varmer hjertet mitt!

Hver helg før min kjære har dratt på jobb i vinter, så har han båret inn masse ved til meg i stua! Jeg slipper å hente ved, alt ligger klart ved ovnen! Det er så deilig for meg, og jeg rekker å fyre opp samtidig som jeg lager middag og hjelper med lekser! En hverdagslig ting kanskje, men for meg er det kjærlighet i praksis! I går kveld spurte jeg min kjære om jeg måtte pumpe luft i sykkeldekkene etter vinterdvalen. I løpet av kvelden fikset min kjære sykkelen klar til bruk! Og synes det var søtt å se at han hadde hengt hjelmen min klar på styret! Alt står klart til at jeg kan ta ibruk sykkelen så snart forkjølelsen slipper taket! Små enkle ting som viser meg at jeg har en som bryr seg om meg, og som ønsker å legge ting til rette for meg ! Det er jeg takknemlig forå få oppleve! Håper du også har noen som viser deg kjærlighet i hverdagen! Og kanskje vi må minne oss selv på at små ting gjør en stor forskjell!

 

Fra kaos til kontroll

Slik så gangen vår ut i dag…..at det går ann!! To voksne og to barn klarer å lage alt til kaos! Jeg har irritert meg over dette noen dager nå, men i dag tok jeg grep!! På med musikk i hele huset, og så i gang med ryddesjau !! Jeg må bruke musikk som drivkraft da jeg ikke er blant dem som har støv på hjernen! Men rot klarer jeg ikke over lang tid!! Utrolig hvordan sko kan ta så stor plass i ett hjem! De flyter overalt, og ingen av oss finner veien til skohyllene!! Meg selv inkludert!! Jeg liker best å rydde når barna er ute, da blir jeg ikke avbrutt og blir ferdig i en fei!! For det tar jo ikke så lang tid når man bare starter !! Og det er da det er så teit at jeg stadig utsetter slike ting! Det er jo så fort gjort!! En liten halvtime, og plutselig ser det slik ut:

Som ved ett trylleslag ser det ok ut! Blir nok ikke så lenge det varer, men greit å se at det faktisk er mulig å få det ok kjapt og greit! Så slipper jeg å ha kaos i hodet mitt pga rot!!! Ha en flott dag! Prates senere!!

Mine tanker om mobbing

Som jeg nevnte i ett av mine første innlegg på bloggen, så ble jeg mobbet i hele oppveksten. Å bli mobbet er en forferdelig vond opplevelse både som barn og voksen. Man rører ved våre innerste følelser, sjelen vår, som er sart og sårbar! Da jeg vokste opp hadde man ikke det fokuset som trengs for å slå ned på mobbing! Det skjedde på fritiden, i skolegården eller på aktiviteter! Ingen gjorde noe for å stoppe det! Jeg var ikke den eneste som fikk kjenne det på kroppen! Tusenvis av barn og voksne opplever det daglig! Jeg ble mobbet for mitt utseende , min vekt og min kristne oppvekst! I dag er jeg voksen, og bærer ikke nag til mobberne! De var barn /ungdom akkuratt som meg! Men jeg undrer meg stadig over hvor de voksne var?? Lærerne, aktivitetsledere ?? 

I dag må vi også forholde oss til mobbing på sosiale medier og Internett ! En arena som er vanskelig å holde kontrollen på! Men som er kjempestor og til tider farlig! De siste dagene har flere profilerte kjente bloggere tatt ett oppgjør mot nett trollene ! Jeg syns det er en viktig debatt! Alle vi som blogger, kjente eller ukjente , skal ikke godta å bli mobbet eller sjikanert! Jeg har til nå kun fått positive tilbakemelding på min blogg, og det er jeg takknemlig for! Men jeg regner med at nett trollene finner meg etterhvert! 

I dag er jeg en sterk dame som klarer meg fint! Jeg er trygg på meg selv, og har fått ny motivasjon til å mestre hverdagen! Jeg håper bare at mine barn og alle andre der ute kan slippe de vonde minnene jeg har fra min skolegang ! Ta samtalen med barna tidlig, og vi voksne får prøve å være gode forbilder for våre håpefulle! 

Avslapping under teppet!

Etter å ha vært på farten i flere timer, var det deilig å komme seg hjem igjen! Nå har jeg funnet godstolen, kommet meg under pleddet og funnet frem strikketøyet ! De siste årene har jeg blitt veldig glad i å strikke! Når jeg strikker tenker jeg ikke på annet enn å ta en og en maske! Vekk med bekymringer og stress! Vi har så godt av å la hjernen koble av! Vi bruker nok timer i døgnet på vanskelige ting! I løpet av en ni ukers sykdomsperiode for noen år siden, strikket jeg syv gensere! Det var viktig for meg å være kreativ, se at jeg fikk til noe! Jeg er absolutt ikke noen ekspert på strikking, men kan litt basic! Resten hjelper familie eller venner meg med! Å se det ferdige resultater er inspirerende! Noen ganger blir det større enn planlagt, eller en genser blir egentlig en kjole! Men pyttsann jeg koser meg i prosessen! Det er uannsett lurt å ha en hobby!

On the road again!

Så var det jammen meg ut på tur igjen på oss to! Lurer egentlig på hva vi holdt på med da vi pakket oss hjem i går! Vi klarte nemlig å glemme igjen både oppvasken og mobiltlf!! Så da var det bare å ta turen tilbake til campingen for å hente tingene ! Gammel oppvask er det verste som finnes, så den måtte hentes i dag! Godt vi hadde fri begge to! Det var veldig deilig å sove hjemme igjen i natt! Finnes ikke bedre seng enn den som er hjemme ! Jeg og min kjære har hatt en hyggelig biltur, så det er ikke synd på oss! Vi prater om alt og ingenting! Løser litt hverdagsutfordringer og planlegger litt! Vi liker begge to å kjøre bil! Regnet høljer ned, og det blåser godt! Men i bilen er det god stemning! Godt å bare være oss to litt også! Ønsker alle en flott dag!