BURDE JEG HA SKJØNT DET?

 

God kveld!

Hva ville skjedd dersom jeg visste da hva som skulle skje i livet mitt? Hvilke valg hadde jeg endret på, og hvor hadde jeg da endt opp? I løpet av de siste årene, så har jeg måtte se tilbake. Tenke gjennom de valgene som jeg tok som ung, og finne ut hva som egentlig skjedde. Det var viktig for meg å skjønne sammenhengen, og finne noen svar.

De svarene som jeg fant, var ikke alltid så veldig hyggelige å tenke på. Faktisk ganske så smertefulle i lange perioder. Men samtidig så var der noe som løsnet inni meg, og som lot brikkene komme på riktig plass. Det skal man ikke kimse av. Jeg trengte nemlig å rydde opp i tanker og følelser. Noe som jeg endelig ble klar for, og som jeg kunne ta fra roten av.

Jeg skal ikke si at det var en lett prosess. Nei, det er blant det tøffeste som jeg har gjort i hele mitt liv. Men i etterkant, så er jeg takknemlig for å ha kommet meg gjennom det. Livet er nemlig enklere nå, og jeg puster friere. Livet mitt er blitt forklart for meg, og jeg vet hvorfor jeg endte opp med akkurat de erfaringene.

Nå har det gått noen måneder siden jeg hadde den følelsesmessige prøvelsen. Og jeg har sakte begynt å komme meg til hektene igjen. Det ble en smertefull affære, både fysisk og psykisk. Fastlegen min sa det så fint til meg ved min legetime for to uker siden. ” Kroppen din har vært gjennom en hard eksamen. Absolutt alt måtte blottlegges. Da har kroppen holdt deg oppe. Nå må den komme seg igjen.”

Kroppen min skal få den tiden som den trenger. Jeg skal ikke være stygg mot meg selv, og presse meg for hardt.  Nå har jeg skjønt litt mer av årsaken til mine utfordringer denne sommeren. Og jeg burde ha skjønt det for lenge siden. Noen ganger må man lytte til andre som står på utsiden, og ser inn. Da fikk jeg viktige svar, og jeg forstår meg selv bedre.

Traumer og psykisk vold ødelegger mye i et menneske. Særlig når det skjer over lang tid. Jeg er blant dem som lever med slike sår, og som fortsatt må håndtere angsten. Heldigvis er jeg i ferd med å bli mer hel som menneske. Det gjør meg trygg, og jeg merker fremgangen. Hverdagen er ganske ok å leve, og det skal jeg lære meg å nyte skikkelig!

Klem fra Wenche

 

ER VI GODE NOK?

 

God kveld!

Jeg tror at vi alle sammen kjenner på den samme følelsen mange ganger. Den følelsen som er så vond, og som skaper en usikkerhet i oss. Er vi virkelig gode nok? Selv om livet smiler, så kommer tvilen snikende hos de aller fleste. For den er så innarbeidet i vårt sinn, og vi måler oss opp mot andre. Det skjer uten at vi tenker oss om, og noen ganger kommer der en ekkel klump i magen.

Denne følelsen bryr seg ikke om du er kjendis, eller en vanlig mann i gata. Ingen er immune mot den. Jeg følger en del artister/ kjendiser på sosiale medier. Og det gjør inntrykk når Sandra Lyng åpner seg om sine følelser. For hun snakker rett fra hjertet, og deler sin frykt for å ikke være god nok. Sandra har et stort publikum, og er så dyktig. Men hun frykter også at hun ikke er god nok.

Jeg tror at vi må jobbe sammen for å bekjempe denne følelsen. Det handler om å bygge hverandre sterkere, og heie på hverandre. Unne hverandre å lykkes med sine prosjekter. Jage vekk negativitet og jantelov. Fokusere på det som gjør oss godt, og som kan inspirere oss til å jobbe videre. Alle sammen er nemlig gode nok, akkurat sånn som vi er!

Klem fra Wenche

SLIK BLE AUGUST 2020!

 

God morgen!

Da er siste dagen i August kommet, og høsten står for døren. Denne måneden har vært ganske fin, og jeg har klart å komme meg inn i gode rutiner. Det har vært hardt fokus på trening, og sunt spisemønster. Jeg har kontrollert helsen min hos legen, og skal gjennom masse prøver utover høsten. Jeg har lengtet etter vanlige rutiner her hjemme, så skolestarten var etterlengtet.

Det har gått så fint med skolestarten for barna mine, og det er jeg så takknemlig for. Jeg kommer meg opp om morgenen, og vi har kommet inn en fin rutine. På grunn av corona, så er kjører jeg dem ganske mye til ulike ting. Ønsker ikke at de skal bruke kollektivtransport nå. Der er også blitt nye rutiner på lekser her hjemme, og det krever litt fra mamma også.

Vi har fått feiret min mann sin 50 årsdag sammen med nærmeste familie. Det var skikkelig koselig, og mine foreldre var her i Mandal hele helgen. En fin helg som vi har gode minner fra. Herlig å kunne ha tid sammen med mor og far, og bare fokusere på det fine som skjer i livet for tiden. Det ble en del shopping, men det er jo bare gøy!

Musikkloftet har endelig kommet skikkelig i gang igjen etter sommerferien. Det er skikkelig deilig å jobbe med sin egen musikk igjen, og jeg har skrevet 3 nye tekster denne sommeren. Blir spennende å komme seg i studio snart. For meg så er det helt uvirkelig å tenke på. Men det er sant, og jeg gleder meg noe helt enormt.

August har ikke vært så verst. Men jeg er klar for å komme i gang med høsten nå. Håper at du også har hatt en fin måned, og at vi sammen kan gå videre inn i høstmånedene! Det blir nok fint. Ha en flott mandag, så snakkes vi igjen i kveld.

Klem fra Wenche

VALGET ER TATT!

God kveld!

Jeg har laget meg en plan for tiden fremover. Både på relativ kort sikt, men også lenger frem. For jeg har så mange ting som jeg ønsker å gjennomføre. Det handler om å bruke rikelig med tid, og ikke stresse det frem. Jobbe jevnt og trutt, med et klart mål for øyet. Der har jeg blitt mye roligere, og ser at det går rolig fremover.

Vi har alle sammen drømmer og visjoner. Noe som vi ønsker å oppleve, eller oppnå. I løpet av livet så endrer målene seg, og man får andre ting som virkelig betyr ekstra mye. Jeg har justert mine planer, og er mer hensynsfull når det kommer til helsen min. Drømmene skal fortsatt nås, men det vil ta litt lenger tid å komme dit.

Det er spennende å se utviklingen de siste årene, og det gjør meg positiv til sinns. Man skal ikke tenke at ting er umulig. Men man skal våge å ta steg for steg i sitt eget tempo. Vi kan alle sammen klare mye mer enn det vi tror. Det handler om å gi seg selv lov til å satse, og ha troen på egen prosjekter. Noe vil bli vellykket, mens andre ting kan gå på trynet.

De gangene vi går på trynet, så lærer vi masse. Jeg har gjort mine feil i livet, men har kommet meg velberget videre. Nå gleder jeg meg til å jobbe målrettet videre. For jeg vet hva jeg vil, og hva som skal prioriteres fremover. Det var deilig å rydde inni hodet, og faktisk bestemme seg for veien videre.

Klem fra Wenche

ENDELIG KJØPTE JEG DET!

 

God kveld!

Det er alltid kjekt med nye ting, og særlig når det føles som en oppgradering. Jeg hadde behov for en ny laptop, og endelig fikk jeg kjøpt meg en ny. Herlig med nytt datautstyr, og noe som faktisk går kjapt unna. Deilig å kunne starte opp med helt nytt, og faktisk forme den sånn som jeg vil ha den.

Man kan si mye om at det materialistiske ikke skal betyr så mye. Det er jeg enig i. Men samtidig så er det jo kjekt når man endelig kan kjøpe seg noe som har vært ønsket ganske så lenge. Jeg har fått meg en Lenovo laptop. Har ikke hatt dette merket før, men det ser bra ut til nå. Har handlet lokalt her i Mandal, sånn at hjelpen er nærme dersom jeg skulle trenge det.

Nå skal jeg bli godt kjent med de ulike systemene, sånn at jeg får best mulig utbytte av maskinen. Kan heldigvis en del mer om pc nå, sånn at jeg ikke føler meg helt hjelpeløs nå. Har blitt mye tryggere, og våger å trykke på knapper. Der finnes jo alltid en løsning på ting, men man må være villig til å teste litt av hvert før det blir bra. Jeg skal kose meg, og det motiverer meg veldig!

Klem fra Wenche

 

KLARER JEG Å ROE NED?

 

God morgen!

Da er jeg klar for en fin søndag sammen med familien min. Det gikk så fint med meg på min opptreden i går kveld, og det gjør meg glad. Stolt over innsatsen, og elsker musikk mer og mer. Jeg skal starte dagen min med forsiktig trening,  og så blir det både jobb og fritid resten av dagen. Dere kjenner jo meg. Alltid på jakt etter ny inspirasjon, og ser etter nye muligheter. I dag skal jeg ta flere bilder til min Facebook gruppe. Viktig å ligge i forkant, og ha en god plan for uken som kommer nå.

Søndager er litt sløvere enn andre dager. Man må liksom ha litt lavere puls den dagen. Fra vi var små, så har vi lært at søndag er hviledag. Selv om jeg ikke tar det så høytidelig lenger, så sitter det litt igjen inni meg. Vi begynner ikke med så mye aktivitet på formiddagen. Må vente til etter kirketid. Rart hvordan visse ting bare sitter fast, og minner oss om gamle regler. Der er ingen som ser at jeg jobber, så det blir som regel litt jobb uansett. Jeg må jo tross alt skrive på bloggen min hver eneste dag.

Min mann reiser på jobb i ettermiddag, så da blir liksom uken startet for oss. Jeg føler liksom at da er vi i gang. Men det er helt greit, og er en rutine for oss alle sammen. Gleder meg å ha en rolig formiddag sammen med min kjære. Planlegge uken sammen med ham, og lage en god plan. Det fungerer så bra for oss, og jeg er glad i vår hverdag!

Klem fra Wenche

 

BASSE STYRER SHOWET!

 

God kveld!

Nå er det noen måneder siden Basse kom til oss fra Dyrebeskyttelsen i Mandal. Vi har elsket denne herlige katten fra aller første dag. Nå er han familiens midtpunkt, og alle sammen koser masse med Basse hver dag. Jeg er svært overrasket over hvor knyttet jeg er blitt til denne skjønne skapningen. Han er kommet rett inn i hjertet mitt, og han er min skygge. Det er helt naturlig at han hviler med meg på sofaen, eller at han legger seg rett ved datamaskinen min når jeg jobber på kontoret.

Hver eneste dag så er han der, og ønsker kos. Han sprer så mye glede, og jeg har noen som vil være i nærheten av meg hele tiden. Dersom jeg forlater huset, så kommer han løpende i trappen når jeg kommer hjem. Sitter og titter mellom trappetrinnene, og er så glad når vi kommer hjem. Basse har enda ikke vært sint, og har ikke frest mot noen av oss. Han elsker å leke med min mann, og så jakter han på insekter hver eneste kveld. Så gøy å se når han forsøker seg på noen hopp langsetter veggen.

Basse er blitt husvarm, men stikker under sofaen hver gang dørklokken ringer. Han er redd for fremmede, og trenger tid før han våger å komme frem igjen. Vi er så glade for at Basse kom til oss, og vi håper han holder seg frisk og rask i mange år!

Klem fra Wenche

MAGEN FÅR KJØRT SEG!

 

God kveld!

Herlighet, så lemster jeg har vært i dag! Jeg må rett og slett flire litt av meg selv. For jeg tok et treningsprogram for magemusklene på fredag morgen. Og det var jammen meg tungt å gjennomføre. Fikk det til sånn passe, men gjorde mitt beste der og da. Nå er jeg så lemster, at det er vanskelig å stå oppreist. Magemusklene mine har fått sjokk, og det har de bare godt av. Jeg har bestemt meg for å trene målrettet, og magemusklene må vekkes til live.

Kroppen min responderer heldigvis veldig bra på treningen, og nå er jeg motivert til å trene så ofte som mulig. Hevelsen i kroppen min er nå endelig redusert, så dette hjelper. Hver morgen kommer jeg meg i gang med 30 minutter trening. Føler meg som et nytt menneske, og det elsker jeg. Effekten av treningen kommer etter hvert, men jeg merker stor forskjell på min livskvalitet. Så får jeg heller holde ut med såre muskler noen ganger. Det er nemlig helt nødvendig å få litt mer orden på visse områder av kroppen min.

Jeg trener ikke for å bli super slank. Men jeg er takknemlig for den vektreduksjonen som jeg nå opplever. Min kropp trenger det, og jeg merker at humøret mitt bedres i samsvar med økt trening. I min fortid, så var trening et negativt fremmedord. Nå er det utrolig viktig for meg i hverdagen. De siste ukene så har jeg kommet meg inn i en fin rytme, og den tviholder jeg på. Vet at det fort kan skli ut, så jeg prøver atter en gang å holde meg i aktivitet.

Det blir spennende å synge i kveld, og håper at kroppen mykner opp etter hvert som jeg blir varm. Gleder meg til karaokeshow på Tiedemands Cafe om en liten time. Da får magemusklene en ny økt med trening!

Klem fra Wenche

I DAG FEIRER VI!

God morgen!

I dag skal vi fire gjøre noe spesielt. Jeg har nemlig bestilt bord til oss på restaurant i Kristiansand. Vi skal feire fremgangen vår, og vår personlige reise så langt. Alle fire fortjener det, og vi gleder oss til 3 retters middag. Guttene er klare for biff, så dette blir nok en suksess. Jeg tar nok noe som er lettere å fordøye, da jeg skal opptre på Tiedemands Cafe i kveld.

Det har vært krevende stunder for både små og store. Men nå er vi kommet over mange kneiker, og det ser lysere ut. Vi velger derfor å ta dem med ut på middag, og bare ha en fin ettermiddag sammen. Deilig å få servert deilig mat, uten å gjøre noen ting. Bare nyte maten, og kose oss. Tipper at vi nesten triller ut av den restauranten. Ferien ble hjemme i år, så da unner vi oss denne kosen i dag!

Jeg er takknemlig for min fine familie. To barn som jeg elsker over alt på jord, og en fantastisk ektemann. Man må aldri glemme sine nærmeste. De betyr aller mest!

Klem fra Wenche