Puuuhhh snart i mål!!

Nå sitter jeg i bilen, har vært og handlet mat mens min håpefulle minsteprins spiller trommer på sin første øvelse! Jeg rakk dermed et lite pusterom inn her til dere! Etter øvelsen er det hjem, få varene på plass, få i barna litt mat, og så er det sofaen folkens etter en utrolig hektisk dag! Men jeg har gjennomført absolutt alt, og det er jeg stolt over!

Formen er fortsatt ganske fin, men kjenner at det er på tide med noe hvile snart! Tusen takk for alle flotte tilbakemeldinger som jeg får på Facebook! Følg meg gjerne på WeLG Foredrag sin side ! Jeg gleder meg veldig til i morgen, og jeg er utrolig spent på hvor mange som dukker opp! Det er stort for meg å oppleve det flotte engasjementet rundt meg! Det er overveldende, og rørende med alle de flotte ordene dere sender til meg! Det varmer hjertet!

Nå er alt klart!

Takket være en god hjelper, så er nå alt det tekniske i forhold til morgendagens foredrag ordnet! Jeg har litt begrenset teknisk innsikt, så veldig deilig å kunne få god hjelp til dette! Da ble det gjort i full fart, og vi rakk en god drøs i tillegg! Nå rakk jeg også å få noen minutter på sofaen før neste avtale for dagen! Det gjør godt å strekke ut kroppen innimellom . Jeg har fin form, så dette går veldig bra! Satser på at det fortsetter slik!

Når jeg treffer nye mennesker, og forteller min historie og mine planer for fremtiden, så blir jeg møtt med masse ros og oppmuntring. Jeg blir ansett som en stor ressurs, og de ønsker å hjelpe meg videre i livet. Noen ganger blir det litt vel mye, og litt høytsvevende for meg . Men nye nettverk bygges, og jeg møter nye folk som kan hjelpe meg. Jeg håper det ender på en fin måte. At det blir bra for min familie og meg! 

Nå skal jeg roe litt ned med musikk et par minutter, før jeg løper videre på neste avtale i dag! Ønsker dere en flott onsdag!

Maratondag!

Nå er jeg i gang med en dag som tar litt pusten fra meg! Programmet er tettpakket helt fra morgenen av, og egentlig til langt på ettermiddagen! Jeg har møte kl 08.30, så ny avtale kl 11,13,14.30 og 17.15! Skal være glad når jeg er kommet hjem kl 18.15 og kan slappe godt av!

Nå gjelder å trekke pusten, og ta en ting om gangen! Og å hvile de minuttene man kan underveis! Det blir viktig! Jeg satser på en god dag der mye viktig blir gjort! 

Jeg må tørre å prate om det vonde…

I løpet av de siste årene har jeg fått god erfaring og kjennskap til det å gå i terapi. Å være sammen med en terapaut alene, eller i grupper. Jeg har valgt å ta imot hjelp, og åpnet opp for å få ut vonde minner og opplevelser. Jeg håpet så inderlig at det ville være fort gjort å bli ferdig i terapi. Men der tok jeg ordentlig feil. For min fortid er så preget av vonde traumer, at det vil ta lang tid å komme seg videre. Jeg har fått beskjed om at jeg må regne med å bruke 10-12 år på å bearbeide alle traumene, og komme seg helt videre. Det er lenge, og det føles umenneskelig . For jeg har holdt på nå i fire år, og har altså endel jobb igjen på min ferd. Jeg må gang på gang jobbe meg gjennom alt som har skjedd, og få lagt det i riktig skuff. Jeg er kommet godt i gang, og livet er mye bedre nå enn det var tidligere. Likevel tærer det på tålmodigheten å vite at dette vil prege meg egentlig resten av livet mitt. Men det må jeg bare leve med!

Derfor fant jeg ut at jeg måtte finne min egen løsning på dette området. Jeg velger å prate. Jeg velger å dele noe av det vonde. Jeg ønsker å gi andre ett ansikt som de kan kjenne seg igjen i. For jeg er ikke alene om å ha blitt mobbet, eller blitt utsatt for traumer i voksenlivet. Dersom ikke noen prater om disse tingene, så blir det aldri noe folk forstår. Og det er ikke det samme at psykologer og terapauter  snakker  om fakta. Vi liker mennesker som prater direkte til oss om egne opplevelser. Jeg blir ihvertfall mye sterkere berørt når folk står frem med sine historier. Jeg gjør ikke dette for å bli rik eller berømt. Jeg gjør det for å hjelpe andre, og for å hjelpe meg selv videre i prosessen. Og jeg er dønn ærlig og direkte. Enten liker man det, eller så blir det for mye for enkelte. 

Jeg er opptatt av å verne om mine barn. Og jeg kommer til å verne om deler av eget liv. Jeg er voksen nok til å sette grenser for meg selv. Men jeg har tro på at åpenhet vil være en viktig faktor for meg fremover i livet! Å legge masken fra seg, og tørre å være meg! 

Rask jobbing ved NAV Mandal!

Når det gikk opp for meg at jeg måtte gjennom mølla med Nav angående arbeidsavklaring/gradert uføre, så ble jeg skeptisk og forventet månedsvis med venting før noe kom til å skje i det hele tatt. Så forutinntatt var jeg faktisk. Jeg har til nå tatt skammelig feil! Jeg hadde mitt første møte for ca. 2 uker siden. Jeg hadde også et møte i går, og da signerte jeg avtale om å starte avklaringsprosess. Fikk da beskjed om at de håpet å komme i gang i løpet av september. Det var jeg faktisk godt fornøyd med, og gikk glad hjem. I dag fikk jeg telefon, og ble innkalt allerede i morgen til første møte i avklaringsprosessen! Jeg ble så positivt overrasket over effektiviteten! Jeg er klar over at det plutselig kan snu, og bli lang ventetid. Men til nå er jeg mildt sagt positivt overrasket og veldig fornøyd med måten jeg har blitt behandlet på! Det blir spennende å se hva som kommer videre!

Jeg skulle jo svært gjerne sluppet unna hele denne prosessen. Men jeg er dessverre i den posisjonen at helsen min har fått seg en kraftig trøkk, og revmatiske sykdommer som ikke forsvinner! Jeg må derfor finne en løsning som gjør at jeg kan klare å jobbe litt, men samtidig ta viktige hensyn til fysisk og psykisk helsesituasjon. Det er godt å vite at man har ulike ordninger i dette landet som jeg kan få benytte meg av. For jeg vil veldig gjerne bidra til samfunnet på min egen måte! Jeg ønsker ikke å fornærme noen, men jeg orker ikke tanken på å kun være hjemme. Noen må dessverre gjøre det, men jeg ønsker å forsøke litt til. Så det er veldig godt å ha støtte fra etater i min tankegang!

NAV får fryktelig mye tyn i media. Og jeg tviler ikke på at mye av det er fortjent. Men de skal også frem snakkes når de gjør en flott jobb! Jeg er glad for å bo her i Mandal, og er veldig takknemlig for all hjelp som jeg får! Jeg er i kontakt med de fleste etater i privatlivet mitt, og jeg er så glad for å kunne si at det fungerer bra for oss her hjemme!

Nattens harde temaer….

Å ha mareritt er jeg dessverre ganske vant til. Det skjer stadig vekk, og jeg får sjelden fred om natten. Gamle traumer kommer opp igjen i en salig blanding av drøm og virkelighet. Jeg blir oppkavet og redd, og våkner utslitt. Mange ganger lurer jeg på om jeg egentlig har sovet, eller opplevd denne dritten akkurat nå! Men heldigvis er jeg trygg, og det er ikke noe farlig som skjer rundt meg! Men jeg er ordentlig lei av å ha så urolig søvn. Det tærer på kreftene, og på humøret!

I natt var det på an igjen. Enda en runde med vonde minner ble rullet opp inni hodet mitt, og jeg fikk enda en gang kjenne på følelsen av redsel og frykt. Det ble litt vel intenst, så jeg våknet opp sittende i sengen! Helt stresset og oppkavet. Da var det litt trist å våkne opp alene. Men noen få sekunder, og så innser jeg hvor jeg er, og ting roer seg sakte ned igjen. Dette er en del av bearbeidelsesprosessen etter min fortid. Det vil ta tid, og jeg må bare komme meg gjennom den. Men det tar på kreftene, og jeg blir sliten!

Så når eldsteprinsen kommer seg på skolen, kryper jeg litt under dynen igjen! Minstemann er syk, så det blir en rolig dag her hjemme. Håper dere alle sammen får en fin dag!

Radioportrett av lille meg!!

Det skjer helt underlige ting for tiden! I dag har jeg fått en hyggelig telefon av Ruth Einervoll Nilsen. Hun går på journalistutdanning i Oslo andre året. Hun har en jobb i studentradioen i Oslo. Hun kjente til min blogg og var fascinert over min historie, og mitt foretak. Hun ønsket å få lage et radioportrett av meg! Det er helt surrealistisk for meg! Hun kommer hit til Mandal på torsdag formiddag , og skal følge meg hele dagen! Hun skal prate med meg underveis i forberedelsene til min det som foredragsholder! Hun skal være tilstede under foredraget, og ta opp deler av det til portrettet! 

Jeg skal altså ha med meg en hyggelig radiojournalist gjennom dagen! Det er så utrolig merkelig følelse, men jeg må innrømme at det er litt stas! Hun ville så gjerne formidle min historie videre, og det setter jeg stor pris på! Torsdag blir uten tvil en rar dag! Det blir masse følelser, og sommerfugler som vil fly! Der skjer så mye spennende for tiden. Men hverdagen her hjemme er likevel sår og hard. Så beina er godt plantet på jorda. Portrettet vil bli publisert i midten av september! Jeg informerer senere om tidspunktet! 

Lar du mat regulere følelsene dine?

I dag postet jeg en ny video på Welg Foredrag sin kanal på YouTube . Jeg pratet om mine personlige erfaringer i forhold til trøstespising og overvekt. Det var ikke så lett å lage den videoen. Selv om jeg føler meg klar til å prate om det meste i livet mitt, så er det skummelt å blottlegge seg selv. Jeg kjenner det i magen hver eneste gang. Det setter i gang følelser, og jeg blir sårbar. Jeg har opplevd så masse i livet, og mange minner er vonde. Men jeg ønsker å være åpen. For kropp og mental helse hører sammen. Vår mentale helsetilstand avgjør mye i forhold til å ta godt vare på seg selv, inkludert å spise riktig.

Så lenge jeg kan huske, så har jeg spist for å regulere følelsene mine. Hvis jeg var trist, så ville jeg ha mat. Hvis jeg var sint, så måtte jeg spise for å roe meg ned. Hvis jeg følte meg glad, så måtte det feires med mat. Et slikt behov for mat, kombinert med dårlig spisemønster , gjorde at vekta steg til himmels som 24 åring. Heldigvis tok jeg legens advarsel på alvor, og jeg har brukt 15 år på å komme ned i vekt, og få kontroll på spisemønsteret mitt. Det har vært, og er fortsatt en hard kamp. Men nå forstår jeg så mye mer om hvordan alt henger sammen!

Jeg har selv blitt provosert flere ganger når treningseksperter har sagt offentlig at overvekt skyldes psykisk helse. Og det var fordi jeg nektet å innse at jeg var syk. Jeg nektet å innrømme at problemet var så stort. Jeg nektet å gå inn til kjernen av problemet! Jeg ville ikke tenke tanken på at min mentale helse ikke var god nok. For det føltes som et stort nederlag. Hvorfor må problemet sitte i hodet?? Hvorfor skyldtes ikke overvekten fysiske problemer.  I dag ser jeg det svært tydelig. Og det er smertefullt å innse hvor tidlig det startet! 

Jeg er fortsatt overvektig. Jeg har fortsatt utfordringer med spisemønster. Men jeg klarer meg bra, og har kommet godt ned i vekt. Og jeg tror at vi har mye å lære av hverandres erfaringer. Men da må noen prate! Jeg tørr å være en av dem som forteller.

Ny uke med spennende dager!

Så er en spennende uke endelig i gang! Vi begynner tidlig i dag første møte her hjemme kl 08.15!! Det gjelder å utnytte dagen! Senere et det møte med NAV, og i ettermiddag begynner minsteprinsen på korps! Mye forskjellig å ta fatt på i dag!  Men det er en fin dag, formen er sånn passe med forkjølelsen , og jeg er klar for ny uke!

Håper dere alle sammen får en flott mandag! Ta godt vare på de gode øyeblikkene! Gi deg selv rom til å ha det godt! Pust med magen! Vi prates!

Jobbe fra sofaen!

I hele ettermiddag har jeg jobbet med WeLG Foredrag sin Facebook side. Jeg har lagt ut informasjon om de ulike foredragene som jeg tilbyr! Veldig kjekt hvis enda flere vil like siden min, og spre den videre! Og alt arbeidet i dag har blitt gjort fra sofaen! Jeg er ikke i form, er tett og forkjølet. Men det hindrer meg ikke fra å jobbe med prosjektet mitt! Det vil ta litt tid før nettsiden er på plass, så Facebook er gull verdt! Det er utrolig hvor langt man når med sosiale medier! Håper virkelig dere hjelper meg videre på Facebook!

Jeg har tilsammen 8 ulike foredrag som jeg tilbyr. Men jeg er selvfølgelig også interessert i å bidra til andre emner dersom Dere ønsker det. Send svært gjerne en epost på [email protected]! Det er utrolig gøy å ha dette prosjektet, det gjør meg så godt! Å få ha fokuset på litt andre ting enn fortiden er gull for meg! Det blir spennende å se reaksjonene etter torsdag. Det vil garantert være litt av hvert av reaksjoner, og jeg trenger ris og ros.

Å kombinere denne jobben med egen situasjon og helse, er ett spennende prosjekt! Deilig å samarbeide godt med leger og NAV. Godt å ha mange støttespillere i ryggen i en slik situasjon . Og så lenge mye av jobben kan gjøres mens jeg hviler, så er det jo fullt mulig å fikse dette!!