Til min kjære!!

Kjærlighet er verdens største gave

som finnes på vår jord.

Å finne den man elsker,

gir lykke, fred og ro!

 

Å holde deg i hånden,

er trygghet god og stor!

Å være i dine armer,

gir hjertet fred og ro!

 

Å sovne tett inntil deg,

det gir min sjel en ro.

Så trygt og godt å kjenne

den varmen som du gir!

 

Jeg er så glad og heldig,

tenk at jeg deg får ha!

At du vil med meg være,

gjør livet livet mitt så bra!

 

 

 

 

Ta godt vare på deg selv!

Hvordan har du det egentlig? Har du det bra? Passer du på deg selv? Eller er du aller mest opptatt av å passe på alle andre i familien? Har du tenkt på at det faktisk betyr mye for resten av gjengen i huset at du har det bra??

I mange år gikk jeg på akkord med meg selv. Jeg gav alt jeg kunne til de rundt meg. Jeg strevde hele tiden for at alle rundt meg skulle ha det så godt som mulig. Jeg kjente at det røynet på kropp og sjel, men jeg gjorde ikke noe særlig med det. Jeg klarte litt til. Bare litt til! Til slutt smalt det skikkelig! Jeg møtte veggen aldeles! Det unner jeg ingen!

Jeg måtte erkjenne at jeg ikke kunne holde på slik. Jeg var nødt til å endre på livet mitt. Jeg måtte faktisk lære meg at jeg selv trengte pusterom iblant. Det er ikke egoistisk å ta seg en treningstur, være litt sosial eller gå på jobb.

Jeg merker at dersom jeg er flink til å gi meg selv de pusterommene jeg trenger, så fungerer hjemmet best! Da er jeg opplagt, og klar til å gi mitt aller beste for de jeg er glad i! Da kan vi sammen komme oss gjennom en hverdag som kan by på både gode og vonde opplevelser! Jeg har en mye stødigere tilværelse når det blir en jevn balanse.

Ikke vær redd for å gi deg selv litt pusterom! Ta praten hjemme om hva du trenger! Finn ut hvordan dere kan få det til å fungere bedre! Ingen er tjent med at mamma eller pappa sliter seg helt ut! Det var smertefullt å måtte gå gjennom den perioden, men jeg har lært vanvittig mye! Jeg er heldig som har en kjæreste som ser mine behov. Som pusher meg til å holde på rutiner! Gir meg ett spark bak når jeg trenger det! Eller holder rundt meg når jeg trenger det!

Hverdagen er ikke bare fest og moro! Men livet kan faktisk bli veldig godt så lenge man snakker sammen, og respekterer hverandres behov! Og hvis man går tilbake til gamle synder, så hjelp hverandre tilbake på rett spor! Det er å vise kjærlighet i praksis!

 

Å samle tankene

Noen dager sliter jeg med å samle tankene. Mange ting svirrer rundt i hodet, og ingenting vil feste seg. Jeg tenker på alt og ingenting. Å lande ned på noe spesielt kan være vanskelig. Det vil seg liksom ikke. Særlig etter netter med urolig soving og mye drømmer. I formiddag har det vært slik. Vanskelig å fokusere på de riktige tingene!

Men det er ikke så farlig. Det går over. Jeg våkner ordentlig til etterhvert! Vi er skrudd sammen på et merkelig vis. Alt ordner seg som regel! Jeg tror ikke jeg er alene om å ha det slik av og til. Vi går på med friskt mot hver eneste dag. Vi opplever nye ting hver eneste dag. Hjernen skal ta imot alle inntrykkene, og alt skal bearbeides. Ikke så rart den går litt i vranglås av og til! Noen ganger trenger man å ta en time out, og restarte!

Det er lov å bli sliten iblant! Det er lov å ikke alltid være på topp! Men litt dumt å ha en slik dag når du skal i konfirmasjon …..vel vel, en god dusj, litt sminke og i finkjolen, så er man nok klar for fest! Vi snakkes senere!!

En grå lørdagsmorgen

Ute er det kaldt. Guffent og kaldt. Bortsett fra det grønne på trærne, så ser det ut som høst. Blir kald bare av å se ut vinduet. En slik lørdag da jeg godt kunne tenkt meg å bare ligge under dyna!! Men det går ikke i dag. Jeg er skikkelig lemster i kroppen etter treninga i går, men det sier meg at jeg har trent godt!!

Vi skal straks ha en sen frokost, og så må vi få gjort noen ærender. I dag skal vi i konfirmasjon , så finstasen må finnes frem. Jeg har selvfølgelig ikke bestemt meg enda for hvilket antrekk jeg skal velge. Det er så typisk meg! Jeg sliter alltid med å skulle kle meg i kjole. Så det bør beregnes god tid til å ordne seg i dag!

Det blir nok bra til slutt! Håper alle får en flott lørdag, uansett vær!  Vi prates senere!

 

Snart ett år eldre!

Om bare noen dager blir jeg ett år eldre! Jeg har bursdag. Den dagen i året som er min. Hva betyr den egentlig for meg? Tenker du noen gang over akkurat det å faktisk bli ett år eldre?? Er det en selvfølge? Tar du det for gitt? Setter du pris på det?

Rett før jul i 2010 fikk jeg livmorhalskreft. Jeg fikk sjokk. Jeg tenkte at nå er det slutt. Jeg tenkte at dette her går aldri bra! Jeg var 33 år gammel, mamma til to små barn. Heldigvis ble det oppdaget på ett veldig tidlig stadiet. En stor hasteoperasjon på Haukeland 9,desember 2010 reddet meg. Jeg ble frisk. Jeg slapp stråling og cellegift. Det var en tung prosess å gå igjennom, og jeg har aldri før vært så livredd. Det var tøft i lang tid etterpå. Jeg oppdaget på nært hold at livet er skjørt.

Sykdommen gav meg ett solid spark bak! Jeg forstod plutselig at man lever ikke evig! Jeg begynte på en prosess som førte til mange store endringer i mitt privatliv noen år etterpå. På mange måter reddet sykdommen meg. Jeg forstod at livet flyr av sted. Vil du være med å styre det, så må det tas grep!

Jeg verdsetter livet mitt mye høyere nå! Jeg er glad for å ha blitt ett år eldre! Forhåpentligvis ligger det mange flere år og venter på meg! Jeg er glad for at livet mitt er blitt så mye bedre! Jeg er glad for at jeg tørr å være Wenche, uten filter! Så blir jeg faktisk 39 år snart…..siste året i tredveårene….40 er litt skremmende fortsatt, men jeg har ett helt år på å venne meg til tanken!! Det kommer sikkert også til å gå fint! Er du glad i ditt liv??

Så er ringene bestillt!!!!

Nå kribler det godt i magen! I dag gikk jeg og min kjære å valgte ut gifteringer til bryllupet vårt! Det var kjekt! Der var mye å velge i, men vi valgte enkle,pene ringer! Vi har fått valgt størrelse, inngravert det vi ønsker. Nå er det bare å vente på resultatet! Enda en viktig detalj til bryllupet er fikset!

Det blir spesielt å få ring på fingeren. Det er ett symbol på at jeg hører sammen med en spesiell person! En person som jeg skal tilbringe resten av livet mitt med! Det er ett symbol på en sterk kjærlighet! En kjærlighet som har gjort meg hel. En kjærlighet som holder meg oppe, når alt annet vakler! En kjærlighet som har gitt meg og mine barn en ny start! Den kjærligheten er verdt å feire!

Maten er bestilt, kakene er valgt ut, kjolen er hos sydame til siste finish. Nå begynner ting å falle på plass. Frisør er booket, blomster skal straks bestilles. Alle gjestene gleder seg på våres vegne! Da jeg fikk på meg brudekjolen sist helg, kjente jeg på en deilig kribling i magen! Det skal faktisk skje! 

I ukene som kommer skal alle detaljene på plass! Jeg skal trene, og passe på kropp og sjel! Jeg gleder meg!

Deilig formiddag😜😜

En deilig formiddag for meg!! Startet dagen med frisørtime hos June på Junes frisørhjørne! Klipp av hår og farge av bryn!! Nytt menneske plutselig ! Det var deilig å få fikse seg litt!! Det er deilig med egenpleie ! Det fortjener jeg iblant!

Så var det på tide med en god PT time med Irene Skuland Reilev!! Møtte opp ved Lysthuset i Furulunden ! En rask gåtur til oppvarming , jogget i litt over 9 minutter i strekk( ny rekord🏃🏃🏃), og styrkeøvelser og uttøying! Helt topp!  Denne dagen er så deilig!

Både trener og meg selv er glade og fornøyde!!! 

Gjør det beste du kan!

Samme hva vi møter på i livet, så holder det å gjøre det beste du kan! Ta ibruk alle dine evner,og jobb det beste du kan for å oppnå det resultatet som du ønsker! Ingen av oss er perfekte! Vi kan ikke trylle bort vanskelighetene! Men vi kan gjøre vårt beste for å ha et godt liv!

Jeg trodde i mange år at jeg måtte bli mye bedre! Jeg var sikker på at jeg ikke klarte det som var forventet av meg! Jeg hadde det ikke godt. Det var deilig den dagen jeg virkelig forstod at det holder å gjøre sitt beste! Jeg er god nok, akkurat som alle andre! 

Jeg har fått troen på at jeg kan lykkes ! Jeg har lov til å drømme! Jeg har lov til å sette meg høye mål! Jeg har lov til å følge drømmene mine! Å ha min egen blogg var en av drømmene mine! Den har blitt virkelighet! Det er jeg glad for! Bloggen hjelper meg i veien videre! Å skrive hjelper! Jeg er glad for at dere leser bloggen min! Jeg vil gjerne vise dere at livet kan være deilig, selv om ikke alt er perfekt! Jeg har fortsatt store utfordringer privat, men jeg har det likevel fint! Livets realiteter får du beskrevet i fra min verden! Kanskje du kjenner deg igjen??

2 steg frem, og 1stef tilbake!

Er det noe jeg har måtte lære meg med årene, så er det at jeg aldri må gi opp! Uansett hvor sliten  eller trist jeg blir, så gir jeg ikke opp! Jeg kan ofte føle at fremdriften går altfor sent. At jeg vil ha ordnet opp i ting nesten før det har skjedd. Jeg prøver alltid å ligge litt foran, slik at jeg vet hvordan ting skal løses når det faktisk skjer. Det går selvfølgelig ikke alltid like bra!

Det som er viktig å tenke på, er at det stadig går fremover! Det ordner seg litt og litt! Noen ganger går man 2 steg frem, og så 1 tilbake! Men man går likevel fremover! Noen prosesser tar lang tid å komme seg gjennom. Men vi kommer alltid gjennom til slutt! Livet byr på mange ulike tester i hverdagen! Jeg ska innrømme at de er noe vanskelige å bestå i perioder.

Jeg har fokuset mitt på familien og meg. Jeg gir aldri opp å jobbe for at vi skal ha det godt! Vi skal vandre inn i fremtiden sammen. Vi skal ha fokus på glede og mestring! Vi skal oppleve masse gøy sammen! Jeg gleder meg til denne ferden!

Kan jeg få slippe å tenke hele tiden???

Det er noe som er slitsomt for tiden. I perioder har jeg trøbbel med å koble ut hjernen! Stoppe å tenke. Slutte å gruble hele tiden! Hjernen jobber på spreng for å bearbeide ny, smertefull informasjon ! Den vil ikke stoppe! Natten var full av tanker og urolige drømmer! Man får liksom ikke koble helt ut!

Dette pågår i perioder! Jeg vet det kommer til å gå over! Jeg kommer tilbake til roen etterhvert ! Veien dit er til tider tung og vond! Og når jeg akkurat har landet, kommer det mest sannsynlig mer informasjon å fordøye! Slik vil det være en god stund fremover!

Det er da det er ekstra viktig med gode rutiner for meg selv! Mat til faste tider, trening flere ganger i uken, noen å prate med er viktig, jobbe litt innimellom er bare bra! Kjærligheten fra min kjære er jo den beste medisinen for ett slitent hjerte! 

Av og til skulle jeg ønske jeg ikke ble så følelsesmessig berørt! At jeg kunne taklet det på en annen måte! Men jeg er og blir et følelsesmenneske! Ett menneske som har ekte følelser! Ett menneske som skal stå sterkt i stormen! Jeg retter derfor ryggen, og går igang på nytt! Jeg lar meg ikke knekke!