BASSE HOS VETERINÆREN!


God kveld!

I morges var vi ganske så spente her i huset. Det var nemlig tid for Basse sin årlige sjekk hos veterinær, og få påfyll av vaksine. Jeg har vært nervøs, for Basse er red for nye folk. Min mann var med, og det er jeg glad for. Mitt mammahjertet sliter når det er snakk om sprøyter. Mannen min fikk han greit inn i buret, sånn at vi kunne komme oss avsted.

Basse liker ikke å kjøre bil. Så det var ganske sår mjauing fra buret underveis på den korte turen. Vi pratet til ham hele tiden, og det stakk i mammahjertet mitt. Da vi kom ned til veterinæren, så måtte vi ha på munnbind. Og så fikk vi gå inn, og ventet litt sammen med Basse. Det ble masse kosing, og vi klarte å holde ham rolig.

Da veterinæren kom inn, så slapp vi Basse ned på gulvet. Han fikk snuse litt rundt, før han ble løftet opp på vekten. Det gikk så fint, og han var så rolig da vaksinen ble satt. Ikke en lyd, og det var overstått på få sekunder. Basse  var akkurat passelig i vekt, og det var deilig å høre at både tenner og ører var helt tipp topp. Fikk også klippet klørne uten problem.

Jeg var så lettet og glad. Elsker Basse så utrolig mye, og ønsker å ha ham frisk i mange år. Veterinæren konkluderte med at det var en veloppdragen katt. Da skal jeg si at der var to voksne som ble skikkelig glade og fornøyde!

Klem fra Wenche

 

JEG ORKER IKKE MER!

God kveld!

Da er jeg nok en gang kommet i den situasjonen at kommentarfeltet måtte stenges ned. Det er noe som jeg ikke liker, da jeg ønsker å kunne kommunisere med dere her inne på bloggen min. Men den siste tiden så har jeg fått ganske mange stygge kommentarer, og det har jeg ikke klart å takle på en god måte mentalt. Dere har rett og slett klart å såre meg, og det har vært vonde dager for meg. Jeg pakker det ikke inn, men sier det akkurat sånn som det er.

Uansett hvordan jeg velger å ordlegge meg, så vil dette snus og vendes på. For jeg vet at dette er noe som kommer til oss som er bloggere, men jeg synes det er urettferdig at folk synker ned på et usaklig nivå. Jeg har ikke behov for å bli likt av alle der ute. Dere trenger heller ikke å like sangstemmen min. For musikk er individuelt, og jeg liker heller ikke alle sangstemmer der ute. Men jeg sender ikke vedkommende skikkelig stygge kommentarer for det om. Nei, jeg velger heller å ikke lytte på deres musikk.

Jeg hadde gledet meg veldig til å annonsere min musikalske julekalender, og er glad for alle de fine kommentarene som kom. Men så kom disse stygge uttalelsene. Og de klarte jeg ikke å riste av meg. De gikk rett inn, og satte i gang mange negative tanker. Selvfølelsen min fikk trøbbel, og jeg har jobbet knallhardt med meg selv denne helgen her. For jeg skulle opptre begge kveldene, og måtte ha selvtilliten på plass. Jeg tror ikke at dere som skriver dritt, egentlig vet hva dere gjør mot mennesker.

Ja, jeg er ganske provosert. Og jeg orker ikke å snakke rundt grøten hele tiden. For jeg er så frustrert over hvordan mennesker velger å oppføre seg. Jeg aner ikke om dere er ungdom eller voksne. Ikke vet jeg om dere kjenner meg privat heller. Men dere velger å svartmale min stemme, og min musikalitet. Det gjør skikkelig vondt, og det har gjort at tårene svir i usikkerhet og triggere. Kanskje synes dere at jeg tåler lite. Helt greit for meg. Men jeg har fått nok for en stund, og har stengt kommentarfeltet.

Det blir musikalsk julekalender. For jeg skal kose meg med det som jeg liker aller best, og som mange herlige folk gleder seg til. Jeg har gledet meg lenge til å synge julen inn, og det skal ingen få lov til å ta fra meg. Husk at dere velger helt selv om dere ønsker å lytte. Jeg tvinger ikke en eneste sjel. Hvis du ikke liker min måte å synge på, ja så lytt på dine favoritter. Da får du også en fin førjulstid. Det er ikke aktuelt for meg å lese negative ting hver dag i førjulstiden. Derfor må jeg ta grep nå, og ta vare på meg selv.

Nå er det kanskje noen som er overrasket over min reaksjon, og at jeg velger å si mine tanker rett ut. Men jeg har rett og slett fått nok dritt for en stund, og har et behov for å si i ifra. Det har også vært viktig for meg å lytte til min mann sine råd. For han ser hva som skjer med meg, og hvor vanskelig jeg har hatt det de siste ukene. Han ba meg om å stenge, og jeg er enig. Så håper jeg at dere som ønsker å kommunisere med meg, kan gjøre det via sosiale kanaler.

Jeg håper at min musikalske julekalender kan gi dere en fin førjulstid. Så følg meg gjerne på Instagram, og få med deg lukene på IGTV. Nå skal jeg bruke litt tid på å komme meg opp igjen, og så skal jeg kose meg med å fremføre julesanger for dere i hele desember. Takk til alle dere som støtter meg, og som heier på meg. Akkurat nå så har jeg en jobb å gjøre med å stabilisere selvfølelsen og selvbildet mitt. Men det skal gå bra. Jeg må bare skjerme meg selv litt akkurat nå.

Klem fra Wenche

JULETREET VÅRT!


God kveld!

Nå er julen for alvor kommet helt på plass her hjemme. Juletreet er på plass i stuen. Så utrolig koselig å pynte det i dag. Min kjære mann ville også at vi skulle få det frem så tidlig, og det overrasket meg veldig. Men denne julen er annerledes, og vi fokuserer på masse julekos her hjemme.


Vi har også fått opp utebelysningen våre og det er så stemningsfullt i mørket. Det er nå lys på begge terrassene våre, langs taket på uteboden, på den gamle brønnen i hagen og ved ytterdøren vår. Vi er glad i det enkle, så vi har ikke fargede lys ute. Jeg hjalp til med det jeg kan, og vi samarbeidet så bra.


Jeg er så glad for at vi skaper en deilig atmosfære både inne og ute. Det gjør meg så varm inni hjertet. Og jeg vet at både små og store liker denne førjulstiden godt. Jeg håper at du får en rolig og fin lørdagskveld. Så skal jeg komme meg ned på Tiedemands Cafe, og underholdene litt i kveld også.

Klem fra Wenche

 

NÅ ER DET NOK!


God kveld!

Denne uken så har vi blitt omringet av enorme mengder med reklame. Det kommer på sosiale medier, i nettaviser , e-poster og sms. Black Friday har blitt til en hel uke. Jeg er glad i shopping. Men det kan bli for mye av det gode. Nå kjenner jeg at det holder for min del. Det har blitt noen kjøp, og julegaver er i boks. Men det stopper der.

Jeg har forsøkt å tenke på hva jeg faktisk trenger. Selv om ting er billige, så er jo ikke behovet reelt. Så det har blitt noen tanker i hodet denne uken. Og jeg har vært streng mot meg selv. Nå vet jeg tilbud kan være til god hjelp når budsjettet er stramt. Det har jeg selv kjent på i visse perioder av livet. Så jeg håper at det er til bra for mange.

Min mening er at nå er det helt vilt mye reklame.  Jeg synes at der må roes litt ned. Men det er min mening, og dere kan få lov til å være uenige med meg. Jeg skal rydde opp i hvilke e-postlister jeg tydeligvis står på, sånn at det ikke skjer likt om et år.  Hva synes dere om black friday? Er det greit med så mye trøkk overalt ?

Klem fra Wenche

MUSIKALSK JULEKALENDER!


God kveld!

Nå er det ikke så mange dager til advent starter, og jeg gleder meg til å gi dere første luke i min musikalske julekalender på IGTV! Ja, jeg kommer til å dele julesanger i hver luke fram til jul. Det blir på min egen måte, og jeg gleder meg til å synge for dere. La ut litt i dag på sosiale medier, og fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere. Kjekt å høre at dere liker ideen min.

Jeg er i full gang med å øve inn både amerikanske, svenske og norske julesanger. Men jeg lurer på hvilken julesang du kunne ønsket deg i kalenderen? Hva er din favoritt? Del gjerne i kommentarfeltet, så skal jeg se om det kan bli en av de utvalgte. Dette er et så koselig prosjekt, og jeg ønsker å spre litt kos i hverdagen. Musikk er jo en viktig del av julen, og der finnes utrolig masse fint.

Vi bærer alle sammen på minner fra tidligere høytider. Både som barn og voksen. Noen julesanger minner oss om gode stunder. Mens andre sanger kan trigge frem vonde følelser. Adventstiden rommer alt dette. Og jeg vet hvordan det kan være. Julen har ikke alltid vært så enkel for meg. Men jeg har heldigvis masse gode minner også. Nå skal jeg forsøke å skape litt ekstra førjulsstemning for dere.

Håper dere vil følge meg på Instagram, og kose dere med de ulike lukene. Og husk å skrive ditt ønske i kommentarfeltet!

Klem fra Wenche

JEG TABBET MEG UT!

God kveld!

Akkurat nå så har jeg så blandede følelser inni meg. For jeg har i ettermiddag tabbet meg ut. Men jeg reddet meg ut av det på en ok måte. Jeg skal forsøke å forklare for dere, og det sitter litt langt inne å dele det. Men det var nemlig sånn at jeg skulle opptre i et bursdagsselskap, og jeg var en av mange overraskelser for jubilanten. I seg selv en kjekk oppgave, som jeg gledet meg til å gjennomføre. Min jobb var å synge Hurra for deg sammen med hele gjengen, og så skulle jeg fremføre Har du fyr.

Det gikk veldig fint med bursdagssangen. Men så skulle jeg sette meg ved pianoet, og spille til min egen sang. Da jeg startet, så merket jeg at noe ikke var helt riktig. Men jeg satte i gang, før jeg skjønte hva som var feil. Det viste seg nemlig at jeg hadde tatt med feil noter, og dermed var sangen i en altfor høy toneart for min stemme. Det resulterte i at jeg måtte avslutte midt i første vers. Fullstendig krise, og jeg beklaget meg med et smil mens det kokte inne meg.

Heldigvis er jeg ikke så redd for å kaste meg ut i nye løsninger, så jeg satte i gang med å synge den uten piano. Jeg har gjort det masse i ungdomstiden min, så stemmen er godt vant med å takle det. I alt stresset så begynte jeg litt høyt oppe i tone, men det gikk heldigvis fint. Det ble en fin stemning i lokalet, selv om jeg veldig gjerne skulle ha spilt piano til sangen. Jeg var rimelig flau, men fikk masse applaus da det var over.

Dette er en viktig lærepenge for meg som artist, og jeg er oppriktig flau over at det går an å gjøre en slik amatørmessig feil. Men da er det viktig å huske at alle sammen opplever tabber i livet, og poenget er hvordan man kommer seg ut av situasjonen med æren i behold. Jeg klemte til, og sang med masse innlevelse og følelser. Det er jeg glad for, og at jeg ikke gikk helt i kjelleren. Så har jeg lært at jeg må være enda mer nøye, og se godt etter på hvilke noter jeg putter i vesken.

Nå må jeg riste av meg flauheten, og manne meg opp til ny opptreden på fredag og lørdag. Da er det kun sangen som jeg står for, så det bør gå veldig fint. Men dere kan være helt sikre på at jeg skal øve masse før den tid. Det trenger jeg for å kunne stabilisere mitt eget selvbilde, og ikke drukne i negative tanker om meg selv. Jeg deler dette fordi vi ikke må være så redde for tabber. De skjer, de svir og de er ikke så velkomne. Men er det noe vi lærer av, så er det når vi får en rett i ansiktet.

Klem fra Wenche

DE VANSKELIGE TANKENE!

 

God kveld!

Jeg tror vi er veldig mange som til stadighet sammenligner oss selv med andre. Og dessverre ender det ofte med en følelse om at vi ikke er gode nok. Der er jo alltid noen som er penere enn oss, eller som har oppnådd større suksess enn oss. Jeg har i hvert fall en tendens til å falle ned i den grøften iblant. Og det er jo ikke så veldig heldig for noen av oss. Hvert enkelt menneske er jo unikt, og har sin eget liv som skal leves på deres måte.

I dagens samfunn blir kravene bare større og større. Der er så mange punkter som vi skal klare å få fullført, og så skal vi hele tiden være tilgjengelige. Ja, vi velger selv hvor mye vi vil være på sosiale medier og internett. Men der ligger en slags forventing til at vi skal dele av vårt privatliv. Og det er det jo ikke alle som trives like godt med. Holder man seg borte fra sosiale medier, så blir man liksom fremstilt som et annerledes menneske. Men egentlig så har jo bare vedkommende valgt å ikke dele alt, eller ikke ønsker å vite alt som skjer.

I min hverdag, så deler jeg ganske mye. Men likevel har jeg heldigvis en privat sone, som bare tilhører meg og mine nærmeste. Akkurat der har jeg klart å holde en viss grense. Det som jeg må jobbe mer med for egen del, er å ikke måle seg med andre hele tiden. Ikke bli nedstemt fordi jeg tror min verdi er mindre enn andres. Når man kommer inn i en slik spiral, så er det viktig å ta grep i eget liv. Jeg må minne meg selv på at jeg er god nok. Akkurat sånn som jeg er her og nå.

 

Det er jo sånn at jeg har min måte å skrive bloggen på, og jeg kan ikke sammenligne med med bloggere som er 20 år yngre enn meg selv. Nei, jeg må fokusere på å skape min egen plattform. Hvor jeg kan være meg selv, og ikke tenke på hva andre ville velge å fokusere på. Jeg tror at noen ganger så kommer usikkerheten min frem, og det skyldes en litt ustabil selvtillit. For jeg kan ha dager hvor jeg ikke klarer å føle meg bra nok. Da kan jeg tenke så negative tanker om meg selv, og det gjør skikkelig vondt.

Denne  kampen foregår inni meg, og jeg må vinne over negativiteten og usikkerheten. Heldigvis har jeg jo levd en stund, og har masse livserfaring på godt og vondt. Og jeg vet at hodet må heves, og de positive tankene må ha større plass. Jeg har valgt å ha en blogg, og dele av mitt liv. Og da må jeg våge å vise meg frem. Det er så viktig for meg å kunne formidle mine tanker og følelser til dere. Og jeg deler min usikkerhet med dere. Sånn at dere vet at jeg også kan ha dager hvor jeg ikke føler meg verken fin nok eller flink nok.

Da er det så viktig at vi forteller hverandre at vi er gode nok! Husk å gi din venn eller venninne et fint kompliment neste gang dere møtes. Ved å se hverandre, så bygger vi oss opp. Jeg blir så glad når jeg får fine kommentarer fra dere, og jeg vet at ord kan endre en hel dag. Ved å snakke positivt til venner og familie, så vi du gi dem påfyll av selvtillit. Jeg håper at vi kan være ekstra snille med hverandre i tiden fremover. Se dine nærmeste, og si ord som kommer fra hjertet. Minn deg selv på at du er god nok. Jeg heier på dere!

Ha en fin kveld!

Klem fra Wenche

JULESTEMNING I MANDAL!


God kveld!

Jeg hadde lyst til å få enda mer julestemning. Så da gikk jeg ned til sentrum, for å se om jeg kunne skimte litt juleforberedelser der. Forsøkte å fange litt god stemning via mitt nye kamera. Så gøy å ta bilder, og se hva man får til. Det var en koselig stund, og jeg var blant annet innom Blomsterverkstedet Interflora. De kan virkelig trylle frem så mye vakkert.

BLOMSTERVERKSTEDET INTERFLORA MANDALDet er også veldig koselig at gågaten er full av små juletrær. Ekstra gøy at de har blitt pyntet av Juletrebanden i løpet av en natt i forrige uke. Nå gleder vi oss til det store juletreet tennes første søndag i advent. Da blir det skikkelig fin førjulsstemning. Håper dere synes det er koselig med litt bilder fra Mandal sentrum.

BLOMSTERVERKSTEDET INTERFLORA MANDAL
BLOMSTERVERKSTEDET INTERFLORA MANDAL

Klem fra Wenche

FØRJULSGAVE TIL MEG SELV!

 

God kveld!

Endelig har jeg fått meg et nytt kamera! Det er så viktig for meg å bli flinkere med bilder til mine kanaler. Og jeg har derfor ønsket meg nytt utstyr. Nå har jeg gitt meg selv en skikkelig fin førjulsgave. Nemlig et Canon EOS 2000D speilreflekskamera med høy oppløsning og  Wifi. Nå skal jeg bruke masse tid på å lære mer om foto, og skape enda bedre innhold. Jeg har så vidt kommet i gang med å ta litt bilder, og det er så kjekt å ha et skikkelig kamera.

Jeg elsker at det enkelt kan overføres bilder via Wifi. På den måten kan jeg raskt få bildene over på pc eller mobilen, og deretter redigere dem ferdige der. Da går det ikke lang tid før man kan poste skikkelig fine bilder på sosiale medier. I tillegg så er der ganske mange finesser med kameraet, som jeg nå skal forsøke å sette meg inn i. Endelig kan jeg ta noen nye steg, og forhåpentligvis få bedre bilder på mine kanaler. Det blir nok ganske mye øving, før jeg klarer å få til alt. Men jeg skal kose meg med å ta bilder nå.

Det er veldig viktig for meg å videreutvikle meg. Jeg har jo et ønske om å bli enda bedre på det jeg driver med, og bilder har ikke vært min sterkeste side. Nå har jeg oppgradert utstyret, og er klar for en vinter med mye fotografering. Ekstra kjekt å ha noe å fylle disse corona tidene med. Håper virkelig at dere vil merke en bedring etter hvert som jeg nå lærer meg å bruke dette kameraet i hverdagen. Det blir nok litt å lese meg opp på, og jeg tar gjerne i mot gode tips angående foto.

Nå er jeg bare så glad, og så fornøyd med denne investeringen. I tiden fremover skal jeg ta masse bilder, sånn at jeg virkelig kan lære mest mulig. Da ser man jo hva som fungerer, og hva som man kan få til med dette kameraet. Jeg ser på Youtube videoer, sånn at jeg lærer meg noen bra fototips. Gøy å komme i gang med dette nå, og jeg ønsker at bloggen min skal løftes enda litt mer. Det fungerer så bra for meg med kun ett innlegg hver dag, så det kommer til å bli sånn fremover.

Jeg ønsker deg en superfin søndagskveld, og en god start på den nye uken!

Klem fra Wenche

VI HAR AVLYST JULEN !

 

God kveld!

Denne julen skulle jeg endelig ha ned min familie til Mandal, og feire julaften sammen med dem her hjemme hos oss. Det er noe som jeg har gledet meg veldig til ,og som jeg har forberedt meg på over lang tid. Jeg har veldig lyst til at mine barn skal få ha en julaften her hjemme, og at min side av slekten da kommer hit. Nå hadde vi bestemt oss for å gjøre dette, og jeg skulle forberede meg på å lage stor julemiddag her hjemme.

Men så er det jo denne irriterende pandemien som lager krøll i våre planer. For det er jo svært usikkert hvor mange vi får lov til å være samlet på et sted, og hvordan smittesituasjonen er akkurat i juledagene. Vi hadde alle sammen et behov for å ta et valg angående julen 2020, og i går måtte vi bare bestemme oss. Det endte med at vi har avlyst årets julefeiring sammen med min familie, og vi skal feire julaften her hjemme.

 

Nå blir vi sittende i hver vår stue, og det føles veldig rart. I dag har jeg kjent på litt tristhet, fordi jeg hadde sett frem til å endelig kunne ha et stort juleselskap her i Mandal. Det er så merkelig å måtte avlyse en julaften. Så nå trenger jeg litt tid til å innstille meg på en annerledes jul. Forhåpentligvis ender det med å bli en koselig feiring her uansett, men bare på en litt annen måte enn det vi vanligvis gjør. Det kan godt hende at vi klarer å få til en skikkelig koselig hjemmejul også.

Vi er mange i familien som er i risikogruppen, og det vil kunne få fatale konsekvenser dersom vi blir smittet. I tillegg så jobber min kjære mann i min brors firma, hvor også min svoger jobber. Dersom de må i karantene, så vil det ikke være gunstig for firmaet. Selvsagt kan dette skje uansett, men vi ønsker ikke å medvirke til at slikt kan skje. Heldigvis er hele familien enig i avgjørelsen, og jeg håper at vi kan samle alle mine her nede om to år.

 

Julen har sine tradisjoner, og jeg er er så vant til vår måte å feire jul på. Vi skifter jo på å feire julen med min og min manns familie, så nå får vi vente to år på neste mulighet. Vel, jeg skal omstille hodet mitt. Og så skal jeg sørge for at vi får en skikkelig koselig jul, på vår egen måte. Det kommer til å bli en god julemiddag, og gaveutdeling i fred og ro. Så er nok denne julen noe som vi alle kommer til å huske. For pandemien har satt sine spor i 2020. Vi må bare gjøre det beste ut av situasjonen.

Ha en fin kveld!

Klem fra Wenche