FØLG DRØMMEN, IKKE STRØMMEN!

God kveld!

Da er det på tide å skrive litt til dere igjen her på bloggen min. Det har vært noen krevende uker her hjemme, og omstillingene har krevd mer fra meg enn jeg trodde på forhånd. Jeg har derfor vært litt mindre aktiv her, og på sosiale medier. Kun fokusert på mine aller nærmeste, og forsøkt å gjenvinne ro og overskudd. Er nok enda ganske så sliten, men føler at vi nå er kommet mer inn i de nye rutinene her hjemme. Vi klarer oss bra, og jeg jobber med mine utfordringer i mitt tempo.

Det er ganske rart å tenke på hvordan vi mennesker er skrudd sammen. Tanker og følelser kommer i store mengder hver eneste dag, og vi må manøvrere oss gjennom det. Alle sammen angriper sin hverdag på sin egen måte, og sånn må det være lov til å leve. Jeg er bestemt på å følge drømmen min, og ikke bare henge meg på strømmen. Noen ganger kan man møte motstand, men da er det så viktig å ha trygge verdier i bunnen. Vite hva som er målet, og hvordan man skal jobbe seg dit.

Jeg vet at mange mennesker der ute heier på meg, og har troen på meg. Det varmer hjertet mitt, og gir meg påfyll av energi. Men jeg vet også at der er en del som ikke har troen, og som ler av meg og mine drømmer. Når man velger å snakke høyt om egne ambisjoner, så vil man møte på akkurat det. Men jeg har heldigvis en indre ro på hva jeg vil, og hvor jeg skal. Og så passer jeg på at de jeg har nærmest, støtter meg i min reise.

Når man ønsker å satse på musikk, så er det en ganske ensom reise. Jeg sitter jo her hjemme, og skriver mine egne låter. Heldigvis har jeg flotte musikere med meg i bandet, som velger å bruke sin fritid på mitt prosjekt. Og da er jeg ikke så alene lenger. Vi gleder oss veldig til å spille for et publikum, og vise frem musikken vår. Vår første spillejobb kommer allerede i midten av oktober, og det blir så kjekt å spille live her i Mandal.

Den siste uken har jeg jobbet med min egen artistutviklingsplan. Ett dokument hvor jeg beskriver mine målsettinger, og går mer i dybden på hva jeg ønsker å oppnå de neste 3 årene. Det er så spennende å virkelig jobbe med disse tingene, og ta eierskap i min egen fremdrift som artist og låtskriver. Hvis jeg hadde valgt å følge strømmen i samfunnet vårt, så hadde jeg ikke våget å gjennomføre dette prosjektet. Men jeg har satset på drømmen min. Og det er absolutt det beste som finnes!

Klem fra Wenche

SNART STUDIOTID IGJEN!

God kveld!

Nå er det ikke så mange uker til vi skal ha en ny innspilling i platestudio her i Mandal. Vi er i gang med å virkelig finpusse på 3 låter, og skal etter planen ha to kvelder i studio denne måneden. Jeg har skrevet tekstene, og bidratt på melodiene sammen med bandet. Dette er så spennende, og jeg merker at sommerfuglene nok en gang kommer i magen min. Å være i studio med eget band og egen musikk, er jo en stor drøm for meg.

Vi har allerede 4 låter som er ferdige, så da håper vi at denne runden også går fint. Jeg føler at vi er godt forberedt, og at låtene nå har funnet den formen som vi ønsker oss. Dette er jo et samspill mellom meg og musikerne mine. Vi har alle sammen våre meninger, og det er viktig at bandet er godt fornøyd med de løsningene som vi velger. Små detaljer kan ta lang tid, men så mener vi jo at det hever kvaliteten på musikken vår.

Jeg er så opptatt av at låtene skal ha en egen nerve. Det skal trigge frem følelser hos publikummet mitt. Når jeg skriver tekster, så velger jeg jo å være så åpen som overhodet mulig. Og da vet jeg at der finnes flere der ute som bærer på noe av det samme, og som kan relatere seg selv til tilsvarende situasjon. Ved å gi disse ordene en riktig melodi, så spiller vi på strenger som skaper en reaksjon hos den som lytter. Det er noe som virkelig betyr mye for meg, og jeg må alltid kjenne etter i meg selv når jeg synger.

Det er vanskelig å forklare hva som skjer inni meg når alt klaffer. Da kan jeg nemlig visualisere at jeg står på scenen, og synger til dere. Kan kjenne en spesiell sitring i kroppen, og bare føle at dette kommer til å treffe noen der ute. Jeg gleder meg veldig til å synge i studio, og forsøke å skape akkurat den settingen. For da kan jeg være fornøyd med eget produkt, og ha en god magefølelse på hva andre kan mene om musikken min.

Musikk er et magisk virkemiddel for meg i min hverdag. Jeg er derfor så glad for at jeg i neste måned skal være gjeste foreleser på UIA, og fortelle min historie. Dele hva musikkterapien har gjort for meg, og hvordan jeg bruker det i min recovery reise. En spennende høst er i gang!

Klem fra Wenche

EN EMOSJONELL HELG !

God kveld!

Det har vært en veldig følelsesladet helg for meg. Eldstemann har flyttet ut, og jeg har kjent på hvordan det er å slippe taket i barnet mitt. Er selvsagt glad på hans vegne, og er sikker på at dette kommer til å gå bra. Men er så stille her hjemme når ett av barna ikke lenger bor her hver dag. Nå er det meg og minstemann igjen her hjemme i ukedagene, og selvsagt Basse da.

Jeg valgte å ikke prioritere bloggen denne helgen, og kun fokusere på det som var viktigst nå. Det er jammen meg mye som skal på plass når en skal flytte. Og jeg har vært utenfor komfortsonen min så mange ganger underveis i denne prosessen. Nå er det godt at alt er gjort unna, og det viktigste er at hverdagen kan komme i gang for oss alle sammen.

I tiden som kommer nå, så må jeg fordøye alt som har skjedd. Jeg har kjent på så mye rart disse dagene, og nå kan jeg endelig senke skuldrene ned igjen. Det har blitt noen tårer, og jeg føler at dette er litt sårt. Men livet går sin gang, og det er jo bra det. De neste ukene skal nok noen rutiner endres her hjemme, sånn at hverdagens rutiner passer til oss to som er igjen her.

Vi er stolte foreldre, og ser med glede frem til alt det fine som ungene skal oppleve i livet. Da må vi også innse at tiden var inne for eldstemann til å bo for seg selv. Heldigvis har jeg minstemann hjemme i noen år til. Det tror jeg kan bli en fin tid for oss også.

Ha en fin kveld!

Klem fra Wenche

 

JEG GRUER MEG!

God kveld!

Da var fredagskvelden kommet, og helgen kan starte. Jeg håper at din uke har vært fin, og at du nå kan senke ned skuldrene litt. De siste dagene så har tankene mine kvernet en del. Om en liten uke begynner jeg nemlig på et kurs, som heter tilbake til nåtiden. Det er i regi av kommunens psykiske helse her i Lindesnes, og jeg er en av  kun 10 deltagere. Vi skal da lære oss teknikker for å takle triggere i hverdagen, og kunne fokusere på å være i nåtiden.

Jeg trenger kurset, og er takknemlig for å få plassen. Men samtidig så gruer jeg med ganske mye også. Man skal møte andre mennesker, og bli vant med å omgås hver torsdag i ti uker. Og man må også komme i kontakt med egne følelser og tanker. Akkurat det er jeg litt spent på hvordan jeg takler, og er engstelig for at det blir masse tumulter inni hodet mitt. Nå er det heldigvis ikke sånn at vi skal ta frem igjen gamle traumer, og snakke oss gjennom dem. Det er jeg ferdig med, og skal kun lære meg hvordan hverdagen kan bli enda bedre.

Nå er jeg så klar for å ha en mer stabil hverdag, og faktisk nyte alt det fine som skjer i livet mitt. Det har blitt brukt nok tid på gammel dritt, og jeg håper at kurset vil gi meg verdifulle strategier som kan fungere i min situasjon. Vi skal gjennom en del kunnskap som jeg allerede har lært flere ganger før, så det kan jo bli litt triggende. Etter mange år med terapi, så har man jo kommet seg gjennom en del lærdom også. Takk og pris for at hjelpen finnes, og at man kan komme seg videre.

Det blir uten tvil en ganske så hektisk høst for min del. Jeg skal holde meg i fysisk aktivitet, og det tror jeg er ekstra viktig underveis i dette kurset her. Plateinnspillingen går sin gang, og jeg har en del bandøvinger i tiden som kommer. Håper derfor at jeg kan lande en del ting sånn privat de kommende dagene. Gleder meg til masse spennende som skjer, og satser på at jeg blir en sterkere utgave av meg selv etterpå!

Ha en fin fredagskveld!

Klem fra Wenche

HVA SPISER JEG?

God kveld!

Jeg har fått noen tilbakemeldinger fra dere når det kommer til kostholdet mitt. Hva jeg spiser, og hvordan min livsstilsendring foregår. Når det kommer til hvordan jeg spiser, så har jeg egentlig ikke så lyst til å dele alle detaljer her på internett. Rett og slett fordi der finnes tusenvis av måter å spise på, og min måte er ingen fasit. Det som fungerer for meg, trenger ikke å fungere på samme måte for deg. Og jeg har ikke noen lyst til å bli kritisert på selve kostholdet mitt.

Men jeg har ingen problemer med å snakke om de generelle endringene som jeg har gjort. Det handler selvsagt om å velge andre matvarer, og hele tiden tenke magert alternativ. Være bevisst på at halve tallerkenen skal inneholde grønnsaker til middag, og ellers inkludere grønt i alle måltider. Jeg har over flere måneder kuttet ut brød, og kun spist grove knekkebrød til frokost og lunsj. Men nå skal jeg også variere det litt med grove rundstykker som jeg baker her hjemme. Må ha litt variasjon, men holde meg til grove varianter.

Jeg spiser kylling to ganger i uken, og fisk to ganger hver uke. Så passer jeg på at det blir tilberedt på en sunn måte, og bruker air fryer til mange middager. Da tilsetter man ikke ekstra fett, og det overflødige fettet renner ut under steking. I helgene spiser vi alltid taco på fredager, og da bruker jeg kylling kjøttdeig. Vi koser oss alltid litt ekstra på lørdager, men har likevel alltid rikelig med grønnsaker på siden av kjøttet. Og så har jeg min kinder sjokolade, og litt surt godteri til lørdagssnop.

Det har blitt viktig for meg å holde på de gode vanene, og familien min er flinke til å være med på endringene. Kroppen min har endret seg, og cm har forsvunnet. Antall kilo henger jeg meg ikke opp i, men resultatene er meget synlige for min del. Takk til alle dere som heier på meg, og som oppmuntrer i hverdagen!

Ha en koselig kveld!

Klem fra Wenche

JEG MÅTTE BE OM HJELP!

God kveld!

Da var det deilig å sette seg ned for å skrive til dere igjen! Dagene går så utrolig fort, og mye skjer innad i familien min. Det har derfor vært litt stille fra meg, og jeg vet at det kanskje er dumt. Men jeg må ta denne tiden til å få alt på stell her hjemme, og være tilstede for eldstemann som er i flyttemodus.

Jeg er så glad for at høsten nå virkelig er i anmarsj, og ønsker september hjertelig velkommen. Høsten er alltid en mulighet for å re starte hverdagen, og det har jeg benyttet meg av også denne gangen. Nye mål er satt, og jeg vet hva jeg skal jobbe mot de neste månedene. Når endringer inntreffer, så må man jo bare snu seg rundt. Og se på det som er positivt.

I de siste dagene så har jeg kjent på masse stress, og det satte seg liksom fast i kroppen min. Når jeg da begynte å få smerter i korsryggen min, så måtte jeg be om hjelp kjapt. Det er nemlig et stort signal på at kroppen min strammer seg for mye, og er i alarm beredskap hele tiden. I mange år fikk jeg alltid smertefulle utglidninger når privatlivet var ekstra vanskelig å leve i.

Heldigvis har jeg en helt herlig psykomotorisk fysioterapeut, som jeg kan be om hjelp hos. Så i dag på trening, så fikk jeg ligge på gulvet å rulle en ball på korsrygg mot hver hofte. Det var så vondt, og jeg hadde utfordringer med å stå i smertene. Men så kjente jeg jo at det var helt nødvendig på samme tid. Det ble derfor viktig for meg å kunne gjennomføre øvelsen slik som jeg fikk beskjed om.

Etterpå så fikk jeg hjelp til å tøye godt ut, og det var så godt. Når jeg hadde gjort øvelsene en stund, så kunne jeg kjenne at smertene slapp taket. Og det var så deilig å kjenne at man hadde effekt av behandlingen så kjapt. Da jeg kom hjem, så var det så herlig å bevege seg normalt igjen. Og takker for at der finnes fagfolk som kan ta tak i ting kjapt og effektivt.

Nå har jeg fått noen øvelser som jeg kan gjøre her hjemme, og det skal jeg prioritere. En smertefull korsrygg vil jeg absolutt ikke ha i livet mitt nå. Den tiden skal være forbi, og jeg lytter til kroppens signaler. Å be om hjelp var nok en gang det riktige for meg, og jeg er optinmist med tanke på treningen fremover!

Ha en fin kveld!

Klem fra Wenche