Jeg bryr meg ikke om penger!

I dagens samfunn er det stort fokus på materielle goder og penger. Vi skal på mange måter henge med på et vanvittig kjør. Man skal eie eget hus med fin tomt, flotte biler og helst klare en utenlandstur i løpet av året. Det er så utrolig stort fokus på alt som man kan kjøpe for penger! Det skaper et skille mellom mennesker. For det er ikke alle som har mulighet til å henge med i svingene. Det gjør meg både trist og lei. For jeg vet selv hvordan det kan være når kontoen nesten er tom, og det er lenge igjen til neste lønning. Livet har gitt meg mange lærdommer. Jeg har aldri hatt masse penger, så jeg aner ikke hvordan det egentlig føles. Men jeg vet at min livskvalitet skal ikke måles i økonomiske midler!

Alle trenger penger for å kunne leve. Jeg skjønner jo det, og ja, jeg skulle mange ganger ønsket at det var mer penger i omløp hos meg. Men jeg vet også at jeg har kommet meg gjennom livet likevel. Jeg har fokus på andre ting. Jeg tenker at det viktigste jeg har i livet er min ektemann og mine barn. Vi klarer oss greit, og har det bra. Det er det som betyr aller mest for meg. Skulle fremtiden gi oss mer romslighet økonomisk, så håper jeg det aldri forandrer våre verdier i livet. Jeg ønsker å vise mine barn at å være rik betyr ikke bare penger og økonomi.

Hvis jeg kun tenkte på penger i forhold til bloggen, så burde jeg skifte taktikk. Da burde jeg pushet på med frekke uttalelser, postet bilder av små og store uten filter, vist nakenhet og gitt blaffen! Da hadde kanskje klikkene på bloggen økt betraktelig, men jeg ville vært fattig. For jeg hadde ødelagt mine verdier og min moral! Det nekter jeg å gjøre! Jeg vil heller tjene mindre penger, og ivareta min levemåte. Det kan ikke nytte å selge sin moral på billigsalg!

Vi blogges!

Jeg drar til Skien!

Nå er min lille koffert pakket, og jeg er straks klar til å reise til Skien. Jeg skal dra helt alene, og kjøre selv. Det betyr nesten 4 timer i bil. Jeg liker å kjøre bil, men har aldri kjørt østover alene før. Jeg er derfor litt spent, og jeg kjenner at sommerfuglene er i gang. Jeg skal bo på hotell til i morgen, og det er jo luksus i seg selv. Jeg skal av sted for Mental Helse. I morgen formiddag skal jeg delta på et informasjonsmøte angående søknad til Helse Sørøst om økonomiske midler. Det er spennende å lære nye ting, og dette må jeg sette meg godt inn i. Jeg ser virkelig frem til å delta på dette møtet, og motta nødvendig informasjon og kunnskap. Jeg er sikker på at det er nyttig for meg å delta på dette, og jeg ønsker å lære så mye som mulig!

Jeg gleder meg også til å få litt alenetid. Det er alltid deilig å få maten servert, og bare senke skuldrene ned. Jeg har med meg pc, og har tenkt å jobbe litt med bloggen på hotellrommet. Hvis formen er ok, så blir det kanskje laget noen flere videoer til firmaet mitt. Det er spennende å dra av sted på slike utflukter helt alene. Det er en fin måte å teste seg selv på. Jeg håper at jeg mestrer dette på en fin måte. Jeg skal jo mye på tur de neste ukene, så dette blir en liten test for meg og min helse. Jeg skal passe på å hvile meg godt i kveld!

Nå føler jeg meg klar for en lang kjøretur med norsk pop på radioen. Jeg skal ta det rolig, og bevilge meg stopp når det behøves! Jeg er faktisk veldig stolt over min egen innsats, og mitt pågangsmot! Tenk at jeg gjør dette uten å nøle!

Vi blogges! 

Pilotfrue gav meg gode råd!

Jeg ønsker å få en finere og bedre blogg. Jeg er opptatt av å lære hvordan jeg kan få til mer med bloggen min. Jeg tok derfor og sendte personlige meldinger til noen av Norges mest kjente bloggere for å be om råd. Jeg var veldig spent på om noen ville ta seg tid til å svare meg. Jeg vet jo at de får hundrevis av meldinger og eposter  i løpet av en uke. Og som jeg regnet med, så var det ikke noe særlig respons. Men så kom der koselige meldinger fra Pilotfrue på min innboks! Jeg ble veldig glad og veldig overrasket! Jeg fikk konkrete råd, og det setter jeg veldig stor pris på. Det er veldig kjekt å se at hun ville svare meg, og at hun faktisk sjekket ut bloggen min og gav meg viktige råd! Jeg har en veldig annerledes blogg en Pilotfrue, men jeg liker å følge hennes blogg. Jeg leser en del blogger for å se hvordan andre bloggere velger å møte sine lesere. Det er nemlig viktig å hente inspirasjon hos andre bloggere!

Jeg håper at flere svarer meg etter hvert. Men jeg er strålende fornøyd med de tipsene jeg har fått, og de bekrefter det som jeg allerede har vurdert selv. Da blir jeg enda mer sikker på at jeg faktisk har en mulighet til å lykkes godt med bloggen min. Jeg liker å jobbe med bloggen, og det er liksom blitt mitt prosjekt for en tid fremover. Jeg skal ha fokus på å produsere bra innhold, og ta veldig mange bilder fremover! Her må man bare kaste vekk de vonde tankene om eget utseende, og sette i gang med fotografering! Jeg må ha fokus på å få gode bilder, og mange bilder! Det er litt uvant for meg å hele tiden ta bilder av meg selv, men det er nødvendig til bloggen min! Leserne mine skal bli kjent med meg, og jeg må være synlig for dem!

Jeg har veldig mye å lære fremover! Men det er spennende og veldig kjekt. Jeg får heldigvis veldig gode tilbakemeldinger. Jeg satser på å bygge meg opp sakte men sikkert. Akkurat nå har jeg det ganske gøy med å ligge blant topp3  bloggere fra Mandal! Her må man sette seg små mål, for å jobbe seg mot bedre resultater! Jeg trigges av tall, men innholdet er likevel aller viktigst for meg!

Jeg får besøk i dag!

I dag kommer mine foreldre hit til oss i Mandal. De skal være her noen dager, og hjelpe meg med ungene. Jeg har en veldig travel uke, så jeg kjente at det var nødvendig med flere voksne her hjemme. Da vet jeg at ungene er godt ivaretatt selv om jeg er litt borte. Jeg er heldig som kan få hjelp på denne måten. Det er jeg utrolig takknemlig for. Jeg gleder meg veldig til de kommer til oss i dag. Jeg er frem til å kunne ha dem her noen dager. Jeg skal dra av sted om få timer, så jeg er svært glad for at ungene har besteforeldrene her. Jeg skal forsøke å slappe av, og ikke bekymre meg for det som er hjemme! Jeg skal rekke å spise middag sammen med dem i ettermiddag.

Jeg er vant til å være her alene med ungene i ukene, så det blir jo litt rart med besøk i så mange dager. Men nå håper jeg at det skal gå fint for oss alle sammen. Jeg er som sagt veldig travel denne uken, så jeg blir bare hjemme i små perioder om gangen. Det er også veldig fint at ungene får ekstra tid sammen med mormor og beste. Vi ser dem ikke så veldig ofte, så dette er bare bra for oss alle sammen. Nå kommuniserer vi greit sammen, så vi vet litt mer hvordan vi skal ta hensyn til hverandre underveis. Min åpenhet gjør jo at mine nærmeste skjønner mer om hvordan jeg har det i hverdagen min. Da er det lettere for dem å forstå hva jeg trenger, og de ønsker å hjelpe meg.

Vi satser på at det blir noen kjekke dager sammen. Det er viktig med raushet og kjærlighet. Jeg er så glad for at de kunne hjelpe meg denne uken. Det ble så mange ting på en gang. Jeg liker ikke å være såpass mye borte fra barna mine. Så da er det ekstra godt at det er mine foreldre som passer på dem for meg!

Vi blogges!

 

Bloggen er min “jobb”!

Å skrive en blogg hver eneste dag hele året, er ganske krevende. Jeg poster 3 innlegg hver eneste dag, og det skal skrives nye innlegg hver dag. Jeg forsøker å holde bloggen så aktiv og levende som mulig. Jeg tar mange bilder daglig, og jeg tenker ofte på hvordan neste innlegg skal være. Min blogg er min “jobb”, selv om jeg per dags dato ikke tjener en eneste krone på bloggen. Men jeg bestemt meg for å satse videre med bloggen min, så man vet ikke hva fremtiden kommer til å bringe. Jeg har satt meg inn i mange ting underveis som bloggen har vokst seg til. Jeg merker en økning i klikk og lesertall. Det gjør meg glad, og jeg er overbevist om at dette er en vei jeg vil fortsette på. Jeg har funnet en kanal som fungerer for meg. Det er kjekt, lærerikt og utfordrende. Og jeg kan jobbe hjemmefra når helsen tillater det!

Det er en drøm å kunne ha bloggen som en viktig del av min jobb i fremtiden. Jeg har vært åpen om mine drømmer, og jeg har mine egne delmål som jeg jobber mot å oppnå. Jeg har ingenting å tape på å gjøre et ærlig forsøk! Jeg har fått en flott start på min blogg karriere, og jeg skal bygge meg opp steg for steg. Bloggen min er veldig ærlig og personlig. Jeg deler veldig personlige følelser og tanker. Det er ikke en vanlig blogg. Men jeg håper og tror at det er plass for meg. Jeg jobber for å bli enda mer synlig, og jeg ønsker å nå ut til mange flere. Det er spennende å få så utrolig mange tilbakemeldinger. Det gjør meg skikkelig motivert, og jeg kjenner på en god følelse i kroppen min.

Jeg vet at der finnes tusenvis av bloggere i dette landet. Men jeg mener likevel at min blogg er spesiell. Jeg har tro på min blogg. Det må jeg faktisk tørre å si høyt. Jeg har min måte å jobbe meg fremover på. Det kommer til å ta veldig lang tid, og jeg aner ikke om jeg når mine mål. Det aller viktigste er at bloggen min hjelper meg videre i terapien, og at den kan hjelpe andre mennesker! Starten har vært utrolig lærerik og spennende. Jeg gleder meg til å drive med dette fremover. Takk for at Dere heier på meg, og pusher meg videre!

Dette kommer til å bli kjekt!

Vi blogges!

Jeg blir så lei!

Noen ganger kjenner jeg bare at jeg ikke verken orker eller vil mer! De siste årene har hverdagen inneholdt endeløse møter og diskusjoner. Forsøk på å finne en vei fremover som faktisk kan fungere for alle sammen. Jeg vet allerede at denne jobben må gjøres i veldig lang tid. Noen ganger blir jeg veldig lei! Jeg får lust til å både fortrenge, og glemme. Det er stunder hvor jeg ikke ser verken mål eller mening i det jeg driver med. Det tror jeg er menneskelig. Det ville være veldig rart dersom jeg alltid hadde like masse energi til å kjempe en slik kamp!

Selv om jeg blir lei iblant, så er det ikke et alternativ å gi opp! Jeg vet at det er min plikt og mitt ansvar å gjøre denne innsatsen sammen med min kjære ektemann. Det er likevel viktig for meg å fortelle Dere at jeg iblant går tom. Heldigvis varer ikke de øyeblikkene så veldig lenge om gangen. Jeg har jobbet meg gjennom veldig mange faser, og er blitt veldig sterk. Men jeg vet så inderlig hvor smertefullt denne prosessen kan være. Jeg har masse energi, men noen ganger så kjenner jeg at tomheten kommer snikende. Da er det ekstra viktig å innse at man bare er et menneske!

Jeg har lov til å bli lei! Det er helt naturlig. Jeg kommer alltid til å ha en del utfordringer i livet mitt. Men jeg har også veldig mye kjærlighet, respekt og omsorg. Det hjelper meg til å finne krefter. Det gir meg motivasjon til å kjempe videre! Jeg er heldigvis laget slik at jeg kommer meg alltid på beina igjen. Det er en styrke å vise svakhet!

Vi blogges!

En spennende uke er i gang!

Denne uken er veldig hektisk! Jeg skal av sted på to reiser, og jeg får besøk av mine foreldre. Jeg gleder meg veldig til å oppleve mye nytt og spennende denne uken her. Jeg har stort fokus på at jeg skal ta vare på egen helse underveis. Det er derfor veldig bra at mine foreldre er her, og kan hjelpe til her hjemme gjennom uken. Da kan jeg få litt tid på sofaen iblant. Jeg skal reise til Skien i morgen ettermiddag. På onsdag formiddag skal jeg nemlig delta på et møte for Mental Helse. Der får jeg lære mer om emner som jeg ikke kjenner så mye til fra før. Det er viktig å tilegne seg en slik kunnskap for videre arbeid innenfor organisasjonsarbeid. 

Jeg skal også rekke et viktig strategimøte i Kristiansand på torsdag ettermiddag/kveld. Fredag drar jeg av sted til Drammen. Jeg skal delta på Regionsamling med Mental Helse. Det blir veldig spennende å møte andre fylkesledere fra vår region. Jeg gleder meg veldig mye, og jeg kjenner på noen sommerfugler i magen. Det er rart å skulle være på hotell en hel helg alene uten mann eller barn. Men jeg skal forsøke å kose meg underveis. Jeg gleder meg også til å treffe igjen en veldig viktig venninne som bor i Drammen! Kjekt å kunne kombinere dette samme helgen.

Nå er det derfor viktig med en god struktur, og masse organisering. Jeg er nødt til å ha full kontroll på klesvask og garderobe. Her skal det jo pakkes til ulike anledninger, og det blir utfordrende. Men jeg har masse klær å velge mellom, så det skal bli veldig bra! Nå er det på tide å finne frem litt fine klær, og ha en skikkelig stil. Da føler jeg meg vel, og det skaper en viss trygghet i meg selv. Jeg gleder meg veldig til en spennende uke!

Vi blogges!

“Hvordan klarer du å prate om det?”

Det er mange som lurer på hvordan jeg kan klare å dele så mye av min historie offentlig. De har vanskeligheter med å forstå hvordan jeg kan klare å være så sterk, og såpass rolig i forhold til å dele vanskelige opplevelser og følelser. Det er faktisk ganske vanskelig å forklare akkurat hvordan jeg klarer det. Men jeg har hele tiden hatt en trang til å få leve ekte og ærlig. Jeg ønsker også å vise mine barn at mamma er sterk, og at vi skal ha en god fremtid. Jeg har opplevd så mye vanskelig i livet. Mye av det kunne vært god nok grunn til å gi opp. Men det er ikke et alternativ for meg. 

Jeg vil heller snu det vonde til noe positivt! Jeg vil bruke mine erfaringer til å hjelpe andre mennesker. For der finnes så uendelig mange mennesker som trenger å se et håp. Det er veldig viktig for meg å vise at det er mulig å reise seg igjen! Jeg ønsker ikke at fortiden min skal få vinne over livet. Det godtar jeg ikke, og det er en god motivasjon for å jobbe beinhardt. Jeg har også merket at jo mer jeg prater om dette, jo sterkere blir jeg. For jeg overvinner både angst og traumer ved å ta eierskap i mitt liv. Jeg bestemmer selv om jeg vil dele noe eller ikke. Det er mitt eget valg, og jeg forsøker å bruke mine utfordringer i livet til noe bra. Det gir meg veldig mye å se virkningen av mitt arbeid. Da skjønner jeg at det betyr noe for andre mennesker.

Det er ikke alltid like enkelt for meg. Det kommer noen tårer i blant, og traumene trigges frem igjen rett som det er. Men jeg står i det. For jeg skal videre i livet! Jeg vil ikke gi meg. Det er viktig for min egen selvrespekt at jeg gjør noe fornuftig i livet mitt! Jeg klarer ikke jobbe lenger i vanlig jobb. Det er en sorg i seg selv. Men jeg kan gjøre litt. På min egen måte. 

Vi blogges!

Alle har et ansvar!

Gjennom sosiale medier har verden fått se omfanget av overgrep og trakassering av kvinner og jenter. Mange mennesker har fortalt sin historie, og delt av det vonde som de bærer med seg. Jeg har også gjort det. Det koster, men det er viktig å snakke om slike sårbare temaer. Jeg er glad for den åpenheten som nå sprer seg på dette området. Men bak hvert eneste overgrep finnes en overgriper. En eller flere personer som har brutt intime grenser. Jeg mener at vi alle sammen har et ansvar. Jeg kjenner flere menn som på en måte føler seg flau over å være mann. For de skjemmes over holdninger, og omfanget. Jeg vet at der skal veldig mye til før en overgriper får en straff. Der er mange ting med dagens systemer som jeg ikke skjønner. 

Ved å snakke åpent om dette temaet, så setter man fokuset på et problem som bør synes. Det blir ikke så veldig kult å være den mannen som forgriper seg. Jeg tror flere mennesker kommer til å stille opp for hverandre, og forhindre at nye overgrep skjer! Det er en viktig utvikling, og det er godt å se det store engasjementet som både kvinner og menn viser i denne saken. Jeg er selv veldig berørt av min egen historie, og det har fått enorme konsekvenser for meg personlig. Da er det litt godt å kjenne seg som en del av en gjeng. Det har ikke bare skjedd med meg. Jeg er ikke alene. Selv om det er trist at så mange mennesker har opplevd slike hendelser, så hjelper det å vite om andre enn meg selv.

Holdninger kan heldigvis endres! Det er mulig å få mange mennesker til å tenke annerledes. Ved å snakke åpent om det, og vise verden at vi finnes. Da kan man ikke la være å ta det innover seg. Man blir tvunget til å forstå litt av omfanget, og de konsekvensene som kommer i kjølvannet av hendelsene. Jeg skal fortsette å jobbe med dette gjennom blogg og foredrag. Det er viktig at vi snakker høyt om de vonde tingene, og viser en vei videre i livet! Det er min hjertesak!

Vi blogges!

Jeg trenger bekreftelse!

Jeg blir veldig glad når jeg får gode tilbakemeldinger. Jeg blir veldig fort rørt over gode ord som kommer min vei. Det handler om at jeg trenger bekreftelse. Jeg trenger at noen gir meg tilbakemeldinger som gjør at min selvtillit vokser litt og litt. Jeg har hatt så mange vonde opplevelser i livet mitt som har ødelagt veldig mye. Skadene er store, men jeg kjemper meg videre. Når jeg får små og store bekreftelser på at jeg duger til noe, så hjelper det veldig mye. Men jeg ønsker ikke å få ros uten at det er ekte. For jeg gjennomskuer det dersom noen forsøker å sende ut signaler til meg som ikke er ekte. Jeg snakker åpent om dette fordi jeg vet at det gjelder ikke bare for meg. Alle trenger bekreftelser!

Noen ganger stusser jeg over min egen reaksjon. For jeg blir veldig glad for alle likes eller kommentarer som kommer på sosiale medier. Men det er små ting som er med på å bygge meg opp igjen. Det er viktig for meg å komme meg videre, og da trenger jeg å ha en bedre selvtillit og selvfølelse. Når jeg mottar positive tilbakemeldinger så blir jeg lettet og glad. Da vet jeg liksom at jeg ikke er helt på bærtur med mine opplegg og drømmer. Det er viktig å se hva man får tilbake, og sjekke om man er på riktig spor.

Takk for at Du er med på å gjøre livet mitt litt bedre! Det betyr veldig mye for meg at Dere leser min blogg, og at Dere sender meg meldinger og tilbakemeldinger. Jeg gleder meg til å fortsette med blogg og foredrag. 

Vi blogges!