SNART JULEMODUS!


God kveld!

Vi nærmer oss sakte men sikkert advent. En liten måned igjen, så skal huset pyntes til jul. Gleder meg til å få på utebelysning igjen. Det er så koselig hvert eneste år. Og det skaper en helt egen stemning. I år har jeg bestemt meg for å kjøpe litt ny julepynt. Det er kjekt å ta inn litt nytt nå. Har allerede funnet noe som vi begge likte. Kjekt å skape koselig julestemning snart.

Jeg er litt usikker på hvordan Basse (katten vår) reagerer på all pynten. Tipper at det kan bli utfordrende med juletre i år. Huset blir pyntet innen  første helg i advent. Men treet kommer ikke opp så tidlig hos oss. De kommende ukene skal jeg titte litt etter koselig julepynt. Tips meg gjerne om butikker med godt utvalg. Planen er å ha julaften her hjemme med min familie.

Det er kanskje litt ekstra behov for julekos hos meg dette året. Corona legger jo en demper på det aller meste. Og plutselig sitter vi alene i hvert vårt hjem denne julen. Jeg føler meg trygg på at vi uansett skal klare å skape en fin julefeiring når den tid kommer. Advent er det hyggeligste med hele julen. Så da bør vi kose oss. Jeg gleder meg.

Klem fra Wenche

SVIKT I MOTIVASJONEN!God kveld!

Det er ikke alltid at motivasjonen er på topp. Og jeg har den siste tiden ikke klart å ha den samme energien på mine kanaler. Der har blitt tatt lite bilder, og jeg har egentlig stresset altfor mye med andre ting. Jeg har fundert på mange ting, og vært innom tanken på å ta en pause. Men så vet jeg at da vil jeg savne det. Noen ganger så blir jeg fylt opp av en usikkerhet. Og så vet jeg ikke helt hvilken vei jeg skal gå.

Jeg mangler balanse på mange områder akkurat nå. På trening, kosthold , blogg og sosiale medier. I tillegg til at musikken krever et mye større fokus. Når jeg nå innser det, så må jeg begynne å justere. Det blir en jobb å finne riktig mengde på de ulike punktene. Og jeg har virkelig vært sliten de siste dagene. På tide med en ny start på mange områder. Den kommende uken skal jeg ikke slite meg sånn ut. Og jeg må få ned pulsen litt.

Det kommer til å bli bedre. Jeg vet det. Og da er det viktig å beholde roen inni seg. Overskuddet vil komme tilbake. Da blir jeg gladere, og har mer å gi til dere. Forhåpentligvis vil dette bedre seg ganske kjapt. Og jeg gleder meg til det lysner litt igjen.

Klem fra Wenche 

RING EN VENN!


God morgen!

I disse tider så vokser ensomheten for veldig mange. Pågangen til Mental Helse sin hjelpetelefon     øker hele tiden. Denne pandemien lager et enda tydeligere skille mellom de som har et nettverk, og de som er alene. Det verste er jo at man ikke vet hvor lenge dette vil vare. Jeg kan selv kjenne på uro noen dager. Vi vet ikke hvor mye dette vil påvirke oss, og ettervirkningene vil bli store.

Der bevilges masse penger i disse dager. Men psykisk helse bør få aller mest. For jeg tror at altfor mange mennesker står uten hjelp. Dersom man i utgangspunktet sliter mentalt, så er denne pandemien med på å gjøre livet enda verre. Man har så mye usikkerhet, når man aller mest trenger forutsigbarhet. Angst for å bli smittet, og frykten for lange perioder i karantene.

Akkurat nå må vi tenke på hverandre, og gi støtte til dem som sliter. Ta en telefon til noen som bor alene, eller som du ikke har sett på lenge. Å gi hverandre noen minutter med din tid, kan endre dagen for et menneske. Det er så lite som skal til. Vær et medmenneske. Ta vare på vennskap. Vis at du bryr deg.

Klem fra Wenche

 

 

HVILEPULS I TO DØGN!


God kveld!

Noen ganger må man bare gi kropp og sjel mulighet til å hvile. Lade batteriene på en god måte, og tillate seg hvilepuls over lengre tid. For min del, så blir det sånn denne helgen. Null stress, null press , kvalitetstid , god mat og kun aktivitet som gjør meg godt. Jeg må la denne kroppen på hente seg skikkelig inn igjen.

Jeg er glad for at kalenderen var tom denne helgen. Da klarer jeg å roe meg ned. Og med god samvittighet. Dette blir en deilig restitusjonshelg. Håper jeg da vil føle meg mye bedre, og kan ta fatt på hverdagen igjen på mandag. Fredag kveld er den beste tiden i uken. Skuldrene senkes ned, og familien er samlet igjen.

Nå har vi kost oss med deilig taco. Vi skal kose oss på sofaen resten av kvelden. Ikke stresse med noe som helst annet. Deilig følelse, og jeg nyter hvert minutt. Ha en fin fredagskveld!

Klem fra Wenche

DEN GYLDNE MIDDELVEI!

God kveld!

I dag fikk jeg en god prat hos min kostholdsveileder. Vi snakket om uken som hadde gått, og hvordan jeg har opplevd disse dagene. Det er ingen tvil om at min kropp har fått seg et sjokk, og fått for mange endringer på en gang. Jeg har kjørt kroppen og hodet altfor hardt og intenst. Det har gitt kroppen stress, og til slutt var det for mye.

Nå skal jeg lete etter den gyldne middelvei. Finne den riktige balansen, både i trening og kosthold. Den neste uken skal jeg gjennomføre tre gruppetreninger. Hvis jeg ønsker mer, så skal det gås turer i moderat tempo. Det er viktig å fortsette med riktig spisemønster, og sunt kosthold. Men jeg må unne meg litt iblant, sånn at jeg ikke går lei.

Det vanskeligste blir dog at jeg må drikke mye mer enn jeg gjør i dag. Så nå er vannflasken fylt opp, og jeg må skjerpe meg. I helgen skal jeg hvile, være sammen med min kjære mann og unne meg litt god mat. Satser på at dette blir bra!

Klem fra Wenche

PÅ TIDE MED HJELP!

God morgen!

Helt ærlig, så er jeg glad for at det er fredag og helg. Denne uken har virkelig gitt meg både vonde og gode opplevelser. Og jeg føler at det er fortjent med en rolig helg hjemme med familien min. Det er frihelg for meg, så jeg skal fokusere på lett trening og familieliv. Kose meg sammen med min kjære mann. Deilig å vite at han kommer hjem om i ettermiddag.

Ellers så skal det bli bra med litt veiledning angående kosthold i dag. Har så mange spørsmål, og håper på forståelige svar. Kjenner at jeg trenger litt støtte nå, og påfyll av positivitet. Har holdt meg til sunn mat, men må  likevel si at det har røynet på. Sikkert helt naturlig i denne prosessen, men ganske utfordrende for min del.

Det er lov å føle seg litt sliten noen ganger, og erkjenne at det akkurat nå er utfordrende. Jeg bruker min stahet, og er trygg på at det vil bli bedre. Jeg har vært gjennom verre ting i mitt liv, så dette ordner seg. God å ha familien rundt meg, og nære venner som støtter meg. Helgen skal nytes, og jeg skal bruke den på fornuftig vis.

Jeg ønsker deg en strålende fredag!

Klem fra Wenche

 

ALT ELLER INGENTING!

God kveld!

En av de viktigste tingene som jeg må jobbe med fremover, er å senke mine krav som jeg stiller til meg selv. For jeg har en fæl tendens til å kjøre meg selv inn i et hjørne. Gå altfor hardt ut, og få nye smeller. Hadde jeg hatt litt mer raushet til meg selv, så ville en del ting vært unngått. Jeg har mye svart/hvitt tenking i eget hode, og det er alt eller ingenting.

Kroppen min sier i fra. Ja, jeg skal trene. Men jeg trenger ikke ha store økter hver dag. Kostholdet skal forbedres, men jeg må kunne unne meg litt en gang iblant. Nå har jeg nok en gang gitt kroppen min sjokk, og dratt strikken litt langt. Men jeg er i gang med å justere treningsmengden, og i morgen får jeg mer veiledning angående kosthold.

I kveld er jeg glad for all den hjelpen som jeg får. Gode venner som jeg kan prate med, og som kan gi meg konkrete tilbakemeldinger. Dette er ikke så lett, og nå må planene justeres litt. Det går nok bra!

Klem fra Wenche

KOM DEG UT!

God kveld!

Frisk luft kurerer mye gruff. Det har jeg erfart de to siste dagene. Å være ute på tur, gir meg ny energi. Det går fint å gå alene, men det er kjekt å gå tur sammen med noen også. I dag har jeg gjennomført en tur alene på morgenen. Og så har jeg gått tur sammen med en god venn i ettermiddag. Så deilig å bevege kroppen, og samtidig være sosial.

Akkurat nå så fokuserer jeg på bevegelse, og å holde blodsirkulasjonen godt i gang. Håper at magesmertene forsvinner helt snart, sånn at jeg er klar for gruppetreninger igjen. Satser st det blir bra til mandag. Å komme seg ut i den friske høstluften, er virkelig med på å gi meg gode dager. Kroppen min responderer fint, og jeg blir glad av det.

Ta på deg varme klær, og kom deg ut i frisk luft!  Det vil du ikke angre på. Jeg har endelig kommet i gang igjen, og det føles så godt.

Klem fra Wenche

DOBBEL DOSE MED HGVM!

 

God morgen!

Nå nærmer det seg at jubileumssesongen av Hver gang vi møtes skal sendes på TV2. Jeg gleder meg noe helt vanvittig til å kose meg hver eneste fredag i åtte uker. Det kommer til å bli så kjekt å se igjen 29 av de artistene som har vært med før, og høre deres nye tolkninger. For meg så er dette helt fantastisk, og enda kjekkere er det jo at der kommer ny sesong allerede rett etter jul.

Jeg sluker alt som handler om disse programmene hvert eneste år, og har sett sesongene så mange ganger. Det er nesten litt flaut å vite så mye om denne serien, men jeg husker veldig mye. Og jeg har selv brukt en del av disse coverlåtene. Masse fint har blitt gjenskapt og fremført i den berømte låven. Nå tror jeg det vil bli kjekt å se alle disse artistene tilbake på gården.

Denne runden blir det ikke hedersgjester, men flere artister vil komme og gå i programmene. Akkurat det er jo ganske annerledes enn tidligere sesonger. Men jeg elsker norsk musikk, så dette blir et fint høydepunkt på tv for min del. Musikk tar bare mer og mer plass i livet mitt. Så jeg føler virkelig at dette programmet trigger min musikalitet. Som fersk låtskriver, så inspirerer det meg veldig.

Skal du se på denne jubileumsutgaven? Hvilken sesong har vært din favoritt?

Klem fra Wenche

TØFT PÅ MATFRONTEN!

 

God kveld!

Jeg har hatt en tøff uke når det kommer til kosthold, og spesielt med magetrøbbelet etter helgen, Det har vært ganske hardt å holde seg til den oppsatte planen, men jeg har unngått smellene. Jeg har egentlig slitt mest med å få i meg nok mat, siden magen har påført meg smerter. Det skal bli interessant å drøfte dette med min kostholdsveileder på fredag. For jeg skjønner ikke helt hvorfor det ble en så sterk reaksjon.

I dag har jeg klart å få i meg fire måltider, og det var godt å komme dit igjen. Kveldens skål med havregrøt, smakte faktisk ganske så godt. Denne store kostholdsendringen, er til tider krevende. Føler meg heldig som har hjelp underveis, og kan rådføre meg hver uke om mine utfordringer. Jeg har heller ikke vært i stand til å gjennomføre gruppetreninger som planlagt, så det må tenkes alternativt.

Hva gjør dere dersom magen slår seg vrang? Gi meg gjerne gode tips i kommentarfeltet. Personlig så tror jeg kroppen min fikk en kombinasjon av matsjokk og stress. Plutselig fikk den i seg mat som inneholdt andre ting enn vanlig, og i tillegg så har jeg kjent på masse stress den siste tiden. Da kan jo faktisk mine revmatiske sykdommer også lage krøll på magen og fordøyelsen. Tips mottas med takk!

Klem fra Wenche