TAKK FOR FØLGET I 2020!

 

God kveld!

Da er vi kommet frem til den siste kvelden i 2020. Det har på mange måter vært et meget spennende år for meg personlig. Mange brikker har kommet på plass i mitt personlige puslespill. Og jeg har fått kjenne på alle slags følelser underveis. Nå er jeg roligere, og har kommet i mål med viktige prosesser. Det har vært så viktig for meg. Vi fikk kjenne på nye tanker og følelser da pandemien kom susende innover landet vårt. Jeg tror ikke noen var forberedt på det som skulle komme.

Vi har til nå unngått smitten, og er takknemlige for det. Det har blitt masse tid her hjemme de siste månedene, og jeg kjenner at det skal bli godt med et friere samfunn om en stund. Ungene har kommet godt i gang med skole, og vi er glade for å se deres fremgang og utvikling. Jeg har i dette året virkelig tatt store steg med musikken min, og det har gitt meg verdifulle mestringsopplevelser. Å komme i studio for å spille inn sin egen musikk, var så stort og gøy.

Min kjære mann trives godt med å kjøre trailer, og har jobbet masse i hele år. Et av hans høydepunkt, var nok å være i Transportmagasinet. Ellers har vi kommet i gang med oppussing i kjelleren, og i tillegg har minstemann sitt rom blitt pusset opp i høstferien. Vi er ikke ferdige med kjelleren på en stund enda. Det går fremover, og er stolt av alt det som min mann klarer å få til. Jeg bidrar ikke så mye i kjelleren, men blir med på når han spør om hjelp.

Jeg har hatt mine oppturer og nedturer i 2020. Min helse har gitt meg kraftige utfordringer, men jeg er svært heldig som får god hjelp. Det var harde tak når livsstilsendringen måtte starte. Men jeg er kommet godt i gang, og skal fortsette med dette i året som kommer. Selv om jeg mange ganger føler meg sliten og trist, så har livet tatt meg mange steg fremover. Når jeg ser tilbake, så merker jeg at endringene er store. Sammen med familie og venner, så klarer jeg å kjempe meg gjennom mine fysiske og psykiske utfordringer.

Vi er svært heldige som har hverandre, og har nok et år med erfaringer bak oss. Jeg er takknemlig for det livet som jeg lever nå, og med all den kjærligheten og omsorgen rundt meg. Så håper jeg at vi alle sammen kan kose oss på denne siste kvelden i 2020. Ha en fin feiring, og vær forsiktige! Takk for i år, så snakkes vi i 2021!

Klem fra Wenche

ET KOMMERSIELT KAOS!

 

God kveld!

En av årsakene til at jeg ble usikker rundt hele bloggen, har vært all det kommersielle fokuset som influensere har hatt de siste månedene. For man kan ikke unngå å legge merke til all den reklamen som har kommet mot oss overalt. Og jeg ønsker ikke å være en influenser som blir en levende reklameplakat. Det er ikke meningen å trå noen på tærne nå, for jeg vet at det er en inntektskilde for store og små influensere der ute. Jeg kjente bare at det ikke er slik jeg ønsker å bruke mine kanaler, og ble i tvil om der er plass til en som meg i alt dette som skjer.

Jeg har en liten blogg, men jeg når likevel ut til en del mennesker hver dag. Da er jeg bevisst på hvordan jeg ønsker at bloggen min skal være, og hvordan jeg skal oppføre meg på sosiale medier. Nå kjente jeg på en frykt for å bli spist opp av kommersielle tilbud, dersom jeg ble større. Og da var det lettest å på en måte bare hoppe av alt sammen, og ikke lenger ha som mål å være blant topp 20 på blogglisten. Det er nok noe som jeg må jobbe med, og heller være trygg på mine egne avgjørelser dersom jeg blir fulgt av enda flere.

Dette høres sikkert ganske rart ut for mange av dere, og jeg skjønner at mine valg kanskje forundrer dere. Nå skal jeg kose meg med å skrive innlegg, og så skal jeg dele det som føles ok for meg på sosiale medier. Selvsagt håper jeg at mine følgere vil komme tilbake til meg, og kanskje også noen nye etter hvert som tiden går. Det ble bare litt vel mye for meg, og jeg dro i min egen bremse. Tok meg en liten pustepause, og fant igjen meg selv underveis.

Noen ganger så føler jeg at influenser bransjen blir vel kommersiell, og man glemmer å ha fokuset på det man egentlig ønsker å formidle. Nå er julen over, så da roer det seg nok ned litt, og man kan heller få være med i den enkeltes hverdag. Jeg liker nemlig å følge mennesket, og vite hva den personen står for. Litt reklame vil der alltid være, og det kan komme her også. Men ikke i de enorme mengdene som gjør at alt annet drukner fullstendig.

Jeg velger å være meg selv på godt og vondt her inne på bloggen. Det innebærer også at man ikke alltid mener det samme som andre. På mine kanaler vil der til tider være produktomtaler. Men jeg skal passe meg for å gå i den samme fellen som mange andre. Pengene rår over sunn fornuft i noen tilfeller, og man må være forsiktig. Det føles godt å komme i gang med nytt år snart, og det året kan hver enkelt fylle med det man ønsker. Jeg satser på ærlige innlegg om hverdagens oppturer og nedturer.

Klem fra Wenche

DEN FINESTE JULEN!

God kveld!

Jeg føler meg så heldig som har hatt en fin jul sammen med mine nærmeste. Det har vært så godt å se hvordan ungene mine har vokst, og at vi kunne kose oss kun oss fire dette året. Fokuset lå ikke på gavene under treet, men på gode måltider og samtaler. Jeg blir så full av morskjærlighet når jeg ser på ungene mine. De har blitt så flotte ungdommer, og jeg er oppriktig glad for det vi har her hjemme nå.

Det fikk meg også til å tenke tilbake på alt det stresset som har vært tidligere. Alle de kravene som vi selv har gitt oss, for at julen skal bli perfekt nok. Det er så unødvendig, men likevel så krevende. Denne julen senket vi skuldrene ned, og fokuserte på samholdet som vi har i familien vår. En koselig atmosfære med hvilepuls. Det passet oss perfekt, selv om vi selvsagt kan kjenne på savnet av gjengen.

Vi valgte å ta alt sammen i vårt eget tempo, og julekvelden var så fin. Et minne som vi alltid kommer til å ha i våre hjerter. Jeg er ikke så redd for å være få på julaften lenger. Det gikk jo så smertefritt. Når man er vant til å full stue annen hvert år, så var jo dette en ny opplevelse for både oss alle sammen. Men vi likte det godt, og klarte å gjennomføre det på en så koselig måte.

Min familie betyr alt for meg, og jeg er så glad for at vi har kommet oss velberget gjennom alle de utfordringene som har vært. Mange dager har gitt oss utfordringer. Men vi har tatt en dag om gangen ,og er på god vei mot en fin fremtid. Julen 2020 gav meg en bekreftelse på at det går fint med oss. Og jeg er så full av stolthet og kjærlighet. Det skal jeg ta med meg videre i livet, og så skal vi kose oss med gode minner.

Klem fra Wenche

TILBAKE TIL TRYGGE RAMMER!

Foto : Wenche Egenes

 

God kveld!

Jeg ønsker å gå inn i 2021 med en god følelse i kropp og sjel. Som jeg skrev i går kveld, så har jeg mange tanker og uro. For å få orden på dette, så må de trygge og gode rammene tilbake på plass. Jeg må fylle dagene mine med gode rutiner, og få gjort de tingene som gjør meg godt. Den gamle medisinen som alltid hjelper, må atter en gang tas i bruk. Jeg trenger det faktisk mer enn noen gang.

Nå må jeg tilbake til den vanlige hverdagen. Den inneholder sunt kosthold, fysisk aktivitet og kreative aktiviteter. Dette er noe som jeg har klart før, og som har gitt meg gode resultater. Jeg kan ikke sitte i godstolen, og vente på at noen andre skal hjelpe meg gjennom alt som skjer. Nå er det kun jeg som kan snu den negative spiralen, og det føles godt å ta første steget.

Det er også godt å vite at jeg skal i gang med profesjonell terapi i løpet av få uker. Både med tanke på kostholdet, og min psykiske helse. Jeg har surret meg ned i en depresjon, og jeg ønsker å komme meg ut av den på en god måte. Ikke for fort, men ta små steg mot bedre tider. Å skrive hjelper meg som regel alltid, og jeg velger derfor å skrive litt mer her på bloggen.

Bloggen har tidligere gitt meg en fast oppgave hver dag. Det er viktig med slike holdepunkter i hverdagen, og jeg har ikke godt av å ha helt fri kalender. Nå gjelder det å finne en den balansen som kreves, slik at jeg ikke tenker på bloggen som en tvang. Det skal jo være kjekt å skrive til alle dere som følger meg.

Denne gangen tok depresjonen egentlig fra meg alle de trygge rammene på en gang. Og jeg savner den hverdagen som førte meg videre til neste dag. Som ufør er det ekstra viktig å lage seg sine egne oppgaver i hver dag. Det skal jeg nå tilbake til, og jeg skal ikke være så forferdelig streng mot meg selv.

Jeg kan ikke love at der vil komme innlegg hver eneste dag, eller at jeg alltid har oppdaterte bilder å vise frem. Men jeg skal la dere få være med i min hverdag fortsatt, og så tar vi det bare derfra. Kanskje kan dette gi meg en ny start med blanke ark, og så kommer det noe fint ut av denne depresjonen til slutt?

Klem fra Wenche

ET LITE LIVSTEGN!

Reklame | H&M Annonselenke

Elsker denne flotte genseren fra H&M!

God kveld!

Jeg tenkte at det var på tide å komme innom her med et lite livstegn fra meg. Julen har vært rolig og fin, så alt er bra her. Men jeg kjenner på en del uro, da jeg ikke helt vet hva jeg jeg vil. Nytt år nærmer seg, og da pleier jeg å ha så mange planer på plass. Nå virrer jeg rundt i villrede, og min musikk er den eneste planen som er ferdig lagt. Hva jeg ellers skal ta meg til, er svært usikkert.

For første gang på flere år, så har jeg ikke kontrollen på forhånd. Det er så mange ting som svirrer inni hodet mitt, og jeg klarer ikke å lande dem ned. Vil jeg fortsette å skrive på denne bloggen her? Ønsker jeg å være så synlig i sosiale medier lenger? Har jeg et behov for å lukke meg litt mer inn i mine egne private rom? Eller har jeg bare generelt mistet litt av min indre motivasjon?

Vil jeg angre dersom jeg velger å trekke meg tilbake? Som vanlig så vet man ikke alle svarene på forhånd. Det er skummelt for meg å ikke ha noen svar klare her og nå. Jeg må la tiden få gå, og så kjenne på tingene underveis. Akkurat det stresser meg en del, selv om mange vil tenke at det ikke er noe å stresse over. Mange tanker på en gang, og få svar.

Det har vært deilig å ha en rolig jul uten mye tid på sosiale medier. Jeg kjente at det var riktig å slappe helt av. De kommende ukene ønsker jeg å lytte mer til min indre stemme, og være snill mot meg selv. Ikke presse meg inn i mange gjøremål, som kun er til gode for andre enn meg selv. 2021 skal være et år hvor jeg tar bedre vare på meg selv, og lytter til det kroppen forteller meg.

Jeg er klar over at man mister mange følgere i sånne perioder som dette. Men det kan jeg ikke tenke for mye på. Det er på tide at jeg tar grep, og ikke mister meg selv. For det har jeg virkelig følt på, og jeg har endret kursen. Akkurat hvor det ender, vet jeg ikke her og nå. Men jeg jager ikke etter topp plasseringer lenger. Det er ikke bra for meg. Jeg vil heller bare være meg, og nyte det.

Nå gleder jeg meg til å slippe min første singel 15.januar 2021! Det er det kjekkeste med nytt år. Jeg er endelig klar for å slippe min egen musikk ,og der skal jeg legge ned masse fokus og energi!

Ha en fin romjul!

Klem fra Wenche

STERKT I MANDAL FENGSEL!

God kveld!

Jeg ønsker å dele noen tanker med dere her på bloggen i kveld. For på søndag hadde jeg en opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Min lille trio hadde nemlig blitt spurt om å holde en liten julekonsert i Mandal fengsel sammen med Frelsesarmeen.  Vi var veldig spente på hva som ventet oss innenfor murene. Jeg har kun sett det på tv, og merket at dette gjorde noe med meg.

Da vi var blitt sluset inn i fengselet, så bar det rett inn i en slags resepsjon. Der måtte legitimasjon scannes, og alle  mobiltelefoner måtte låses inn i båser. Det var helt ulovlig å ta bilder eller filme på innsiden av fengselet. Jeg kjente det i magen da jeg ble tatt fra mine eiendeler bare for en liten stund. De innsatte kjenner nok på alt det de har gitt fra seg.

Så måtte vi gjennom sikkerhetskontrollen, akkurat som på en flyplass. Med en del musikk utstyr, så var det en prosess som tok litt tid. sko og belter måtte tas av, og det var så rart å gjennomføre dette uten å være på en flyplass. Man kjente på den alvorlige graden av kontroll, og jeg følte meg så liten der jeg stod.

Deretter bar det videre til gymsalen, hvor konserten skulle være. Vi rakk en liten lydprøve, før ca 20 innsatte kom på rekke og rad sammen med betjenter. Da fikk jeg en skikkelig reaksjon i magen min, og følelsene ble så trigget. Det var en miks av unge og voksne menn. Noen så ut som nabogutten, mens andre var litt mer preget av et liv i hardere omgivelser. Der var noen som sa hei til oss, mens andre så ned.

Frelsesarmeen ledet samlingen, og vi sang en allsang aller først. Deretter skulle min lille trio fremføre tre julesanger. Aller først spilte vi min egen julesang, Marias sang. Deretter ble det himmel på jord. Vi avsluttet første avdeling med en av mine sanger, i vinduet lyser en stjerne. Så var det en liten appell, før lystenning. Den lystenningen er noe av det sterkeste jeg har sett i hele mitt liv.

En etter en gikk de frem for å tenne et lys. Man kunne se hvordan de kjempet med sine egne følelser, og forsøkte å beholde en sterke maske. Pianisten min spilte tenn lys mens de gikk frem, og jeg stod i et hjørne og kjempet mot tårene. Jeg visste nemlig at jeg skulle rett frem for å synge hjem til jul etterpå.

Da det var min tur til å synge, så var jeg svært trigget. Men jeg klarte å gjennomføre hjem til jul, stjernesludd og lang desember natt. Vi fikk så fin respons av publikummet. Men jeg har aldri vært med på så mange ulike reaksjoner i et rom. Det var godt å få øyekontakt med en ung mann som virkelig nøt musikken vår. Det smilet kommer jeg ikke til å glemme noen gang.

 

Etterpå kom noen av dem bort til meg, og takket for at jeg hadde gitt dem et lyspunkt. Da rant tårene mine mine nedover kinnene, og jeg klarte ikke å stoppe. Når barske menn kommer med noen få ord til meg, da gikk de rett inn i hjertet mitt for alltid. Jeg fikk så mange tanker og refleksjoner om hva julen egentlig handler om, og hva som er viktig å fokusere på.

Da vi skulle forlate fengselet, rakk vi å prate litt med fengselspresten.  Vi ble raskt enige om at vi ønsket å ha dette som en fin tradisjon hver jul, og jeg sa ja til på komme tilbake. Hele søndagen var jeg så følelsesladet, og det ble så mange tårer. Julen 2020 blir spesiell på så mange måter. Det viktigste for meg er at mine nærmeste har det bra, og at vi kan gi hverandre kjærlighet.

Klem fra Wenche

JEG HAR SLETTET KANALEN!

 

God kveld!

Nå har det vært ganske så stille fra meg. Jeg har trengt å puste litt, og senke skuldrene ned. Ikke hele tiden bli styrt av mine egne tvangstanker, og heller gjøre ting av glede og lyst. Nå har det seg sånn at jeg virkelig tenker over fremtiden min ,og hva jeg ønsker å fylle den med. Da er det nødvendig å rydde opp i saker og ting, og legge ting bak seg for alltid.

Jeg ønsker å starte 2021 med blanke ark, og med kun de aktivitetene som gjør meg godt. I den siste tiden har jeg tatt en del avgjørelser, og i dag slettet jeg min Youtube kanal. Det er det flere grunner til, og de er av personlig karakter. Det er jo sånn at man har ulike faser i livet, og nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger ønsker at mange videoer av meg skal ligge tilgjengelig på internett.

Dersom musikk karrieren min vokser, så kan det være aktuelt med en egen kanal kun for min musikk. Men frem til da kommer jeg ikke til å være aktiv på Youtube. Jeg kjenner at mitt behov for å være privat øker, og jeg vil verne om meg selv og min familie. Min psykiske helse må jeg ta bedre vare på, og da kan jeg ikke eksponere meg selv så mye som før.

Hva som skjer med bloggen min, er fortsatt litt uklart. For det har vært deilig å ha fri, og det har åpnet opp andre kreative sider i meg. Det har blitt lettere å skrive ny musikk, og jeg kjenner på en mestringsfølelse når teksten blir levende med musikerne mine. Jeg føler at jeg nå leter etter en ny måte å leve hverdagen min på. Hvor jeg gjør det jeg har lyst til, i mitt eget tempo.

Der vil komme nye innlegg når det jeg føler for å skrive. Om det blir like ofte som før, er usikkert. I midten av januar skal jeg i gang med en ny runde samtaleterapi i psykiatrien.  Det er viktig at jeg nå prioriterer riktig, sånn at jeg blir friskere. Jeg er heldigvis omringet av masse kjærlighet og omsorg, så veien videre kommer til å gå bra. Dere får bli med på deler av reisen, og følg meg gjerne på Instagram.

Klem fra Wenche

 

RELEASEDATOEN ER KLAR!

 

God kveld!

Da er det en stor glede for meg å kunne annonsere releas datoen for min aller første singel. Jeg gleder meg noe helt vanvittig til å fredag 15.januar 2021. Da kommer låten, Kem kan hjelpa? Dette er en av de aller første sangene som jeg har laget både tekst og melodi til. I tillegg så har mine flotte musikere laget et fint arrangement på låten, og det er jeg så fornøyd med. Vi er så spente på hva dere synes, og håper inderlig at låten kan bli spilt av mange der ute.

Jeg har i denne låten fokusert på den ensomheten jeg følte på gjennom min livskrise. Når livet er vanskelig, så trenger man noen som alltid er der. En som kan holde hånden din, og som tåler å stå i stormen sammen med deg. Til tider så har jeg følt meg helt alene. Selv om jeg har hatt mennesker som er glad i meg. Når smerten blir for stor, så var det vanskelig å stå i alt sammen helt alene. Ingen andre kunne forstå meg helt, og faktisk vite hva som foregikk inni meg.

Nå skal jeg snart dele denne låten med dere, og jeg kjenner det i magen min. Dype følelser skal ut i offentligheten, og det føles som at jeg bretter ut sjelen min i det offentlige rom. Men jeg vet at det er sånn jeg skriver musikk, og det skal være helt ekte. Nært og personlig, uten filter. Da tror jeg at teksten kan være til hjelp for andre som er i lignende situasjoner. Det skal ikke være flaut å si at man noen ganger føler seg ensom og alene.

Det blir så kjekt å starte 2021 med denne lanseringen. Endelig har jeg en konkret dato som jeg forholder meg til, og ukene kommer til å gå så fort . Julen er jo rett rundt hjørnet, og da kommer januar plutselig til oss. Det er veldig koselig å få tilbakemeldinger på musikken min, og jeg håper derfor at vi kan ha en god kontakt via sosialer medier fremover. Ha en fin kveld, og ta godt vare på deg selv!

Klem fra Wenche

STRIKKEDILLA!


God kveld!

Jeg har de siste to ukene  forsøkt å roe meg helt ned. Slippe ned skuldrene, og bare ta en dag om gangen. Da har det vært koselig å strikke på genseren min. I forrige uke fikk jeg lært meg å strikke ermene, og øke gradvis med masker underveis. Så kjekt å mestre noe nytt, og da fikk jeg fart på strikkingen.

I helgen fikk jeg lært hvordan man strikker ermene inn på selve bolen. Og jeg er i full gang med raglanfelling for første gang. Nå er det skikkelig gøy, og jeg er stolt og glad. Mestringsfølelse er bare helt magisk for meg. Nå kan jeg plutselig forstå mye mer av en strikkeoppskrift selv, og det liker jeg. Det kommer til å bli masse strikking her i huset.

Det eneste som er litt dumt, er at jeg mest sannsynlig ikke passer genseren selv. For jeg strikker mye strammere enn det vi forutså. Men jeg skal prøve den, så får vi se om den kan passe bedre om noen måneder. Uansett så blir det en superfin genser. Og jeg har lært så utrolig mye underveis!

Klem fra Wenche

EN HERLIG KVELD!

God lørdag❤️

Jeg har en så deilig følelse i kropp og sjel. For det var en så utrolig fin kveld på Tiedemands Cafe i går. Endelig var jeg klar for å underholde gjestene igjen, og formen holdt seg fin gjennom hele kvelden. Så gøy at der folk kom, og var sammen med meg denne fredagskvelden i desember.

Det var også gøy at der ble satt opp høytaler utenfor lokalet. Da underholdt jeg både ute og inne. Veldig kjekt å se reaksjoner på folk som var utenfor, og noen valgte å komme inn også. God stemning , og jeg underholdt i tre timer. Den siste timen måtte jeg sitte på en barkrakk, for beina mine streiket.

Så må jeg takke alle de herlige gjestene. De var så rause med applaus og fine ord. Jeg fikk også pratet med en av mine trofaste følgere, som hadde tatt turen for å høre meg opptre. Det er så koselig å hilse på dere som leser bloggen, og «kjenner» meg via sosiale medier. Nå er jeg snart klar for en ny opptreden.

Jeg gleder meg til å underholde flere gjester i kveld på Tiedemands Cafe. Håper at du også får en fin lørdagskveld!

Klem fra Wenche