Første utkast til foredrag ferdig!!

Etter noen ukers intens tankevirksomhet, er første utkast til foredrag ferdig ! Jeg mangler bilder/videoer, men det skal jeg få hjelp til å flette inn i opplegget! Det er virkelig en spennende prosess! Jeg har gått i meg selv, og kommet meg gjennom livets oppturer og nedturer! Jeg er utrolig spent på hvordan dette blir mottatt av omgivelsene, og hvordan jeg takler å by på meg selv fra en scene på denne måten! Det blir dønn ærlig, sterkt og sårt, men med innslag av latter, glede og håp for fremtiden!

Her snakker vi om å lære seg selv å kjenne! Å tenke gjennom hver epoke i livet til nå, har vært godt, vondt, tårefylte øyeblikk, frustrasjon, sinne, kjærlighet og håp! Alt til sin tid! Nå skal jeg la dette synke ned litt, før jeg fokuserer på å gå gjennom bildene. Akkurat det er vanskelig. Esken ble tatt ned fra loftet for noen uker siden. Esken ble satt på rommet vårt, men jeg ble så urolig at vi måtte flytte den til kjelleren. Jeg har enda ikke kikket i esken. Der er minner. Gode minner. Smertefulle minner. Knuste drømmer. Jeg trenger stor styrke for å ta tak i dette. 

Jeg virker kanskje sterk, men jeg møter stadig på tøffe utfordringer i hverdagen min. Jeg blir aktivert og urolig av mange ting. Når angsten herjer, har jeg ikke sjanse til å stoppe den. Følelsene må få komme ut, og så kan man bearbeide og komme seg videre. Men jeg er ikke redd for angsten. Den rår ikke over livet mitt. Jeg styrer livet mitt selv. Angsten kommer på besøk, men får ikke lov å bo fast hos meg!  Ved å ta frem bildene, aktiveres hjernen min og minner aktiveres. Jeg må gjennom den bøygen før eller siden. Jeg skal klare det, litt om gangen!

Jeg forsøker å forstå

Jeg har ganske mye å tenke på. Fortid, fremtiden ,barna, min kjære, økonomi, helsesituasjon , nye prosjekter. Jeg forsøker å forstå livet mitt. Hva som egentlig har skjedd, hvilke gode valg jeg har tatt, hvilke dårlige valg jeg har tatt. Alt henger jo sammen på et merkelig vis. En lang kjede av hendelser skaper selve livet vårt. Hver dag vi får, henger seg på denne kjeden. Ledd på ledd blir den sterkere og enda lengre. Hvilke farger har ditt kjede? Er det lyse farger, eller flest mørke farger?

Jeg har de siste ukene funnet ut masse om mitt liv. Jeg ser hvordan ting henger sammen. Jeg ser hvorfor ting ble slik de ble. Jeg kan ikke forandre min fortid. Men ved å forstå sannheten, kan jeg legge bedre føringer for fremtiden! Jeg styrer ikke alt som skjer med oss, men jeg kan påvirke resultatet! Ved å forstå meg selv, kan jeg lettere ta de riktige valgene fremover. Jeg vet at fremtiden vil inneholde både gode og vonde perioder. Men jeg skal kjempe meg gjennom de vonde periodene, og virkelig forsøke å nyte de gode dagene!

Min helse krever at jeg skal være fysisk aktiv. Jeg vil ikke stivne hen i godstolen . Jeg vil være en så aktiv mamma som mulig, og en sprek ektefelle . Det fortjener mine barn og min kjære. Men aller mest fortjener jeg det selv. For det er på tide å leve. Leve uten grenser og press. Leve som seg selv uten filter . Føle seg som en blomst, og ikke som ugress. Gi meg selv lov til å blomstre på min egen måte! 

En natt med smerter er over!!

I natt ville ikke denne kroppen slappe av i det hele tatt! Det verket overalt , og Jon Blund hadde gått en annen vei! Det ble noen timer med lesing på sengen, opp å gå litt, musikk for å roe ned! Men klokken passerte 03 før jeg sovna! Da er det festlig når minstemann våkner 06.15!!

Men nå er natten over, og jeg er oppe på beina! Skal gi meg selv en rolig formiddag, og gleder meg til frisørtime hos June! Det skal bli deilig å bli dullet litt med! Håret skal klippes, og brynene farges! Det pleier å hjelpe på humøret! 

Satser på en rolig og fin dag selv om kroppen streiker ! Takk for gode ord på Facebook ! Jeg er en fighter, så dette går nok bra etterhvert! Akkurat nå tar jeg en dag om gangen, og gjør det beste jeg kan! Ha en flott dag alle sammen!

Når helsen ikke vil det jeg vil….

Jeg har hatt noen tunge dager denne uken. Jeg sliter med helsen min, og kroppen vil ikke lystre slik jeg vil! Det er deprimerende i perioder, og tårene kommer fort visse dager! Men jeg må forsøke å gjøre det beste utav situasjonen! Det er jeg bare nødt til å klare!

Jeg har hatt astma i mange år, fikk urinsyregikt for få år siden, har post traumatisk stress lidelse og nå fikk jeg fibromyalgi og leddslitasje i begge hender og fingrene! Jeg er ikke så høy i hatten for å si det sånn ! Det er litt vel mye, og smertene er store! Men som jeg sier, dette kan man leve et langt liv med, så da må man fokusere på det positive!

Det blir en annerledes sommer enn først planlagt! Jobb må vike for helsen er viktigst! Jeg må gi meg selv tid til å fordøye alt som skjer, men skal fokusere på å holde meg i så god form som overhodet mulig fremover! Gode treningsrutiner og holde seg aktiv blir utrolig viktig fremover! 

Nå må kroppen få tid til å lande litt, og så får vi se hva fremtiden kan bringe! Kanskje trenger jeg denne pausen til å få gjort mine drømmer til virkelighet! Det har blitt litt mye for meg dette her. Jeg innrømmer glatt at det er tøffe tak for meg personlig! Å leve med smerter hver dag er tøft! 

Men jeg gir meg ikke! Jeg må tenke litt annerledes om fremtiden, men jeg skal gi meg selv og mine nærmeste et så godt liv som mulig!

 

Innholdsrik dag!

Alt man rekker i løpet av en dag! Her har det gått unna i dag! Kom meg avgårde på trening! Tungt men likevel godt! Rett hjem, rask dusj og mat! Så gikk jeg opp i barnehagen, og koste meg med drøs i pausen! Jeg har tidligere vært vikar, men ikke nå lenger!

Deretter ned på Amfi senteret, og fikk gjort noen ærender! Fikk handlet klær til eldstemann på salg , kjekt å få mye for pengene! Ny skolesekk til minstemann kom også med hjem! 

Nå er det litt hvile hjemme, og snart klar for hamburger middag! Så bærer det ned til Amfi igjen for å få kjøpt klær til minstemann ! Regner med jeg er rimelig sliten når kvelden endelig kommer! Men godt å holde seg i aktivitet , og ikke sitte å sture! Håper dere har en fin dag! 

God morgen venner!

Jeg ønsker dere alle sammen en riktig god morgen! Jeg er tidlig oppe, og klar for morgentreningen med Irene Skuland Reilev fra Spreg trening! Gleder meg til å trene med gjengen!

Håpet dere har en flott morgen, og at dere har kjekke planer for dagen! Jeg har endel å gjøre i dag, men forsøker å blogge innimellom ! Kos dere!

Setninger surrer i hodet mitt

Det er rart hvordan hjernen kan jobbe jevnt og trutt! Nå for tiden jobber jeg mer eller mindre ubevisst med foredraget eller bloggen min! Setninger surrer rundt i hodet mitt hele tiden! Plutselig kommer ordene flytende, og jeg forsøker å sette dem sammen til noe vettugt å si fra en scene til høsten! Det er viktig for meg å gjøre det riktig , selv om jeg vet det er aller første gangen jeg holder foredrag! Merker at flink pike genet jobber heftig, og settet høye krav til meg selv!

Det er viktig for meg personlig å gå dette til på en god måte! Jeg vil nå ut med mine tanker og opplevelser! Jeg vet at jeg er en amatør innenfor dette området , og har mye å lære! Men det er ihvertfall en spennende prosess å være i! Jeg er takknemlig for å få slippe til!  Det er et stort steg å ta! 

Det er ekstra godt å ha fokuset på dette når kroppen ikke vil det jeg vil! Men jeg er klar for trening i morgen tidlig ! Viktig å holde på rutinene! Ha en flott kveld!

Ting må synke inn….

Det hender ting i livet av og til som ikke er så veldig kjekke. Man må plutselig tenke ganske annerledes om hvilken fremtid man har, og hvilke valg man skal ta. Livet kan være både like langt og like verdifullt, men det blir kanskje ikke helt slik man ønsket det skulle bli. Det kan være vanskelig å akseptere. Men det som er positivt, er at når en dør lukkes åpnes som regel en ny. Mest sannsynlig vil der dukke opp andre løsninger, og kanskje enda bedre alternative veier å gå gjennom livet på. Men jeg sliter med å akseptere alt som skjer. For jeg er sta, og liker ikke å måtte endre på mine planer.

Men jeg er likevel heldig i forhold til mange andre. Jeg har forhåpentligvis et langt liv foran meg. Jeg får finne andre alternativer, og virkelig kose meg med livet! Jeg kommer nok til å bruke litt tid på å lande etter gårsdagen, men det skal gå bra. Jeg finner nok roen etter hvert. Sammen med mine kjære finner jeg nok en god løsning som er til det beste for meg og omgivelsene! Heldigvis har jeg bloggen, og den kommer til å være med på reisen min videre i livet!

Når man må tenke annerledes, er det viktig å fokusere på det positive som endringen fører med seg. Forsøke å se nye muligheter, og nye utfordringer som kan gi meg vekst! Hva må til for at jeg har dert bra? Hva kan jeg selv gjøre for at livet mitt inneholder mest positive innslag? Hvordan vil jeg angripe denne utfordringen jeg har fått? Jeg skal i hvert fall ikke bare sette meg ned og sture! Jeg er i gang, og skal fokusere på det gode i livet mitt! Jeg skal finne nye muligheter til å oppnå mine drømmer! For jeg er fast bestemt på å gjøre livet mitt så godt som mulig! Det fortjener jeg! Det fortjener mine barn og min kjære! Det kommer til å gå fint med oss alle sammen!

I gang med ny dag

Det var ikke så lett å sovne i går! Jeg hadde mye å tenke på, og jeg var ikke i mitt beste humør! Jeg hadde smerter pga revmatismen, og jeg var i tillegg ganske gretten! Heldigvis var humøret bedre da jeg våknet i dag! Smertene har jeg fortsatt, men det må jeg bare leve med! 

Jeg er klar for en ny dag! En dag som jeg skal fylle med positive gjøremål! Det er viktig å fokusere på det positive i livet! Takk for alle hjerter og gode ønsker på Facebook i går ! Det varmet mitt hjerte! Selv om jeg har tunge dager i blant , så klarer jeg meg fint!

Jeg håper at dere alle sammen får en strålende tirsdag! En ekstra hilsen til min kjære mor som har bursdag i dag! Glad i deg, mor! 

Tung dag

Noen dager er tyngre enn andre. Slik er det for oss alle sammen. Jeg har hatt en slik dag nå i dag. Men dagen er snart over. I morgen får jeg forsøke å få en finere og bedre dag. Heldigvis begynner vi på blanke ark hver morgen. Det er viktig å tenke på i de stundene hvor livet ikke helt blir slik man skulle ønske. Det er ikke alltid like lett å akseptere alt som skjer i løpet av livet. Nok en gang har jeg fått noe å bryne meg på, men det skal gå på ett vis det også. Jeg skulle likevel ønsket at ting var annerledes.

Jeg har hatt noen timer på sofaen under teppet. Men etter noen timers hvile, og take away middag, er jeg nå oppe igjen. Det nytter ikke å ligge å sture. Jeg må forsøke å tenke positivt, og glede meg over de positive tingene livet har gitt meg. Jeg skal bruke kvelden til å være med prinsene mine, slappe av med musikk og kanskje litt tv. Vaske litt klær, og lage kveldsmat. Helt dagligdagse ting som også har hver sin mening her i livet. Forsøke å fungere som vanlig. Ikke la meg knekke av dagens hendelser.

Jeg har fått litt å tenke på, og det er ikke så enkelt å finne løsninger på alt sammen. Men det ordner seg på ett vis. Jeg får ta tiden til hjelp. Håper dere alle sammen får en flott kveld, og at livet spiller på lag med dere! Ta godt vare på de gode øyeblikkene, og kos dere sammen med deres kjære!