Farvel Mai 2017!

Så er mai over i 2017! For en hektisk, men kjekk måned det har vært. Vi har kommet oss gjennom min bursdag, og jammen overlevde jeg å fylle 40 år! Sjelden har jeg feiret en bursdag så mye som denne gangen. Jeg fikk feiret med mine nærmeste, og med gode venninner! Flotte gaver fikk jeg, og jeg er veldig takknemlig for alle gratulasjonene! Det har vært en meget hektisk måned for oss. Vi har feiret 17.mai her i Mandal, og minstemann gikk i korps for første gang. Mamma ble svært rørt!

Vi har vært flere turer i Egersund. Vi har vært i min svogers bursdagsfest, og jeg hadde eget selskap for familie og venner. Det har vært veldig koselig, og vi har møtt familien masse denne måneden. Jeg har vært ganske sliten av all reisingen helg etter helg. Men det har jo gått ganske bra med oss alle sammen. Det var deilig å avslutte måneden med en flott helg i campingvognen på Neset. Denne gangen hadde ikke ungene med seg kamerater, men det gikk veldig fint likevel. De fikk seg en dukkert i Byglandsfjorden, men med 12 grader i vannet så ble det ikke aktuelt for mamma å bade riktig enda!

Jeg er faktisk ganske imponert over at vi har klart å gjennomføre så mye denne måneden. Det har kostet en del krefter for min del, og jeg vet min kjære også er sliten i blant. Men det er kjekt å være sosiale, og det er kjekt å hjelpe familie med dugnad. Jeg merker på ungene at de ønsker seg sommerferie snart, så det er godt juni kommer nå! Takk for at Dere har fulgt meg gjennom mai 2017!

Vi blogges!

Jeg elsker å få besøk!

Jeg gleder meg sånn til i kveld! Da skal jeg få besøk av tre flotte damer som jeg er blitt veldig glad i! Jeg har blitt mer sosial og aktiv i det siste, og jeg inviterte dem hjem til meg. Jeg liker veldig godt å få besøk, og elsker å prate lenge og vel! Det har blitt viktig for meg å slippe meg mer løs. Tørre å være meg selv sammen med gode venner. Det er viktig, og det er befriende for meg! Vi prater om løst og fast. Noe alvor, men masse moro og latter! Det er så utrolig hyggelig. Jeg setter stor pris på nye vennskap!

Jeg har lett for å sitte her hjemme kveld etter kveld. Barna trenger meg her hjemme om kveldene, så jeg har ikke anledning til å dra ut på kveldstid. Men jeg kan jo invitere folk hjem til meg iblant! Jeg har blitt flinkere til å våge. Jeg er ofte veldig redd for å få nei. Men jeg er vet jo at det ikke alltid passer for dem. Slik er det når man jobber og har familie. Ekstra hyggelig er det derfor når det klaffer på kort varsel, og jeg får besøk! Det skal ikke mer til for å glede meg! Det er utrolig hyggelig å være sammen med venninner, og prate om det som faller oss inn der og da!

Det er viktig å være sosial! Det er veldig viktig å ha det moro. Vi trenger latter og humor. Det er viktig å glemme alt det som er vanskelig, og fokuserer på en koselig stund. Jeg skal kose meg så godt jeg bare kan i kveld. For det ligger an til en morsom og kjekke kveld her hjemme med flotte venninner på besøk!

Vi blogges!

Jeg skal på kurs!

I de neste to dagene skal jeg delta på et kurs. Jeg er aktiv i Mental Helse Mandal og Lindesnes. Noen av oss i styret skal derfor delta på kurs angående Kjøkkenpraten. Dette gleder jeg meg veldig til å være med på. Jeg skal fortelle mer om dette på bloggen etter hvert. Det skal bli veldig rart å sitte på skolebenken de neste to dagene, men jeg tror det blir et spennende tema. Jeg er opptatt av å finne gode verktøy som kan hjelpe oss i en hverdag med mange utfordringer. Det er viktig å lære om prosjekter som har hatt god effekt for mennesker med mentale utfordringer.

Jeg brenner for åpenhet. Jeg ønsker at det skal være naturlig å prate om vår mentale helse. Vi er på vei, men har fortsatt en lang vei å gå. Jeg er sikker på at det vil være til god hjelp for mange mennesker dersom åpenheten fikk en større plass. Fordommer og uvitenhet er våre verste fiender. Vi trenger å prate om disse tingene slik at samfunnet blir inkluderende for alle. Vi har alle sammen en mental helse. Og selv de sterkeste kan bli de svakeste. Livet gir oss uante utfordringer, og det er like viktig å ta godt vare på den mentale biten som den fysiske.

Jeg gleder meg til å møte mange nye mennesker i dag! Jeg gleder meg til å høre på en flott kursleder. Det er kjekt å få lov til å delta på slike kurs, og få ny kunnskap. Jeg håper og tror at det vil være til god hjelp for Mental Helse Mandal og Lindesnes. Det er viktig å klare å holde fokus, så jeg skal gjøre mitt aller beste for å holde konsentrasjonen på plass!

Vi blogges!

Deilig å finne seg selv!

Jeg oppdager veldig mange nye ting ved meg selv for tiden. Jeg er i ferd med å finne ut av mange viktige ting. Jeg ser på meg selv med andre øyne, og jeg har innsett en del viktige ting. Jeg vet også veldig mye mer om hvordan jeg liker å være. Jeg tørr å ta tak i de tingene som jeg ønsker å endre. Jeg setter krav til mine omgivelser, og finner den beste løsningen for oss alle sammen. Vi har alle sammen plusser og minuser. Men summen blir veldig positiv. Jeg gleder meg over vår fremgang på mange områder. Det er deilig å kjenne at jeg liker livet mitt mer og mer!

Det er veldig mange prosesser på en gang. Noen ganger blir det litt voldsomt for meg å håndtere alt på en gang. Derfor har jeg utsatt visse ting. Men nå er jeg i gang med viktige prosesser. Det gjør at jeg innser hvordan livet mitt er. Jeg møter meg selv i døren mange ganger. Det er jo ikke det enkleste i verden å finne seg selv i en alder av 40 år, men jeg er på god vei! Heldigvis er humøret med meg, og smilet er alltid på lur. For jeg har grunn til å se lysere på livet nå enn før! Selv om livet mitt er snudd opp ned på grunn av sykdommer og hendelser i livet, så har jeg mange gode opplevelser i vente fremover!

Det er ikke slik at alt er fryd og gammen. Men likevel så vet jeg at dette går fremover. Vi har livet foran oss, og vi skal ha det så godt som overhodet mulig. Det er uansett viktig å holde motet oppe, og kjempe videre! Jeg har lært mange harde lekser opp gjennom årene. Men jeg holder fast på den viktigste av dem alle. Man skal aldri gi opp! For rundt neste sving kommer der nye muligheter, og drømmer kan bli virkelige!

Vi blogges!

Nå skal håret få gro😜

Jeg trenger en forandring. Det er på tide å finne på noe nytt med frisyren min. Det utenkelige skal skje. Jeg skal la håret gro! Nå skal det få vokse ut, og så får vi se hvilken frisyre jeg lander på. Det vil bli en litt rar periode når dette skal få bli langt , men jeg har bestemt meg for å forsøke noe nytt! Jeg aner ikke om jeg klarer å være tålmodig nok. Det blir veldig uvant, men jeg ønsker en forandring. Det blir spennende å se hvordan dette går fremover!

Nå blir det frisøren sin oppgave å veilede meg gjennom denne prosessen fremover. Jeg synes det er ganske gøy å forsøke på noe nytt nå! Men hvordan jeg ender opp, det aner jeg ikke! Kanskje blir det vanskelig, og jeg ender opp med å klippe meg igjen! Jeg håper prosessen fremover blir fin. Jeg stoler veldig på min frisør, og jeg er trygg på at hun gir meg gode råd. Nå skal jeg spare opp lengde på toppen først. Lurer på hvordan det forandrer mitt ansikt.

Jeg har hatt mange rare frisyrer og farger opp gjennom livet. Jeg har ikke planer om å farge håret. Det får eventuelt komme senere. Det viktigste nå er at jeg ønsker en forandring. Så får jeg ta det litt som det kommer underveis. Jeg satser på at det blir fint etterhvert😜

Vi blogges!

Gleder meg til Stedet Aktivitetssenter!

Hver tirsdag samles vi på Stedet Aktivitetssenter i Mandal. Dette er et sted som er åpent for alle, og vi møtes til lunsj og aktiviteter/drøs kl 11-13,30 hver tirsdag. Man kommer og går som man ønsker innenfor det tidspunktet. Dersom man ikke ønsker å delta på de ulike aktivitetene, så er det helt ok å bare sitte  å ta en kopp kaffe eller te. Her er alle velkomne, og stemningen pleier å være inkluderende og god! Jeg trives veldig godt, og vi har plass til enda flere! Jeg pleier å ta med meg hekletøyet, og så ser jeg hva som er av aktivitet når jeg kommer dit. Noen ganger har vi laget ulike ting, Men mange ganger sitter vi og prater om løst og fast. Noen spiller brettspill eller kort.

Det er deilig å komme ut en formiddag. Spise lunsj sammen med noen andre voksne. Lære noe nytt. Lytte til andres erfaringer. Det har vært veldig spennende å bli kjent med mennesker. Siden jeg ikke kjenner så fryktelig mange fra før, så har dette vært veldig positivt for meg. Nå kjenner jeg plutselig flere ansikter i bybildet. Det har vært gode samtaler, og vi har ledd masse underveis. Vi har laget god mat, og vi har hatt male kurs. Det er et sted hvor man kan komme, og bare være seg selv. Det eneste som kreves er at man er rusfri.

Jeg håper at flere finner glede i å besøke Stedet. Inngangen er rett ved Fretex. Det er viktig å ha slike møteplasser i Mandal. Her kan man bli kjent med nye mennesker, og få gode venner. Jeg har lært veldig masse av å delta der, og kommer til å fortsette. Håper vi ses!

Vi blogges!

Viktig med god planlegging!

Dette er nok en uke hvor det til tider er ganske travelt. Jeg skal rekke ganske mange avtaler i løpet av uken, og jeg vet det kommer til å bli slitsomt i lengden. Derfor har jeg bestemt meg for å bruke god tid på å planlegge uken vår så godt som mulig. Det er kort tid før ny helg og ny campingtur. Så det gjelder å holde hus og hjem noenlunde i b ra stand slik at jeg slipper så mye styr før vi skal dra av sted igjen. Jeg har allerede kommet meg gjennom ukeplanen, og sett over alt som skal skje. Jeg har også planlagt måltider og jeg har fått handlet inn alt jeg trenger. Det er viktig å få unnagjort ukeshandel på mandagen. Deilig å slippe å tenke over handlingen flere ganger per uke.

Vi skal komme oss gjennom skole, tannlegebesøk, terapier, treninger, to dager på kurs og legetime. I tillegg til ettermiddagsaktiviteter. Mellom alt dette skal jeg også få vasket masse klær, og pakke til ny campingtur i pinse helgen. Middag skal lages hver eneste dag, og huset skal være ryddig. I tillegg til at jeg må spyle asfalten utenfor med høytrykkspyler, og muligens få vasket terrassen i tillegg. Vi får se hva jeg klarer å få gjort. Det jeg ikke rekker denne uken, får vi ta i neste uke.  Men jeg merker at det er viktig å ta kun en dag om gangen. Hvis ikke fyker stress nivået mitt til nye høyder!

Jeg er i hvert fall helt sikker på at kveldene skal brukes til restitusjon og hvile for min del. Da er jeg nødt til å samle krefter til en ny dag. Jeg håper at din uke ikke er så travel som min. Men jeg håper uansett at dere får en flott uke, og at dere er i fin form! Ta godt vare på deg selv, og de som du har rundt deg! Jeg ønsker dere alle sammen en fabelaktig uke! Håper dere har tid til å stikke innom bloggen min!

Vi blogges!

 

Jeg skal opptre igjen!

Da har jeg fått det bekreftet at jeg skal opptre til høsten med sang/piano og formidling! Jeg er spent og nervøs, men veldig glad. Jeg kommer med nærmere informasjon om tid og sted etter hvert som det blir helt klart. Dette er utrolig spennende for meg, og jeg kjenner det veldig godt i magen. Endelig skal jeg komme i gang igjen med å opptre. Det er mange år siden sist gang. Og nå skal jeg spille til selv. Ingen andre musikere skal være med meg denne gangen. Det blir jeg og pianoet. Det blir veldig nært og rolig. Jeg gleder meg utrolig mye til å sette sammen et program som vil gi publikum noe tilbake.

Nå gjelder det å finne de riktige sangene. Det gjelder å lage et opplegg som fungerer slik som jeg ønsker. Så er det bare å sette seg ned ved pianoet for å øve masse i tiden som kommer. Dette blir så kjekt prosjekt å holde på med. Jeg får fokuserer på noe positivt og meningsfylt. Det varmer hjertet mitt at jeg blir vist tillit. Det setter jeg utrolig stor pris på! Gjennom sangen og musikken ønsker jeg å formidle hvordan jeg kommer meg lettere gjennom en tøff hverdag med musikken som et av mine verktøy.

Jeg håper inderlig at dette blir bare en av mange ganger jeg skal opptre fremover. Jeg håper dette blir en positiv opplevelse for meg og mitt publikum. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten til å bidra med mine erfaringer. Jeg er ikke redd for å prate om meg selv. Jeg håper bare at stemmen ikke blir dårlig,. og at mine pianoferdigheter er gode nok. Med riktig innstilling og masse øvelse skal det bli en fin opplevelse for de som kommer for å høre! Jeg gir meg selv nye utfordringer, og jeg er ikke redd for å pushe meg selv ut av komfortsonen! Da opplever man utvikling og fremgang. går jeg på trynet, ja så får jeg reise meg igjen uansett! Jeg skal se frem til dette med masse glede og pågangsmot!

Vi blogges!

Sterkt møte❤️

Jeg ble litt kjent med et nytt menneske for noen dager siden. Det gjorde veldig sterkt inntrykk på meg, og jeg tenker veldig mye på vedkommende. Jeg beundrer styrke. Jeg beundrer pågangsmot. Jeg beundrer evnen til å kjempe selv om alt ser mørkt ut. Jeg så en gnist i øynene som viste meg at denne personen ønsker å leve.

Jeg er så takknemlig for at jeg fikk møte nettopp dette mennesket. For dette mennesket klarte i løpet av få ord å vekke en fascinasjon og medfølelse hos meg . Jeg ble så grepet av dette vakre mennesket. Heldigvis turte jeg å prate. Vi ble litt kjent . Jeg fikk gitt en klem. Hjertet mitt blør for dette menneskets skjebne og utfordring.

Og jeg fikk meg en vekker. For selv om mine dager er både tøffe og smertefulle , så er det ingenting i forhold til det jeg fikk se og oppleve av dette flotte mennesket. Jeg bør ikke klage. For jeg har forhåpentligvis et langt liv i vente. Jeg får se ungene mine vokse opp. Mest sannsynlig så blir jeg gammel. 

Det ble et sterkt møte. Jeg håper vi ses snart igjen. Jeg håper muligheten for å gi en ny klem kommer igjen. For jeg glemmer aldri de øynene. Det blikket som oser av liv og evnen til å kjempe❤️

Deilig søndagskveld❤️

Da er vi kommet til søndag kveld igjen. En ny uke ligget foran oss. For meg blir det en travel, men spennende uke. Nå skal jeg forsøke å nyte en rolig søndagskveld hjemme med prinsene mine. Arbeidsuken er allerede i gang for min kjære, så jeg er alene med ungene igjen. Men det går fint. Vi har hatt en aldeles nydelig helg på campingen.

Nå kommer en uke som er fylt opp med møter og avtaler. Jeg skal delta på kurs to dager, og jeg må få trent litt også. Det er alltid travelt når mye kommer på samme uke. Men vi ser frem til en rolig pinse på campingen. Jeg klarer mye styr i noen dager så lenge jeg vet at tiden for hvile kommer! Det er viktig å legge inn tid til restitusjon innimellom slagene her i huset. Jeg lærer noe nytt angående egne grenser hele tiden . 

Jeg håper dere alle sammen nyter kvelden. Morgendagen kommer tidsnok, så det er lurt å nyte søndagen. Jeg er veldig fornøyd med helgen vår, og sitter med en god følelse her hjemme  i kveld. Det er viktig å se de positive øyeblikkene man har sammen med våre kjære. Ta godt vare på hverandre! Vis kjærlighet og respekt❤️Nyt kvelden!

Vi blogges😍