EN RÆVA UKE!

God kveld!

Det har vært stille her på bloggen min i noen dager nå. Motivasjonen for å dele har ikke vært tilstede. Rett og slett fordi jeg hadde en dårlig uke, både mentalt og fysisk. Noen ganger blir det for mye for denne kroppen, og jeg kollapser litt. Som kronisk syk med usynlig sykdom, er det vondt å ikke kunne strekke til. Men det ble en uke hvor angsten fikk lov til å ha overtaket på meg. Da eskalerte smertene fysisk, og det ble vanskelig for meg.

Jeg er vant med at livet mitt svinger en del. Oppturer og nedturer kommer jo hos oss alle. Det som er ekstra sårbart med meg, er at jeg er helt avhengig av kontroll og struktur. Når der blir usikkerhet knyttet til meg eller mine nærmeste, så blir jeg redd. Og i disse dager skal det skje endringer her hjemme, som jeg må lære meg å se positivt på. Å slippe tak, kan være både fint og skummelt på samme tid. Jeg jobber hardt med å finne roen i dette, og være trygg på de valgene som tas.

Å dele dette, føles naturlig for meg personlig. Men jeg vet også at det kan være vanskelig å forstå meg og mine utfordringer. Nå har jeg fokuset rettet mot det positive, og har klart å stabilisere kroppen min igjen. I går kjente jeg endelig at angsten sakte slapp taket i meg. Det var så befriende, etter intense dager med vonde tanker og stress. I dag fikk jeg også gjennomført hele treningsprogrammet mitt, og kroppen responderte bra! Så nå satser vi på at der kommer noen gode dager igjen!

Takk for at du leser❤️

Klem fra Wenche

HVA BLIR DET TIL?

God kveld!

Da var det jammen gått noen dager uten at jeg har skrevet til dere her på bloggen min. Vet dere, jeg jobber med å føle meg fri og frank. Kunne gjøre det jeg ønsker, og ikke alltid tenke at jeg kun må gjøre det som jeg tror forventes av meg. Derfor har jeg en mye friere følelse rundt det å skrive her på bloggen. Det føles egentlig veldig deilig. Og hvis du ønsker å følge meg mer i min hverdag, så er jeg jo aktiv på Instagram hver dag.

Dette er en spennende høst her hjemme. Vi er veldig spente på om eldstemann skal bo hjemme, eller flytte i leilighet. Alt avhenger av hvor han får lærlingeplass, og jeg er så full av følelser rundt dette. Å være mamma til tenåringer/ungdommer, har jo på en måte forberedt meg på at denne dagen vil komme. Men likevel er jeg nervøs og spent. Har skikkelig mange sommerfugler i magen, og tenker så mye på ferden videre. Vi håper å få et svar innen få uker, så får vi kaste oss rundt og se hva som skjer da.

Jeg vet at mitt kontrollbehov er stort. Så det er vanskelig å gi mer slipp på ungene. Men samtidig så kjenner jeg at det også er på tide. Livet går fremover, og vi har snart en myndig gutt her hjemme. Da kan det kanskje være godt å teste ut voksenlivet litt alene også. Der er mange ungdommer som har disse utfordringene akkurat nå. Det har vært studiestart over hele landet, og man er i gang med å få nye erfaringer. Uansett hva det blir til, så skal vi støtte opp om ungene våre, og de valgene som tas.

Nå blir det en tid hvor endringer skjer, og man skal lære masse om livet. Jeg tror det er ekstra viktig å være en mamma som er tilstede, og som har tid til å lytte. Det er så spennende å høre hva ungdommen i dag tenker om samfunnet vårt, og om det livet som venter dem. Tidene har endret seg, og mulighetene er så mange. Gleder meg til å se hva det blir til i høst!

Klem fra Wenche

 

10 MÅNEDER HAR GÅTT!

God kveld!

Det er godt å kjenne at de positive effektene i forbindelse med min livsstilsendring, virkelig kommer til syne nå. Kroppen min endrer seg, og klærne blir for store. Det er godt å kjenne at kroppen føles lettere, og jeg er raskere på foten nå enn før. Men jeg må nesten si at den mentale endringen betyr aller mest. For når man legger sammen alle disse endringene, så er den gode følelsen inni meg aller viktigst. Det er kjekt å smile til seg selv i speilet, og føle at kroppen ser bedre ut. Men jeg merker at humøret mitt virkelig har blitt mer stabilt det siste året.

Da jeg kom gående mot Frisklivssentralen sitt kontor i oktober 2020, så var jeg i en elendig form. Kroppen min veide alt for mye, og jeg hadde så mye smerter i hele kroppen. Ansiktet mitt var oppblåst, og jeg slet med masse rødhet i kinnene hele tiden. Betennelser kom og gikk hele tiden, og knærne mine var et sant mareritt. Det gikk sent fra parkeringsplassen, og bort mot inngangsdøren  den gang. Jeg er så takknemlig for all hjelp og oppmuntring som de har gitt meg der.

Å ha noen som hjelper med kosthold, har vært veldig viktig for meg. Ikke for å telle kalorier, men for å finne løsninger som passer for meg. Å kutte ut masse matvarer, er ikke det letteste man gjør. Men vi fant fort ut at sukker, mel og gjær måtte bort fra mitt kosthold i hverdagen. Og så hadde vi et sterkt fokus på spisemønsteret mitt. Når jeg skulle spise, og hva jeg skulle velge til de ulike måltidene. Det har ikke alltid vært like lett å holde seg til planen. Men jeg merket kjapt at helsen min ble bedre av å spise riktig.

Det har gått 10 måneder siden jeg startet med denne prosessen nå. Og jeg har gjort store fremskritt på både kosthold og trening. Jeg har ikke behov for samtaler like ofte nå, fordi jeg har kommet inn i nye rutiner selv. Men jeg er nå innom Frisklivssentralen to ganger i måneden for samtale. De slipper ikke taket i meg enda, og det føles veldig trygt for meg. Jeg har noen som kan svare meg på spørsmål angående sunt kosthold, og som jeg vet heier på meg.

Jeg spaserer nå veldig kjapt og lett fra parkeringsplassen til kontoret. Det er en så deilig brelett reklame følelse. Hvis du husker den melodien fra reklamen, så skjønner du hva jeg mener. Herlig å ha den gode følelsen!

Klem fra Wenche

OPPGJØR MED MEG SELV!

God kveld!

Først av alt, så må jeg takke for alle de fine tilbakemeldingene på min nye hårsveis! Så godt å få slike fine ord i innboksen min. Jeg er strålende fornøyd selv, og det er jo tross alt det viktigste. Deilig å føle seg fin i hverdagen.

Det er flere årsaker til at jeg nå har det bra. Mange brikker er kommet på plass, og jeg har på mange måter tatt et oppgjør med meg selv. Hva er det jeg egentlig ønsker å få til? Hvordan skal jeg komme meg dit? Og hvorfor setter jeg sperrer i mitt eget hode? Å sette begrensninger på meg selv, har jeg nok gjort ubevisst hele livet. Det er akkurat som at der er en innebygd negativitet inni hodet mitt, og den forteller meg alt som jeg ikke kan få til å gjøre.

For en tid tilbake, så ble jeg skikkelig lei av denne indre demonen. Jeg ble så rasende, og ba ham ryke og reise. Der skal ikke være noen som ødelegger for meg nå, og jeg skal i hvert fall ikke gjøre det selv. Å si positive ting til seg selv hver eneste dag, holder denne demonen borte. Når jeg fokuserer på det som jeg mestrer, så slipper jeg ikke demonen til lenger. Jeg har mange kvaliteter, sånn som alle dere andre der ute. Og jeg har bestemt meg for å bruke dem på en positiv og kreativ måte.

Jeg måtte gi meg selv lov til å stråle. Sette meg selv fri, og bare være meg. Ikke være så engstelig for hva alle andre måtte tenke om meg, og heller fokusere på å slippe personligheten min fri. Kanskje kjenner du det igjen i det jeg snakker om her, eller så har du ikke hatt noe trøbbel med det. Mitt selvbilde har vært så ødelagt i veldig lang tid. Nå har jeg tatt tak i det over tid, og bygget meg opp igjen. Føler meg sterkere, og klar for å nyte hverdagen min.

Vi må ikke være så redde for å erkjenne de utfordringene som vi har. Jeg kunne ha latet som at alt dette bare var helt enkelt for meg. Men det er ikke sannheten. Jeg må jobbe hver eneste dag, og ha riktig fokus. Da klarer jeg å ha en så fin hverdag som nå, og da ser dere at jeg smiler bredt. For jeg har begynt å nyte disse dagene. Og det synes jeg at du også skal gjøre!

Klem fra Wenche

FORANDRING FRYDER!

God kveld!

Nå var det deilig å komme seg til frisøren, og få en skikkelig forandring! Jeg har tidligere nevnt at jeg ønsket å bli tøffere. Det gjelder også i utseendet mitt, og nå er hårsveisen kommet på plass. Noen vil like det godt, mens andre vil mislike det. Dette er så meg, og jeg føler meg så røff og flott. Fantastisk herlig å kjenne at man lever, og at man våger å være seg selv. Jeg er en person som elsker å gjøre litt sånn vågale ting på noen områder. Kanskje er det bare sånn at håret mitt er en av de tingene som man lett kan endre, og som kan bli styrt av hvordan man føler seg på innsiden også?

Selvtilliten min har økt det siste året, og det føles veldig deilig. Jeg trengte å bli tryggere i meg selv, og hva jeg står for. Hvordan jeg ønsker å se ut, og hva jeg har lyst til å gjøre. Nå føles det helt riktig å ha en sprekere hårsveis, som passer min personlighet bedre. Det ble litt for traust og kjedelig i lengden sånn som det var før. Vanskelig å forklare det egentlig, men jeg bare digger å ha en sveis som er litt uten om det vanlige. Jeg er nemlig ikke helt vanlig, og er ikke negativt ment. Føler på en måte at det er på tide å slippe seg mer løs, og bare ha det mye mer moro. Ikke være så selvhøytidelig, men heller kose seg med det som er kjekt i livet.

Det er så viktig å være tro mot seg selv, og følge sin egen magefølelse! Nå har jeg kost med i dag hos frisøren min, og er så fornøyd. Deilig å starte helgen med en hårklipp, og i tillegg fikk jeg fikset vippene mine også. Så jeg er klar for en fin helg sammen med mine kjære.

Ha en strålende kveld, så snakkes vi nok snart igjen!

Klem fra Wenche

INGENTING ER UMULIG!

God kveld!

Jeg er fan av å ha drømmer. Å kunne ha noe som man virkelig lengter etter å oppleve, er for meg veldig positivt. En målsetting som ikke forsvinner, men som alltid følger en i livet. Noen drømmer forsvinner nemlig i dragsuget, og blir aldri en realitet. Jeg er heldig som fortsatt kan jage etter drømmen min, og har ikke mistet troen på det underveis. Hva som kommer ut av det til slutt, er det jo ingen som vet. Men jeg skal vite med meg selv at jeg virkelig har gitt meg selv den sjansen.

Man kjenner det i magen. Vet liksom hva og hvordan man ønsker at ting skal bli en gang. Min indre drivkraft har holdt meg i livet. Et sterkt ønske om å se barna mine vokse opp, og følge dem inn i voksenlivet. Få lov til å jobbe med egen musikk, og stå på scenen foran et publikum. Jeg er helt sikker på at denne drivkraften gir meg positiv energi, og et pågangsmot som ingen kan ta fra meg. Det er mange ting i livet mitt som har forsvunnet. Men sannheten er, at dette står spikret inni mitt hode og kropp.

Er du blant dem som våger å kjenne etter? Hva er det du egentlig ønsker å gjøre i livet ditt? Følger du magefølelsen, eller blir du kun drevet av den vanlige hverdagen og tidsklemma? Det er viktig å huske at du er sjefen i ditt eget liv. Ingen andre kan ta det første steget mot din drøm. Ingenting blir en virkelighet, dersom du fortsetter å sitte på gjerdet. Kanskje trenger du et dytt i baken? Skal du nå gå for det som du alltid har ønsket deg?

La oss gi oss selv noen år. Se hva som skjer, og hvordan vi ender til slutt. Jeg aner ikke om musikken min slår til hos dere. Men jeg er sikker på at noen der ute vil like det. Og da er det opp til meg å nå ut til akkurat dere. Drømmer er en fin ting. Og tenk så herlig det vil være, når man endelig kan få oppleve det i virkeligheten!

Ha en strålende kveld, så snakkes vi igjen snart!

Klem fra Wenche

JEG VIL VÆRE TØFF!

God kveld!

Så kjekt det er å skrive til dere! Takk for at akkurat du er her inne, og leser mine ord. Jeg har merket en endring i meg selv den siste tiden. Det handler om mange ting på en gang, som til sammen har gjort meg sterkere og tryggere. Jeg føler meg endelig i en posisjon, hvor jeg tillater meg å være meg selv. Danse når jeg vil. Synge det jeg har lyst til, og hvor som helst. Det er ikke så mange negative tanker når jeg ser meg selv i speilet. Faktisk så begynner jeg å like min egen kropp, og det er helt vanvittig å tenke på. At jeg skal kunne se meg selv uten klær, og tenke at dette ikke er så galt likevel. Dit trodde jeg aldri at jeg skulle komme, for å være helt ærlig.

Og jeg har et ønske om å være en tøffere versjon av meg selv. En dame som virkelig står frem, og våger å følge drømmene sine. Ikke for alle andre, men for min egen del. At jeg skal kunne være målbevisst, og si hva jeg ønsker meg. Når man sier det høyt, så blir jo alt så mye mer virkelig. Endringer kommer gradvis hos meg, og jeg skal skynde meg langsomt. Men hver eneste dag skal jeg ha fokus på det som er positivt, og som jeg allerede har i livet mitt. Noen dager blir det tøffere enn andre, men jeg skal likevel våge å ta nye steg i riktig retning. Det er nemlig mulig å oppnå de aller fleste drømmene man har.

Det føles helt riktig for meg å gå videre nå. Legge flere ting bak meg, og se fremover. De dagene hvor det butter i mot, skal jeg bruke de verktøyene som jeg har. Og nå begynner jeg snart på et nytt kurs, og det blir spennende. Jeg skal være med i et kurs som heter  tilbake til nåtiden. Det er i regi av kommunens psykisk helse. Er så takknemlig for at jeg fikk en av de få plassene der, og kan skaffe meg mange verktøy til hverdagsbruk. Brikkene er i ferd med å komme på plass, og jeg elsker det! Man må aldri gi opp seg selv! Nye dører åpnes, og livet går videre. Jeg er klar til å leve livet fullt og helt!

Klem fra Wenche

JEG HADDE GLEMT DET!

God kveld!

Herlighet, så uvant det var å sminke seg igjen! Jeg har faktisk gått hele sommeren uten å sminke meg. I dag hadde jeg lyst til å sminke meg igjen, og det var så rart å sitte ved sminkebordet igjen. Det ble en del kløning, kan du trygt si. Følte liksom at jeg ikke fikk det til, og at det var vanskeligere enn jeg kunne huske. Man blir faktisk litt rusten, etter en sommer med kun brunfarge og litt ekstra glød i kinnene. Jeg koste meg likevel med et nytt palett fra Makeup Mekka, som jeg kjøpte for noen uker siden. Det var skikkelig fine farger, og jeg klemte likeså godt til med grønne nyanser på øyelokkene.

Ja, det føltes litt rart å se seg selv i speilet etterpå. Men så ble jeg mer og mer fornøyd etter hvert som dagen gikk. Så kjekt å kunne kose seg med litt ekstra egenpleie i hverdagen, og føle seg fin. En helt vanlig mandag her hos meg, men hvorfor ikke sminke seg litt likevel. Nå håper jeg at det blir mange fine høstdager, hvor jeg kan pynte meg litt ekstra. Har jo allerede hentet frem høstgarderoben, så jeg er skikkelig klar. Blir digg med lune plagg, og lag på lag. Er skikkelig glad i høsten, det må jeg bare erkjenne. Håper vi er flere som kan kose oss med den nå. Sommeren har absolutt vært fin, men jeg ønsker meg ny sesong nå.

Det blir nok ikke til at jeg sminker meg hver eneste dag. Det har ikke huden min godt av. Men jeg tror nok at det blir en del testing av produkter fremover. Håper at jeg da kan skape noen fine resultater, og kose meg med det. Jeg er så klar for å ta godt vare på meg selv fremover. Det har nemlig gitt meg en mye bedre hverdag. Å sminke seg er en bitteliten del av det. Men noe som jeg koser meg med, og som jeg ønsker å bli bedre på. Håper du blir med meg gjennom høsten, og at du også tar deg tid til litt velvære!

Ha en superfin kveld, så snakkes vi i morgen!

Klem fra Wenche

GRATULERER, KJÆRESTEN MIN!

Bryllupet 23.07.2016
Bryllupet vårt 23.07.2016

God kveld!

I dag fyller min aller beste sjelevenn året. Ja, jeg prater selvsagt om min kjære mann. Han har bursdag, og da fortjener han litt oppmerksomhet. Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye han betyr for meg, og jeg er ikke redd for å si det høyt. Å møte kjærligheten som voksen, har gitt meg en så verdifull opplevelse. Selvsagt har vi dager som ikke er rosenrøde, men sånn er det for absolutt alle der ute. Når jeg vet at han alltid er der, så føles det så trygt og godt. Han er min bauta, og jeg gjør mitt beste for å være en god kjæreste og kone for ham. Den rammen som vi har laget rundt vårt felles liv, er så betryggende.

Vi er ganske så forskjellige på noen områder. Der jeg ønsker å være synlig, ønsker han å holde seg i bakgrunnen. Derfor er han ikke med på mine sosiale medier, og det respekterer jeg fullt og helt. Han skal ikke presses inn i noen som han ikke ønsker å delta i. Det hender en sjelden gang at han blir med, men da bestemmer han det helt selv. Han er så flink til å heie på meg, og oppmuntrer meg til å være meg selv. Noen ganger må han være litt kritisk, og få meg til å tenke litt annerledes. Det gjør han stort sett på en veldig fin måte, og vi kommuniserer masse om veien videre.

Jeg kjenner at han er svært viktig for meg, og han har gitt meg et nytt liv. Å bo her i Mandal, har vært så befriende for meg. Vi har alltid jobbet oss gjennom de utfordringene som har kommet vår vei. Jeg føler meg veldig sikker på at vi skal komme oss velberget gjennom livet sammen. Der er ingen som kan trøste meg, sånn som han. Ingen andre klarer å roe meg ned etter angstanfall, på den måten som han gjør. Og der er ikke noen som virkelig ser meg, og elsker meg høyere enn det han gjør. Da vi ble sammen, så ble vi sjelevenner. Ja, det høres svært klissete ut. Men det er sant. Og det er en viktig brikke i vårt samliv.

Gratulerer med dagen til min store kjærlighet! Takk for at du er så god, stødig og flott!

Klem fra Wenche

FLATT BATTERI!

God kveld!

Jeg må virkelig si at denne uken har gått så fort unna her hjemme. Det har vært deilig å komme i gang med mine aktiviteter, og treningen har vært effektiv. Nå merker jeg endringer på kroppen min, og det motiverer meg. Da får jeg enda mer lyst til å fortsette i det gode sporet som jeg er på nå. Å ha gode vaner i hverdagen, lager en struktur som holder meg i sjakk. I helgene kan det derimot bli ganske så annerledes, og livet må leves litt mer her og nå. Min kjære mann er ganske så impulsiv av seg, mens jeg er det trauste rutinemennesket. Heldigvis blir det en god miks av det da.

I dag kan jeg kjenne at kroppen min trenger litt tid til å lades opp igjen, og har derfor senket kravene til meg selv denne helgen. Før så kunne jeg bare “glemme” de signalene som kroppen gav meg, og kjøre på som bare det uansett. Der har vært så mange smeller på grunn av det. Min kropp er ganske sensitiv dersom jeg pusher for hardt, så jeg må ha en annen strategi nå. Sakte skal jeg jo bygge meg sterkere, og kunne tåle hverdagen enda bedre. Å gi meg selv lov til å hvile, har vært en utfordring for meg. Men å lytte til signalene tidlig, har gjort meg i stand til å unngå smellene nå.

Fibromyalgi er en lumsk sykdom som gir mange utslag på kroppen min. Det kan være sterke muskelsmerter, eller ekstrem trøtthet. Jeg kan oppleve sensitiv tarm, eller smertebølger i ryggen. Kroppen stivner kjapt, og blodsirkulasjonen er elendig. Denne sykdommen blir jeg ikke kvitt, og må dermed lære meg å leve med den på best mulig måte. Når du da kombinerer denne sykdommen med mine andre kroniske diagnoser, så blir det en salig blanding. Noen ganger blir jeg både motløs og trist. Men jeg har valgt å kjempe meg videre, og finne løsninger som hjelper min kropp.

Batteriet mitt føles tomt akkurat nå. Da er det kun to ting som hjelper. Masse hvile, og å spise riktig mat. Å få i seg næringsrike måltider, gjør kroppen min bedre. Så denne helgen skal batteriet mitt få lov til å lades. Det fortjener jeg!

klem fra Wenche