Hva ser du i speilet?

Hva ser du i speilet? Blir du glad av det du ser? Eller blir du frustrert og lei deg? Tar du deg tid til å se nøye i speilet? Alle har vi dager da vi bryr oss mye om hva vi ser i speilet, andre dager ikke! Noen dager er vi så fornøyde, andre dager er alt bare dårlig! I mange år hatet jeg speilet. Jeg kunne ikke fordra det jeg så. Selvtilliten min var så liten at jeg ikke likte meg selv. Alt jeg så var den lille jenta som ble mobbet for overvekt og dårlig motesans…jeg tror ikke jeg er den eneste som har hatt det sånn. Kommentarer fra andre mennesker sårer mer enn folk aner. Da jeg vokste opp ble jeg kalt for tykk, feit, lille trille, bollefeita, bolletryne, jumbojet. Hva skjer med det menneske som stadig får høre slikt?

Jeg er glad for at jeg i dag er kommet så langt at jeg tørr prate om disse opplevelsene. Jeg gjør det fordi jeg vet det skjer med unge mennesker hver dag. Unge gutter og jenter blir mobbet for kropp. Vi har alle fått hver vår kropp. Den er som den er. Ja , vi kan velge å holde den ved like, spise og være sunn. Men ingen er like, og alle er like mye verdt selv om de er store eller små, slanke eller overvektige, lange eller korte, ulik hudfarge eller legning. Unge jenter sparer konfirmasjonspengene sine for å operere seg når de blir myndige! Lepper, pupper, mage og lår skal fikses på. Jeg synes det er skremmende å se hvordan samfunnet er blitt. Vi må verdsette hverandre for den vi er, ikke for at vi skal være perfekte modeller.

Å jobbe mot mobbing er viktig for meg. Å få unge mennesker til å innse at de er verdifulle akkurat som de er. Barndom og ungdomstiden skal forme dem til å bli gode voksne! Vi som er voksne allerede må gå i oss selv, og jobbe hardt for at de rette holdningene skal føres videre til neste generasjoner! Det er en jobb vi må gjøre sammen. Jeg vet ikke om det hjelper så mye å skrive om det her, men å tie det ihjel hjelper ihvertfall ikke!!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg