Ta godt vare på deg selv!

Hvordan har du det egentlig? Har du det bra? Passer du på deg selv? Eller er du aller mest opptatt av å passe på alle andre i familien? Har du tenkt på at det faktisk betyr mye for resten av gjengen i huset at du har det bra??

I mange år gikk jeg på akkord med meg selv. Jeg gav alt jeg kunne til de rundt meg. Jeg strevde hele tiden for at alle rundt meg skulle ha det så godt som mulig. Jeg kjente at det røynet på kropp og sjel, men jeg gjorde ikke noe særlig med det. Jeg klarte litt til. Bare litt til! Til slutt smalt det skikkelig! Jeg møtte veggen aldeles! Det unner jeg ingen!

Jeg måtte erkjenne at jeg ikke kunne holde på slik. Jeg var nødt til å endre på livet mitt. Jeg måtte faktisk lære meg at jeg selv trengte pusterom iblant. Det er ikke egoistisk å ta seg en treningstur, være litt sosial eller gå på jobb.

Jeg merker at dersom jeg er flink til å gi meg selv de pusterommene jeg trenger, så fungerer hjemmet best! Da er jeg opplagt, og klar til å gi mitt aller beste for de jeg er glad i! Da kan vi sammen komme oss gjennom en hverdag som kan by på både gode og vonde opplevelser! Jeg har en mye stødigere tilværelse når det blir en jevn balanse.

Ikke vær redd for å gi deg selv litt pusterom! Ta praten hjemme om hva du trenger! Finn ut hvordan dere kan få det til å fungere bedre! Ingen er tjent med at mamma eller pappa sliter seg helt ut! Det var smertefullt å måtte gå gjennom den perioden, men jeg har lært vanvittig mye! Jeg er heldig som har en kjæreste som ser mine behov. Som pusher meg til å holde på rutiner! Gir meg ett spark bak når jeg trenger det! Eller holder rundt meg når jeg trenger det!

Hverdagen er ikke bare fest og moro! Men livet kan faktisk bli veldig godt så lenge man snakker sammen, og respekterer hverandres behov! Og hvis man går tilbake til gamle synder, så hjelp hverandre tilbake på rett spor! Det er å vise kjærlighet i praksis!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg