Her kommer rundstykke oppskrift som jeg har brukt de siste dagene:
9 dl Fibra mel
9 dl hvetemel( bytt gjerne til annet grovere mel)
2 pk tørrgjær
2 Ts salt
6 ss olje
6 dl lunkent vann
Jeg blandet alt sammen i kjøkkenmaskin, og lar det elte i 5 minutter. Deretter dekket jeg over plastfolie over bollen, la ett kjøkken håndkle over, og satte den på et lunt sted til heving i 1 time. Da blir deigen helt fantastisk å jobbe med på benken. Jeg hadde ikke behov for å bruke mel på bakebordet. Delte deigen i to deler. Trillet ut hver del til lang pølse, og kuttet den hver del i ca 12 biter. Rullet hver bit til rundstykker, og plasserte på stekebrett. Pakket så inn stekeplaten med plastfolie og håndkle. Lot dem etterheve i ca 45 minutter. Penslet dem med egg, stekte midt i ovnen på 200 grader varmluft i 14 minutter. Avkjøles på rist! Perfekte rundstykker til kveldsmat eller nisteboks😄