Supergod middag!

Det er kjempegøy å lykkes på kjøkkenet. I dag har vi hatt en kjempegod middag her hjemme. Her kommer oppskrift på en nydelig kyllingssuppe og focaccia :

400gr kyllingstrimler stekes og kuttes i biter. Sett til side .

1 rød paprika

1 gul paprika

1 grønn paprika

1 purre

1 rødløk

Kutt grønnsakene i små biter, og surr dem møre i litt olje. Tilsett 1 liter vann, 3 hønsebuljongterninger, 3ts karri, 1/2 Ts cayanepepper og 1/2 Ts salt. Kok i 10 minutter, og rør jevnlig. Senk varmen litt, og tilsett 1 boks kokosmelk og 1 boks creme fraiche. La det koke sakte opp. Ved oppkok tar man kyllingbitene i suppen, og lar det trekke noen minutter før servering. 

Focaccia:

15 dl hvetemel

7 dl lunkent vann

1 pk gjær

2 Ts farin

2ts salt

litt olje

Bland alt det tørre, og tilsett vann og olje. Elt det sammen til en klissete deig. Dekk til og hev i 20-30 minutter. Fordel deigen i en form 20*30cm. Dekk til, og etterhev ca 20 minutter. Prikk med en gaffel over hele deigen. Drypp så rapsolje over brødet, og strø havsaltflak over brødet. Stekes midt i ovnen på 245 grader i 25 minutter. Server brødet lunkent med litt smør til suppen, eller bruk det som nydelig sandwitch med pålegg. 

Jeg er veldig stolt over å ha laget dette nå i dag, og ungene elsket det! Jeg syntes selv det var kjempegodt! Mestring er utrolig gøy! Så det smakte godt , og vi er veldig fornøyde ! Ha en fin kveld!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg