Vil jeg ha et liv på evig slankekur?

Som dere jo vet har jeg slitt med overvekt siden jeg var veldig liten jente. Og som voksen har jeg fått kontroll på problemet, og er i dag ikke så veldig stor lenger. Jeg er per definisjon fortsatt litt overvektig, men jeg er i mye bedre form enn på mange år. Det som er viktig for meg¨, det er fokuset på egen helse. Jeg kjemper ikke for å bli den slankeste dama. Eller for å bli noe annet enn den damen jeg er. Jeg er ikke på en evig slankekur. Det unner jeg ikke meg selv. Jeg forsøker å leve livet mitt såpass sunt at jeg passer på helsen min. Men jeg koser meg litt innimellom også. Jeg blir veldig glad når cm forsvinner, og kroppen blir strammere. Selvfølgelig er jeg glad for å føle meg bedre. Men det er bare det at den følelsen som jeg liker, den kommer innenfra. Tryggheten på meg selv, og troen på at jeg er et flott menneske, veies ikke i antall kg. Det handler om å respektere seg selv innenfra. Være glad i seg selv akkurat slik som vi er.

Jeg har forandret meg masse siden jeg tok valget om å endre livsstil i forhold til min overvekt som 24 åring. Det vises på hele meg at jeg har gjort endringer som gjør en forskjell. Det merkes godt at man ikke trenger kjøpe str 52 i bukser lenger. Og jeg er veldig glad for at jeg har klart det. Jeg er stolt over egen innsats. Men likevel er det andre ting som jeg er mye stoltere av. For jeg føler endelig at jeg klarer å være glad i meg selv. Jeg har en kropp som absolutt bærer preg av for mange kg, og rester henger både her og der. Men jeg kjemper heller for å klare en aktiv hverdag enn å bli så innmari flott. Vi er alle sammen mennesker i ulike fasonger og former. Ingen av oss er like. Men følelsene våre blir veldig påvirket av de vi har rundt oss. Og jeg er så glad for at jeg endelig klarer å føle meg vel og avslappet i mine omgivelser. Det har gjort meg trygg nok til å ta vare på meg selv. Gi meg selv den tiden som må til for å komme meg fremover i livet mitt.

Samfunnet vil ha oss sunnere og slankere. Vi blir bombardert av ulike kurer og livsstiler. Alle mener sin retning er den beste i verden. Jeg kommer til å fokusere på trening sammen med et vanlig, sunt kosthold. Jeg tror ikke på mirakelkurer. Jeg vil leve selv om jeg vil være sunn. Jeg ønsker å ha et normalt fokus på mat og matlaging. Det er fortsatt mange fallgruver rundt oss. Og jeg nekter å bli presset til ting jeg ikke føler er riktig. Mitt liv skal ikke være en evig slankekur. Livet skal være variert og godt. Fysisk aktivitet skal være et naturlig element i min hverdag, og akkurat like naturlig som lørdagsgodt i helgene. Litt av alt blir en god blanding for mitt vedkommende. Nå er jeg i versjon av meg selv som føles ganske bra. Jeg føler meg både lettere og nettere enn tidligere. Og hvis jeg klarer å få bittelite strammere kropp fremover, så er det bare en bonus for meg. Men jeg er helt klar på at jeg vil trene meg så frisk som overhodet mulig. Slik at jeg kan ta imot det som 2017 vil gi meg av utfordringer. Og mitt eneste nyttårsforsett skal være at jeg skal være glad i meg selv akkurat slik som jeg! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg