Husmortips!

Jeg har virkelig begynt å trives her hjemme. Jeg gjør mitt aller beste for å være en god husmor, og holde ting i orden her hjemme. Det er alltid noe som må gjøres, og jeg får likevel god tid til å både skrive og hekle. Viktig å gjøre litt forskjellige ting i løpet av dagen. Så jeg tenkte jeg skulle tipse litt om hva jeg bruker tiden min på her hjemme. Jeg er ikke noen ekspert, men jeg har funnet ut at jeg må gjøre det beste utav situasjonen, og hjelpe med det jeg kan.

Baking

Jeg er blitt veldig glad i å bake gjærbakst. Jeg baker alle brødene vi trenger her hjemme. Det har jeg funnet ut er både rimeligere, og bedre for vår helse. Jeg bruker denne oppskriften på brød:

5 dl havregryn store

1,5 liter Fibra mel

5 dl hvetemel

2ts salt

2ts sukker

50gram gjær

1 liter lunken væske

Bland alt sammen i kjøkkenmaskin, og elt godt. Dekk til, og hev på lunt sted i 1 time. Bak ut til to store brød, og legg dem i smurte former. Etter hev tildekket på lunt sted i 30 minutter. Pensles med vann. Stekes på nederste rille i 45 minutter på 200 grader varmluft. Når brødene er avkjølt, bruker jeg brød maskin og skjærer brødene i skiver. Fryser så ned pakker med brød som tines etter behov.

Ellers så baker jeg både rundstykker, loffbrød, kringler og boller. Jeg har så vidt bakt noen kaker, og også lært meg litt glutenfri baking. Jeg gleder meg til å utforske videre på bakefronten.

Matbudsjett

Jeg har fått ansvaret for å planlegge og gjennomføre ukens innkjøp. Hver søndag lager jeg middagsmeny for neste uke. Ungene får bestemme litt, og jeg bestemmer litt. Så går jeg gjennom skuffer og skap før jeg lager handleliste. Jeg sjekker også hva fryseboksen har av skatter som kan brukes. Jeg sjekker tilbudene i de ulike matbutikkene. Jeg gjør hoved handelen på Kiwi, og handler deretter relevante tilbudsvarer. Jeg kjøper kjøtt i store mengder, og lager så porsjoner som jeg fryser. Jeg har blitt ganske flink på dette, og det fungere fint! *Sjekk alltid kilopris/literpris!

Aktiviteter

Alt av aktiviteter for meg og ungene er lagt inn i min kalender på telefonen. Da har jeg full oversikt over hvor man skal være, og hvor jeg må kjøre og hente. Da passer jeg også på at det ikke er så mye som kolliderer i tid. Da jeg er alene hjemme hele uken, må jeg kunne ha oversikten til enhver tid. Planlegging er derfor kjempeviktig for min del. Heldigvis hender det ofte at minstemann kan få sitte på med andre som skal samme sted. Det hjelper litt. Så jeg finner alltid en løsning!

En ting er i hvert fall helt sikkert. Tiden flyr, og ukene haster avgårde! Men jeg gleder meg til å følge ungene fremover, og ta godt vare på dem her hjemme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg