Banneordene hagler rundt oss!

Jeg er opplært hjemmefra om at man ikke har lov til å banne. Jeg får derfor alltid vond samvittighet de gangene feil ord kommer ut av min egen munn. Jeg har merket meg at banneordene sitter løst både på internett og på tv. Særlig i Realty programmene kommer der fort frem ulike gloser. For mange er det visst naturlig å banne uansett i hvilken setting man er. Det er mange bloggere som også bruker banneord i overskrifter. Det liker jeg ikke noe særlig. Jeg tenker ofte at det er trist når banneordene blir det som frontes mest av alt.

Jeg satt og så på et tv program her om dagen. Da reagerte plutselig minstemann veldig på at de snakket så stygt på det programmet jeg så på. Han var så vidt innom stuen, men reagerte med en eneste gang på språkbruken, Og for å være helt ærlig så hadde jeg ikke reagert selv. For det er blitt så vanlig. Det fikk meg til å tenke over dette. Har vi virkelig så dårlig ordforråd at man er nødt til å ha banneord i annenhver setning?

Sannheten er at vi tenker ikke over det lenger. Det har blitt så vanlig. Jeg er ikke noen helgen, men jeg forsøker å passe på hva som kommer ut av munnen min. Det er kun vi som kan endre på denne utviklingen, Vi kan prate finere til hverandre, og om hverandre. Vi kan bruke andre ord når vi skal fronte meningene våre på bloggen vår! Vi trenger ikke de styggeste overskriftene for å fange klikk!

Jeg har ikke lyst at neste generasjon skal tro at det er helt ok å banne. Men jeg klarer ikke å endre på dette helt alene. Jeg forsøker i hvert fall hjemme og på bloggen min. Jeg bruker ikke banneord på bloggen selv om jeg er både sint og frustrert til tider. Har du tenkt over ditt eget språk?

Vi blogges!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg