Er du et vanedyr?

Det er fort gjort å legge til seg vaner. Det finnes gode vaner, og det finnes dårlige vaner. Noen vaner legger vi merke til at vi har fått, mens andre enser vi ikke i det hele tatt. Men vi har alle sammen ulike måter å gjøre ting på. Jeg har merket meg at jeg er blitt et skikkelig vanedyr på godt og vondt. Jeg har jo et stort  behov for trygghet og forutsigbarhet. Men jammen har jeg lært meg til rutiner som jeg nesten ikke klarer å endre på. Jeg var egentlig ikke klar over det selv, men jeg fikk det midt i fleisen her forleden dag.

For jeg har litt for sære vaner når jeg bare må plassere ingrediensene i min tacolefse i en helt bestemt rekkefølge. Dersom paprikaen kommer på plass før agurken blir det jo helt kaos i topplokket mitt! Og rømmen kan jo ikke tas på før jeg har fått på salsaen først! Det ble veldig avslørende når vi skulle spise taco, og jeg måtte ha skålene sendt bort til meg i en spesiell rekkefølge. Familien min har ledd av meg på grunn av dette over lang tid!

Frisøren min fikk seg også en god latter da jeg skulle bytte Shampo, og fikk beskjed om at den burde stå i håret noen minutter før jeg skyllet ut. Da reagerte jeg med en gang, og sa : jammen da må jeg jo endre på rekkefølgen i dusjen!! Så okay, jeg innrømmer det. Jeg er ganske sær på visse områder. Jeg gjør det meste i min vante rekkefølge. Jeg føler meg ikke spesielt KO KO av den grunn, men det viste meg litt av hvordan jeg har tilvendt meg vaner.

Da stilte jeg  meg selv spørsmålet: hvorfor blir jeg så stresset hvis jeg må endre på en rutine? Hvorfor blir jeg så veldig fort stresset og utilpass på grunn av så enkle ting? Jeg har kommet frem til at jeg må pushe meg selv til å takle endringer, og jeg må begynne smått og pent! For man trenger ikke bli uvel på grunn av slike hverdagslige endringer. Det er ikke noe feil i at paprikaen kommer før agurken i tacolefsen min!

Har du noen slike sære vaner? Hvordan er dine rutiner? Takler du å gjøre ting på en annen måte? Kommenter gjerne på Facebook! Jeg tror nemlig ikke at jeg er den eneste som er litt sær på visse områder! Men kanskje ikke så mange tørr innrømme det! Verken for seg selv, eller oss andre?

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg