Mat til besvær!

Mat kan i perioder by på noen utfordringer for meg. For det har seg nemlig sånn at jeg har to sykdommer som har hver sine dietter, og så har jeg matallergier i tillegg. Det blir til tider svært vanskelig å vite hva man skal lage til de ulike måltidene. Det ble faktisk litt morsomt siste gang jeg var hos legen mine, og vi pratet om hva jeg burde spise. For den ene dietten slår den andre dietten i hjel. Så til slutt var der ikke så veldig mye igjen å velge i!

Når man har urinsyregikt skal man ikke spise rødt kjøtt, skalldyr, alkohol, erter, blomkål. Alle matvarer som har høyt innhold av puriner skal man holde seg borte fra. Så jeg har spist en del kylling og svinekjøtt. Men så er det slik at når man har fibromyalgi så skal man ikke spise mye proteiner, som der finnes mye av i kylling og poteter. Når jeg så er alvorlig allergisk for alle spor av nøtter, så har jeg det festlig. For nøtter har kryssallergi med en masse frukt!

Så jeg har altså litt av snevret ,mulighet til matvarer. Jeg forsøker å spise slik at revmatismen ikke så bli for vanskelig å holde i sjakk. Jeg er helt nødt til å holde meg borte fra alle matvarer som kan inneholde spor av nøtter. Så jeg baker kaker og gjærbakst selv. Jeg kan ikke spise bakervarer fra butikken eller kjeks. Men jeg har blitt vant til å ha det slik, og er veldig forsiktig. Utfordringen ligger i å spise hos andre eller på restaurant. Da må jeg alltid kontrollere hva jeg skal spise.

Men jeg lever godt likevel! Jeg har min måte å leve på, og det går bra når man kommuniserer med omverdenen. Men jeg skal ærlig innrømme at det er litt kleint å måtte sende hele denne listen til verten hvis jeg har blitt bedt hjem på mat. Men i dag er det så mange som har allergier, at det er mer godtatt. Og jeg har lært meg å takle dette godt. Så jeg planlegger godt, og informerer de jeg skal til på forhånd!  Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg