Vi må prate enkelt!

Når jeg skal delta på arrangementer og styremøter, så møter jeg ofte et veldig vanskelig fagspråk. Der florerer av fremmedord, og fagbeskrivelser som jeg ikke forstår noe av! Det kan til tider være litt frustrerende for meg og mange andre. For noen ganger skjønner vi faktisk ikke innkallelsen en gang, eller hva vi egentlig skal prate om på det aktuelle møtet. Da er det viktig å snakke enkelt og forståelig. Jeg er ikke redd for å be om det. For jeg er verken psykolog eller jurist. Jeg er en vanlig dame med vanlig utdannelse og erfaring. Det er ikke alt jeg kan.

Jeg har stor tro på at dersom vi forenkler språket vårt, så vil flere mennesker forstå og bli interessert i det vi driver med. Når vi skal spre kunnskap til den vanlige mannen i gaten, så kan vi ikke forvente at disse kan fagspråk. Vi som er aktive i frivillig arbeid har ulike erfaringer og utdannelser. Vi er veldig forskjellige, og har ulik bakgrunn. Men vi jobber likevel  mot et felles mål. Vi ønsker å ivareta en trygg og god hverdag for våre medlemmer og medmennesker. Da holder det å praten enkelt. Kalle en spade for en spade.

Jeg tror at det er viktig å tørre si fra om slike ting. For jeg ønsker virkelig å forstå. Jeg har et stort ønske om å bidra i diskusjoner. Men da må jeg vite hva jeg skal prate om. Jeg må ha nok kunnskap og kjennskap til det aktuelle temaet som dukker opp. Jeg ser på meg selv som ganske oppegående og reflektert, men jeg er ikke noe god verken på fagspråk eller fremmedord. Jeg snakker rett fra levra. Selvfølgelig med litt filter, men jeg er enkel i språket mitt. Det er meg. Slik kommer jeg til å fortsette å være. For jeg er meg.

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg