Jeg må ikke kvele dem……

Jeg er kontrollfrik. Jeg må ha en viss kontroll på alt som skjer. Jeg trenger å ha oversikt over livene våre, og hva som venter oss de neste dagene. Noe av det skyldes min fortid. Og jeg må virkelig ta meg litt sammen. For mitt behov for kontroll kan i blant skape utfordringer for mine nydelige sønner. Jeg er livredd for at det skal skje noe med dem. Vår fortid har satt så dype spor i oss alle sammen, og jeg vil ikke at de skal gå gjennom mer. Men livet går videre, og vi må henge med. Jeg må ikke kontrollere så mye at de føler seg kvelt. Jeg blir veldig ofte kalt for hønemor av min eldste sønn. Han vet hvorfor jeg er som jeg er. Og han forstår mer enn andre gjør. Slik er det når man har gått gjennom prosesser sammen. Men likevel er jo tenåringstiden kommet, og mamma må la han få leve litt på egenhånd! Jeg ønsker jo selvstendige og ansvarsfulle barn. Men da må de få lov til å forsøke på ting selv.

Det eneste jeg kan gjøre, det er å sette grenser og være tilstede. Være en mamma som de alltid kan komme til. Jeg forsøker å finne en balanse som alle kan leve godt med. Men det er utforende for meg. For jeg er virkelig en hønemor. Og jeg vil så veldig gjerne ha dem trygge i min favn hele tiden. Jeg kjenner på en veldig lettelse hver eneste kveld når alle er hjemme. Når jeg kan se at de har funnet roen , og vi sier at vi er glade i hverandre. Da føler jeg meg trygg på at jeg har gjort noe riktig. Vi er på riktig vei alle sammen. Men vi har noen heftige runder igjen, og jeg må stålsette meg. Ungene må få utforske verden og livet. Men jeg skal ikke være langt borte!

Vonde sår setter dype spor. Jeg har mine grunner til å reagere som jeg gjør. Men vi skal leve! Vi skal utvikle oss her i trygge omgivelser. Jeg skal jobbe med mine egne følelser fremover. For jeg kan ikke la mine utfordringer ødelegge for ungene mine!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg