Alle har et ansvar!

Gjennom sosiale medier har verden fått se omfanget av overgrep og trakassering av kvinner og jenter. Mange mennesker har fortalt sin historie, og delt av det vonde som de bærer med seg. Jeg har også gjort det. Det koster, men det er viktig å snakke om slike sårbare temaer. Jeg er glad for den åpenheten som nå sprer seg på dette området. Men bak hvert eneste overgrep finnes en overgriper. En eller flere personer som har brutt intime grenser. Jeg mener at vi alle sammen har et ansvar. Jeg kjenner flere menn som på en måte føler seg flau over å være mann. For de skjemmes over holdninger, og omfanget. Jeg vet at der skal veldig mye til før en overgriper får en straff. Der er mange ting med dagens systemer som jeg ikke skjønner. 

Ved å snakke åpent om dette temaet, så setter man fokuset på et problem som bør synes. Det blir ikke så veldig kult å være den mannen som forgriper seg. Jeg tror flere mennesker kommer til å stille opp for hverandre, og forhindre at nye overgrep skjer! Det er en viktig utvikling, og det er godt å se det store engasjementet som både kvinner og menn viser i denne saken. Jeg er selv veldig berørt av min egen historie, og det har fått enorme konsekvenser for meg personlig. Da er det litt godt å kjenne seg som en del av en gjeng. Det har ikke bare skjedd med meg. Jeg er ikke alene. Selv om det er trist at så mange mennesker har opplevd slike hendelser, så hjelper det å vite om andre enn meg selv.

Holdninger kan heldigvis endres! Det er mulig å få mange mennesker til å tenke annerledes. Ved å snakke åpent om det, og vise verden at vi finnes. Da kan man ikke la være å ta det innover seg. Man blir tvunget til å forstå litt av omfanget, og de konsekvensene som kommer i kjølvannet av hendelsene. Jeg skal fortsette å jobbe med dette gjennom blogg og foredrag. Det er viktig at vi snakker høyt om de vonde tingene, og viser en vei videre i livet! Det er min hjertesak!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg