Der ligger så mye bak fasaden…

Det er mange som skjuler seg bak en flott fasade. Som har en viktig og god jobb, flott familie, et nydelig hjem og flotte ferier. Alt virker til å være fint og flott. Men alle sammen har et sjel. Der er så altfor mange som sliter med psykiske utfordringer. Altfor mange skjuler den egentlige sannheten både for seg selv og andre. Man vil ikke ta inn over seg at livet er blitt så uendelig vanskelig. Men på et eller annet tidspunkt må man ta tak i kjernen av problemet. Skaffe seg den hjelpen som man trenger for å komme seg gjennom livet. Jeg brukte selv altfor mange år på å skjule mine private problemer. Det gikk så altfor mange år, og det har jeg stadig utfordringer med. Jeg klandrer meg selv for at det tok så veldig lang tid å komme seg løs. Men mest av alt så skal jeg være stolt over at jeg til slutt kom meg videre i livet.

Vi har behov for en fasade. Man kan ikke alltid gå med hjertet på utsiden. Jeg skjønner veldig godt at man vil skjule det som er så vondt og vanskelig. Men det hjelper ikke å gjemme vekk det som er vanskelig. Det kommer frem i lyset til slutt! Jeg har selv kjent på følelsen av å miste gradvis kontrollen. Jeg husker ikke så veldig mye fra de siste månedene før bruddet. Da var alt så ufattelig smertefullt og vanskelig å håndtere. Jeg har mange hull i min hukommelse på den tiden, og det er skremmende for meg å tenke på. Men kroppen min har bevisst tatt vekk noe av det for å klare å overleve. Det er en forsvarsmekanisme som vi har i kroppen vår. 

Jeg har mange traumer som jeg aldri kommer til å dele i offentligheten. Noen ting skal man bevare som kun sitt eget. Jeg kjenner at det er viktig for meg. Jeg har valgt åpenhet, men jeg vil også ta vare på meg selv og min familie. Det er en viktig ting som jeg aldri viker på! Når jeg har foredrag så er det gjennomtenkt. Jeg har avklart med meg selv hva som skal deles, og hva som ikke skal deles. Jeg trenger mine egne grenser, og jeg trenger å gjemme noe vekk!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg