Det er deilig å blomstre litt…

Det siste året har jeg tatt en del valg når det kommer til meg selv. Jeg har tatt tak i meg selv, og virkelig blitt enig med meg selv  om visse ting. Det var på tide å gjøre noen endringer. Jeg ville ikke fortsette i samme sporet som de siste årene. Jeg hadde latt meg selv forfalle på mange vis. Jeg hadde jobbet masse med kroppen min rent fysisk. Jeg har mistet flere kg, og trent jevnt og trutt. Det er jo veldig bra. Men jeg lot ikke meg selv være fin. Det var liksom ikke lov for meg å skinne. Jeg skulle ikke forsøke å være fin.

Det handler om psyken min. Det handler om vonde opplevelser over mange år. Men jeg ville ikke at det skulle vinne over meg lenger. Jeg har det siste året pratet masse med terapeut om disse tingene. For det har vært en prosess som har tatt lang tid. Jeg har hatt behov for å snu tankesettet mitt. Jeg har måtte lære meg selv at det er faktisk tillatt for meg å føle meg fin! Jeg kan sminke meg dersom jeg har lyst. Jeg kan ta på neglelakk og ørepynt. Det er ikke noe feil i å forsøke å se litt bedre ut. Det er ikke farlig å blomstre litt!

Det kom steg for steg. Jeg tok aller først tak i garderoben min. Sakte men sikkert har jeg luket vekk de aller fleste fritidsklær. Der har kommet penere klær inn i skapet, og jeg har gradvis opprettet en klassisk og fin garderobe til meg selv. Jeg er godt fornøyd med det, og merker at jeg klarer fint å finne det jeg trenger selv. Så lot jeg håret mitt gro. Det er en spennende prosess for meg. Jeg gleder meg veldig til å få langt hår. Det hadde jeg ikke trodd kom til å skje. Men nå føles det helt riktig. Jeg vil ha en skikkelig endring.

Så kom neglelakken på plass. Jeg begynte så med sminke litt og litt. Det har vært en mye vanskeligere prosess enn det som dere tror. Jeg har regelrett kjempet meg gjennom vonde tanker og setninger foran speilet mitt. Heldigvis har jeg full støtte hos min kjære mann. Han er flink til å rose meg, og sier det han mener. Nå er både sminke og ørepynt en del av min hverdag. Det har til tider vært litt vanskelig, men jeg føler meg fin! Det er utrolig godt for innsiden min også at jeg tar bedre vare på utsiden min. For det henger faktisk sammen. 

Jeg jobber meg gjennom prosesser. Det har for det aller meste handlet om det som skjer på innsiden av meg. Men vi kom etter hvert frem til at utsiden også behøvde mer omtenksomhet og stell. Jeg må nemlig være god mot meg selv på den måten også. Jeg har lov å være den kvinnen som jeg faktisk er! Folk sier at jeg blomstrer. Det er veldig hyggelig å høre. Jeg kjenner i hvert fall at både innsiden og utsiden har tatt et hopp dette året her! Jeg gleder meg veldig til å se hvordan det blir fremover!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg