Tenker Du for mye?

Jeg vet at veldig mange mennesker tenker altfor mye i hverdagen. Jeg er en av dem. Det svirrer så uendelig mange tanker inni hodet mitt. Det kan være veldig vanskelig å komme frem til en konklusjon på ting. For der er veldig mange faktorer som skal vurderes underveis. Jeg kan fundere over ting i ukesvis. Mens andre avgjørelser tas spontant. Jeg vet ikke helt hva som er best. for man får ulike resultater uansett hva man gjør. Jeg skulle av og til ønske at mitt hode kunne kobles helt ut. Jeg lever med tankekjør, og det krever masse energi. Men noen dager er verre en andre. 

Tenker du for mye? Er det vanskelig å ta en avgjørelse? Jeg har kjent dette på kroppen min hele livet. Jeg har alltid hatt mange ting i hodet samtidig. Noen ganger blir det for mye, og jeg kommer ikke videre. Da må jeg koble helt ut, og begynne på nytt igjen. Det er veldig mange som har det slik. Vi skal vurdere hver eneste situasjon som kan dukke opp. Jeg trenger forutsigbarhet, og kan derfor i noen perioder vurdere alt mellom himmel og jord. For det gjelder å kartlegge mest mulig på forhånd. Jeg vil liksom være forberedt på alt som kommer mot meg. 

Men slik kan man ikke ha det hver dag. Man må kunne takle at der skjer uventede ting. Jeg er blitt mye flinkere på det etter hvert som tryggheten i meg selv kom tilbake. Det var godt å kunne kjenne på det igjen. Jeg kan fortsatt bli vippet av pinnen, men det skal en del til for at det skjer. Jeg klarer meg veldig godt, og det er så utrolig deilig. Jeg tenker fortsatt veldig mye. Men ved hjelp av ulike verktøy så klarer jeg å regulere meg ned. Det har blitt en treningssak. Det kan dere også gjøre. Det er nemlig viktig å la hjernen koble ut iblant. 

Finn dine ting som gir ro. Jeg bruker kreativitet, musikk og fysisk aktivitet. Det er kanskje andre ting som hjelper for deg. Men det er viktig å ta tak i det. For det er deilig å kunne slappe av uten tankekjør iblant!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg