Si positive ord til Deg selv!

Når man snakker til seg selv, så skal man være sin egen bestevenn! Det er det som jeg forsøker å si til meg selv når de vonde tankene herjer med meg selv. Jeg er nemlig en ekspert i å snakke meg selv langt ned. Det er så lett å la de vonde ordene og setningene fra fortiden få snakke til meg. Men det er ikke det som er riktig for meg! Og det gjelder dere andre også. Vi må våge å si gode ting til oss selv i hverdagen! Det har så enormt mye å si for hvordan vår hverdag blir. Jeg merker en veldig stor forskjell på meg selv dersom jeg er flink med dette i hverdagen. Da kan jeg plutselig ha selvtillit til å gjøre de underligste tingene. Jeg kan føle meg uovervinnelig i noen øyeblikk, og det er jo magisk! Noen ganger har man lov til å rose seg selv litt ekstra.

Jeg vet hvor viktig dette er for meg selv. Og hvis Du tenker etter, så tror jeg nok at vi er ganske enige om det. For vi er veldig flinke til å være vår verste kritiker. Det handler om mangel på selvtillit, og et manglende selvbilde. Jeg vet at det er vanskelig å bygge seg disse tingene i voksen alder. Men jeg har vært helt nødt til å bygge meg opp igjen. Da kan jeg ikke drive å rive meg selv ned igjen annenhver dag. Jeg må selv ta ansvar for min egen selvfølelse. Det er min jobb å holde den vedlike. Jeg kan ikke bestemme hva andre skal si til meg. Men jeg kan bestemme over mine egne ord og tanker. Når jeg begynte å jobbe skikkelig med dette, så fikk jeg fremgang på veldig mange områder. For alt henger sammen.

Begynn i det små, og gi deg selv ros for det du oppnår! Gi deg selv et lite klapp på skulderen når du når et av dine mål. Våg å være glad på egen vegne! Si gode ting høyt til deg selv foran speilet. Det var noe av det vanskeligste for meg, men det har en effekt på sikt. Jeg har kommet veldig langt. Men har et godt stykke igjen. Selv om jeg er synlig, så er min egen selvtillit veldig lav i perioder. Men så bygger jeg meg opp igjen! For vi er alle sammen unike, og like verdifulle! 

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg