Jeg blir skremt av kroppsdebatten!


Licensed from: Free-Photos pixabay.com 

Nå virker det som at politikerne endelig har våknet litt fra dvalen! Det er på høy tid at man tar fatt på jobben for å minske kroppspress. Men det har gått veldig langt allerede, og det blir vanskelig å snu den trenden. Men nå er det i hvert fall et par statsråder som har forsøkt å snakke med influencere angående denne saken.  Da er det faktisk veldig trist å lese av mange av de aller største bloggerne ikke ville delta på møte sammen med politikerne og media. Det kan der være veldig mange årsaker til. For noen kan det rett og slett bli for vanskelig rent personlig. For vi må huske på at alle sammen har en psykisk helse, og noen emner er vanskeligere å diskutere enn andre. Likevel skulle jeg ønsket at enda flere deltok. Jeg er glad for at noen av dem kom på banen, og faktisk snakket rett fra hjertet. Det er viktig at de får kommet frem med sine synspunkter i en så vanskelig sak.


Licensed from: jill111 pixabay.com 

Det er vondt å høre om alle de usikre ungdommene som legger seg under kniven på grunn av dårlig selvbilde. Jeg er sikker på at veldig mange inngrep kunne vært unngått dersom man kunne pratet med noen om de psykiske utfordringene som ligger bak et slikt valg. For usikkerheten kommer fra et sted. Mobbing og trakassering er et stort problem for barn og ungdom. Presset er enormt, og trangen til å være perfekt overgår all fornuft hos en del mennesker. Vi har alle sammen et ansvar. Vi som er voksne skal gå foran som et godt eksempel. Jeg er opptatt av å vise mine barn at jeg ikke skjemmes over egen kropp lenger. Her hjemme har vi snakket om at vi er alle sammen like mye verd uansett fasong eller utseende. Men så er det resten av samfunnet da. Hvordan skal vi skjerme og lære ungdommen at de er gode nok akkurat slik som de er? Jeg tror løsningen består av flere deler, og jeg sitter ikke på fasiten.


Licensed from: ThePixelman pixabay.com 

Vi må alle sammen gå i oss selv, og tenke oss om. Hva gjør vi i hverdagen? Er vi gode forbilder for våre barn og deres venner? Er vi inkluderende og varme, eller dømmer vi andre nord og ned? Mye kan endres dersom hver enkelt jobber med seg selv helt privat. Så må der settes inn noen viktige grenser i samfunnet vårt. Influencere (som meg selv) må ha veldig klare retningslinjer som ikke kan overskrides. Det må også svi for dem som faktisk ikke overholder disse reglene. Jeg tror vi er nødt til å ta drastiske grep. For vi som er bloggere/Youtubere har et stort ansvar om vi liker det eller ikke. I det øyeblikket vi starter en blogg eller en YouTube kanal, så må vi faktisk stå ansvarlige for det som publiseres. Vi kommer ikke bort fra at det blir tjent penger på ulike annonse samarbeid. Men vi kan sette en grense for hva som er lov når det kommer til ulike inngrep på kroppen. 

Industrien er knallhard, og den har enorme midler som de kan friste med. Det er derfor veldig viktig at brudd på regler vil medføre en bot/reaksjon. Det må faktisk svi ganske heftig for at vi skal få slutt på dette. Jeg håper at politikerne våre endelig våger  å lage et regelverk som kan fungere i dagens samfunn. vi trenger det sårt. Altfor mange ungdommer blir nemlig påvirket av det som står på internett, og vi trenger ikke å være dem som danner grunnlaget for flere kosmetiske inngrep!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg