Snu det vonde over til noe konstruktivt!


Licensed from: darkmoon1968 pixabay.com 

Veldig mange mennesker har opplevd vonde ting i livet sitt. Det kan prege hverdagen ganske mye, og noen ganger ødelegger det faktisk hverdagen deres. Jeg er en av de menneskene som har en tung fortid. Ganske lenge så var det et vanskelig emne, og jeg hadde det veldig vondt med meg selv. Jeg var trist og utslitt etter årevis med vonde erfaringer. Men jeg fikk heldigvis hjelp i terapi. En av de aller viktigste tingene som jeg har lært, er å snu de det vonde til noe konstruktivt! Det kan virke helt umulig i lang tid. Jeg ble sint, og ville ikke høre på det som de sa. Hvorfor skulle liksom det aller verste være noe som kunne brukes til noe bra? Hadde de ikke forstått hvor smertefullt dette hadde vært for meg i det hele tatt? 


Licensed from: jplenio pixabay.com 

Det tok lang tid. Jeg kjente at dette var veldig vanskelig å fordøye. For da måtte jeg akseptere min fortid. Jeg måtte erkjenne overfor meg selv at ting hadde gått veldig galt. Det var på tide å plassere ansvar der det hørte hjemme. Jeg måtte også legge fra meg skammen som ikke var min. Alle disse tingene var prosesser som tok tid, og som jeg fikk profesjonell hjelp til å takle. Så forstod jeg etter hvert mer og mer av sammenhengen. Jeg skjønte at mine erfaringer kunne være til hjelp for andre mennesker. Da ble jeg ikke lenger kun et offer. En person som bare hadde gått skikkelig på snørra. Men en ressurs som faktisk kan brukes til noe fornuftig. Det er fortsatt dager hvor dette er vanskelig å forstå. Men det er lettere nå enn før. Jeg vet hvor jeg hører hjemme. Det var utrolig befriende for meg å kunne legge vekk det som tynget meg aller mest.


Licensed from: annca pixabay.com 

Jeg har tatt mine valg i livet, og jeg har gjort mine feil. Det er ingen som er feilfrie. Jeg tar min del ansvaret for mitt eget liv. Men jeg kan ikke bære på de tingene som ikke tilhører meg lenger. Nå er jeg i stand til å snakke åpent om sårbare emner. Jeg kan dele av meg selv gjennom foredrag, blogg, musikk og YouTube. For meg er det en seier! Jeg lar meg ikke knekke!

Vi blogges!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg