Blir jeg noengang kvitt angsten?

Jeg lever med en angstlidelse i min hverdag. Det er noe som jeg ikke helt kan kontrollere. Noen dager er veldig gode, men andre dager en smertefulle. Det handler om gamle traumer som lager vanskeligheter for meg i dag. For kroppen min husker så altfor godt, og jeg jobber meg gjennom de ulike fasene av livet mitt. Noen ganger lurer jeg på om jeg noen gang klarer å bli kvitt angsten. Jeg har spurt flere fagfolk om akkurat det. Men jeg liker ikke svarene som jeg får. For det er ikke slik som jeg ønsker at det skal være. Jeg vil veldig gjerne glemme alt det vonde som har skjedd meg. Men det er ikke mulig. Skadene er for store. Jeg må heller ha fokuset på å bli så frisk som jeg kan. 

Det betyr at angsten alltid vil være en del av mitt liv. Jeg må være ærlig, og bare erkjenne at det er vanskelig for meg å godta det. Men jeg må velge hvor jeg skal legge ned kreftene mine. Jeg har derfor vært veldig bevisst på at angsten ikke skal styre livet mitt. Jeg skal selv ha styringen i hverdagen. Angsten skal kun komme på besøk. Gjennom hjelp fra fagfolk og mine nærmeste, så klarer jeg meg ganske bra. Men det er beinhard jobbing, og en konstant kamp for å beholde kontrollen. Nå vet jeg at jeg må slippe angsten mer til. Rett og slett fordi jeg må få mer ut av systemet. Kroppen min bærer en veldig tung bør, og jeg må slippe ut en del følelser, sorg, sinne og frustrasjon. 

Jeg klarer det fordi jeg i dag lever et trygt og rolig liv. Det var et viktig trekk av meg å reise bort fra min hjemby. Jeg kommer aldri til å flytte tilbake. Kroppen min streiker skikkelig hver eneste gang jeg drar dit. Noen kamper vil jeg ikke bruke energi på. Jeg puster friere, og lever livet mitt slik jeg selv ønsker det her i Mandal. Min personlighet er i ferd med å få komme skikkelig til sin rett her , og jeg føler meg så uendelig mye friere her. Sånn er det bare. Jeg er svært glad i familien min. Men jeg fikser ikke å besøke dem så veldig ofte. Jeg vil ha fokuset på å gjøre hverdagen vår best mulig. Både som mamma og ektefelle, men like mye som bare meg. For jeg trenger det.

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook og Instagram!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg