Hva har gjort meg sterkere?

Jeg har de siste årene vært gjennom veldig mange faser. Det har vært alt fra full krise og brannslukking, til glede og kjærlighet. Man kan i noen perioder ikke forespeile seg hvordan man kan ha en fremtid. Jeg har mange ganger vært helt nede, og ikke visst hvordan jeg skulle komme meg videre i livet. Men jeg lærte etter hvert at man ikke alltid trenger å tenke så langsiktig. I noen perioder må man ta en time eller en dag om gangen. Komme seg gjennom alle hindringene der og da. Ikke stresse seg opp med det som skal skje om en uke. Men komme seg gjennom akkurat det som skjer i dette øyeblikket. Så kan man etter hvert ta en halv dag om gangen. Gradvis ser man at det faktisk alltid kommer en dag etter denne. Og hvis jeg bare kommer meg gjennom dagen i dag, så kan det ikke bli så mye verre neste dag.

Det har vært en reise som jeg nesten ikke kan klare å beskrive. For det har vært hardere enn noe annet jeg har vært innom før. Jeg visste at der ville komme utfordringer i livet. Men jeg ante heldigvis ikke hva som lå og venter på meg. For jeg har satt en fot foran den andre. Forsøkt å holde meg oppreist i stormene. Noen ganger har jeg klart det. Mens andre ganger har jeg vært nede for telling. Men jeg har stått i det, og kommet meg gjennom dagene. Dager har blitt til uker, og uker har blitt til måneder. Plutselig har jeg kommet meg gjennom mange år. Gjennom denne tiden har jeg hatt behov for å bli sterkere. Jeg måtte bli tydeligere, og sette egne grenser. Det har vært veldig mange såre stunder. For meg har smertefulle sannheter virkelig satt livet mitt på prøve. Jeg takker og priser for min stahet. For jeg har hatt nytte av min trassighet og sinne.

For meg så har det vært helt avgjørende å oppleve mestring. Jeg måtte bygge opp et knust selvbilde. Fullstendig mangel på selvtillit var fasiten etter altfor mange år med ydmykelser og trakassering. Der finnes ikke noen trylle formel som kan fikse disse tingene. Men det er beinhard jobbing som teller. Jeg har valgt å være åpen om mine utfordringer. Og det ble viktig for meg å være i miljøer hvor jeg kunne kjenne på trygget og klare rammer. Små møtesteder hvor man ble kjent med nye mennesker, og fikk utforske sine kreative sider. Jeg ante ikke at jeg kunne male bilder som nå henger på veggen hjemme hos meg. Nå jobber jeg kreativt med musikk, og har egne konserter. Det har vært veldig viktig for meg å finne personer som virkelig vil meg vel, og som ser meg akkurat slik som jeg faktisk er. 

Det har ikke vært en gratis reise mot bedre tider. Det har tatt meg mange år, og jeg kommer aldri i mål. For det handler om livet mitt, og det skal forhåpentligvis vare i mange år fremover. Men jeg føler meg trygg på at fremgangen min vil fortsette. For jeg har funnet noen nøkler som åpner opp stengte dører inni meg. Men jeg må lete etter nye nøkler underveis for å komme videre. Det er noen ganger vanskelig å finne dem, men så er gleden desto større når man endelig kan åpne opp en låst dør.

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Youtube, Facebook og Instagram!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg