Vi må ikke dømme hverandre så fort!

Licensed from: KleineKiwi pixabay.com

Jeg ønsker i dag å skrive litt om et tema som opptar meg for tiden. Rett og slett fordi jeg føler at vi er altfor kjappe til å dømme hverandre. Mange ganger dømmer vi kun etter det vi ser, og ikke det vi faktisk vet. Da kommer man fort inn i en spiral som ikke er særlig grei å være i. Man kan nemlig ikke se alle sidene til et menneske kun ved et blikk. Man bør faktisk kjenne vedkommende litt før man putter dem i en kategori. Jeg har merket det på meg selv også. For jeg er ikke noen engel. Det hender at jeg selv dømmer andre altfor kjapt. Det har jeg angret på mange ganger, og jeg forsøker etter beste evne å endre meg. For jeg vil ikke være sånn mot mine medmennesker. Det er rart hvordan man kan sette en merkelapp på et annet menneske. Kanskje man ikke skal legge alt for mye i førsteinntrykket? Det er nemlig ikke sikkert at det er riktig i det hele tatt. 

Vi legger merke til hvordan andre er kledd, eller hvordan de oppfører seg. Jeg har mange ganger tatt feil når det kommer til førsteinntrykket. Mange ganger har disse menneskene overrasket meg på en positiv måte. Men jeg har jo også opplevd det motsatte. Det viktigste for meg er nok det å ta seg tid til å bli bedre kjent med vedkommende. Da får jeg et annet grunnlag å gå ut ifra dersom jeg må velge om vedkommende skal være en del av mitt liv. Jeg liker mennesker, og elsker at vi er så forskjellige. Det er fascinerende å se. Man skal være glad for at vi er ulike, for det ville vært særledes kjedelig dersom alle var helt like. Jeg liker mennesker som står for sine meninger, som er omtenksomme og hjelpsomme, åpne og ærlige. Det er også en fordel dersom vi deler samme humor. Men jeg har i de siste årene fått venner som er ganske annerledes enn meg selv. Men det skaper et mangfold som jeg virkelig liker.

Jeg vet at man ikke helt kan unngå forhåndsdømming. Men vi kan velge hvor vi vil legge fokuset. Jeg tror at vi trenger hverandre, og vi trenger et mangfold. Vi har alle noe som vi kan lære hverandre. Det handler aller mest om å ta seg tid til å bli kjent med nye mennesker. Det er noe som jeg ble nødt til da jeg flyttet ned til Mandal. Og jeg er glad for at jeg valgte å aktivt bli kjent med en del mennesker. Da har jeg funnet gode venner som jeg virkelig stoler på!

Vi blogges!

Følg gjerne WeLG Foredrag på Facebook, Instagram og Youtube!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg