ALENE I VERDEN!

God kveld!

Det hender at jeg kan føle meg ganske så alene i verden. Når jeg noen ganger faller ned i gamle og destruktive mønster, så kan jeg føle meg ensom. Akkurat som at verden rundt meg bare svinner litt bort, og alt dreier seg om å jobbe seg gjennom tunge tanker. Det er godt å vite at det går lenger og lenger mellom hver gang jeg faller så dypt sammen. Og jeg har klart meg med de verktøyene som jeg har lært over tid. Kurs og terapi har vært til uvurderlig hjelp for min del, og jeg er glad for å ha tatt i mot den hjelpen underveis.

Jeg vet at der er mange som sliter med mentale utfordringer i sin hverdag. Og jeg vet også at altfor mange ikke får den hjelpen som de trenger. Noen ganger ønsker de ikke selv å ta i mot terapi. Men i altfor mange tilfeller, så er ventelistene så utrolig lange. Og har man ikke økonomi til å kunne gå privat, ja så kan det få fatale konsekvenser. Psykisk helse er så viktig, og det gjelder for mennesker i alle aldre. Både gamle og unge trenger masse hjelp.

Nå har jeg snakket åpent om min psykiske helse i noen år, og fortsatt oppleves det som tabu for en del mennesker. Jeg kan fortsatt få kritikk fordi min åpenhet trigger noe i folk. Kanskje er det litt vanskelig å knekke disse kodene i samfunnet vårt. For selv om både politikere og kjentfolk forsøker å spre åpenhet, så er det likevel sånn at det er skummelt for mange. Hva er det som skremmer folk? Hvorfor kan vi ikke få snakke om hvordan vi faktisk har det?

Vi har fortsatt en lang vei å gå, og jeg skal bidra med mitt i den jobben. For min åpenhet har gjort at jeg har blitt kvitt en god del av den skammen som jeg har kjent på. Og det er jo en seier for meg personlig. Noen ganger må man gjennom krevende perioder, før man kan se at livet faktisk blir bedre. Nå er jeg endelig der at jeg ser min egen fremgang, og er en sterkere utgave av meg selv. Da må jeg bruke min historie på en positiv måte i tiden som kommer, og ta nye steg underveis på ferden.

For jeg er jo ikke alene. Vi er mange. La oss hjelpe hverandre!

Klem fra Wenche

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg